Recept - mohlo by to v tomto rocnom obdobi fungovat?

Vážení pani, chcel by som Vas poprosit o recenziu jedneho receptiku, ktorý hodlam použit zaciatkom júla. Teplota vody je 19 °C. Tu je receptik: Sucha zlozka:
300g rybia mucka
140g mleta repka
140g mlete konope
140g mlete Musli
70g glutenu
70g mlete susienky (sladke)
70g kasein vapenaty
70g sojova muka
Tekuta zlozka: 200ml mletej pecene
15ml rybi olej
3 struciky cesnaku
5 vajec a 1kl soli
Poprosil by som Vas bud o opravu receptu podla vasho uvazenia, alebo doplnenie. Velmi pekne dakujem
Autor diskuse: meďo1 - Profil , 22.6.2011 kaprařina - nástrahy, návnady
65 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nmeďo1 - Profil | St 12.9.2012 21:14:08

Kobrik >> od 28.08.2012 som bol na tyzden to testnut a trosku som ho pritunil a ulovky nie moc velke, ale potesili mocno. 17 ks kaprov od 2,5kg -- 6kg. Takze som velmi, ale velmi spokojny

NKobrik - Profil | St 12.9.2012 17:11:17

meďo1 - >> Jak jsi to nakonec vymyslel? Fungovalo to? Na něčem podobném jsem začínal a strašně rychle se mi to rozpadalo...... Toho partiklu bylo prostě moc. Bohatě postačí do 100g + nějaký ptáčák. Ale jestli jsi tam dal ty játra jak chlapi radili, tak by to nemuselo být tak hrozné.

Nvanuz - Profil | St 12.9.2012 16:44:42

to snad jedine upiect a tie boile ochutnat, ci to sa da urobit nazor bez ochutnavky? to kto je taky koperfild?

Nkospi - Profil | St 12.9.2012 16:40:48

Zdravím je to trochu mimo téma ale nevíte jak zamezit vzlínání mléčného proteinu na povrch boilie?

Nkukac - Profil | Čt 19.4.2012 13:14:14

meďo1 >>pol roka hore-dole.. a? ako si vtedy dopadol s tým koreneným receptom,v ten studený týžden som bol tiež.

NZdendahat - Profil | St 21.12.2011 21:23:44

Já bych vyhodil sušenky a Musli a prdnul bych tam místo toho kapek melasy

Nmeďo1 - Profil | Pá 1.7.2011 12:29:59

Prchlajs >> Diky moc za rady, skusil som to podla teba a vysledok, som prekvapeny, ako ten Robin Red v tej zmesi urobil vonu a farbu, Inac nemal som susenu cibulu tak som namiesto nej dal 50 g palivej papriky, tak uvidime. Dnes sa ide na vec, 5 dni to isti, tak som zvedavy ako dopadnem. Trosku viac sa zmenilo pocasie, fuka, ochladilo sa, tak kaprose by mohli mat apetit.

Nmeďo1 - Profil | Pá 1.7.2011 12:27:03

vcera som robil tento recept a vonia bozsky. Som zvedavy ako budu nan reagovat kaprose .

NPrchlajs - Profil | Pá 24.6.2011 13:31:39

Já to koření dávkoval jako robin red min.100g na 1kg suchýho mixu.Do studený vody pak 200g na 1 kg.

NMaxxx - Profil | Pá 24.6.2011 12:39:37

Já to vařím na indukčním vařiči a když se dává rozumné množství a vařič v momentě vkládání nastavím na max.výkon také var neustává.Koule pak vyplavou za 1,5-2 min.Dělám ale i kule které nenechávám vařit až do vyplavání.

NArsenal - Profil | Pá 24.6.2011 12:28:09

Slavíček >> OK si to vyriešil.Nech Ti to kúše.. :-)

NSlavíček - Profil | Pá 24.6.2011 12:21:47

Arsenal >> Tohle jsem vyřešil vařím to buď ve friťáku nebo mám udělaný plynový vařič s výkonem jaký se používá v restauracích . Vařím to po 150 kuličkách a po v hození se voda nepřestane vařit .

NArsenal - Profil | Pá 24.6.2011 11:11:18

Slavíček >> Hneď ako ich vhodíš do horúcej vody ti vyplavú?Keď som to robil vo vode,určité množstvo mi vždy vodu schladilo pod bod varu a opať to časovo trvalo,pokiaĺ to začalo variť a guličky sa vyplavili na hladinu.Niekedy som bol svedkom jedného výrobcu,ktorý to vyrába vo veľkom,v kotly a spočítal som si čas,v ktorom tie guličky sú.Čas,pokiaľ sa to začalo variť bol skoro 15 minút.Od tej doby robím na pare...

