Balaton - IBCC 2016

Zapisují pouze vybraní uživatelé.
On-line přenos ze závodu IBCC2016 očima Tropic Liberec a Starbaits teamu.

Rok se s rokem sešel a již tuto neděli 24. Dubna vypukne další, v pořadí již druhý ročník mezinárodního kaprařského klání, na obrovském maďarském jezeru Balaton o rozloze 592km čtverečních, jménem IBCC 2016. I letos se závodu z účastní několik teamů z čech a slovenska, a my jsem rádi, že vám můžeme zprostředkovat on-line přenos očima jednoho z nich, konkrétně teamu Tropic Liberec a Starbaits, který se již z účastnil loňského, prvního ročníku ze kterého jsme vám taktéž z prostředkovali přenos.

I v letošním roce bude team závodit ve stejném složení a to jmenovitě Honza ,, Carpkiller´´ Hubka , Ivan Fabián a Ludovít Vítek. Klukům se v loňském roce podařilo s přehledem vyhrát svůj sektor a umístit se na celkovém 17.místě. Držme jim proto palce i v jejich letošním tažení a sledujme jejich očima, jak se na takové závody připravují, jak závod probíhá a jak se jim bude dařit. I letos se můžeme těšit na mnoho tipovacích a vědomostních soutěží.

Fandit a reagovat k on-line přenosu můžete v samostatné diskusi zde: www.mrk.cz/diskuse.php?id=742385

Výsledky zde: http://ibcc.hu/results_2016/
Autor diskuse: Carpkiller - Profil , 20.4.2016 kaprařina - závodní sektor

Carpkiller - Profil | Ne 1.5.2016 19:19:45

Výherci soutěží se firmami Tropic Liberec a Starbaits!
První hádanku odhodláni nejrychleji Maťo a získal 2kg boilie Starbaits.
Druhou soutěž o váhu mého úlovku uhádl Majkl7 a získává 5kg boilie Starbaits.
Poznávací soutěž boilie vyhrál nick TribalXT a získá 5kg boilie Starbaits.
Poslední tipovačku o 16kg boilie Starbaits podle mě první uhodl nick Týny, ale když tak mě opravte v diskuzi, myslím že první ještě před zveřejněním váhy byl on.
Gratuluji a prosím všechny ješte jednou o sz, s adresou a telefoním číslem.

Carpkiller - Profil | Ne 1.5.2016 18:43:36

Tak a je po všem, už jsem doma, veškeré vybavení jsem uložil do garáže, dal nabíjet baterie, prát ( to spíše přítelkyně ) hromady špinavého prádla a nyní je čas celý závod trošku zrekapitulovat.
Celkově se závodu z 87 teamů z mnoha zemí z účastnilo 16 teamů z Československa. Z toho 5 se jich umístilo v první desítce, 3 v první pětce a dva na bedně což je neuvěřitelný výsledek.
Celkem 62 teamů ulovilo alespoň jednu bodovanou rybu, a z celkových 7 sektorů jsme 3 úplně ovládli taktéž my, Čechoslovácké teamy.
Závod to byl opravdu skvělý, extrémní, napínavý, dokonale připravený a plný pře krásných úlovků, na jaké budou jesti všichni dlouho vzpomínat. Za toto bych chtěl poděkovat hlavně organizátorům, protože odvedli velký kus sakra dobré práce, a nasadili laťku opravdu hodně vysoko. Snad budeme schopni alespoň část toho, aplikovat při pořádání letošního WCC u nás, na pálavě.
Toto mě přivádí k malému informačnímu šumu, který jsem zaznamenal dle reakcí na můj přispěvek ohledně výzdoby nejmenované čerpací stanice. Přispěvek jsem ne vložil proto, že by se mi to nelíbilo, spíše mi to jen přišlo příliš, nebo že bych s touto propagací určité osoby nesouhlasil, naopak mi přišlo zajímavé, že pár minut, když jsem psal přispěvek před tím, jsem o Jakubovi nepřímo mluvil a na první benzínce na něho narazil. Tak jen aby bylo jasno, já jsem rád že zrovna Kuba získal možnost WCC u nás, na pálavě uspořádat a celou tuto akci zde, v ČR, jsem veřejně podporoval a podporuji na dále! Dnes už i vím, že reklamní kampaň na čerpacích stanicích bude jistým a markantním způsobem podporovat konání jak WCC tak WCCJ v ČR a já to chápu, beru a jsem rád, že se touto cestou bude sportovní rybolov propagovat i široké, ne rybářské vyřejnosti. Takže jo, proč ne, za mě je to rozhodně lepší, nez nedělat nic, a věřím, že to snad všechno bude ku prospěchu moderního, sportovního rybolovu u nás v české republice.
Poslední, co bych chtěl udělat, je samozřejmě poděkovat mnoha lidem.
V první řadě určitě za ocelové nervy a toleranci přítelkyni, protože je fakt, že doma moc často neposedím ale mám její 100% podporu, lásku a zázemí. Následně i serveru Mrk.cz, že nám umožnil prezentovat přenos z tohoto závodu touto on-line formou. Musím samozřejmě zmínit a poděkovat i všem sponzorům, bez kterých by nebyla spousta věcí tak, jak je a to konrétně tedy firmám Tropic Liberec, Sensas- Starbaits, Fox international, Mikbaits, Carp r us a R-Spekt.
Dále samozřejmě i vám, čtenářům tohoto přenosu a spoustě kamarádů, kteří jste nám fandili, drželi palce a podporovali nás.
Stejně tak všem pořadatelům, soupeřům a kolegům za skvělý závod.
Prostě vám všem a i těm, na které jsem zapoměl (sorry), DĚKUJI!
Hell yeah!

