Balaton - IBCC 2016

Zapisují pouze vybraní uživatelé.
On-line přenos ze závodu IBCC2016 očima Tropic Liberec a Starbaits teamu.

Rok se s rokem sešel a již tuto neděli 24. Dubna vypukne další, v pořadí již druhý ročník mezinárodního kaprařského klání, na obrovském maďarském jezeru Balaton o rozloze 592km čtverečních, jménem IBCC 2016. I letos se závodu z účastní několik teamů z čech a slovenska, a my jsem rádi, že vám můžeme zprostředkovat on-line přenos očima jednoho z nich, konkrétně teamu Tropic Liberec a Starbaits, který se již z účastnil loňského, prvního ročníku ze kterého jsme vám taktéž z prostředkovali přenos.

I v letošním roce bude team závodit ve stejném složení a to jmenovitě Honza ,, Carpkiller´´ Hubka , Ivan Fabián a Ludovít Vítek. Klukům se v loňském roce podařilo s přehledem vyhrát svůj sektor a umístit se na celkovém 17.místě. Držme jim proto palce i v jejich letošním tažení a sledujme jejich očima, jak se na takové závody připravují, jak závod probíhá a jak se jim bude dařit. I letos se můžeme těšit na mnoho tipovacích a vědomostních soutěží.

Fandit a reagovat k on-line přenosu můžete v samostatné diskusi zde: www.mrk.cz/diskuse.php?id=742385

Výsledky zde: http://ibcc.hu/results_2016/
Autor diskuse: Carpkiller - Profil , 20.4.2016 kaprařina - závodní sektor

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 9:22:39

BUMTARATATATA
Jsme ve hře! Tak pojďme rychle tipovačku kolik zě má tahle fešná kapří jikernačka, o 5kg boilie Starbaits. Do diskuze.
Jsem úplně vedle, byl to masakr, už po cestě tam mi došli baterky k motoru, masakr!!!
Hell yeah!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 17:28:07

Zastávka
Nedalo mi to, se cestou domu nezastavit podívat tam, kde je to mému kaprařskému srdci skutečně blízké, na takový náš maličkatý český Balatonek, je to spíše taková jedna Balatonská zátočka v Česku. Mezi tím pravým a tím našim, je však několik na prvních pohled markantních rozdílů...
Jak to zě ihned po ukončení závodu, se břehy maďarského Balatonu zaplnili běžnými rybáři a jak to ze tady u nás, neni široko daleko ani živáčka???
Jak to zě i v Maďarsku, si lze koupit povolenku pro lov nonstop a za použití lodě, kdež to zde u nás nelze ani jedno a to ani omylem...
Jak to zě maďarští rybáři jsou na balaton hrdí, veřejně se s tím prezentují, jsou rádi že díky závodům mohou světu ukázat, jaká jsou rybářská velmoc a jaké u nich mají ryby, kdež tomu nás to jen někoho napadne a uz je za zloděje, podvodníka a chce tu všechno jen zkazit..atd atd atd...
Jak to že lze v Maďarsku normálně autenticky natočit výpravu na Balaton a vysílat jí v televizi, kdyz u nás jsou rybáři linčováni jen za kousek kopce či stromu v pozadí fotografie s úlovkem???
Já vím proč u nich to lze, a u nás ne. Oni chtějí a my pouze meleme. Oni vetšinou nemají nic a tak si tolik nezávidí, když to u nás je závist a pomluva národní sport a to vždy až na místě prvním.
Myslím, že bychom se jakož to rybáři, měli konečně zamyslet, kam se ubírá náš svaz, hospodaření ale i celkové smýšlení naší rybářské obce???
Podle mě, se to naše směřuje jen jedním směrem a to rovnou do zadku! Když vidím, co MRS spolu s obcemi kolem našeho ,,Balatonku" dopustili, chce se mi brečet... Díky nesmyslnému zakážou pobytu u vody, mimo dobu lovu, tu není tu krom tří lodí ani živáčka, a co až se zakážou lodě, nebude to nikdo, to že chce MRS dopustit????
Pokud ano, tak opravdu skvělá práce Jihomoravský kraji!

Btw: nechci vyvolat diskuzi, ani to neberte jako dogma, je to jen můj soukromý názor, který jsem chtěl touto formou od prezentovat a nikomu ho nevnucuji, ale takhle to tady u nás vidím já.

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 9:57:27

Jikernačka 16,2kg!
Nebudu to napínat, i když statná kapří mamka čeká na štáb v pohodlném plovoucím saku, bezpečně ukotvená na hlubší vodě, prozradím vám už její přesnou váhu po odečtení saku a která je 16,2kg!!
První to správně uhodl nick Majk7!
Gratuluju výhercům a přihlaste se mi po sz, napište výhra.
Díky a Hell yeah!

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 13:07:07

Šupináč
Rozhodčí už čekal u našeho břehu, kde proběhlo vážení za účasti sousedního teamu... Kapřík se však bohužel divoce mrsknul v podběráku a urazil si kousek ploutve, bohužel, ale není to nic, co by se mu brzy nezahojilo, mrzí mě to, ale těžko se dá tomu zabránit, stát se bohužel může.
Každopádně čistá váha kapra je 9,6kg, což znamená další body pro náš Team.
Doufám že počasí aspoň ješte chvíli vydrží a snad se nám podaří udělat další záběr.
Ranku jsem kapříkovi zastříkl Carp doctorem a popřál mu dlouhý spokojený život v jeho širém Balatonu a poprosil ho, ať pošle svou kapří praprababičku, brutální jikernačku!!!

