NKarásek-Siget - Profil | Ne 24.5.2009 0:30:17
Tvrdé játra sú prepité :-))))))))))))))))))
Malda512 : O.k
Nlubos666.p - Profil | Ne 24.5.2009 0:27:42
Kocháč >> Jak se poznaj kvalitní játra? Podle tvrdosti?
NMalda512 - Profil | Ne 24.5.2009 0:26:02
Karásek22 >> Karásek-Siget >> Myslím na tebe. Na podzimjak střelím divočáka tak ti je pošlu.
NKarásek-Siget - Profil | So 23.5.2009 23:36:07
Malda512 >> Super, určite ich zoberiem. Šak keď to bude aktuálne daj vedieť :-)))))
Dík
ND.O.K. - Profil | So 23.5.2009 14:14:34
Ahoj, dávám tak 1/4 to znamena cca 250g. Ale klidně bych se nabal dát víc, nebo mín. Hodně záleží z čeho máš pak suchou směs.
NZd3ndA - Profil | So 23.5.2009 13:55:48
Kocháč >> Dělal jsem experiment :-D dnes to jdu odzkoušet
NMalda512 - Profil | So 23.5.2009 11:31:59
Mirek.179tý >> takže ti děkuji.
NMalda512 - Profil | So 23.5.2009 11:29:40
Karásek22 >> Karásek-Siget >> Pokud chceš kančí játra tak ti je na další rok schovám, ale musí to bejt tutovka at je nemám pak zbytečně ležet v mražáku.
NKocháč - Profil | Pá 22.5.2009 23:41:19
Zd3ndA >> zbytecne moc 40%, staci bohate 20, ale kvalitku.
NKarásek-Siget - Profil | Pá 22.5.2009 23:10:51
Martin... >> Nech si chutnat :-))))
Ja som zohnal od kamoša ktorý ich mal dlho v mrazáku, tak som ho o ne oviedol a fakt super aróma a aj kaproši na to išli.
NMartin... - Profil | Pá 22.5.2009 23:08:21
Karásek22 >> Karásek-Siget >> to je raději sežeru než to budu cpát do boilies :o))
NKarásek-Siget - Profil | Pá 22.5.2009 23:06:07
Chlapi a už ste niekto skúšal kančie játra? Sú fakt super, boilie dobre zapácha.. Len ich je ťažko zohnať.
NZd3ndA - Profil | Pá 22.5.2009 22:55:01
Oprava : 40deka :-D
NZd3ndA - Profil | Pá 22.5.2009 22:30:02
Včera jsem dával 400deka na 1kg suché směsi, uvidím jak to bude šlapat
Nlubos666.p - Profil | Pá 22.5.2009 22:29:07
Martin... >>Asi myslel syrový játra,že umele a po těch to drží pohromadě líp jak po vejcích.
NMirek.179tý - Profil | Pá 22.5.2009 22:28:28
Malda512 >> zdarec chlape...pokud budeš dávat játra, je dobré je 2x-3x protáhnout mlýnkem !!!
sám uvidíš, jak se to změní.bude to jemnější.pak přidávám jen strouhanku a trochu kuku šrotu.Jasně že vejce na 20dkg dávám jedno vejce.Syrové!
jestli s toho vyleze blábpl, tak im sorry.jsem na mobilu.sedím u Strážnice a jde to !! Už topím slijoviců :-DDD
NMartin... - Profil | Pá 22.5.2009 22:03:56
I.M.O.T.H.E.P. >> dyť ti to nemůže skoro držet pohromadě...za jak dlouho s eto rozpadá?
NI.M.O.T.H.E.P. - Profil | Pá 22.5.2009 21:58:25
ja si navazim kilo smesi(kvuli presnemu davkovani esenci atd.) , pak si namelu 300g jater a dam 2ks vajec do toho dam esenci, tekutou potravu, olej a jatra , promicham nasypu trosku smesi necham odstat pak pridam zbytek smesi , pokud je testo huste muzes jeste pridaj jatra nebo vodu do pozadovane konzistence
NMartin... - Profil | Pá 22.5.2009 21:50:34
záleží v jakém stavu....jestli prášek nebo tekuté...je to různý podle druhu směsi ale když mám směs založenou na mase a játech tak játrová moučka tvoří 50% a k tomu 100 ml tekutých jater s esencí....chce to zkoušet
Npata - Profil | Pá 22.5.2009 21:46:57
čekal jsem větší ohlas na tuto otázku
NPetr.J - Profil | Pá 22.5.2009 16:32:07
Malda512 >> Já nevim nic.
