České vánoce jsou v ohrožení.

Kategorie: Všeobecné

Aktivisté budou v centru Prahy předvádět "zabíjení vánočních psů".Skončí utrpení vánočních kaprů ?
Na štedrovečerním stole bude v budoucnu jen smažený celer se salátem.Co na to říkáte?

http://www.novinky.cz/koktejl/220100-aktiviste-budou-v-centru-prahy-predvadet-zabijeni-vanocnich-psu.html

: vydrák, 19.12.2010

Diskuse k bleskovce

: vydrák - Profil | Čt 23.12.2010 9:06:39

Zdravím všechny.
Tady je jedno námětové foto na dnešní den.Povšimněte si,jak ten chudáček smutně kouká!!Tak hurá pro celer.

retrívr - Profil | St 22.12.2010 19:07:13

grizzly72 >> O tom nepochybuji, už jsi nad věcí a taky už něco pamatuješ, jsi stár , jak můj nejstarší syn. Byl to zcela rozumný pohled. Víš a tady se v těch tradicích dostáváš hned do dvou dalších zde probíhajících otázek. Proč košík, proč kapr na svátky. Nepřipomíná Ti to taky jako mě.

mi-ku - Profil | St 22.12.2010 19:04:53

grizzly72 >> nic nevezmu s úsměvem...máš naprostou pravdu...vlastním pekárnu a od prosince se můžeme zbláznit z nárustu práce a lidi nemají čas ani na nákup dárků...zítra to celeé pro nás končí a bude snad po stresu...


jo dárky budu asi řešit zítra v noci v tescu..))

a můj postoj k tě aktivistů co protestují proti zabíjení kaprů.......co ktomu dodat..je to banda blbejch vegetariánů, ale v němčem mají pravdu a to, že se zrovna šetrně s těmito rybama nezachází...proč mé stála výbava na šetrné ošetření kapra cca 5 tis a to mám jako koníček a ti lojzové co je prodávají je fláknou na železnou váho, nebo je nechají spadnou atd...jednoduše se k nim chovají jako hovada...

grizzly72 - Profil | St 22.12.2010 19:02:48

retrívr >> taky doufám, že přežiju :-)

retrívr - Profil | St 22.12.2010 19:00:58

grizzly72 >> Vidíš to podle jedné šablony.Já mám zcela jiný strach o osudu těchto svátků.Kolega ve škole dnes narazil na problém "našich" vánoc s Ježíškem. Divil by jsi se co tech Santů, dědů mrázů se vyskytuje. Muj kolega jim řekl podle mne památnou větu. Přežili jsme Dědu mráze, tak snad přežijem Santu.

grizzly72 - Profil | St 22.12.2010 18:55:58

Vánoce jsou v ohrožení ze zcela jiných důvodů, než se tady píše. Byli to svátky klidu míru a pohody, ale změnili se v oslavu nákupů a nenažranosti. Lidi jsou vystresovaní a podráždění, pořád jen něco sháněj a nervačí jestli mají všeho dost. Pro spoustu lidí jsou to svátky nervů a stresů a těší se až bude po vánocích. A proto nám je za pár let zruší, protože vystresovanej zaměstnanec, duchem nepřítomnej je k ničemu a to se kapitalistům nehodí do krámu.(poslední větu berte z úsměvem)

retrívr - Profil | St 22.12.2010 18:42:25

: vydrák - >> Nevím, proč zrovna kapr se stal problémem. Už to, že je to jednou za rok. Asi by aktivisté měli řádit jinde ,a to ne až u zabíjení ale především u chovu. Začít u ryby, kterou by mělo konzumovat více lidí, to nejen na vánoce mi příjde trapné zviditelňování samotných aktivistů. Jen ještě poznámka. Určitě je lepší, když to těm lidem zabijou, ušetří se tak doba odnosu domů do vany a "odborné " zabití, které je předmětem grotesek již mno desítel let.No a jestli " žrát" maso, to snad u člověka všežravce v potravním řetězci řešit nebudem. Bylo by to trapné. Pak by asi bylo určitě lepší, aby tygři a lvi začali konzumovat mrkev a to bych právě uvolnil ty aktivisty, aby se jim věnovali.Dám i návod.Začít v ZOO.