Carpkiller - Profil | Ne 1.5.2016 13:57:55

Návrat do reality
Včera večer jsem nedojel až úplně domu, přenocoval jsem u naší babičky;-) měl jsem slíbenou pečenou kačenu a celkově jsem se už těšil na poklidnou atmosféru malebné, středočeské vesničky, kterou jsem chtěl před návratem do města co nejvíce vstřebat. Trochu jsem se v rámci možností dospal, rozloučil se a vydal se na poslední část cesty, už zbývá jen dojet do Liberce, a veškerou výbavu zase složit a uklidit do garáže, dát nabíjet baterie a tak dále a tak dále...
Nebojte, večer ješte celou úspěšnou akci zrekapituluji, vyhlásím výherce soutěží a bude po všem...

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 18:36:55

Benzínka
No, a pak si zastavím na benzínce, jdu tankovat a najednou šok, koukám jesti jsem ne usnul za volantem a vono ne....
No, řekněme že nic by se nemělo přehánět:-D

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 17:28:07

Zastávka
Nedalo mi to, se cestou domu nezastavit podívat tam, kde je to mému kaprařskému srdci skutečně blízké, na takový náš maličkatý český Balatonek, je to spíše taková jedna Balatonská zátočka v Česku. Mezi tím pravým a tím našim, je však několik na prvních pohled markantních rozdílů...
Jak to zě ihned po ukončení závodu, se břehy maďarského Balatonu zaplnili běžnými rybáři a jak to ze tady u nás, neni široko daleko ani živáčka???
Jak to zě i v Maďarsku, si lze koupit povolenku pro lov nonstop a za použití lodě, kdež to zde u nás nelze ani jedno a to ani omylem...
Jak to zě maďarští rybáři jsou na balaton hrdí, veřejně se s tím prezentují, jsou rádi že díky závodům mohou světu ukázat, jaká jsou rybářská velmoc a jaké u nich mají ryby, kdež tomu nás to jen někoho napadne a uz je za zloděje, podvodníka a chce tu všechno jen zkazit..atd atd atd...
Jak to že lze v Maďarsku normálně autenticky natočit výpravu na Balaton a vysílat jí v televizi, kdyz u nás jsou rybáři linčováni jen za kousek kopce či stromu v pozadí fotografie s úlovkem???
Já vím proč u nich to lze, a u nás ne. Oni chtějí a my pouze meleme. Oni vetšinou nemají nic a tak si tolik nezávidí, když to u nás je závist a pomluva národní sport a to vždy až na místě prvním.
Myslím, že bychom se jakož to rybáři, měli konečně zamyslet, kam se ubírá náš svaz, hospodaření ale i celkové smýšlení naší rybářské obce???
Podle mě, se to naše směřuje jen jedním směrem a to rovnou do zadku! Když vidím, co MRS spolu s obcemi kolem našeho ,,Balatonku" dopustili, chce se mi brečet... Díky nesmyslnému zakážou pobytu u vody, mimo dobu lovu, tu není tu krom tří lodí ani živáčka, a co až se zakážou lodě, nebude to nikdo, to že chce MRS dopustit????
Pokud ano, tak opravdu skvělá práce Jihomoravský kraji!

Btw: nechci vyvolat diskuzi, ani to neberte jako dogma, je to jen můj soukromý názor, který jsem chtěl touto formou od prezentovat a nikomu ho nevnucuji, ale takhle to tady u nás vidím já.