NMalda512 - Profil | Pá 22.5.2009 14:31:15
Petr.J >> Nejsi trochu mimo. Ja se chci dozvědět nějaké podrobné informace od dalších kteří mají s játry zkušenosti a ty mně píšeš že mám psát poznatky. Tak mně pouč ty.
NSla - Profil | Pá 22.5.2009 14:15:29
myslim ze vic jak tech 300 g je uplne zbytečne-pak uz to jsou spis jen jatra nez boilie.
NPetr.J - Profil | Pá 22.5.2009 14:09:50
Malda512 >> Tak to zkoušej, a můžeš se potom podělit o poznatky, rádi se poučíme. Ještě napiš jestli si použil sušená nebo čerstvá.
NMalda512 - Profil | Pá 22.5.2009 14:00:12
to jo ale v makru ti je nikdo nenakrají.Ale oto tady nejde. Mně jen zajímalo kolik je maximum % jater v boili.
Nlubos666.p - Profil | Pá 22.5.2009 13:16:34
Malda512 >> Tvoji odpověď jsem nějak nepochopil.Játra u řezníka nemusíš kupovat celá.A když řezník dá na váhu dejme tomu 2 kila hovězích a pak 2 kila vepřových, tak chce za vepřová víc peněz.
NPetr.J - Profil | Čt 21.5.2009 7:42:27
sidneyv >> Aha, tak děkuju za poučení, dosud jsem si myslel, že UK je Ukrajina no a z mojí nevědomosti vzniklo plno nedorozumění, pořád jsem se ptal ůkáček, kde že to tak mají ty pro kapraře zaslíbené vody, na kterých chytají ti největší mistři kapraři a oni mi nedokázali odpovědět. Jsem teď rád, že vím, že kolébkou moderní kaprařiny není Ukrajina :-))
NMalda512 - Profil | St 20.5.2009 21:15:18
lubos666.p >> Od té doby co je kupuješ celé.
Nsidneyv - Profil | St 20.5.2009 20:56:24
Petr.J >> ukrajina je UA:D...uk je anglicko:)
Nexori - Profil | St 20.5.2009 18:30:14
C. Muller, zdroj Carpuniverse
krupice 600 granulovaný česnek (ne slaný) 2 pl
sojová mouka 120 rozehřátý med 6 pl
rozšlehaná játra 240 vejce 10-12 ks
Nkranex - Profil | St 20.5.2009 16:06:12
ja jatra uvarim, pomelem,neham ususit[vyzera to jak mysi hovinka] a suche znovu pomelem na prach.aroma je perfektna,pripomina ludske jedlo,ked som to skusal zo surovych tak to smrdelo jak zdochlina[kym sa vysusili zacal hnilobny proces]..ale je to piplacka...kapor nepozna etiketu stolovania,kludne to miesaj,mne fungovali jatra s brusinkou+rr,trochu to aromou pripominalo polovnicky jeleni gulas...
NMatesJ - Profil | St 20.5.2009 15:56:50
kdyz davam tolik rybiny tak davam vzdy aspon 100g klicku a 100g hladke mouky aby to dobre pojilo,pouzivam jen susena vejce,takze s obycejnyma to bude pojit jeste lip,zda se me ze moje boilis ma idealni strukturu a dobre se vali :)jeste pouzivam dost vajecne ptaci zoby
NSla - Profil | St 20.5.2009 15:56:41
horda: taky davam tak 40% rybiny a pokud mas smes dobre poslkadanou tak neni problem ze by to nepojilo
NSla - Profil | St 20.5.2009 15:55:24
jsou trochu nachylnejsi na plisen-muse se poradne vysusit nebo zamrazit.
NHorda - Profil | St 20.5.2009 15:54:15
MatesJ >> diky a neni pak problem s pojivosti kdyz tam mas tolik te rybiny
NPetr.J - Profil | St 20.5.2009 15:50:00
sidneyv >> To na Ukrajině vyráběji takový věci jo :-))
NMatesJ - Profil | St 20.5.2009 15:32:08
kdyz je dobre ususis tak je to v pohode, mne se jeste nestalo, ze by me boilis z jater zplesnively, ja je bud susim na kamen nebo tak po 4 az 6 dnech zamrazim.A to je treba i trikrat dokola rozmrazuju a zamrazuju kdyz nespotrebuju nejake monozstvi.
NMinnow67 - Profil | St 20.5.2009 15:29:38
A co trvanlivost koulí ? Nejsou při použití čerstvých mletých jater problémy s plísní?
