MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Jak zabít, vykuchat a naporcovat kapra tak, aby bylo maso bez kostí

Kategorie: Všeobecné

Většina českých domácností si navzdory moderním trendům stále dopřává ke štědrovečerní večeři klasického smaženého kapra. Zvláště rodiny s dětmi si šupináče nechávají pár dní před Vánocemi ve vaně a převážně muži se pak ujímají nepříjemného úkolu kapra zabít, vykuchat a naporcovat. Majitel pražské restaurace Fluidum Jiří Konhefr nám předvedl, jak to zvládnout co nejlépe a jak si navíc předpřipravit maso tak, aby v něm bylo co nejméně kostí.

Bližší info a video zde: http://www.novinky.cz/vanoce/252129-jak-zabit-vykuc​hat-a-naporcovat-kapra-tak-aby-bylo-maso-bez-kosti.​html

 

foxxx - ®, 14.12.2011

Diskuse k bleskovce

N mirmen - ® St 1.1.2014 10:07:32
http://video.idnes.cz/?idVideo=V131204_101705_tv-zp​ravy_mad

hmm, taky kuchal ...
N Pvl - ® Čt 15.12.2011 17:19:47
MifakM >> No vidíš, už jsme skoro na červeným . :o§))
N Cloud - ® St 14.12.2011 20:55:01
foxxx - >> Hlavně dodržet tyto zásady http://www.mrk.cz/bleskovky.php?id=23680

Pak je to na nátuře,a dovednostech. :-)
N Cloud - ® St 14.12.2011 20:53:31
nofish >> No tady u nás jsou ty ceny trochu víc nižší než v Paze a pod...,ale alespon tu svou školu jednou ročně využiju,a hlavně to mám to kousek od baráku.
N nofish - ® St 14.12.2011 20:50:04
Cloud >> podle toho jak moc chceš krást. Pražské/Brněnské ceny jsou na moji povahu už opravdu dost vysoké. Ale i po nižších částkách se na tom dá vydělat. To máš recht. Je to jen o tom jak se mí člověk otáčet. Pak někteří nevěří, že jde udělat kapr na půlky něco kolem minuty. Je to jen o cviku a motivaci :-)
N Cloud - ® St 14.12.2011 20:46:14
nofish >> Každý vánoce,už 15 let,mně to nemine! I když vraždit" kamárady " z rovna před vánocema,je trochu neféér!
Ale peníze jsou za to příjemný :-)
N yvana - ® St 14.12.2011 20:45:55
MifakM >> I to je umění:-))
N MifakM - ® St 14.12.2011 20:40:54
Pvl >>

K té rybě a její úpravě co tam byla presentována bych doporučil max. víno růžové.
Červené (mladé víno s jemnou chutí) se dovoluje podávat ke smaženým starým a velkým (rozuměj tučným) rybám s pikantní úpravou.
N nofish - ® St 14.12.2011 20:40:22
Cloud >> něma problema :-D Udeřil jsi hřebíček na hlavičku, kuchnout rybu mi fakt nedělá problém. Je jedno jestli jeden kapr nebo metrák- vše je otázka ceny :-P Zadarmo ani kuře nehrabe, natož se špinit od krve když to není srnčí domů :-D
N nofish - ® St 14.12.2011 20:37:27
Dhaos >> já 98 začínal. Ale ve třeťáku jsme si u Kubeše vydělávali o víkendech. Chudák, naposled jsem ho viděl někdy před 5-ti lety, byl už na tom hodně špatně, ale Vykořit 60-80 velbloudů denně tak asi každý.... Měl jsem rát toho jeho psa.

Právě i vzhledem k takovým zkušennostem z takovýchle míst prostě tvrdím, že když někdo chce točit video jak se zpracovávají ryby tak ať jde do provozu. Tohle lidi učí akorát nesmysly...... Tudy cesta nevede....
N retrívr - ® St 14.12.2011 20:36:25
yvana >> Tak se budu těšit.
N MifakM - ® St 14.12.2011 20:36:12
yvana >>
No pokud považuješ za zručnost i umění ji zku... pak s Tebou souhlasím :-D
N MifakM - ® St 14.12.2011 20:35:08
Pvl >>

Za znalce se nedovolím považovat, ale za milovníka vína ano :-)
N yvana - ® St 14.12.2011 20:35:02
retrívr >> No já vím ale nepovím zatím.

[ Vstoupit do diskuse - 94 reakcí ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Členská schůze ČRS MO Kladno

Teď v neděli 26. 3. 2017 od 9.00 hodin restaurace RACEK v obci SRBY okr. Kladno.
Holt musíte dojet autem, autobusem, z Kamenných Žehrovic třeba pěšky, ale hlavně přijďte, ať víme co nám výbor...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniIMPERIAL BAITS - Esence Carptrack FLAVOUR WORM UP 50ml

Za 262
Dlouho jsme pracovali na našich esencích a nyní je můžeme nabídnout i Vám. Dávkování 5 - 8ml/kg boilies


akce, rybareniCralusso Cloudy Mini boilies 8x12 mm

Za 106
Plovoucí mrakující válečky vhodné zejména pro lov s method feederovými krmítky či lehkou kaprařinu. Tato plovoucí nástraha ve vodě dělá velmi atraktivní mrakovou a dle příchutě i pachovou stopu. Jedná se o jedinečný produkt, který velmi zefektivní Váš lov.


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
Penzion Soroya Penzion Soroya

Poskytujeme ubytovanie a člny pre morsky a sladkovodny rybolov, turistiku na ostrove Soroya v mestečku Sorvaer v severnom Norsku. Jedna sa o...