Křen do kaprových nástrah a návnad?

Zkoušeli jste někdy použít křen do kaprových nástrah,či krmení pro jeho výrazné aroma?
Autor diskuse: Cloud - Profil , 19.3.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Křen (selský) v syrovém stavu v nástrahách a v krmení by mohl být?

A) Výborný.16%

B) Špatný-raději ani nezkoušet.55%

C) Pouze Wasabi prášek v malém množství. 6%

D) Křen jinak zpracovaný (výluh,sušení,macerování atd...) a pak přidaný.23%

Od 19.3.2011 hlasovalo 31 čtenářů.

48 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NKony94 - Profil | Ne 20.3.2011 12:20:14

SAHIB >> Jasné máš pravdu ale musím se přiznat jsem ještě soplák a kopr by mě nikdy nenapadlo přidat ale je fakt že aroma má výrazné !

Nsplavek - Profil | Ne 20.3.2011 11:39:32

Křen nejen k ovaru,potažmo ke všemu co jde o zabíjačce z kotle,ale takový guláš,nejlépe ze zvěřiny a na něj místo cibule lehce nasypat křen.A zapózovat to pár pivky a proložit panáčky kvalitního ovocného destilátu.Tak tomu se říká sedmé nebe.

Nadam.fsh - Profil | Ne 20.3.2011 7:46:45

Myslím že chren je dosť štipľavý je to veľmi silné, možno by bol dobrý ale iba v menšom množstve. Raz som to zažil keď som to v zime prehnal s bujónmi a inými koreninami a nemal som od kapra ani záber, len nejaký pleskáč.

Nyvana - Profil | Ne 20.3.2011 7:03:18

macoprut >> Tu selku mám už vyzkoušenou můžu ti už klidně o ní něco říct.

Nkranex - Profil | Ne 20.3.2011 0:29:56

yvana >> uz teraz vim,dik ;-]

Nmacoprut - Profil | So 19.3.2011 21:08:44

Rybatorstr >> díkec,,,já to samé,to dá rozum:-))

NRybatorstr - Profil | So 19.3.2011 21:02:19

macoprut >> Každopádně přeji hodně štěstí a pěkné úlovky.

Nmacoprut - Profil | So 19.3.2011 20:59:53

Rybatorstr >> já jezdím jen na Labe,mám tam pronajaté metry....jeden profík mi poradil,ať koupím to nejlevnější boilie a namočím ho na 12 hodin do kvalitního boosteru,tak jsem nakoupil boostery a budu vymýšlet nevymyslitelné:-)))))

NRybatorstr - Profil | So 19.3.2011 20:56:58

macoprut >> Noční můru kupoval také, tuším první zkouška bude za týden - na Orlasu.

Nmacoprut - Profil | So 19.3.2011 20:55:29

Rybatorstr >> já měl hodně úspěchů s krvavým peklem a brusinkou,,,tak jdu letos do noční můry,,,,uvidím,,Nikl mě zatím ještě nezklamal:-))))

NRybatorstr - Profil | So 19.3.2011 20:53:38

macoprut >> Letos poprvé, tak že zatím nezkoušeno.

Nmacoprut - Profil | So 19.3.2011 20:51:47

Rybatorstr >> počkej,to mě zajímá,,měl jí už loni a nebo jí má letos poprvé???

NRybatorstr - Profil | So 19.3.2011 20:50:55

macoprut >> Loni mi duben také celkem sednul a tu odkopanou selku kupoval kamarád také, tak jsem zvědav. To budou ryby jak nohy :-))

Nstump - Profil | So 19.3.2011 20:50:09

Pravdu mají ti, kteří křen doporučují k zabijačkovým specialitám.

Nmacoprut - Profil | So 19.3.2011 20:48:24

Rybatorstr >> snad jo,,,těším se na duben,loňský byl super ,,,snad se zadaří i letos,,,karavan je připravený,přístřešek taky a ,,odkopanou selku" jsem koupil...tak to snad na ní bude brát ,jak o život:o)))))

NRybatorstr - Profil | So 19.3.2011 20:47:09

neprduch >> Klobásku jsem si mlasknul včera - také bez křenu, ale byla mňam.

NSAHIB - Profil | So 19.3.2011 20:46:49

don Ferrari >>
-))stejné jako tady-)))
Však na něco zase přindeme,co bude fungovat-)hihi

Ndon Ferrari - Profil | So 19.3.2011 20:45:05

SAHIB >> no směsi dobré, jsem zvědav, jak mi to bude fungovat, uvrtal jsem do toho ženu, že musí objednat něco domů a nacpal jsem tam ty svoje, celkem se divila, co z toho bude vařit :-))

NRybatorstr - Profil | So 19.3.2011 20:44:09

macoprut >> Jinak asi nenachytáš.......

Nneprduch - Profil | So 19.3.2011 20:42:49

Rybatorstr >> Také zdravím, právě dojídám klobásku (bez křenu), ale nemůžu si dát pivko, páč pojedu pro manželku. Je na nějakým mecheche a chce, abych ji kolem půlnoci vyzvedl. A při mým štěstí bych určitě narazil na nějakou silniční kontrolu.

NSupina-Petr - Profil | So 19.3.2011 20:42:47

Cloud - >> Křen jsem nezkoušel,ale mletý hořčíčný semínko do směsí z rybí moučky nebo do ptačáků není špatný....

