Vaječný albumín Ano, alebo nie.

Vaječný albumín Ano, alebo nie. Počul som, že skráti dobu varenia na polovicu. Je to pravda?
Autor diskuse: Havo82 - Profil , 31.10.2011 kaprařina - nástrahy, návnady
50 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NELITE - Profil | So 11.2.2012 9:50:04

albumin jsem dřív dával ale teď jsem si vyladil směs tak že už ho nedávám a je to pohoda.Zbytečně prodraží boilies.

NPítrsák - Profil | So 11.2.2012 9:40:20

Ahojte.Jde diky albuminu (pojivost) zakomponovat do smesi i vic jak 50% nepojivych slozek?Diky za vase zkusenosti.

Ncarbox3x - Profil | St 14.12.2011 23:46:49

To je teda v ... Ale tim plynem se to ma nicit. U vykrmovych smesi a srotu
se to tak dela. Nafoukaji to pred zabalenim,nebo expedici do sila a profouknou plynem.
Ty brebery se dostanou vsude.:-) Jen ďo neceho jdou vic a doneceho min.
Ja jednou zapomel ve vyrobne otevrenej kyblik glm. extraktu. To bylo mrsek:-)))

Nčeman 29 - Profil | St 14.12.2011 10:35:26

carbox3x >> Tak to te vyvedu z omylu ,ty ludry jsou i vtomhle :))

Ncarbox3x - Profil | St 14.12.2011 9:40:09

Zdar. Tak tn by ste se panove divili. Co a jak se vsecko konzervuje.
I ty klicky jsou osetrene nejakym plynem pred zabalenim.
Jinak by jsi si v obchode koupil mouku,klicky i krupici,nebo
orisky plny roztocu a broucku. Jako kdyz to beres ve velkem
primo ve mlyne. Pro zvirata se to plynem neosetruje a to bys
koukal kolik je tam potvurek.

NMirek.V. - Profil | St 14.12.2011 8:04:33

Poušťák >> Ty papouchu jeden:-))) se divim ze jsi jeste neobjevil otazku " vyroba boilie vytlacnou metodou " bo kdyz jsem te videl naposledy pri vytlacovani tvuj konecny produkt nesplnoval ekoligicke normy:-))))))

NKocháč - Profil | Út 13.12.2011 18:06:16

Poušťák >> nebo tak

NPoušťák - Profil | Út 13.12.2011 18:04:43

Kocháč >> my starší a zkušení už to nepotřebujeme..o))))))

NKocháč - Profil | Út 13.12.2011 18:03:43

Poušťák >> Jestli nebude potřeba spíš soustava zrcadel, osobní zkušenost.

NPoušťák - Profil | Út 13.12.2011 16:52:35

Mirek.V. >> nemusíš zakládat žádnou novou otázku,bo já ti poradím.Vezmi zrcátko a jukni se jestli je ještě máš ty starej hejle..o))))))))))))))))))))))))))))

NSlavík - Profil | Út 13.12.2011 16:51:54

Mirek.V. >> dobra zalozim ale potrebuji cas aby byla dostatecne fundovana ;))tyden dva by mohl stacit.

NMirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 16:48:41

Slavík >> Mas pravdu je to tak rozsahle tema, ze nayrhuji zalozit novou otazku:-))))

NSlavík - Profil | Út 13.12.2011 16:39:07

Mirek.V. >> priznam se ze take pomalu ztraci pruznost 12lete gymnastky ;))
Ale vratme se k otazce,nemam co bych k tomu napsal ;)

NMirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 16:33:11

Slavík >> Tise mu zavidim:-))))

NSlavík - Profil | Út 13.12.2011 16:27:34

Slavíček >> je videt ze jsi stale v dobre forme,podivat se na pytel uz nezvladne spousta 30tniku ;))

NTomajo - Profil | Út 13.12.2011 16:12:56

Slavíček >> diky, ja to ale nepotrebuju vedet.

NSlavíček - Profil | Út 13.12.2011 15:19:24

Tomajo >> v albumínu podle mě nejsou nevidím důvod proč by měli bejt . Neobsahuje žádný tuk .Jestli to chceš vědět podívám se až pojedu k rodičům na pytel .

NMirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 12:30:51

L.Č. >> Nemas zac:-)) samozrejme to plati jen pri spravnem skladovani v teplem a svetlem se rozklad proteinu zrychluje:-)) Tim nevyvracim tvou odpoved ze v lacinejsich mouckach zadny stabilizator neni. At ti to hrci:-))

NL.Č. - Profil | Út 13.12.2011 12:22:49

Mirek.V. >> 16 měsíců ochránit rybí moučku před žluknutím jen způsobem sušení mi přijde dost nereálné.Ale proč ne.Díky za rozšíření obzoru,ať se ti daří,ahoj.

NMirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 12:06:44

L.Č. >> Pokud vim ja tak kvalitni rybi moucky jsou konzervovany pouze zpusobem suseni a maji spotrebni dobu max do 16 mesicu podle druhu, mlecny proteiny vetsinou jen okolo 9 mesicu bez stabilizacnich primesi

NL.Č. - Profil | Út 13.12.2011 11:59:49

Mirek.V. >> ahoj,tomajo má pravdu,mám dojem že v rybích moučkách je BHT,při tak dlouhých spotřebních lhůtách je konzervované skoro vše.Tady je docela zajímavé čtení o konzervaci.http://www.ardengrange.cz/rs26-technologie-arden-gr​ange-&-rc94-technologie-arden-grange-&-rk53-stabili​zace-krmiv-arden-grange.html

NMirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 11:50:14

Tomajo >> Ani ja nemam v umyslu se stebou hadat jen jsem se ptal abych se neco dozvedel

NTomajo - Profil | Út 13.12.2011 11:48:53

Mirek.V. >> Mirek.V. - 13.12.2011 11:43:52 >> hadat se nebudu. Me osobne je to jedno. Jen jsem napsal co si myslim. Dnes jsou stabilizatory temer vsude.

NMirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 11:43:52

Tomajo >> Tak pises takovy nesmysly ze vsechno je konzervovany........

NTomajo - Profil | Út 13.12.2011 11:41:57

Mirek.V. >> a jak se konzervuje albumin? Copak ja vim. Nejsem chemik.

NMirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 11:37:30

Tomajo >> Jak se konzervuji extrakty nebo rybi moucky?

NTomajo - Profil | Út 13.12.2011 11:35:37

Sampus >> ja myslim, ze je to uplne jedno, protoze konzervovane jsou i ostatni surky jako moucky, extrakty, tekute potravy atd.

NSampus - Profil | Út 13.12.2011 11:00:12

Havo82 >> Daj o 4 bielka viac a mas po probleme.Ja by som sa skor zamyslal nad tim ci albumin nie je chem. konzervovany (co si myslim ze urcite je) co bude kaprom mam na mysli samozrejme starsie rocniky viac vadit.Snazim sa ist pri vyrobe "cistou"cestou s pouzitim latok ktore maju co najmenej spolocne s chemiou.

Ncarbox3x - Profil | Út 13.12.2011 7:23:51

Vajecny albumin pouzivam temer porad v mnozstvi 2,5- 5 procent.
Podle smesi. Nikdy nic nemicham od oka a pri vareni boili mam u sebe
stopky a dobu varu hlidam na vteriny. Pokud bude odchylka 2procenta
pri michani a dalsi odchylka nastane u varenh treba 8 procent tak uz
je to boili nekde jinde nez predtim. Osobne laboruji s kazdym
procentem.pri michani smesi i s kazdou vterinou varu.
Jedine tehdy jrem schopen ze sveho konani vyvodit nejaky zaver.

Nroce - Profil | St 2.11.2011 20:26:52

Havo82 >> použij ,když budeš chtít mít boilie čerstvé a tvrdé,-max 10 proc na kg a pak vrtání je nutné a vydrží dlouho ve vodě.Používám v hlavní sezoně,ostatní je už zde apsáno.

NHavo82 - Profil | St 2.11.2011 20:14:55

Pýtam sa preto, lebo ja z výroby boilies vedu robím. Neide mi o to urobiť lacné gule. Pokial by mi išlo u ulovenie 60cm kapra, tak by som sa tu nepýtal. Tento rok som len na zväzovkách chytil cca160kg kapra a na súkromákoch ani nehovorím. Mám určite cez 150 výjazdov k vode. Kaprarinu zbožňujem a pýtam sa preto, lebo chcem chytať kapitálnych kaprov.A to sa mi pomali začína dariť. :) Aj tak vám všetkým ďakujem za pomoc. Mrk mi tento rok neuveritelne pomohol!!!

NPvl - Profil | Út 1.11.2011 17:14:15

Kocháč >> SZ nechce se mi to už sem přepisovat :o§))

NKocháč - Profil | Út 1.11.2011 17:12:17

Pvl >> ale já nepsal, že má žloudek pojivost. Bavíme se o sušeném bílku.

