Pedro1 - Profil | St 15.5.2019 16:34:06
Willow >> Jsem mu to psal níž,je marnej:-)))
Fishky - Profil | St 15.5.2019 14:29:44
Pedro1 >> no právě že kaprařské není, moc se nepoužívá, proto ten diskutabilní pravopis :-D
roxtidy - Profil | St 15.5.2019 14:27:07
Pedro1 >> me se to nedotklo. Ja vlacku nesleduju a i kdyby, tak bych nemel tu potrebu se tam tamhle vyjadrovat. Tim spis pokud bych vedel jako ty, ze me ma dotycny v ignoru ;-)
Pedro1 - Profil | St 15.5.2019 14:25:15
Fishky >> Tak ono slovo mlíko je kaprařský slovo jak bejk,to jako jo:-)
A "vobler" říkáš,jo?:-)
Fishky - Profil | St 15.5.2019 14:22:39
Pedro1 >> máte akorát štěstí, že ve slově moucha, vobler nebo meloun není co podělat, tak se nedělej :)
Pedro1 - Profil | St 15.5.2019 14:17:12
roxtidy >> Každou chvíli:-)
Možná jsem to blbě napsal,to měla být reakce hlavně na jurasofta,má mě v ignoru tak mu napsat nemůžu.
Jestli se Tě to dotklo,tak se omlouvám.
roxtidy - Profil | St 15.5.2019 14:14:30
Pedro1 >> uprimne...lezou kaprari taky tak s oblibou mezi dravcolovce a rejou? Fakt me to zajima. diky
Slavíček - Profil | St 15.5.2019 13:51:27
Smrtak >> A ty jako výrobce bys prodal raději tu moučku ze ziskem nebo ze ztrátou?Vezmi to logicky když čistý maso budeš prodávat za 80 Kč kg na 1 kg sušený potřebuješ 3 kg syrového masa tak kg nemůže stát 50 Kč. O moučce z tučňáka olihni krevet se nemá smysl ani bavit stačí se podívat kolik stojí v krámě.
Pedro1 - Profil | St 15.5.2019 13:26:51
To "mlýko" je pecka,hned jsem si uvědomil,že jsem zase v kaprařině.
Smrtak - Profil | St 15.5.2019 12:16:12
Slavíček >> to nemôžeš myslieť vážne že lososova a tuniakova múčka nie sú z výberovej svaloviny. Som v šoku a určite nie sám.
jurasoft - Profil | St 15.5.2019 9:56:34
Petr.J >> no ještě mám v hlavě udělat kravinu...vytáhnout kouli, obalit v sušeným mléku, a namočit to horkého nedu a zase obalit mlýkem...a nechat zaschnout...a uvidíme co to udělá..všechno to můžu udělat u vody..dvě kojenecké výživy, jedna s mlýkem a druhá s medem co se ohřeje ve vodní lázni...
Slavíček - Profil | St 15.5.2019 9:37:08
Fishky >> Máš pravdu stačí se podívat kolik stojí tuňák losos a kolik moučka a musí člověku bejt jasný že to bude pouze sušený odpad. Přeci nebudu dělat moučky z něčeho co stojí stovky kg. A na kg moučky potřebuješ kolem 3 kg masa. To by nikdo nezaplatil. Většina složek je odpad z výroby pro lidi původně určený pro hospodářské zvířata výkrm ryb na farmách pro naše mazlíčky jako kočky psy.
Fishky - Profil | St 15.5.2019 9:11:18
Slavíček >> občas mi přijde, že dvacet let po tom, co je na trhu u nás boilies už lidé musí tušit z čeho to je a vždy se najde dobrodruh, co je přesvědčený, že boilies je z prvotřídních rybích mouček, z prvotřídních mléčných bílkovin a vybraných druhů exotických přísad, kde krill, japonský korýš, mořské řasy a monster krab hrají prim. Božínku tuší někdo z těch tupců co stojí kilo mořské rasy na krámě? Co stojí kilo kraba? Na co vyjde prvotřídní rybí moučka? No nemají o tom ani páru a vůbec jim nedochází, že ta jejich fialová chemicky vonící kulička kolem ničeho takového ani neprojela v rychlíku.
Slavíček - Profil | St 15.5.2019 9:03:55
Fishky >> To je jasný ono z čeho jiného by mohl bejt ten methot mix. Taky si míchám vlastní. Je to jako z boili hodně lidí v tom hledá něco tajemného výjimečného co obsahuje speciální složky a nejde v dobré kvalitě doma udělat.