Carpkiller - Profil | Ne 1.5.2016 18:43:36

Tak a je po všem, už jsem doma, veškeré vybavení jsem uložil do garáže, dal nabíjet baterie, prát ( to spíše přítelkyně ) hromady špinavého prádla a nyní je čas celý závod trošku zrekapitulovat.
Celkově se závodu z 87 teamů z mnoha zemí z účastnilo 16 teamů z Československa. Z toho 5 se jich umístilo v první desítce, 3 v první pětce a dva na bedně což je neuvěřitelný výsledek.
Celkem 62 teamů ulovilo alespoň jednu bodovanou rybu, a z celkových 7 sektorů jsme 3 úplně ovládli taktéž my, Čechoslovácké teamy.
Závod to byl opravdu skvělý, extrémní, napínavý, dokonale připravený a plný pře krásných úlovků, na jaké budou jesti všichni dlouho vzpomínat. Za toto bych chtěl poděkovat hlavně organizátorům, protože odvedli velký kus sakra dobré práce, a nasadili laťku opravdu hodně vysoko. Snad budeme schopni alespoň část toho, aplikovat při pořádání letošního WCC u nás, na pálavě.
Toto mě přivádí k malému informačnímu šumu, který jsem zaznamenal dle reakcí na můj přispěvek ohledně výzdoby nejmenované čerpací stanice. Přispěvek jsem ne vložil proto, že by se mi to nelíbilo, spíše mi to jen přišlo příliš, nebo že bych s touto propagací určité osoby nesouhlasil, naopak mi přišlo zajímavé, že pár minut, když jsem psal přispěvek před tím, jsem o Jakubovi nepřímo mluvil a na první benzínce na něho narazil. Tak jen aby bylo jasno, já jsem rád že zrovna Kuba získal možnost WCC u nás, na pálavě uspořádat a celou tuto akci zde, v ČR, jsem veřejně podporoval a podporuji na dále! Dnes už i vím, že reklamní kampaň na čerpacích stanicích bude jistým a markantním způsobem podporovat konání jak WCC tak WCCJ v ČR a já to chápu, beru a jsem rád, že se touto cestou bude sportovní rybolov propagovat i široké, ne rybářské vyřejnosti. Takže jo, proč ne, za mě je to rozhodně lepší, nez nedělat nic, a věřím, že to snad všechno bude ku prospěchu moderního, sportovního rybolovu u nás v české republice.
Poslední, co bych chtěl udělat, je samozřejmě poděkovat mnoha lidem.
V první řadě určitě za ocelové nervy a toleranci přítelkyni, protože je fakt, že doma moc často neposedím ale mám její 100% podporu, lásku a zázemí. Následně i serveru Mrk.cz, že nám umožnil prezentovat přenos z tohoto závodu touto on-line formou. Musím samozřejmě zmínit a poděkovat i všem sponzorům, bez kterých by nebyla spousta věcí tak, jak je a to konrétně tedy firmám Tropic Liberec, Sensas- Starbaits, Fox international, Mikbaits, Carp r us a R-Spekt.
Dále samozřejmě i vám, čtenářům tohoto přenosu a spoustě kamarádů, kteří jste nám fandili, drželi palce a podporovali nás.
Stejně tak všem pořadatelům, soupeřům a kolegům za skvělý závod.
Prostě vám všem a i těm, na které jsem zapoměl (sorry), DĚKUJI!
Hell yeah!

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 7:18:07

Nikl Team boduje
Jiná situace je však o něco více na západ, kde chytá Team Nikl. Milošovi se dnes v noci podařil krásný, bachratý šupináč o oficiální váze 14,9kg!
Paráda a cenné body pro náš další československý Team!
Gratulujeme kolegové, jen tak dál!

Carpkiller - Profil | Ne 1.5.2016 13:57:55

Návrat do reality
Včera večer jsem nedojel až úplně domu, přenocoval jsem u naší babičky;-) měl jsem slíbenou pečenou kačenu a celkově jsem se už těšil na poklidnou atmosféru malebné, středočeské vesničky, kterou jsem chtěl před návratem do města co nejvíce vstřebat. Trochu jsem se v rámci možností dospal, rozloučil se a vydal se na poslední část cesty, už zbývá jen dojet do Liberce, a veškerou výbavu zase složit a uklidit do garáže, dát nabíjet baterie a tak dále a tak dále...
Nebojte, večer ješte celou úspěšnou akci zrekapituluji, vyhlásím výherce soutěží a bude po všem...

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:24:46

A absolutní vítězové!!!!
Team SPORTCARP CZ !!!!

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 13:14:36

Nikl Team boduje!!!
Za to na hlubších místech v pravo od nás to kosí Československý Team Karla Nikla, který zdolal krásného šupináče 18,6kg!
Congrats!

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 13:04:07

Nikl Team zdolal další úlovek, tentokrát 9,7kg! Gratulujeme kluci! Kapry tam evidentně máte tak je koste!

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 7:49:51

Mám však skvělou zprávu od CT Nikl, kde se podařilo Milošovi Švihoríkovi vytáhnout pře krásného lysce 17,70kg!!! To je brutální start do závodu! Co vím tak zatím dvě ryby a obě od nás dále v pravo, tedy směrem po větru...každopádně obrovská GRATULACE!

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 11:48:18

Přijel štáb
Před chvilkou dorazil štáb F&H aby zdokumentovali náš fešný úlovek a tak jsem se rozloučil s krásně vybavenou kapří jikernačkou a konečně ji pustil z5 do jejího majestátního, mateřského jezera Balaton!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:59:57

Sektor Netrisk
Druzí byli naši maďarští sousedé....
No a první místo v našem sektoru skutečně patří nám!!!
Hell yeah!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 1:25:22

Máme ho!!!
Ivan s Ludem skutečně kapra přivezli!!! Já se Slávem na břehu ani nedýchal, jen kouřil, přešlapoval a držel pevně oba palce...
Jsem moc rád zě ho chytil!
A proto máme pro vás tipovačku, ten kdo uhodne přesnou váhu kapra, při jeho ranním vážení, dostane tolik kg boilie starbaits, kolik bude kapr vážit, tak doufejte že moc nezhubne!!!
Hell yeah!!!

Carpkiller - Profil | Čt 21.4.2016 18:16:14

Další zastávkou jsem navštívil své milované ratolesti, Honzíka a Valentýnku. Za nedlouho přibude do třetice další malej zabiják, který nebo spíše která je zatím u maminky v bříšku a bude se jmenovat nejspíše Laurinka;-) zrovna v úterý jsme mohli prvně spatřit její tvářičku;-) moc se na ní těším na kočku;-)

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 20:54:27

Dobrou
Setmělo se a Ivan už si šel za lehnout do bivaku za Ludem. Já si ješte připravím dva nové návazce na ráno, no a budu doufat v záběr. Počasí je jako dělané na krávu, je pod mrakem, absolutní klid, jen občasný vánek honí vlnky po jinak klidném Balatonu! Doufám že to dnes v noci vystřelí!
Počasí je pro nás lepší než bylo, v tomto klidu by tam zase mohl nějakej kapr vyjet něco po sbírat a nechat se polapit! Nezbývá než doufat. Já tomu dnes věřím, takto klidná noc tu ješte nebyla...
Držte palce

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 12:48:04

Cestou za kaprem jsem doufal ať je slušný, ať je hlavně bodovaný a ať mi nedej bože neupadne. Podle prudkého záběru jsem to tipoval na menší rybu. Zhruba 50 metrů od bójky se najednou směr pletenky prudce otočil směrem ke břehu a po chvilce už jsem pod hladinou uviděl malé, ale zavalité kapří tělo. Úplně opatrňe jsem skoro na volném vlasci Kapříka přivedl až k podběráku a zkušeně ho na poprvé nabral!
Rychle jsem položil nový návazec na Balatonské dno, trochu kolem něj při krmil a vydal se spolu s kaprem z5 na pevninu, podívat se, kolik přesně tenhle fešáček váží.