Nrover - Profil | Pá 24.6.2011 10:59:26

Arsenal >>
Tak ať se zadaří, ...min. 1,5 metrovej by určitě syna potěšil :-) Ahoj

NSlavíček - Profil | Pá 24.6.2011 10:54:37

Arsenal >> Nevím nemůžu posoudit s čeho máš směsi ale mě koule plavou do 1.5 minuty od v hození do vody . Nikdy jsem nepoužíval komerční směsi všechny si mícham sám .

NArsenal - Profil | Pá 24.6.2011 10:48:23

rover >> Díky Pavle za přání.Kuchtění mne baví :-D Chystám věci na 48-hodinovku.Mladej chce zkusit sumce,nemůžu si spomenout,kde jsem uschoval nafuk.člun.Ach,ach.Někde bude. :-D Ahoj...

Nrover - Profil | Pá 24.6.2011 10:38:14

Arsenal >>
Ahoj Honzo, koukám, že jsi málem kulinářský mistr, ...jinak letí gratulace k svátku :-)

NArsenal - Profil | Pá 24.6.2011 10:37:40

meďo1 >> Zlepia!Nerobil som to tak...

NArsenal - Profil | Pá 24.6.2011 10:36:32

don Ferrari >> Rovnaký názor :-)

NArsenal - Profil | Pá 24.6.2011 10:33:27

Slavíček >> Už som spomínal.Doba procesu na pare zaleží na množstve,ktoré tam dáš.Keď si vyrábam chytačky,dám do sita max.dve vrstvy,guličky rozných veľkostí a podľa tlaku pary v hrnci to robím tak 3-5 min.Boilies pekne nabobtná.Po zchladnutí sa dostene do povodnej veľkosti.Zmesy si vyrábám sám.Používam niekoľko vlastných receptov s enzym múkami.
Vo vodě,keď dávaš do horúcej vody a vysypeš guľky,zmeraj si čas,než sa ti to začne variť a potom vyplaví na hladinu.Je to viacej ako 1 1/2 min.Priemerne okolo 5 minút.Časovo v tepelnej úprave sme na stejnej úrovni.Pro každej tepelnej úprave dochádza k určitej strate.S tým musíme počítať.Priemerne do desatich minút je občas nutné to takto robiť.Keď dávam naráz vačšie množstvo do sita, to chvíľu trvá,aby to nebolo vo vnútri surové.Tento proces výroby je v domácich podmienkách...

Ndon Ferrari - Profil | Pá 24.6.2011 10:29:26

meďo1 - >> vaření boilies v páře je šetrné a nezničí žádné hodnotné prvky, rybí moučky se suší někde kolem 90-100°C, do 80°C se suší výběrové moučky ale o poznání delší dobu, dříve jsem vařil v parním hrnci ale teď to vařím ve vysokém hrnci kde nad vodou mám pařák cca 20 cm, tedy né přímo nad vodou, na 20 mm boilies mi stačí 6 min. a jsou v pohodě.

Nmeďo1 - Profil | Pá 24.6.2011 9:55:20

Arsenal >> Inac skusim to v tom sacku, ale asi urobil rovno gulky a tie dam do sacku, zviazem a uvarm, len neviem ci sa mi nezlepia

Nmeďo1 - Profil | Pá 24.6.2011 9:49:03

Arsenal >> pomylil som sa sacky na tlacenku :-)

Nmeďo1 - Profil | Pá 24.6.2011 9:37:25

Prchlajs >> kolko toho korenia na 1kg zmesi by som mal pridat? staci 100g?

Nmeďo1 - Profil | Pá 24.6.2011 8:05:17

chalani velmi pekne dakujem za rady

NSlavíček - Profil | Pá 24.6.2011 5:37:27

Arsenal >> Podle mě je takový způsob varu vhodný hlavně na koule ze sóji a krupice . Tam chytá stejně pouze esence a není co zničit . Ať tito jezdí .

NSlavíček - Profil | Pá 24.6.2011 4:55:00

Arsenal >> Na esence chuťový stimulátory to máš pravdu . Pokud dáš vitamíny aminokyseliny podle mě nezůstane nic . Všechno co přesáhne určitou teplotu se ničí a kor na tak dlouho dobu . Pak vůbec nemá cenu dávat takové přísady . Celkově sice bílkoviny zůstanou ale snižuje se jejich stravitelnoust . Proto vařím jenom takovou dobu kolik je nezbytně nutná . Na copak potom dáváme rybí moučky sušený při nízké teplotě když to pak vaříme 10minut v páře to pak nemá žádný smysl .

