Boilies z řepky

Zdarec, nevíte jestli existuje boilí vyrobené z řepky olejky? nebo hodně na této bázi. Který by pokud možno vypouštělo olej, který je v ní obsažen? Díkes.
Autor diskuse: Kappa - Profil , 4.8.2009 kaprařina - nástrahy, návnady
108 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NDanda05 - Profil | Út 21.6.2022 15:09:49

Megget >> aha ja myslel ze ta zkouška uz proběhla i u vody.

NMegget - Profil | Út 21.6.2022 6:36:16

Danda05 >> já myslím že super, teď to nechám proschnout a uvidíme u vody potom

NDanda05 - Profil | Po 20.6.2022 22:37:14

Megget >> a jak to dopadlo?

NMegget - Profil | Po 20.6.2022 22:35:48

Tak dneska jsem taky udělal zkoušku Řepkového Boilies které jsem dělal jen nad párou..

NPALLO - Profil | So 27.4.2019 1:24:16

Do polovice cesta som pridal
3 x vanilin. Cukor
3 x vajce
0,5 dcl repkoveho oleja.

Da sa super valat aj robit peletky. Este nebolo v pare ale vo vode po 3 hod na povrchu krasna erozia a jadro stale tuhe. Druhu polovicu zmesu skusim s rozmixovanymi rybickami z konzervy+jatra+korenie a 2 vajcia.

NPALLO - Profil | So 27.4.2019 1:03:20

Co s nim ked sa ma vyhodit aspon ho vyuzijem. Naviac ma zauimavu sladku chut aj aromu. Ostalo mi po synovi este nahrada materskeho mlieka a z pecenia sojove mlieko. To tam tiez pojde az sa bude robit dalsia varka. Skoda to vyhadzovat....

Nroxtidy - Profil | Pá 26.4.2019 22:11:12

PALLO >> ten proteinak je tam dle mě úplně k ničemu... Resp proč si ho tam vůbec dal?

NPALLO - Profil | Pá 26.4.2019 19:17:02

Prva skuska cesta na boilie/pelety

200g pomletej repky
200g kukuricnej krupice
100g psenicnej krupice
100g struhanky
100g ovsene otruby
200g proteinoveho napoja v prasku
1 bal arasidove chrumky
1 PL sol
1PL cukor

Zatial som nedaval aromu ani farbivo( k dispozicii cervene a jahodova aroma,alebo bez farbiva a vanilkovy cukor)

2varianta: korenie s cervenou paprikou??

Teraz babo raď kym tam nie su vajcia...

Nondra-voj - Profil | Pá 15.3.2013 17:01:43

TULEN90 >> čečem to by chvíli seděl, dělat to ručně, odpoledne by to zabralo :-))

myslím, pokud to dělal sám, tak i s tím rolbalem, pokud má malý, tak mu to pěknou chvilku dalo.. ;-))

NAleš10 - Profil | Pá 15.3.2013 16:45:58

Cloud >> ahoj díky moc a ještě bych se chtěl zeptat do jakých sáčků to zavařuješ to se mi zdá jako nejlepší varianta

NRostid - Profil | Pá 15.3.2013 13:13:41

Cloud >> jo a neplesniví ti to teda? je nutné používat konzervant nebo to jde bez něj?

NRostid - Profil | Pá 15.3.2013 13:12:58

Cloud >> super, díky za tip, v těch sáčcích a mikrovlnce to prubnu...pokud to bude fungovat, tak mám vyhráno...s mražením jsou doma furt problémy, chtělo by to mrazák čistě jen na boilí :-D

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 13:00:54

TULEN90 >> To bych ve sklenici s vodu viděl jako úplně normální, v přírodě se to chová úplně jinak. Nevím co od toho očekáváš, ale boiles se nemá moc rozpadat, mělo by ve vodě vydržet, než ho najde ta správná ryba. Když uděláš rozpadavé, tak ti to za chvilku rozmlátí bílá ryba.

NTULEN90 - Profil | Pá 15.3.2013 12:23:17

tak muj vcerejsi "pokus" se rozpadl az po 26hodinach :D

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:36:03

Cloud >> No asi to jde, ale když mám ten velikej hrnec, tak to v něm udělám najednou. Raději budu zkoušet ty pytlíky, to se mi líbí.

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:34:12

Cloud >> To znám, dennik Ostravaka mám přečtený několikrát. Moc se mi to líbí, ze začátku jsem sice měl problém s překladem bo su z Čech ale potom jsem si zvyknul a ostravski dyjalekt mi přyšel do krve.