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 15:37:50

A domů
Společné, české foto se mi již do hromady dát nepodařilo, protože se všichni postupně rozprchli ke svým automobilům a vyrazili domů. Já jsem cestou předjížděl zatím Nuláky a CT Pařez...
Přeji všem šťastnou a bezpečnou cestu domu;-)

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:24:46

A absolutní vítězové!!!!
Team SPORTCARP CZ !!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:23:11

2. Místo
Nikl Team!!!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:22:24

A jdeme do finále!!!
Třetí místo!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:14:27

Největší kapr závodu! Lysec 23kg!!!
Tak za něho si kluci z Německa s názvem World of Carpcraft, odnesou luxusních, 10 000euro!!!
GRATULACE!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:06:24

Cenu za sektor Carp r us předává Karel Nikl, stihl to;-)

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 13:04:10

Sektor Nash
Vyhrává další československý Team RRbaits!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:59:57

Sektor Netrisk
Druzí byli naši maďarští sousedé....
No a první místo v našem sektoru skutečně patří nám!!!
Hell yeah!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:58:30

Sektor utazas.net
První jsem nerozuměl, místní správci Balatonu, kteří v loni ulovili nejvetsi rybu, letos vyhráli sektor, znají to tady dokonalej druzí v sektoru slovenský Team ProLine SK.

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:55:53

Vítězové sektorů!
Sektor Carp expert, Team Nula CZ!
A druhý v sektoru si ne pamatuji...:-(

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:45:16

Poděkování maršálům
Jako první nastoupilo na pódium všech více než 40 maršalů, rozhodčích tohoto závodu a z hlasitého aplausu jim bylo veřejně poděkováno, za často tvrdou práci a dřinu v extrémních podmínkách.
Největší střelec, malej Radu:-D

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:41:44

Slavnostní ceremoniál
Přesunuli jsme se do sálu, kde proběhne slavnostní vyhlášení, tohoto prestižního závodu. Samozřejmě ve dvou jazycích, v maďarštině a angličtině.
Ceny pro vítěze všech kategorií jsou na pódiu připraveny a vše působí dokonale, luxusně a na úrovni. Pořadatelé IBCC si na tomto potrpí!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:34:39

RR Baits
Právě dojel Team ererek;-) je poznáte už na dálku podle tvaru tepláků:-D Každopádně kluci taky předvedli parádní výkon! Congrats!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 12:16:39

Zánka
Tak a jsme v zánce. První fotku si zaslouží hvězdný Team Sportcarp, ve složení Miroslav Ešpandr, Daniel Němec a Lukáš Dostál!
Klukům přijeli pogratulovat a vše zdokumentovat i majitelé firmy, Vápeníkovi s početnou skupinou dalšich kluků z jejich kolektivu.
Gratuluju kamarádi, dali jste nám všem pekně na prd-l! To bylo první co jsem jim řekl. Pomalu se všichni Češi scházíme, zdravíme se, povídáme si, gratulujeme a je to super! Evidentně všichni kolem vědí, co že je ten náš hlouček za národnost, přece Čechoslováci!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 11:41:24

Loučení
Loučíme se s kamarády a jedeme do Zánky... Kde to všechno začalo, tam to i zkončí;-)

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 11:27:29

Zbaleno
Všecko máme zabalené a pomalu se vydáváme směr Zánka, na slavnostní vyhlášení!
Děkuju Balatonu!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 9:32:09

Ivanův kapr
Správná váha byla 15,9kg, ale budu akceptovat jen tipy, které přišli před započtením do výsledků;-)
Takže ješte jednou
Hell yeah!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 8:43:30

Balení
A balíme všechny ty krámy! Po dnešní noci sic bezesné, to jde ale dobře! Víme že jsme v rámci počasí udělali z tohoto místa maximum!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 8:07:12

Poslední úlovky
Poslední kapři teamů Nikl a IB!

GRATULACE všem, díky za skvělý závod který právě ukončil oficiálně i náš maršál no a jdeme se pustit do balení!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 8:03:27

Poslední!!!
Za 10minut 8 jsem dovezl naši poslední, bodovanou rybu!!!
Sláva vítězům, čest poraženým!
Hell yeah!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 7:43:07

Další!!!
Mám dalšího!!! Už ho vezu!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 7:05:31

60mimut!!!
Poslední hodina zbývá do konce tohoto dokonalého závodu! Snad se všem českým teamům dnes dařilo tak, jako nám, snad všichni přidali potřebné body a snad to tady letos rozsekáme za naše československo úplně na maděru!!!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 6:59:13

To nejlepší na konec!
Držíte se s tipovačkou nějak hodně při zemi!!! Dám vám jestě malou nápovědu;-)

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 6:49:27

Vážení úlovků
Přišel náš maršál, že jdeme zvážit naše noční úlovky a v tom se zase rozjel kluků prut a Ludo dovezl krásného, bodovaného 8,7kg a tomu méme, zbylo pořád skvělých 8,2kg;-)
To jsem ani nedoufal!

Carpkiller - Profil | So 30.4.2016 2:57:31

Máme dalšího!
Najednou se rozjel i můj pravý prut! Na skočil jsem do člunu a vydal se vstříc noční, klidné Balatonské hladině.! Podle tahu jsem zase tušil že to bude spíše menší ryba, ale bodovaná je jistě. Je to pěkný šupík kolem 8kg, uvidíme kolik bude vážit ráno!
Hell yeah!!!