NArsenal - Profil | Pá 24.6.2011 1:07:41

Slavíček >> Keď tepelne spracovávam cesto,nejde mi ani tak o tvrdosť.Ale o chuť,voňu,pomalý rozpad a rozptyl látok,ktoré boilies obsahuje.Naparujem podĺa velkostí boilies a množstva ktoré mám v site.Podľa tlaku pary,ktorý je v hrnci.Priemerne 7-10 min.Guličky premiešať a občas vyskúšať,či nie sú v prostriedku surové.I na pohmat sa to dá poznať,či sú už hotové.Tento proces je zdlhavý a praxný,ako hodiť ich do horúcej vody,kde sú za pár sekúnd hotové.Podľa mňa z mojích skúseností para je o dosť lepšia.

NArsenal - Profil | Pá 24.6.2011 0:44:27

meďo1 >> Na jaternice?Skor na tlačenku.Urob,vyskúšaj a uvidíš.Ak vieš ako sa robí napr.vaječná tlačenka máš skoro vyhrané...len aby to fungovalo. :-)) Kedysi som uvažoval i nad tým.Urobiť cesto a naplniť ho ako tlačenku.Po uvarení rozkrájať na kocky a usušiť.No myslím si,že tento sposob je zdlhavý.No účinnosť može byť zaujímavá-minimálna strata po tepelnej úprave.

NSlavíček - Profil | Čt 23.6.2011 18:33:11

don Ferrari >> Ano zkoušel jsem upravovat rybí moučky enzymi . Je to ale dost drahá záležitost .

Ndon Ferrari - Profil | Čt 23.6.2011 18:26:37

Slavíček >> já používám sojovou mouku z důvodu elastičnosti, dělám pouze hotové boilies a chci, aby byly měkké, upravuješ si i rybí moučky?

NSlavíček - Profil | Čt 23.6.2011 18:14:00

don Ferrari >> Používám všechny uhlohydráty tepelně upravený . Víc fandím kukuřičný mouce pšeničné krupici . Než sóju to dám raději víc rybí moučky ta dá víc energie je lépe stavítelná !

Ndon Ferrari - Profil | Čt 23.6.2011 18:04:27

Slavíček >> soja prodlužuje trvanlivost boilies v čerstvém stavu a je to výborný nosič pro aroma, tepelnou úpravou lze dosáhnout zvýšení stravitelnosti, chuti a mech. vlastností, čerpáno z netu

NSlavíček - Profil | Čt 23.6.2011 17:53:40

Maxxx >> Nechtěl jsem to detajlně pitvat dobře znám tohle složení . Proto ho nepoužívám sóju vůbec nedávám nepovažuju to za kvalitní přísadu !

NMaxxx - Profil | Čt 23.6.2011 17:46:21

Slavíček >> tak vcelku toho víš dost:-) V první řadě je vitalakt náhrada za mateřské mléko pro telata obsahuje jak mléčné proteiny tak aminokyseliny a i sojoproteinový koncentrát( plus co se tak nějak neurčitě dá dočíst nějaké vitamíny minerály chuťové stimulátory)normál sušené mléko nepoužívám jen toto

NPavouk‌ - Profil | Čt 23.6.2011 16:18:15

to mas na babovku nebo kynuty kolace? ja jen aby nedoslo k omylu

NSlavíček - Profil | Čt 23.6.2011 16:01:35

Maxxx >> Co vím tak vitalakt se dává mladým telatům a obsahuje větší podíl sójové bílkoviny . Sušený mléko je čistě mléčný produkt a kazí se v něm mléčný tuk . Ostatně podívej se na trvanlivost kterou píše na obal výrobce !

NMaxxx - Profil | Čt 23.6.2011 15:15:38

Slavíček >> Já ten vitalakt dávám hodně často, dokonce jsem jednou našel zapomenuté koule úplně betonové zhruba po roce a byli ok a dokonce jsem na to chytl :-)

NSlavíček - Profil | Čt 23.6.2011 14:41:40

Maxxx >> Kličky arašidy sušený mléko vůbec nedávám snižují trvanlivost . Všechny tyhle složky žluknou a já chci koule skladovat bez mrazení .