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:16:39

Zánka
Tak a jsme v zánce. První fotku si zaslouží hvězdný Team Sportcarp, ve složení Miroslav Ešpandr, Daniel Němec a Lukáš Dostál!
Klukům přijeli pogratulovat a vše zdokumentovat i majitelé firmy, Vápeníkovi s početnou skupinou dalšich kluků z jejich kolektivu.
Gratuluju kamarádi, dali jste nám všem pekně na prd-l! To bylo první co jsem jim řekl. Pomalu se všichni Češi scházíme, zdravíme se, povídáme si, gratulujeme a je to super! Evidentně všichni kolem vědí, co že je ten náš hlouček za národnost, přece Čechoslováci!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 6:59:13

To nejlepší na konec!
Držíte se s tipovačkou nějak hodně při zemi!!! Dám vám jestě malou nápovědu;-)

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 19:32:34

Díky
Během se závodu se kolem nás prochází hodně lidí, včetně místních rybářů, i obyčejných lidí a kolemjdoucích. Tito nás však mile překvapili, protože nám donesli dar, v podobě lahve vína vlastní výroby!
Děkujeme

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 8:03:27

Poslední!!!
Za 10minut 8 jsem dovezl naši poslední, bodovanou rybu!!!
Sláva vítězům, čest poraženým!
Hell yeah!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 7:43:07

Další!!!
Mám dalšího!!! Už ho vezu!!!

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 15:40:47

Nikl Team
Miloško hlásí další úlovek, 10,7kg! Nikl Team se tak dostává taktéž přes hranici 100kg.
Gratulejšn!

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 12:27:32

Záběr!!!
Po snídani jsem se na chviličku natáhl, a okamžitě pospával po brzkém dnešním vstávání. V hlavě jsem si představoval jediné, záběr, zdolávačku a následné podebírání vytouženého úlovku.
Slunce se vyhouplo vysoko nad horizont a svou silou se obulo do Balatonské hladiny.
Právě v té chvíli se cívka mého levého prutu podruhé roztočila, oblékl jsem vestu a vydal se zdolávat...

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 8:30:06

Překrásný kapr
...kterého ulovil Team Rybaření na kopě! Dokonalý Balatonský lysec!
Gratulejšn!

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 11:35:39

Je potřeba něco dělat!
Nachystal jsem nové návazce na zavážku a řekl si že dojde poledňák! Pro sichr jsem šel ješte poprosit Balaton o rybu, jejíž váhu symbolizuje mince do Balatonu vhozená. Abych to stvrdil, dal jsem Balatonu, sobě aj Ivanovi napít. Nejprve se bránil zě si neprosí, že nemóže, ale jak si loknul tak povedal ,, ked už, tak poriadně " a dal si i do druhý nohy:-D

Poznámka redakce: Pozorovatelé tohoto přenosu mlaďší 18 let by měli vědět, že ve všech lahvích co zde můžete během přenosu vidět, je pouze čistá voda a nebo čaj! Jen to rádi pijeme ze skla :-D

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 9:35:36

Všechny pruty z5 ve hře
Vydal jsem se nahodit prut, protože stažený zavézt nemohu. Už mě včera to lákalo nahodit mezi trsy rákosu po naší levici, ale je evidentní zě tady zdolat kapra bez člunu a prsaček bude veliká honička:-(
Každopádně jsem to risk a jeden prut odnesl úplně nejdál co to vlastně jde, zhruba 150metrů od bivaku ( tak jak to mám rád ), až k plotu kde končí camp, a vlastně i náš sektor.
Když jsem k montáži kobroval boilie, došel maršál a čekal jsem pojeb jestli jsem se ne zbláznil, to odnýst takhle daleko, ale nakonec jsme v rámci možností pokecali, místečko se mu naopak líbí a prý je jeho bratr samotný Radu Mora nebo jak se to píše, majitel F&H, PV TV, Slager TV a údajně i další TV stanice, rádia, značky The One a vlastně pořadatele tohoto klání.
Misto jsem nazval překvapivě ,, u lavičky ´´ :-) tam vyjede tele!
Je tam cca 120cm vody, tam se už vejde;-)

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 10:03:04

Brutální útok
Šel jsem se projít k lavičce, na konec našeho sektoru a najednou z ničeho nic, 20 metrů ode mě slyším ránu a dva k zemi padající ptáky. V tom větším a lépe korigujícím směr jsem poznal sokola stěhovavého ( falco peregrinus ) který zaútočil na mladou, krásně zbarvenou hrdličku.
Tuto ránu, praskajících ptačích kostí, jak sokol v obrovské rychlosti kopne svými pařáty do své kořisti, jsem neslyšel hodně let, od sokolnického Opočna, kde lze zažít útoky cvičených dravců na drobnou zvěř v bezprostřední blízkosti.
Hrdlička ač rozsekaná po útoku stále žije, ale skrze její zranění až do krve jí podle mě není pomoci, to je příroda. Počkám jestli se pro ní sokol vrátí, čemuž moc nevěřím, spíše se na ní vrhnou všudypřítomné šedivky, teré jsou zde obrovské a jejich zraku zraněná kořist těžko unikne.

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 16:31:55

Vynikající Langoše
Poprosil jsem maťa, zě pokud to dokáže, že jediné co bych si prosil je maďarský Langoš po Česku, tedy česnek, kečup, sýr. I když tuto kombinaci Maďaři nechápou, mě to nevadí, ale já zase nechápu teplou smetanu jak to jedí oni.
Byli vynikající! Tohle Maďaři prostě můžou dělat... Dal jsem dole dva a jsem plnej k prasknutí. Asi budu muset dát dalšího zrzka na spravení...
Díky kámo!!!