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:30:52

PYTLAKS >> Já zítra pojedu do tesca, tam bych na něco podobného mohl narazit. Mě ty sklenice ani tak netrápí, když to budu znova zavařovat, tak to udělám jako jsem to dělal vždycky ve vodě,mám to vyzkoušeno a taky mám hodně velikej hrnec, do kterého dám 24 sklenic. Na sklenicích mi ale vadí ta neskladnost, ale jinak samé výhody. Ty pytlíky, to by mohlo být ono.

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:29:09

Petr.J >> Maximálně dopadneš takto :-))))

NPYTLAKS - Profil | Pá 15.3.2013 11:25:52

Petr.J >> nevím,nezkoušel jsem

NPYTLAKS - Profil | Pá 15.3.2013 11:25:21

Petr.J >> zkus tady pohledat

http://www.packservis.cz/

NMaxi Sob - Profil | Pá 15.3.2013 11:24:53

Babe >> Tak to by v pohodě stačila jakákoliv suchá směs a přidat polovinu krmítkovky v příchuti budoucí kuličky.Kdysi dávno se prodávali český koule nebo tak nějak a to bylo asi stejný jako si chceš umotat.

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:24:04

PYTLAKS >> Já myslím, že by se dalo to dát do mikrovlnky bez víček a na horké to utáhnout. Mám strach to tam dát :-(

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:22:34

Babe >> Tak si kup expresky od Kučery, ty se krásně odpouštějí a nebo pelety. Teď jsem narazil na prodejce halibut pelet za 43 kč kg, to je luxusní cena, vzal jsem 15 kg a vypadají velice dobře.

NPYTLAKS - Profil | Pá 15.3.2013 11:21:45

Petr.J >> nerez nejiskří taky,tak ty víčka asi taky nebudou reagovat

NBabe - Profil | Pá 15.3.2013 11:17:34

Maxi Sob >> No přemýšlel jsem že bych si udělal něco mezi směsí na pelety a boiliesem - Aby se to dalo válet a aby se to "rychle" rozpadalo :)

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:17:27

Petr.J >> Vyzkooušej a uvidíš.
Máma takhle začala zavařovat i ovoce,taky se bála jak čert kříže,a táta byl s toho spocenej! :-))

NMaxi Sob - Profil | Pá 15.3.2013 11:10:17

Babe >> Pokud dáváš 8 vajec tak dej 5 a dořeď vodou nebo přidej asi 15%hrubě pomletých semen (řepka.konopí niger proso atd...)ale to záleží na tom jakou používáš suchou směs nebo si udělej pelety a ne boili.

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:09:47

Cloud >> Teda já nevím, ale jak do mikrovlnky dám něco kovového, tak jiskří, ta víčka jsou kovová.

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:07:08

karloson >> karloson® - 15.3.2013 11:04:26 >> Nepoškozená,nevadí!!!
Jsou poplastovaná!

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:06:13

Petr.J >> nejlepší jsou sáčky z takovýho toho úplně průhledneho igelitu.
Ale myslím,že by stačili i silnější sáčky do mrazáku.

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:05:10

Babe >> Dej méně vajec a zbytek nahraď vodou. Ale to že vydrží 24 h bych viděl spíše jako dobré. Není moc dobré, když se to moc rozpadá.

Nkarloson® - Profil | Pá 15.3.2013 11:04:26

Cloud >> mikrovlnce ty kovový víčka nevadí?

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:03:30

Babe >> Uber vajíčka!

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:03:19

Cloud >> To já do sklenic také dávám jenom oschlé, ty 2-3 dny a vydrží to roky. Mám va sklepě zavařený boiles na zkoušku už asi 7 let a loni jsem skleničku otevřel a bylo to jako čerstvé. v těch pytlíkách, když se to nechá přejít teplem by to několik týdnů vydržet mohlo. Nevím jenom kde ty pytlíky koupím, všude mají jenom mikroteňáky.

NBabe - Profil | Pá 15.3.2013 11:02:37

Zdarvím, když uvářím koule tk se mi rozpadají až tak po 24 hodinách. Jak urychlit rozpadání koulí? potřeboval bych, aby se začali rozpadat tak po 5-8 hodinách. Co přidat to směsy, aby se rychleji rozpadala? Vím že když chci urychlit rozpadání měl bych vařit co nejmíň (vařím asi 1:30 dokud koule nevyplavou).