Fishky - Profil | St 15.5.2019 9:03:45
roxtidy >> Kukušrot je základ vseho, co na tom mám dál psát konkrétně?
roxtidy - Profil | St 15.5.2019 8:50:57
Fishky >> klidne vycouvej ;-) ja se priznam, ze jsem od tebe na konkretni otazku konkretni odpoved ani necekal. Za to jsem ocekaval opet roman plny nadhledu, a toho jsem se samozrejme dockal ;-) diky a preji hezky den
Fishky - Profil | St 15.5.2019 8:41:35
roxtidy >> method mix a kukušrot je defacto jedno a to samé, akorát když se to řekne anglicky, tak to tak krásně zní. Ono otevřít oči někomu, kdo vyrostl na reklamních hláškách není jen tak, takže bych z toho raději s dovolením vycouval, hm? Doma si dělám hromady věcí, od koulí přes pelety až po metodák, tak božínku vím o čem to je a světe div se, když si pak sednu vedle testerů té či oné značky, natrhnu jim zadeli i s tím kukušrotem... a o tom to je. Já rád chytám ryby a nemusím chytat rybáře, firmy prodávající nástrahy to mají obráceně.
roxtidy - Profil | St 15.5.2019 8:14:08
Fishky >> proc na metod mix? Ten je prece oproti kuku srotu dost drahej a kuku srot musi udelat stejnou sluzbu. A cekam na odpoved, jestli bys sel s kuku srotem a strouhankou zavodit?
Petr.J - Profil | St 15.5.2019 8:06:33
jurasoft >> To vypadá rozumně, je vidět, že víš co děláš.
jurasoft - Profil | St 15.5.2019 7:38:45
Petr.J >> budou to prostě jen o trochu víc pálivé koule..pálivé pro savce, zkoušel jsem šneka a ten žral extra pálivé papriky až se boule za tykadlama dělali...takže ryby to budou posuzovat úplně jinak...
Petr.J - Profil | St 15.5.2019 7:34:04
Fishky >> Ber to tak, že spousta lidí, co kupují boilies a i se třeba pokouší o výrobu, považují šrot za něco špatného, co koule znehodnotí a velcí kapři se tomu obloukem vyhýbají. Jak slyší šrot, jdou na ně osypky. Nakonec ten název šrotovky o mnohém vypovídá.
Petr.J - Profil | St 15.5.2019 7:25:18
jurasoft >> No právě, že kdyz máš takové nápady, tak jsem to pokládal za nemožné.
jurasoft - Profil | St 15.5.2019 6:29:51
Petr.J >> to je jen nápad..jo chytil..
sindeji3 - Profil | Út 14.5.2019 21:05:41
Fishky >> tak jo, pane mistr
Fishky - Profil | Út 14.5.2019 20:48:59
roxtidy >> ano napsal jsi to dobre, tak chytej na methodmix. Zcela vážně se rozpadá rychleji než jakýkoliv boilies.
Fishky - Profil | Út 14.5.2019 20:46:33
sindeji3 >> z nevarene kukuřice se dělá šrot - je základem mnoha metodmixu taky do koulí se dává... nevarenou kukuřici kapři žerou zcela v pohode. Vařena je atraktivnější a z drtivé části za to může prostě fakt, že je měkká. Je to stejné jako s koulema. Vše je jen o praxi a schopnosti vnímat návaznosti.
Slavíček - Profil | Út 14.5.2019 17:21:07
roxtidy >> Beru to tak že při kontaktu z vodou se uvolňuje už nějaký signál z povrchu nástrahy a nemusí se koule rozmáčet rozpadat. Je jasný že čím je měkčí je atraktivnější na tom principu funguje třeba těsto
hraji - Profil | Út 14.5.2019 15:51:21
roxtidy >> já ti rozumím,
roxtidy - Profil | Út 14.5.2019 15:48:53
hraji >> ja bych to opet prirovnal k psovi...u neho je to videt naprosto krasne...ukryjte pred nim dve misky se zradlem....do jedne dejte neco vice aromatickeho....ve finale sezere s chuti oboji, ale prvni najde a pusti se do te, co bude vice vonet = do te, ktera bude sirit intenzivnejsi pachovou stopu (v tomhle pripade vzduchem). A vodou se muze v podstate sirit jak pachova, tak chutova stopa diky rozpustnosti slozek, ale tem musi byt umozneno se uvolnit. Snad jsem to popsal srozumitelne :-)
sidneyv - Profil | Út 14.5.2019 15:23:48
Je fakt, ze hoci aj ked gula obsahuje rozpustne zlozky napr. syrovatku, ezt atd, ale je tam prilis vela tvrdiacich zloziek, napr. squid muka, krvna, albumin a pod.,tak je z toho beton a na tieto betony je podstatne menej zaberov, ako na gule, ktore sa postupne rozpadavaju.
hraji - Profil | Út 14.5.2019 15:19:29
Slavíček >> já si myslím, že již samotný předpoklad, že potrava musí něco uvolňovat, aby ji ryba našla, není zcela správný. Ryba je schopna najít a pozřít i věc, která neuvolňuje nic. Slouží jí k tomu její další smysly, které má. Já jsem přesvědčen, že roxtidyho myšlenka o dipování a boostrování má něco do sebe. Odbýt to poznámkou, že to je pouhá komerce, je podle mého názoru velmi zkratkovité řešení.
sindeji3 - Profil | Út 14.5.2019 15:06:22
Slavíček >> jo najdou, ale dej na háček nevařenou kukuřici a vedle dej vařenou... myslím, že na tu nevařenou se toho většinou chytne míň