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 14:35:52

Nikl Team čaruje
Když jsme psal o rybářských zázracích, tak v tu chvíli zrovna jeden Miloško předvedl a to když kvůli vodní rostlině zachycené o šňůru, svou montáž o 100metrů stáhl, nechal ji tam ležet a po chvilce se prut rozjel a on zdolal dalšího bodovaného kapra! Klukům se Darina to ke skvělé, myslím že si letos budou čechoslováky Maďaři a spol sakra dobře pamatovat! Na protějším břehu to drtí Team trenéra Ešpiho coby Balatonského závodníka number One! No uvidíme jak jejich souboj dopadne.
Každopádně jim držme oběma palce! A pokud dobře počítám, měl by mít Karel ješte jedno eso v rukávu...

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 7:15:11

Nikl Team hlásí další úlovek
Milošův další pěkný šupináč... Jak můžete sami vidět, stavba těla místních kaprů je dokonalá, ryby jsounu vysoké, široké s obrovskou tlamou a díky na tak velkou vodní plochu minimálnímu rybárskému tlaku, jsou taky zdravé a bez chybičky!
Klukům gratuluju a v tom mi došla sms, že Team rybaření na kopě dnes kolem páté ranní ulovil kapra 16kg+! Gratulejšn

Carpkiller - Profil | Ne 24.4.2016 20:05:13

Tak závod v 19:00 skutečně odstartoval, alespoň z odhozu. I když se zdá že už skoro nefouká, majáky pořád blikají na poplach...
Hlavně že je to alespoň ve vodě a zázrak může přijít!
Na tomhle obrovském jezeře mě strašně baví fakt, že nikdo neví, jak vlastně velcí kapři ti skutečně mohou plavat, 30+ jistě, 40+ asi, 50+ jestli někde tak tady!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 9:32:09

Ivanův kapr
Správná váha byla 15,9kg, ale budu akceptovat jen tipy, které přišli před započtením do výsledků;-)
Takže ješte jednou
Hell yeah!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 6:49:27

Vážení úlovků
Přišel náš maršál, že jdeme zvážit naše noční úlovky a v tom se zase rozjel kluků prut a Ludo dovezl krásného, bodovaného 8,7kg a tomu méme, zbylo pořád skvělých 8,2kg;-)
To jsem ani nedoufal!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 2:57:31

Máme dalšího!
Najednou se rozjel i můj pravý prut! Na skočil jsem do člunu a vydal se vstříc noční, klidné Balatonské hladině.! Podle tahu jsem zase tušil že to bude spíše menší ryba, ale bodovaná je jistě. Je to pěkný šupík kolem 8kg, uvidíme kolik bude vážit ráno!
Hell yeah!!!

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 8:54:40

Klid před bouří
Dneska je počasí úplně jiné, než předchozí dny. Aktuálně skoro vůbec nefouká, je zataženo a lehce poprchává. Je to počasí jak dělané na velkou rybu! Jsem úplně jak na trní, sedím v bivaku a hypnotizuju pruty, aby se už konečně zase jeden z nich ohnul, došponoval se swinger a roztočila se cívka, doprovázená hlubokým tónem jednoho z hlásičů!
Tak póď! Čekám jen a jen na to!

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 8:14:12

Věřit!
Nachystal jsem znovu vše potřebné, pro případ dalšího záběru, nové pva, nové návazce a nové nástrahy... V tom mi přišla sms od kamaráda Rafana, se kterým se letos chystáme na dva velké závody a kde budeme pro nás prvně závodit spolu a ne proti sobě...
Každopádně už předevčírem jsme se po telefonu shodli na taktice jakou zde mám aplikovat.
Jeho rada zněla ,, s-r na pi--viny, a dej to tam jako seš zvyklej, jako chytáš normálně. Odpovídám mu však jo, jdu tam odvízt LRA a kašlu na závodní kraviny. No a pak jsem vytáhl tu 16+.
Dneska ráno mi poradil ješte lépe.
,, ďělej, uvař si kafe a jeď pro dvacku!" Tak jsem ho poslechl, kávu už srkám a doufám že bude mít pravdu!
Každopádně se na závody s ním už teďka těším, to bude srandy kopec:-)

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 20:56:08

Hotovo
Hlásím hotovo, obě montáže už leží zakrmené na svých místech, nyní se pustili do akce kolegové, už se vrací s prvním prutem.

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 20:45:35

Je to tady-Boat ban stop
Majáky se uklidnili což znamená že můžeme na vodu, na nic nečekám a okamžitě zavážím své pruty na svá místa.

Carpkiller - Profil | So 23.4.2016 20:12:57

Sedí tu o jeden domorodý rybář a jednoho kapříčka v saku má. Opodál je mrtvý úhoř a velké rákosové pole a trsy jsou taktéž v naší režii! Vypadá to tady opravdu luxusně!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:23:11

2. Místo
Nikl Team!!!!!

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 13:25:02

Bordel ve člunu
Kluci i hned po akci převezli oba své pruty a tak doufáme v další záběr. Bohužel slunce se zase schovalo za mraky a zase je zima, hlavně že aspoň nefouká, snad do větru stihneme udělat ještě nějakou další rybu.
Jinak co se bordelu ve člunu týče, ten vzniká tak, když si zapomenete lopatku a 350metrů od břehu se ve vlnách snažíte naházet kýbl partiklu pokud možno na co nejmenší plochu, co nejblíže k montáži třeba. No a když v tom vichru máte v jedný ruce prut a druhou krmíte a řídíte zároveň, tak to takhle dopadá. Samozřejmě by to šlo uklidit, ale má to cenu? Stejně to tam bude znova a ráno když jsem vybíral litry vody po včerejších deštích, tak jsem dost partiklu vyházel s tím. Nechávám to tam, kachny si už na to zvykli a často ve člunu hodují;-)

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 8:11:46

Ready to go!
Vše mám připraveno, jen vyrazit pro doslova vymodlený záběr... Prosím Balaton o pomoc, dej mi šanci zabojovat, ať k nám nějaké ryby připlavou a budu pro ně jezdit klidně až do soboty non-stop, ikdybych měl rýt hubou cestu trávou od bivaku k prutům, dělal bych to rád, jen abych ještě něco udělal s nǎsím pořadím ve výsledkové listině!
Jinak gratuluju úspěšnějším CZ/Sk teamům, jež dominují současné výsledkové tabulce! Jen tak dál přátelé, nǎse předsevzetí že letošní závod ovládneme je už jen krůček od pro Maďary kruté reality!
Tak pójďme do zdárného finiše!