VRT - Profil | St 22.12.2010 18:21:30

SOPTIK 52 >> Humání smrt neexistuje. Snad jen přirozená. Jinak plný souhlas.

VRT - Profil | St 22.12.2010 18:18:21

Jóó a pánové, viděl jste někdo tzv. "košer" porážení hovězího? Řeknu vám, že i mě se z toho zvedal kufr. Ale jsem tolerantní typ a dokážu tolerovat zvyklosti a chutě jiných kultur či náboženství. Takže rozhodně nebudu někde blbnout s transparenty a megafonem v ruce. Čauec. Ať vám nezamrzají očka.

SOPTIK 52 - Profil | St 22.12.2010 18:17:17

připadám si jako kdybych v této zemičce hodně dlouho nebyl.Pár lidiček si umane prosazovat svoje titěrný názory a přitom vlastně zneužijí a i vlastně využijí nejhezčí svátky v roce.Já bych to i asi řekl takto :ať si baští jen zeleninu apod.,ať se vykašlou na maso(zbude asi více pro nás),ale ať prosím nekazí ostatním lidem něco,co tady bylo,když oni ještě s prominutím,ani nedočůrali na zem.Rozporcovávat tady otázky,jestli je hodně krve,nebo ne,to je k smíchu.Ještě jedno bych chtěl vědět,co to je opravdu humální smrt?!

VRT - Profil | St 22.12.2010 17:57:12

O transportu, skladování a manipulaci s kapry u prodejců se bavit nebudu. Vyhláška zní jasně. Je jen na lidech, jak se při prodeji zachovají. Jen bych chtěl říct toto. Všichni tady ryby lovíme. Zdolávaná ryba s háčkem v tlamce určitě nemá velkou radost, když ju taháme ke břehu. A jakou má asi radost, když ju ve 30-ti ve stínu bereme do ruky, zavěšenou za tlamku vážíme a pak ještě nastává proces focení? Nikdo určitě nepochybuje, že by nás nejraději kopla do pr... My tomu říkáme potěšení z lovu. To všechno jsou prostě úkony pro nás běžné a nikdo /pokud to děláme šetrně/ nám nic nevytýká. A doufejme, že to tak zůstane. Aktivisti prostě nemají čas, aby běhali kolem všech vod v republice a u každého rybáře stáli s transparentem. Tak si stoupnou na náměstí, tam je víc lidí a protestujou, když se zabíjí ryby paličkou. Přál bych jim, aby jednou stáli v hale, kde se plně automaticky poráží 500 000 kusů drůbeže denně. Nebo ve velkokapacitní vepřové a hovězí porážce. To je teprve masakr. Z toho by asi měli doživotní noční pomočování. Vím o čem mluvím, Dělal jsem 10 let ve firmě na technologii porážení a bourání masa.
Takže. Nechme je křičet ještě dva dny, oni to na svátky zabalí, na večeřu si dají pořádného bifťoura a po novém roce se budou radit, do koho se obujou příště.
Tak pěkné svátky a ať vám nezaskočí kost.

luft - Profil | St 22.12.2010 17:57:07

Vánoce už chtěli kdysi zrušit komunisti. Vidím, že jejich myšlenky jsou stále živé. :-))

metal - Profil | St 22.12.2010 17:54:19

Vitta >> Něco natom je , máš moji podporu zrušme vánoce !!!

Vitta - Profil | St 22.12.2010 17:52:10

Napadá mě pár poznámek:
Navrhuji zakázat štikám, sumcům a dalším dravcům pojídání živých ryb, je to přinejmenším neetické. Občas se dokonce stane, že tyto příšery rybu pouze zraní a následky takového chování jsou nedozírné. Totéž platí i pro kormorány, vydry ap.
Proč rušit jen kapra ?! Umíte si představit, jaké úspory bychom dosáhli zrušením vánočních stromečků....o dárkách ani nemluvím.
A cukroví bych také nepekl....ženský kvůli tomu týden šílí, ve finále zbytečně tloustneme a vůbec....zrušil bych vánoce

tuzemak - Profil | St 22.12.2010 16:59:07

Masařka >> děkuji..