NMatesJ - Profil | St 20.5.2009 15:27:38
Horda - ja davam pokazde 40-50 procent rybiny a jeste k tomu ty
jatra, ale jatra pouzivam jenom nekdy, nechce se me to nekdy mlet :-DAle kamarad ten boilis bez jater nedela nikdy.
Nsidneyv - Profil | St 20.5.2009 15:07:17
Petr.J >> to si radšej nechaj poslať z UK superfish liver
NHorda - Profil | St 20.5.2009 15:03:06
kdyz davate jatra davate do smesi jeste aji rybi moucky ?
NPetr.J - Profil | St 20.5.2009 14:52:02
sidneyv >> Co bych neudělal pro kapříky.
Nsidneyv - Profil | St 20.5.2009 14:49:16
Petr.J >> no tak to si pekne zacvakáš..tresčie stoja 100g cca 30 - 40KČ
NMatesJ - Profil | St 20.5.2009 14:44:20
Pocitej s tim,ze pokud boilis obsahuje hodne jater ,tak po nahozeni ve vode zvetsi boilis objem,protoze vysusene jatra dost natahnou vodu.Nejlepsi je jatra pomlet na mlynku na maso ,aby se znicili zilky, a pak je jeste rozslehat v mixeru.
NMatesJ - Profil | St 20.5.2009 14:42:06
ja si beru hovezi primo na jatkach a jsou za par supu,pouzivam veprova a hovezi.Myslim ze ideal je jak psal Sla kolem tech 100g na kilo(jatra i dobre poji),ale da se udelat i klidne tech 300g na kilo,pokud delas boilis ze susenych vajec tak se to dela uplne nejlip,protoze misto vody pouzijes jen jatra.
NPetr.J - Profil | St 20.5.2009 14:38:34
Hovězí stojeji 28 Kč za kg.
NPetr.J - Profil | St 20.5.2009 14:37:23
Játra je nejlepší používat tresčí, ty mají kapříci nejraději, dávkování je tak do 300 g na kg směsi.
Nexori - Profil | St 20.5.2009 13:59:30
Malda512 >> co u vás stojej hov.játra?
NRashid - Profil | St 20.5.2009 13:48:25
Nevim, kolik je to gramu, ale davam 3-4 kousky kurecich jater na kilo smesi, freshovych, nepreslich mrazem, namletych. Amk: skopex-olihen, frankfurtskou klobasu...
Nlubos666.p - Profil | St 20.5.2009 13:36:41
Malda512 >> Od kdy jsou hovězí játra dražší než vepřová?
NHorda - Profil | St 20.5.2009 13:05:04
a nejakej recept co vsechno krome jater do smesi davate a jake tekute slozky se vam k tomu osvedcili
NSla - Profil | St 20.5.2009 12:57:21
100 gramů na kilo je tak optimal. vsechny druhy jsou mozne ale hovezi jsou podle me nej.
NVenca888 - Profil | St 20.5.2009 12:40:02
Maroš3310 >> to mluvíš o návnadě nebo o svojí večeři? :-)
NMaroš3310 - Profil | St 20.5.2009 12:27:31
Já dávám klidně i půl kila a namelu je. Nepřidávám žádný speciality. Jen je zahustím sojovkou a nebo strouhánkou a je to. Taky vajca samozřejmě do toho nacpu. Tak 8-10 vajec na kilčo. Jo a používám drůbeží.
NMalda512 - Profil | St 20.5.2009 12:16:59
Z mého pohledu jako řezníka tak hovězí ale jsou drahá. Drůbeží jsou také vynikající ale zase jich je třeba moc. Takže nejlepší jsou vepřová.
NJSOB - Profil | St 20.5.2009 12:15:15
Jaký játra jsou podle Vás nejlepší? Hovězí, drůbeží nebo vepřová?
NMalda512 - Profil | St 20.5.2009 11:33:28
Ty vlásky jsou fibryny. Jinak ti děkuji za odpověd
Nplamen - Profil | St 20.5.2009 11:31:08
Malda512 >> namelu je a přepasíruju přes hrubší síto,abych se zbavil takovejch těch vlásků nebo co to je.ty mi totiž dělají neplechu při rolování.
NMalda512 - Profil | St 20.5.2009 11:22:35
plamen >> ty ty játra meleš nebo je povaříš?
Nplamen - Profil | St 20.5.2009 10:57:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
čau,já dávám 300g na kilo suchý směsi.