NPvl - Profil | Út 1.11.2011 17:09:24

Kocháč >> Však jo, ale co hlavně drží bolky je bílek -- žloudek prakticky žádnou pojivost nemá

NKocháč - Profil | Út 1.11.2011 17:02:20

Pvl >> ale albumin je bílek

NPetr.J - Profil | Út 1.11.2011 17:00:47

Fishky >> Když já se s výrobou koulí obvykle moc ne..ru. Míchám od oka, vařím všechno v páře 3 minuty. Na závody nejezdím a jezdit nebudu, tak mi to holt musí stačit. Používám klíčky, používám je rád a myslím, že i kapříci je rádi žerou a to je důležité. No a albumin až mi dojde, tak už znovu kupovat nebudu bo je docela drahej a já se snažím dělat koule co nejlevnější. A co ty, ještě děláš ty koule z fermentované kukuřice :D

NTomass1 - Profil | Út 1.11.2011 16:00:48

Fishky >>jojo:-)

NFishky - Profil | Út 1.11.2011 15:56:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petr.J >> pšeničné klíčky mají jinou fci, kdybys měl směs, která ti samotná nepojí a nelze jí uvařit - poznal bys rozdíl s albuminem a bez (případně s klíčky) ;-) i ve standardní směsi to však lze poznat, ale musíš vzít stopky a nedělat to baj voko - to je pak všechno +/- stejné ;-) pokud je vyvážená směs co drží i bez albuminu, vesměs rozdíl při "obyč" lovu nepozoruju, ale na závody bych si to třeba nelajznul, tam se často za maličkosti platí...

NTomass1 - Profil | Út 1.11.2011 15:56:22

Petr.J >> Jasně každej dělá boilies podle sebe, tak to má bejt:-) Ale jen sem se podivil že klíčkama plně nahradíš albumin, samozřejmě neni ve směsi nepostradatelnej, jako jakákoliv jiná složka, ale nemá stejný vlastnosti jako klíčky to rozhodně ne.

NPetr.J - Profil | Út 1.11.2011 15:45:02

Tomass1 >> Albumin normálně vůbec nepoužívám, pouze loni se mi podařilo nějakej levně koupit a tak jsem ho použil, no rozhodně nemohu říci, že to je nepostradatelná položka v koulích. Ono takové ty slinty čeho má být v koulích jaké množství aby to chytalo, to už mám dávno za sebou. Porostě dělám koule jak je dělám a když je chci mít tvrdé, tak tam dám klíčky, když je nechci tvrdé, tak jich dám míň, to je všechno.

NTomass1 - Profil | Út 1.11.2011 15:37:11

Petr.J >> Takže když dáš 50g klíčků tak máš koule po stejný době varu stejně tvrdé jako s albuminem?:-D

NPetr.J - Profil | Út 1.11.2011 15:32:42

Tomass1 >> Asi 20 let to tím nahrazuji a funguje to :-))

NPvl - Profil | Út 1.11.2011 15:29:17

Kocháč >> Když už jsi naťuknul pojivost . Žloudek směs moc nespojí !!

NTomass1 - Profil | Út 1.11.2011 15:28:51

Petr.J >> Klíčky lepí ale určitě nevytvrdí, tim albumin nenahradíš.

NPetr.J - Profil | Út 1.11.2011 15:20:06

Havo82 >> Nedelej z toho vědu a nebádej nad zničenejma bílkovonama, to je kravina. Prostě když chci mít koule hodně tvrdý, tak tam dám albumin. Když je tvrdý nechci, tak ho tam nedám. No a když ho nemám, tak tam místo něj šoupnu klíčky a vyjde to skoro na stejno, jenom asi 20 krát levněji.

NHavo82 - Profil | Po 31.10.2011 18:30:25

Nerobím z neho velkú vedu :) Len ak som správne pochopil, tak pri použití vysokoproteínovích múčiek je neoddelitelnou súčasťou. Ináč sa všetky proteiny zničia pri varení.

NKocháč - Profil | Po 31.10.2011 17:48:41

Havo82 - >> Vaječný albumin není žádná věda, prostě sušený bílek. Dobře pojí a ulehčuje zpracovatelnost těsta a údajně zkracuje dobu vaření, já to nestopoval a při velkém dávkování kouli uzavře. Dávám tak 5 max 7%

NHavo82 - Profil | Po 31.10.2011 17:44:04

Je nejaký komponent, s ktorým sa Albumin nemusí?

NHavo82 - Profil | Po 31.10.2011 16:59:46

A v akom pomere na kg? Robím boilies hlavne na bázy rybých a morských múčok.

NTomass1 - Profil | Po 31.10.2011 16:46:47

Albumin mohu vřele doporučit, boilies dostane pěknou slupku a dobu varu opravdu zkrátíš a když použiješ v směsi ptačí zoby tak je i dobře propustný, nezpozoroval jsem že by nějak extra boilies uzavřel.