Nmacoprut - Profil | So 19.3.2011 20:42:11

Rybatorstr >> jakože bych střílel těma kuličkama ryby prakem?????super nápad:-)))))))))

NSAHIB - Profil | So 19.3.2011 20:41:55

don Ferrari >>
nazdar,
já už něco málo začal loni v lítě po troškách,a zatím se mi nejlépe vidí kombinace bazalky + chili papričky-))
a druhá - broskev + sušenej česnek-))
ale testovat si budu nadále-))
už mám vyhlídlý jedno"emerický"koření na Steaky a jedno na kuřata(obě na grilování) + sladká mandle.-)) a rozmarýn + čsnek-))

Nmacoprut - Profil | So 19.3.2011 20:41:19

don Ferrari >> dík za radu,,jdu na to,,,ale jedno je jisté,vydrží víc,jak boilie:o)))))

NRybatorstr - Profil | So 19.3.2011 20:41:19

macoprut >> Jedině prakem :-))) Nebo máš asi tupé háčky........

Ndon Ferrari - Profil | So 19.3.2011 20:40:34

macoprut >> namaž je olejem :D

Nmacoprut - Profil | So 19.3.2011 20:39:22

zdravím:-)))),,,zkoušel někdo z Vás chytat na kuličky z ložisek????...zkoušel jsem je napíchnout,jde fakt špatně:-((((

Ndon Ferrari - Profil | So 19.3.2011 20:38:01

SAHIB >> přesně tak, letos budu na jednom prutu chytat na své oblíbené a funkční a na druhém budu testovat směs koření, snad najdu tu pravou :-))

NRybatorstr - Profil | So 19.3.2011 20:36:44

neprduch >> Zdravím, já už to mám za sebou :-)) Tu ledničku......

Nneprduch - Profil | So 19.3.2011 20:32:02

Dostal jsem na něco chuť, jdu vybílit ledničku. Proč jsem radši neotevřel otázku o stojanech...

NSAHIB - Profil | So 19.3.2011 20:19:52

Kony94 >>
No,on sušenej kopr totiž má dosti výrazné aroma jak snad víš,..a lze jej docela úspěšně do krmení přidat, a nejen tam...chce to jenom zkoušet,být sám sobě "osobním"testérem a dozvíš se věcí,o kterých ani netušíš,jak jsou jednoduché a účinné-)) ne jen renomované firmy..-)))mohou zkoušet,,já taky,ne?..-)
Každý dle sebe jak chce,....

NKony94 - Profil | So 19.3.2011 18:58:21

SAHIB >> Možná na koprovku :D

Ntuzemak - Profil | So 19.3.2011 18:42:25

splavek >> kurde to je papáání,todle i já dělám doma,občas když vezmu sklenicu toho mišmašu do práce mám problém vůbec ochutnát,na rybářskou brigádu sem to vzal jednou i z uzeným špekem,no sklenice naštěstí vydržela.....

Nsplavek - Profil | So 19.3.2011 18:39:48

tuzemak >> Jo a ještě není marné,uvařená červená řepa,nastrouhat+křen,taktéž nastrouhat+sladkokyselá zálivka+osolit,nechat zaležet do druhého dne a konzumovat,nejlépe k masům všeho druhu.

Ntuzemak - Profil | So 19.3.2011 18:32:17

splavek >> přesně táák,i moja oblíbená kombinaca...

NVisionPajaBaits - Profil | So 19.3.2011 18:22:41

Cloud - >> na to se vyprdni to je zbytecny spis tam dej cesnek

Nsplavek - Profil | So 19.3.2011 18:20:29

Já jsem pro varinatu ovar+křen z jablky.Ty jabka pěkně zakulatí chuť křenu.

Nyvana - Profil | So 19.3.2011 18:17:52

kranex >> Víš o tom,že u nás prodávají křen nastrouhaný a jmenuje se krenex:-))

Nkranex - Profil | So 19.3.2011 18:12:33

nezaeregistroval zeby sa medzi bambilionom prichuti nekde nekedy mihol chren[horse radish]

Nloveckaprů - Profil | So 19.3.2011 17:41:37

raději česnek, křen si nastrouhej do ovaru ;O)

Nyvana - Profil | So 19.3.2011 17:41:11

don Ferrari >> Tak abych se přiznala nikde jsem se po křenu nepídila na nějaké chytání,jenom když se chystala zabijačka tím byl i křen:-))

Ndon Ferrari - Profil | So 19.3.2011 17:38:22

yvana >> strouhaný jedině k ovaru :-)) do směsi snad toto:http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/216-kren​-mlety-100g.html

Nyvana - Profil | So 19.3.2011 16:13:37

Cloud - >> Tak křen a teplý domácí ovárej jejda ten bych si hned dala.Jinak si neumím představit strouhat křen ve větším množství.

Klidně to zkus za to nic nedáš.Já to nikdy nezkoušela,pro mě když už něco tak česnek.

NSOPTIK 52 - Profil | So 19.3.2011 16:07:22

Cloud - >> tak to jsem ještě nezkoušel.Ale asi je to možné,prč né.Jen mít odvahu to zkusit.Když mohou jít kapři na pokapanou housku Pitralonem,tak proč né křen.Světe ,div se.

NSAHIB - Profil | So 19.3.2011 13:44:41

Kony94 >>
ahoj,
kopr sušenej je lepčí-))

Ntuzemak - Profil | So 19.3.2011 13:11:38

křen raději k ovarku,rybám sem to nezkoušel,sem zvědav kdo sčím přijde...

NKony94 - Profil | So 19.3.2011 13:10:33

Cloud >> Dobrá otázka zkušenosti nemám ale vyzkouším :D

NCloud - Profil | So 19.3.2011 13:09:06

Křen je velmi bohatý zdroj vitaminu C, provitamínů A - karotenů, minerálů (železo, hořčík,draslík, vápník a fosfor), antibakteriálních látek. Ze 100 g křenu získá naše tělo 50 mg vitamínu C.Podporuje trávení a vylučování enzimů.