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 16:59:41

Megakoule
Věděl jsem že tu najdu něco zajímavého, po pívu a paňáku, ( on už jich měl jistě pár za sebou ) se kolega z teamu uvolil ukázat mi na co chytají. Mimo hotovek od Zadravce má v autě na šutr vysušené mraženky ze směsí Nature Baits, a to i obrovských rozměrů, třeba týhle už do velikosti tenisáku moc nechybělo, to jsem fakt čuměl a zě už jsem ve světě kaprařiny něco viděl, ale tohle dát pod nevím jakej hák a chytat s tím ještě ne.
Samozřejmě nyní chytají na menší, ale když jedou na protější břeh chytat mimo závod, chytají prý na tohle;-)

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 10:51:00

Přípravy
Stále jsem úplně plnej úlovku překrásný šupinatý jikernačky, přesně takovou rybu jsem si na start přál. V první chvíli jsem v záběr ani nemohl uvěřit, ale k prutu přibitý swinger, cvakající cívka a pípání hlásiče bylo jasným znamením, zě plynulou, pomalou jízdu způsobil kapr na druhé straně udice.
Není však čas ztrácet čas, a tak jsme okamžitě vyměnili baterie, připravili člun, nachystal jsem do zásoby další úspěšné krmivo a nástrahu a doufám v další alkci, stále vyčkávajíc příjezd hlavního štábu.

Carpkiller - Profil | Pá 22.4.2016 20:19:05

A máme tu další Čechy, na mrku propálený Carp Team Nula;-) dojeli v pořádku a čiší z nich dobrá nálada!

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 20:21:22

Druhý prut je na svém místě. Nyní jsem spokojen jak s prezentací, tak i se sebou, že jsem proto udělal max. I když jsme tu noci příliš silné neměli, v tu dnešní věřím. Doufám, že ke mě bude Balaton ještě jednou štědrý... Rozjíždíme poslední 12ti hodinovku, tak pojďme česká bando, teď už to dotáhneme do zdárného konce. Už tak jsme tu letos ukázali, kam patři československá kaprařská scéna, Maďaři nás už většinu znají jmény a po letošním ročníku, z nás budou mít jistě Respekt!

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 13:24:12

Největší noční
...úlovek nikl teamu už spatřil světlo světa, byl jím Milošův výstavní lysec 15+!
Krásná ryba;-)

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 20:17:19

Na Balaton se snáší soumrak a v našem sektoru se stále nic neděje... Celý den doufám, že se to někde u nás zase roztočí a vůbec nic. Myslím že celkově to bylo dnes po jezeře s úlovky slabší, ale jsem šťastný, alespoň za to toho jednoho dnešního šupíka.
Dohodli jsme se, že v sektoru zachováme maximální klid a tak už převážet pruty nebudeme, necháme je tam do zítra, kdy je s rozbřeskem zase převezeme...
Je před námi již předposlední noc tohoto klání, kde české teamy stále drží přední příčky výsledkové tabulky. Takový zahraniční závod snad ješte nebyl, tak doufejme že nám to vydrží.

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 13:38:56

Single hookbait
Protozě v naší části jezera stále platí výstraha a zákaz na vodu, nahodil jsem jeden prut zase na místo u lavičky. Pouze jednu nadipovanou kuličku, bez krmení, jen prostě co nejdál za rákosové trsy. V dohozové vzdálenosti bych ale pořád v pohodě stačil, tak je tam mělko.
Ale zázraky se občas dějí.
Snad nás zase brzo pustí na vodu.

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 10:36:14

Bouřka
Vítr se úplně otočil a zase fouká z leva směrem na druhou stranu, na vodě už jsou zase bílé čepice a oblačnost vytváří nad jezerem abstraktní tvary jak silný vítr trhá mraky na kusy.
Zatím neprší, jen fouká a honí se mraky, sem tam letí nějaká větev, no uvidíme co se z toho vyvrbí. Trošičku mě vadí zvuk vrzajicí nalomené větve nad mým bivakem. Snad zůstane tam, kde je;-)

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 22:03:53

Vítr zesiluje
Vítr místo aby trochu utichl naopak ještě zesiluje, fouká ale přímo na nás což by mohlo být přínosné pro další záběr, uvidíme. Kluci už šli spát a já pořád dřepím v bivaku a koukám do tmy, poslouchám jak se vlny rozbíjejí o kameno-betonový břeh nǎseho lovného místa, ale podvědomě čekám a chci slyšet jen jedinej zvuk!
Chci se do těch vln vydat pro dalšího kapra, tak už pípni a jedééém!
Brou noc

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 6:26:56

Brý ráno
I dneska jsem si nařídil budík na šestou, abych mohl pozorovat náš sektor od rozednění, ve chvilce kdy tolik nefouká a věřil jsem, že uvidím třeba nějaké vahazující se kapry. Ja krásné ráno, sem tam zaloví okounek, ale po kaprech ani vidu, ani slechu.
Celou noc se u nás neudálo vůbec nic, jen před cca půl hodinou měl Ivan na pravém prutu několik pípnutí po sobě, už to vypadalo na záběr, ale nic se nekonalo...
Dnešní ráno to vypadá, že by mohl být pěkný, slunečný den tak v to doufám. Myslím, že oteplení by nám na tomto místě pomohlo...

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 13:34:25

Ivanko uvařil vynikají oběd!
Ivanko spravil k obedu cestoviny s bolonskou omáčkou a mesovými guličkami! Jsou skvělé, jsou teplé a nemusel jsem pro ně ani hnout brvou, než jen donést vařič a talíř;-) super.
Teď by k jídlu mohla dojit ještě jízda...

Carpkiller - Profil | Ne 24.4.2016 20:53:11

Najednou majáky utichli, respektive zpomalili svou frekvenci, což znamená že můžeme na vodu, okamžitě jsme nachystali člun a jedeme z Ivanem umístit bójky.