NSlavíček - Profil | Čt 23.6.2011 14:37:17

Arsenal >> Prozraď mě kolik minut je napařuješ ? Mě třeba stačí vařit 20 mm koule 1.5 minuty ale od v hození do vody a jsou tvrdý !

Nmeďo1 - Profil | Čt 23.6.2011 14:17:34

Maxxx >> uz som s podobnym receptikom robil a gula sa dobre, drzia vynikajuco

Nmeďo1 - Profil | Čt 23.6.2011 14:16:24

Arsenal >> uz ani ja nevarim vo vode, myslim, ze tie gulicky menej stratia na chuti a arome, ked sa naparuju, alebo je tu este jedna moznost. Dat gulicky do hrubsieho igelitoveho sacku (na jaternice), uviazat to a sup s tym do vodicky, ale este to nemam odskusane

NMaxxx - Profil | Čt 23.6.2011 13:23:13

Slavíček >> Máš pravdu, bude s tím problém je tam sice gluten ale chtělo by to např.pš. klíčky možná i albumin.

NSlavíček - Profil | Čt 23.6.2011 12:58:28

Maxxx >> Nevěřím tomu že to bude pojit a koulet je tam moc oleje . Řepka konopí arašidy to všechno nepojí a navíc to obsahuje hodně oleje !

NArsenal - Profil | Čt 23.6.2011 11:39:27

meďo1 - >> Máš v tom veľké percento nepojivých komponentov a k tomu len 5 vajec.Neviem,prečo tam chceš tam dať sladké sušienky,keď tam možeš dať i slané.Do aditíva by som dal pridal 125g belachanu a vynechal olej.Keď tam chceš dať cesnak,3 strúčiky je málo.Kĺudne i jednu malú hlavičku.S pečeňou súhlasím a soli viacej.Pridal by som nějaký rybí extrakt.
Vo vode nevarím,ale naparujem!!!!Prečo?Vyskúšaj a ohodnotíš sám,dá Ti to odpoveď.

NMaxxx - Profil | Čt 23.6.2011 11:29:17

meďo1 - >> 300g rybia mucka
140g mleta repka
140g mlete konope
140g mleté arašídy
70g glutenu
70g mlete susienky (sladke)
70 vitalakt
70g sojova muka
Tekuta zlozka: 200ml mletej pecene
25ml rybi olej
5 struciky cesnaku
5 vajec a 1kl soli (nevím zda 5 vajec bude dost)
Možná bych tam i zakomponoval mletou uzenou makrelu místo kočičích konzerv

NPedro1 - Profil | Čt 23.6.2011 10:45:36

200 ml mletej pečeně?To je nějaký nový recept na "vytuněnou" sekanou?Když to všechno zahustíš strouhankou a přidáš trochu sádla,mohla by to být docela dobrý:-)

NPrchlajs - Profil | Čt 23.6.2011 10:42:05

meďo1 - >> Největší podíl dej sladký papriky 200g suš.česnek 50g cibule 50g ostatní druhy dávej po lžičkách.Pokud chceš eliminovat menší ryby tak to přiostři.Používal jsem léta po jedné lžičce chilli pepř a skořici.Skořka je myslim že docela neočumělá a do rybyny se moc nepoužívá.To koření můžeš použít do suchý směsi nebo rovnou do vajec.Po usušení(tejden)bych to zalil nějakym AK a zasypal takhle namíchanym kořenim a nechal ještě pořádně zaschnout je to leta odzkoušený a pokud ve vodě nějací kapři plavou tak je nachytáš!

Nmeďo1 - Profil | Čt 23.6.2011 10:22:20

Prchlajs >> tiez som rozmyslal nad koreninami, ale zialbohu neviem v akom pomere mam davat tie koreniny (paprika sladka, paliva, chilli, cibula, pepr atd). Ak mas nejake skusenosti s pridavanim tychto ingrediencii, mohol by si mi poradit, lebo ten pomer neviem ci rovnako (napr. z kazdeho korenia po jednej lyzickealebo nejak inac) diky za ohlas

NPrchlajs - Profil | Čt 23.6.2011 10:18:17

Recept dobrej játra česnek v ryb.mixu funguje.Přidal bych nějaký koření mletá paprika sladká i pálivá černej pepř suš.česnek taky trochu skořice a namletou sušenou cibuli.Jinak bych to ještě trochu uhladil trochu albuminu (20g).Stáhl bych řepku a konopí na 100g a přidal 80g pšeničných klíčků.