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 10:58:42

Petr.J >> No,právě.
Začal jsem to dělat hlavně kvůli tomu,že totálně nesnáším ztvrdlé bojlís.
14dní to vydrží v pohodě.
Jen trochu záleží i na složení koulí.Jelikož mi osychají jen dva dny,tak mají dost vody v sobě,tak se může stat,že třeba kdyby to leželo někde na slunku,tak to může začít kvasit.

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 10:52:23

Cloud >> já bych to dělal maximálně na 14 dní, když jsem někde dlouho, tak mi koule vyschnou na šutr a někdy mi to vadí, tady by to nevyschlo.

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 10:47:21

Petr.J >> Tam je hodně důležitej ten alkohol!!!
Protože když by tam byla nějaká netěsnost,a vlítl tam nějaký spóry,tak ten alkohol je zničí.
Každopádně je lepší to pak uchovávat někde ve sklepě,než v teplém bytě.

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 10:39:49

Cloud >> Ty sáčky, to zní zajímavě, to určitě prubnu. Ty sklenice tahat je nepříjemný.

Njojino - Profil | Pá 15.3.2013 10:18:58

Borci,neco pro zmenu, poradit-jake boili-prichut do chladne vody,ted z jara. chci to letos vyskouset na boilis. dik za kazdy nazor.

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 10:06:27

Aleš10 >> Do sklenic je to stejné,jako do sáčků.
Jen oproti Petrovi zavařuji v mikrovlnce,z důvodů jednoduchosti .
Používám šroubovací NEPOŠKOZENÁ víčka, a do mikrovlnky dávám po třech sklenicích.cca 10min,záleží na výkonu trouby.
Po vyndání musí být sklenice vařící!!!

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 9:58:41

Rostid >> nejedná se přímo o zavařování jako takové!

Jen vezmu uvařené koule,nechám je cca 2 dny oschnout,v hodim do sáčků (kvalitní igelit,ne mikroten)
,velikost aby se vešli do mikrovlnky.
v stříknu pár ml vodky,nebo rumu s nějakou esencí,která je v koulích.Protřepu,tak aby všechny koule,byly "mokré"!!!!
Pevně zavážu a podvážu (dá se i svařovat),ale to mi moc nevydrželo.
Dám do mikrovlnky,zapnu a sleduji dokud se sáček nenafoukne(nesmí prasknout!!),vypnu,počkám chvíli a zopakuji.
Hlavní je aby koule byly po vyndání z trouby horké!!!!!!!!!
Lze i do sáčků dávat přímo uvařené koule,ale někdy se pak slepí.
Na sezonu to vydrží v pohodě!

NPetr.J - Profil | Pá 15.3.2013 9:55:18

Aleš10 >> neviděl bych v tom žádný problém, dělám to tak roky, před mnoha lety jsem o tom napsal tento článek http://www.chytej.cz/clanky/532/konzervace-boiles/

NRostid - Profil | Pá 15.3.2013 9:45:51

Cloud >> zavařuješ do igelitových pytlíků? tak to je pak jiná písnička, to by mě taky zajímalo, jak to provádíš. :-)

NTULEN90 - Profil | Pá 15.3.2013 7:57:21

Aleš10 >> pak tu SZ kdyžtak přepošli :D

NAleš10 - Profil | Pá 15.3.2013 7:15:09

Cloud >> čau můžeš prosím hodit sem návod jak zavařuješ? nebo sz jestli prozradíš :-)

NCloud - Profil | Pá 15.3.2013 0:23:29

Rostid >> Taky už jen zavařuji,do sklenic přidává esence,většinou na alkoholové bázi.
Používám mikrovlnku.
Vydrží i několik let!I po několika násobném otevřením jsou jako čerstvé!
Snažím se už jen zavařovat pouze chytací koule.Krmné zavařuji stejně,ale používám igelitové pytlíky,s větším množstvím alkoholu.

NRostid - Profil | Čt 14.3.2013 23:22:57

VYDRA33 >> to zavaření je dobrý, ale tahat to ve větším k vodě, to by mi asi z toho jeblo :-)

NVYDRA33 - Profil | Čt 14.3.2013 19:00:47

kremilek1 >> jj pravda já do dipuji až u vody,dělám to už nějaký pátek a musím říct že jsem spokojen a nemám doma žádný vuně z boilies,občas je to opavdu pěknej smrádek

Nkremilek1 - Profil | Čt 14.3.2013 18:53:59

VYDRA33 >> aha...a me zase nenapadlo, ze to jde zavarit i bez niceho... :-) ono to z ty fotky neni poznat jestli tam neco je...