Carpkiller - Profil | Pá 22.4.2016 8:08:49

Dobrý ráno;-)
Tak se stalo, jak jsem si to naplánoval, tak jsem se vzbudil a úplňe první pohled, který jsem dneska ráno viděl byl tento;-) dobrej plácek na nočky, Škoda že to mám tak z ruky:-D
Ale takhle se nechá vstávat:-)

Carpkiller - Profil | Pá 22.4.2016 1:24:54

Podařilo se mi najít krásné místo uprostřed rákosi, do kola obklopené vodou. Vlny rozbíjejicí se o kamenitý břeh kolem sice vydávají až děsivé zvuky, ale probudím se s pohledem na tohle úžasné jezero, což je pro mě ,, klůčové " :-D
Dobrou s kobrou

Carpkiller - Profil | Čt 21.4.2016 19:52:05

Domácí vejce jsou domácí;-)

Carpkiller - Profil | Čt 21.4.2016 19:44:57

Nedalo mi to nezastavit ještě u ,,naší" babičky Líby;-) dlouho jsem tu nebyl, furt jsem na rybách, tak jsem jí překvapil. Vypadá šťastná:-D a nenechá mě odjet bez jídla, takže mi hnedka kuchtí alespoň vejce. I když jsem se bránil, prohrál jsem;-)
Je vlastně pravda že jsem ješte od rána nejedl, takže houby zle:-)

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 7:05:31

60mimut!!!
Poslední hodina zbývá do konce tohoto dokonalého závodu! Snad se všem českým teamům dnes dařilo tak, jako nám, snad všichni přidali potřebné body a snad to tady letos rozsekáme za naše československo úplně na maděru!!!

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 21:29:17

Mejdan!
Kluci Tuloš a Slávo se k nám vrátili a mimo dobré nálady dovezli gril, čerstvé pečivo a hlavně naložené maso!!!! Jdeme si udělat společnou grilovačku, dáme maso, pívo, pokecáme, prosťe si užijeme poslední noc tady! Jsem za to fakt rád.
Kluci nás příjemě rozptylují, je skvělá nálada a doufám, že se dočkáme i záběru!!!

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 17:03:15

Pívo
Jak jsem řekl, tak se stalo... Dali jsme i poslední píváky, musím říct že to zlatý bylo teda lepší a stále čekáme na jízdu. Pořád je bezvětří a tak i kdyz nesvítí slunce naší oblasti docela věřím, jen aby nefouká oba už ať se to zase rozjede.
Kachna se už zase krmí v našem JZD člunu Sknaturbait!

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 6:42:44

Čtvrtek
Dnes už je čtvrtek, den kdy by mělo být nejhezčí počasí z celého závodu. Proto jsem se drzěl původního plánu, a šel večer spát s nařízeným budíkem na 4. Hodinu ranní, abych stihl rozbřesk a položil své montáže dokonale přesně, až na samotný vzdálenostní hrot, jaký si mohu v rámci pravidel dovolit, vytáhl jsem to na max. Co si myslím že bych ještě uhádal v rámci pravidel, dále se už bez velké drzosti nedostanu, bohužel.
Mohl bych to klidně v noci vytáhnout na 600m, ale nechci být za podvodníka, takové to problémy jsem na závodech jestě neměl a rozhodně bych je nechtěl řěšit zde, za a v maďarštině a za b na závodu, jež jsem si tak oblíbil, díky jeho extrémům, nevypočitatelnosti a i kvůli zdejším pře krásným kaprům.
V noci už jsem pruty nechal jak byli, protože bych je stejně nyní, respektive před dvěma hodinami převážel, abych si jimy byl 100% jistý!
Nyní jsou z mé strany kostky vrženy a pokud máme ještě nějaký záběr udělat, tak právě dnes, zítra má být zase hnusně a pršet, což na našem místě znamená pramalou šanci na záběr...
Dnes to musí vyleťet!!!

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 23:26:20

Dobrou
Jdu se taky natáhnout, spát se mi však nechce, chtěl bych slyšet řvát příposlech, naskočit do člunu a vydat se do temna a vln nočního Balatonu pro nějaký místní vodní ,,Prase" !!!... statnou, pupkatou, těžkou, balatonskou, kapří jikernačku:-)
Tak póóóóóď!!!

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 18:58:36

Nevzdáváme se
Nahozený prut u lavičky, jsem ješte pořádně zasypal raketou partiklem, aby tam bylo dostatek atraktivní návnady. Každý kapřík nad 5kg se počítá a potřebujeme se odrazit ode dna a začít bodovat. Vítr o dost zeslábl, doufám že budu moci brzo na vodu....

Carpkiller - Profil | Ne 24.4.2016 23:25:56

Všechno Zavezeno
Právě jsem se vrátil s posledním prutem, všechny 4 pruty tak máme zavezeny, nakrmeny a je tedy šance, že by mohl přijít o nějaký ten záběr! V loni to první dny nebralo vůbec, rozjezdilo se to až třetí den, ale nějaký kapr se dnes určitě někde chytí, snad to bude u nás!!!

Carpkiller - Profil | So 23.4.2016 18:30:36

Stalo se něco neuvěřitelného!!!! Chtěli jsme místa 29-33 úplně nejvíce a povedlo se, Ludo na jistotu zkušeně vytáhl 33!!!! Stejný číslo jako v loni, ale letos je úplně jinde, někde v oblastech kde se v loni chytali nejvíce ryb! Teď už jen doufat zle to bude forhont a jedééééém!!!
Ikdyž tohle číslo nemusí nic znamenat, pro nás znamená hodně!
Kostky jsou vrženy ale máme přesně to, co jsme chtěli!!!
33!!!

Carpkiller - Profil | So 23.4.2016 6:23:40

Dobré ráno z České tábora,
Jeden z kolegů mě dnes svým zýváním vzbudil již v 5:45 a vypadá to, zě už neusnu... Proto jsem nelení a vydal se obhlídnout, jak ostatní ještě spokojeně podřimují.
V nejzajímavější pozici je rozhodně Trenér Ešpi, kterej má u sebe jen jednu botu, druhá leží opodál, na zemi leží i jeho peněženka a Míra se i do spacáku trefil nějak obráceně...

Carpkiller - Profil | Čt 21.4.2016 18:39:23

Další zastávka je u vody. Navštívil jsem po cestě bratra Scopexe! Jirka je na rybách a nemá s sebou kávu, tak jsem mu dovezl redbull. Dáme retko a pojedu dál... Ale není kam spěchat, tady u vody je krásně.

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:14:27

Největší kapr závodu! Lysec 23kg!!!
Tak za něho si kluci z Německa s názvem World of Carpcraft, odnesou luxusních, 10 000euro!!!
GRATULACE!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 8:07:12

Poslední úlovky
Poslední kapři teamů Nikl a IB!

GRATULACE všem, díky za skvělý závod který právě ukončil oficiálně i náš maršál no a jdeme se pustit do balení!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 0:44:44

Ivan má skutečně záběr!!!! Ryba na prutě, byl jsme ještě vzůru, zvedl prut, domotal kapra, připravil člun, kluci se oblékli a nyní zdolávají!!!!
Držte palce!!!