Nmeďo1 - Profil | Čt 23.6.2011 10:17:56

roxtidy >> Chcel by som to na vikendovu rybacku, ale nie je problem si predkrnit aj v tyzdni, aby si ryba na to zvykla. Ocakavam kapriky nad 5 kg

Nspiri.t - Profil | Čt 23.6.2011 10:09:45

300g rybia mucka dal bych spíš lososovou,huňáčkovou je víc aromatická

140g mleta repka obsahuje oleje a mírně nabývá na oběmu což s konopím a snídaní pro baby a děti :-)) může způsobit horší válecí vlastnosti

140g mlete konope velmi aromatické ale spíš bych ho ještě mírně upražil na pánvi víc voní pokud ho nespálíš

140g mlete Musli a jaké?jsou různé druhy dal bych s oříšky je hodně aromatické

70g glutenu
70g mlete susienky (sladke)

70g kasein vapenaty naco takovou drahou složku kdyz tak koukám nahoru je to mix založený na uhlohydrátech (řepka,müsli konopí) tak naco proteiny ty jsou už v glutenu a sojovce a rybí moučce(živočišné proteiny) když už mléčné tak dej syrovátku pro chuť a vůni

70g sojova muka

Tekuta zlozka: 200ml mletej pecene
15ml rybi olej jak zaznělo dole klidně i 30ml

3 struciky cesnaku dal bych spíš tak na kg polévkovou lžíci (klidně i víc záleží na tobě) sušeného je víc aromaticky

5 vajec a 1kl soli

Záleží na čem si zakládáš a co opravdu očekáváš od této směsi takhle se dá mluvit do nekonečna.

NPetr.J - Profil | Čt 23.6.2011 10:04:38

meďo1 - >> To je dobrej recept, bude to chytat, ten česnek klidně použij čerstvej, ale jde bez problému i sušenej.

NKajman60 - Profil | Čt 23.6.2011 9:29:58

rover >> ..."kávová lyžička".....)))

Nrover - Profil | Čt 23.6.2011 8:52:53

Proč tolik soli ?

Nroxtidy - Profil | Čt 23.6.2011 8:52:14

meďo1 >> ano, pridavam je do sveho mixu. Co se tech domacich produktu tyka, tak bych tam spis hodil treba tunaka z plechovky namixovanyho. a k tomu losos olej jak tam mas, jen ve vetsim mnozstvi (30ml/kg). Ale jeste si sem nenapsal, co od tech kulicek ocekavas - rychlejsi rozpad nebo naopak atd.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 23.6.2011 8:46:41

meďo1 >> Mno tak to je taky možnost. Ale pozor. Před tím si pročti obsah konzervy, jelikož některý aminokyseliny se dost mlátěj s glutenem a dělá to neplechu

Nmeďo1 - Profil | Čt 23.6.2011 8:43:47

Netipa - poslední hrdina MRKu >> inac som rozmyslal, ze by som tam mixnul nejaku konzervu pre macky, no uvidime

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 23.6.2011 8:29:17

meďo1 - >> Já bych přidal ještě aminokomlex, lipidy a B12 do suchý složky a vlákninu do mokrý.

NPetanek81 - Profil | Čt 23.6.2011 8:16:49

meďo1 >> Taky přemýšlím, co by ted mohlo fungovat. Ale o vlastních směsích zatím jen přemýšlím. Jelikož na co jsem sáhl v poslední době, tak moc nemakalo. Ale nevím jestli nebude chyba spíš někde mezi židlí a prutem :D. Snad se ti někdo ozve.

Nmeďo1 - Profil | Čt 23.6.2011 8:16:17

roxtidy >> tie pivovarske kvasnice mas odskusane? a co ta tekuta zlozka? ja skor preferujem domace produkty.

Nmeďo1 - Profil | Čt 23.6.2011 8:03:43

neverim, ze sa tu len traja ludia nasli na okomentovanie, no pani nech sa paci, mozete pokracovat :-)

NHunter 1 - Profil | St 22.6.2011 13:59:08

Venca888 >> S bramborem

NVenca888 - Profil | St 22.6.2011 13:49:01

a s čim? se špagetama nebo s rejží?

Nroxtidy - Profil | St 22.6.2011 13:32:52

meďo1 - >> cau. ja bych tech 70g sojovy mouky a 70g glutenu nahradil 80g psenicnych klicku, 30g pivovarskych kvasnic a 30g albuminu. Toho oleje klidne i vic, kdyz je tepla voda. Hlavne taky zalezi, jak chces aby ti ta kulicka v te vode vydrzela