NVYDRA33 - Profil | Čt 14.3.2013 18:51:10

kremilek1 >> Je promin to mě netrklo,ale žadný nálev tam nemám je to zavařené na sucho a zatím jsem nad tím ani nepřemýšlel.

Nkremilek1 - Profil | Čt 14.3.2013 18:16:20

VYDRA33 >> myslel jsem ten nalev :-)

NTULEN90 - Profil | Čt 14.3.2013 18:14:02

kremilek1 >> taky by mě to zajímalo, dal bych to do medovýho nálevu :)

NVYDRA33 - Profil | Čt 14.3.2013 18:13:34

kremilek1 >> Zavařuji to do flašek co používám pouze na boilies a po zavaření to dávám do sklepa kde je stále stejná teplota a hlavně tma.

Nkremilek1 - Profil | Čt 14.3.2013 18:10:41

VYDRA33 >> do ceho to zavarujes?

NVYDRA33 - Profil | Čt 14.3.2013 17:59:40

kobe >> nene je to jen jiné barvivo jinak stejná směs

Nkobe - Profil | Čt 14.3.2013 17:54:46

VYDRA33 >> To po zavaření změnilo barvu?

NVYDRA33 - Profil | Čt 14.3.2013 17:52:13

TULEN90 >> Jo je to rollbalem

NVYDRA33 - Profil | Čt 14.3.2013 17:51:29

A pak šup stím do flašek a zavařit

NTULEN90 - Profil | Čt 14.3.2013 17:51:27

VYDRA33 >> máš rollbal nebo ruční práce? :)

NVYDRA33 - Profil | Čt 14.3.2013 17:49:55

Výkendová zkouška dopadla vcelku dobře

Nkajik606 - Profil | Čt 14.3.2013 16:44:00

TULEN90 >> také se chystám poprvé uválet něco podobného.

NTULEN90 - Profil | Čt 14.3.2013 16:34:24

kajik606 >> vůbec ne, jelikož to byl úplně první pokus, tak sme dělali jen opravdu jednoduchý "recept" - strouhanka z rohlíků a celozrného chleba (je tam hodně zrníček :)), kukuřičný šrot, 3 lžíce cukru, 3 vejce, pár kapek magi.

Nkajik606 - Profil | Čt 14.3.2013 16:27:49

TULEN90 >> co jsi tam vše přimíchal , jestli to není tajne :-)

NTULEN90 - Profil | Čt 14.3.2013 16:17:13

Ahoj, není to sice z řepky, ale domácí kukuřičná výroba :) jsme se s malou pokuslili o "kukuboilies" mám z toho dobrý pocit a až na to příjde nějaký tříkiláček..... :D
1. těsto, 2. před vařením, 3. po vaření, 4. už oschlé, 5. finální verze :)

Nondra-voj - Profil | St 27.2.2013 19:28:08

nějaký pokus někde někdo??????? hoďte fotky..... ;-)

NPYTLAKS - Profil | Út 12.2.2013 16:03:50

Petr.J >> :-)))))

NPvl - Profil | Út 12.2.2013 15:09:43

Petr.J >> Daří se ti . gratuluji . :o§)

NPvl - Profil | Út 12.2.2013 15:08:55

pohan >> Co se ti nelíbí na názorech Petra J. ? Někdy se nechá něco pozitivního vybrat z každého názoru .:o§))

NPetr.J - Profil | Út 12.2.2013 15:07:14

vata >> No trochu jsem si udělal srandu a je zle, měla by se tu ta vážná atmosféra trochu odlehčit. Ale reakce tupac mě moc potěšila, takové mám rád.

Nvata - Profil | Po 11.2.2013 21:14:30

proč se zase hádáte :D

Npohan - Profil | Po 11.2.2013 21:04:58

Petr.J >> ty mas nazory v kazde debate stejne,zamysli sa nad sebu a nafackuj si

NLibor 1 - Profil | Po 11.2.2013 20:56:48

tupac >> rádo se stalo, není zač o))

Ntupac - Profil | Po 11.2.2013 20:53:53

Libor 1 >> no spíše bych řekl že vychlastanej ale budiž.Jinak dobře si mi naložil !!

NLibor 1 - Profil | Po 11.2.2013 20:48:26

tupac >> Vymytej mozek máš ty !! Petr si dělal srandu. Nečteš nevíš o))

NVYDRA33 - Profil | Po 11.2.2013 20:42:17

tupac >> dobře ty :-)))

Ntupac - Profil | Po 11.2.2013 20:39:07

Petr.J >> ty máš dobře vymytej mozek :DD