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 19:51:13

První prut je převezen, a zakoulován methoďákem... Jdu na druhej...

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 17:02:58

Návštěva
Dojela k nám návštěva až z domova, z Československa a dovezla domácí náboje! Kluci Pavel Tulo Tulinský a Slovák s nejkrásnějším slovenským příjmením Slavomír Čech;-) kluci dojeli s úmyslem, že zde stráví příští týden rybařením. I když počasí nevěstí nic dobrého, snad se jim podaří dostat se na vodu a pochytat nějaké místní mohykány...

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 16:30:32

Já jsem si naopak nachystal ješte jednu várku methodmixu, nastražil poslední návazce a jsem rozhodnutý se soumrakem podniknout na nějakou dobu poslední, spanilou jízdu na člunu po širém Balatonu, s úmyslem nastražit past, na některého ze zdejších kapřích velikánů. Musím to zkusit. I když jsem to ráno vyvezl dobře, se soumrakem montáže položím ješte jednou s tím, že si budu jistý, že jsem pro záběr udělal úplné maximum.

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 12:13:05

Nikl Team v akci
Aktuální info o nikl teamu je takové, že se střídají ve člunu a zdolávají kapry! Měli dva nebodované a nyní Karel jednoho jistě lepšího přivezl a v tu chvíli vyrazil zdolávat Miloš!!!
Bude to závod až do samého konce!

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 11:22:20

Masakr
Stalo se to, co jsem předpokládal. Během chvilky nezbylo z hrdličky nic, než jen trhancena peří. Schoval jsem se za pneumatiky odložené opodál a podařilo se mi vyfotit šedivku, jak si pro sebe odnáší poslední kus ptačího tělíčka... Jsou to nenasitní predátoři bez jakýchkoliv servítek. Málo kdo dnes ví, že šedivky jsou schopni, jako jedni z mála ptáků, lovit organizovaně, ve skupině a patří k nej inteligentnějším právům... Jsou známé případy, kdy během nedostatku menší potravy, do konce napadnou dospělého zajíce, vyklovou mu oči aby ho následně byli schopné ulovit, tak dravý je tento druh vrány!

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 7:31:28

Úlovek IB teamu
Švickovi se podařilo v noci ulovit dalšího bodovaného kapra! Congrats kámo;-)

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 14:23:56

Úlovky teamu Sportcarp
Kluci ze Sportcarpu dnes přes noc zdolali další tři bodované kapry, čímž si utvrdili vedoucí pozici v tomto závodě...práve těmy to úlovky, se přehoupli přes hranici 100kg na současných 119kg+.
Dobrá práce kluci!

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 7:22:04

Ivanko
Ivan je vzhůru už cca hodinku a Ludovítek dále urputně bojuje ve svém soukromém závodě, spánkovém maratonu:-)
Na Ivanovi je už však vidět ta bezmoc, udělat v našem sektoru záběr opravdu není sranda, což je vidět i na výsledcích, to však neznamená, že se s tím člověk jen tak smíří, naopak je potřeba věřit a makat až do úplného konce, vždyť záběr může přijít v každé vteřině závodu!
Dneska je v pozici tygra v kleci Ivan, i když je jinak extrémňe kludný a vyrovnaný člověk, zrovna svádí soukromý vnitřní boj s nepřízní osudu!
Udržet si na závodech dobrou morálku a náladu, i ve chvílích kdy se nedaří je opravdu težké a projeví se tu okamžitě každá i dobře ukrytá ne vyrovnanost, rozpolcenost a celková povaha člověka, až když se nedaří tak poznáte, jaký člověk vedle vás doopravdy stojí a co se Ivana týče, je to naprosto vyrovnaný, pohodový a klidný člověk uznávají jisté morální zásady. Prostě je to dobrej chlap, kdo ho osobně dobře poznal, dá mi za pravdu.

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 19:46:34

Jako doma na labíčku
Z volné vody se začala nápadně přibližovat velká loď, podobná našim labským tlačákům, obrovská železná loď, která si to na mířila přímo na zrovna zavážející kolegy. I když jsem si říkal že to asi klame, že je daleko za našimi bójkami, opak byl pravdou a šipky dálkoměru jsem zjistil že projela pouhých 70metrů za naší bójkou a maďarům právě pomalu projela přímo přes pruty do blízkého přístavu....

Carpkiller - Profil | Út 26.4.2016 12:55:03

Chtěl jsem si po tom kolotoči chvilku odpočinout, ale pořád je co dělat. Zkontroloval jsem baterii jestli nám ji někdo ne ukradl, Ivan váže návazce do zásoby a zase udělal rychlý teplý oběd. Zdá se je pro tuto chvíli všechno nachystané, tak se jdu na chvilku natáhnout, doufajíc ale v další akci, rád bych ji za odpočinek vyměnil;-)
Příposlech netrpělivě očekává další signál, tak pojeď!!!

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 21:00:03

Kluci se vrátili s prvním prutem...
A vyrážejí zavézt ten druhý.

Carpkiller - Profil | Po 25.4.2016 0:07:55

První noc závodu je před námi. Doufáme v první kontaktní záběr a úlovek! Team vedle se nezdál, ale překvapil, vlastní motor Torquedo, takže docela rychle všecko vyvozili a to i poměrně dost daleko... No uvidíme, pro tuhle chvíli jsou kostky vrženy, a my budeme čekat.
Dobrou a u záběru;-)

Carpkiller - Profil | Ne 24.4.2016 22:11:44

Kluci zavezli první prut. Já jsem připraven jak zavezou ten druhý, okamžitě skočit do člunu a zavézt své dva pruty, které netrpělivě čekají ve stojanu na svou příležitost.
Překvapivě tu je hrozně mělko, skoro o metr méně vody než v Csopaku, kde jsme chytali v loni. Snad zasvítí slunce a ryby se sem zase vytáhnou, max hloubku tu mámen 2,5m a to až na těch 350 metrech.

Carpkiller - Profil | Ne 24.4.2016 18:41:42

Navázáno, nachystáno, obaleno, připraveno nahodit;-) doufám zě už to nějak vymysleli a že start závodu v 7:00 proběhne. Ikdyby se mělo závodit z odhozu, budiž je to příroda, ale závodit by se mělo. Co máme zprávy i teamy na proti už jsou v relativním suchu a jsou ready, takže to snad za 20minut vypukne!

Carpkiller - Profil | Ne 24.4.2016 13:58:30

Stále je co dělat...

Carpkiller - Profil | So 23.4.2016 17:06:10

Skupinové foto čaśti československé výpravy. Asi poslední foto před bouří, začíná foukat, obloha se rychle zatahuje a evidentně dojde hrůza!

Carpkiller - Profil | Pá 22.4.2016 20:14:02

Už probíhají přípravy pro natáčení on-line reportáži a přenosů ze závodů v režii TV stanice F&H...
To je jiná liga přenosů, tohle bych zapojovat nechtěl:-)
Tamáš si pro mě sám dojel a chtěl se tím evidentně pochlubit, zítřejší ceremoniál chtějí on-line vysílat v TV;-) posunují laťku zase o Level výše. Každopádně tohle všecko musí stát spousty a spousty peněz;-)

Carpkiller - Profil | Čt 21.4.2016 11:44:14

Přípravy jako takové, u mě vždy začínají i končí v garáži, kde mám uložené veškeré své rybářské náčiní, krmení a poklady;-)
Je tu trosku bordel po poslední akci, ale musím to všecko roztřídit a vyselektovat pouze to, co budu opravdu potřebovat...

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:55:53

Vítězové sektorů!
Sektor Carp expert, Team Nula CZ!
A druhý v sektoru si ne pamatuji...:-(

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 11:41:24

Loučení
Loučíme se s kamarády a jedeme do Zánky... Kde to všechno začalo, tam to i zkončí;-)

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 22:14:31

Grilling
A už se masíčko pomalinku griluje;-) vypadá to luxusně! Na starost si to vzal mistr Tulo;-) už se na to těším...

Carpkiller - Profil | Pá 29.4.2016 6:06:57

Dobré ráno
Dnes začnu úlovkem zase ne našim, ale teamu maďařů vedle nás, kteří dnes zdolali pře krásného lysce. Jeho zajímavostí je fakt, zě měl zarostlé dvě slávičky, jednu u tlamy a druhou, větší až za skřelí.
Každopádně je to krásný kapr o váze 12,6kg, čímž se však maďarský Team posouvá v pořadí až nad nás, je to Škoda, ale ke klukům se skrze ně nedostala jediná ryba, stále jsou bez záběru a to nás asi bude stát sektorové prvenství...:-(

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 18:57:18

Svatba
Maďarská svatba probíhající nejspíše někde poblíž až k nám zavála snad zamilovaný páreček svatebčanů, kteří si přišli na břeh jezera udělat společné svatební fotky.
Ikdyž maďarsky vůbec nerozumím, když jsem toto fotil, byl jsem u teamu vedle a podle toho co říkali, kam koukali a kam ukazovali jsem jim velmi dobře rozuměl, co že by s tou nevěstou chtěli dělat:-D některé věci člověk pochopí, i když těm druhým nerozumí:-)

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 9:54:07

Návazce
Ivan si chystá návazce a nástrahy. Stále nemůže uvěřit že nemáme záběr, své pruty kluci ve vodě nechali už skoro 40hodin. Nástrahy které nám fungovali v loni letos nefungují, ale spíše to bude podle mě tím, zě se před námi míč kaprů ne nachází, natož aby se intenzivně krmili.
Musíme věřit. Ludovítek se vydal do města pro čerstvý chléb, Ivan praví že on musí jesť!
Já bych raďeji záběr! Proto vyzkouším trenérovu taktiku, dám si ke snídani pívo co mi dali Maďaři! To je nápad!

Carpkiller - Profil | Čt 28.4.2016 8:52:35

Team Sportcarp
Kluci na protějším břehu přidávají další a další bodované ryby. Nechytají sice ty největší, ale jejich dokonalé závodní tempo je stále drží na samotném vrcholu závodní listiny. Není pochyb o tom, že trenérův Team je jeden z úplně tech nejlepších závodních teamů v ČR, což dokazují jak výsledky v Carp lize, tak i po jiných velkých závodech, vždyť tu na Balatonu byl již Ešpi jednou první, pak druhý a nyní si jde snad už pro další celkové vítězství!
Míra je holt Balatonský pán a stejně tak kluci po jeho boku, Drda i Dan, patří už nejen k české, rybářské závodní elitě!
Držím palce kluci ať vám prvenství vydrží, zasloužíte si ho!!! Aktuálně už kluci váží témeř 120kg!!! Více než 10% z celkového množství úlovků!

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 21:50:19

Jdu spát
Je fakt kosa, s deštěm přišla nějaká studená fronta a je opravdu hodně chladno, do toho po dešti vlhko a studenej vítr, silná kombinace špatného počasí, ale já to mám ma rybách paradoxně rád, k vodě tohle patří, i kdyz to vůbec komfortní není. Mám na sobě dvě thermoprádla, na tom teplákovku a ne a ne se zahřát. Takhle spím v zimě když je mínus 7 až mínus 10, ale teď je konec dubna... Hodně dělá ta vlezlá vlhkost...
Pořád platí zákaz plavby, což je deprimující, nemohu zavézt vytažený prut. Nezbývá než nařídit budík, a zavézt to jak to půjde, v noci nebo nad ránem...
Spát se mi ještě nechce, ale co nadělám.
Čus později, nebo zejtra...

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 20:23:03

Spánek
Omlouvám se za prodlevu v přenosu, ale nejdříve se mi vybil telefon a následně jsem si lehl, že se trošku prosím a ono to nějakou hoďku bylo... Hučící vítr a na Bivak bubnující kapky deště se stali dokonalou ukolébavkou, i zvukovou clonou pro nic nerušící spánek,' který trval déle než jsem plánoval...
Majáky stále blikají, zákaz zavážky platil stále. Jsme tak trochu v pasti, co se závažky týče...
Nemám ani zprávu, že by to někde po jezeře extra jezdilo, pruty kolegů na místech kde je více ryb, uz jsou jistě po celém dni všechny vyjeté a čekají na zavezení, stejně tak i jeden z těch mých...
Ještě než jsem se natáhl, připravil jsem novou tajnou zbraň, které chci dát jestě prostor, jestli jí tu budou kapři akceptovat...

Carpkiller - Profil | St 27.4.2016 13:11:58

Padák
Zrovna jsem fotil, jak se kachní páreček procházel přímo před stojanem a v tom se ozval padákem pravý prut což nevěstilo nic dobrého. Bohužel se skutečně jednalo o cejnara či jinou běloť, ale cestou se rybka z háčku setřepala.
Prší jako z konve a přes pruty nám zase jede nákladní loď, dnes už druhá, přímo na bójky. Projela ani ne 100metrů od nich...