Jak nejlépe připravit vlastní kukuřici?

Od postupu vaření, až k závěrečným úpravám (přidávání aromat, dipování) a jak nejlépe nastražit kaprům.
Autor diskuse: Rostid - Profil , 6.3.2008 kaprařina - nástrahy, návnady
46 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NBogi - Profil | Ne 27.4.2008 17:13:03

Dulf - no jasně že byl, fakt dobrej nápad :-)

NDulf - Profil | Čt 24.4.2008 19:00:09

Bogi-Nevím jestli jsi byl na vojně, ale tam se běžně používaly várnice. Taky na dětských táborech.Myslím tím přepravní barely na teplý jídlo.Takový soudky o různých objemech, asi tak od 10 - 30 litrů.

NBogi - Profil | Čt 24.4.2008 17:53:18

delkim: to stou termoskou není špatnej nápad, jen by to chtělo aby měla 30 litrů
Nenapadá někoho co by se dalo použít a chovalo se to jako tarmoska? Co třeba starej bojler nebo něco takového.

Nředitel zeměkoule - Profil | Čt 24.4.2008 17:47:12

ja kuku namocim prez noc.na druhy den ji 45 minut varim a pak ji necham do vychladnuti v hrnci s vodou.pak ji scedim .necham na hadru oschnout a zamrazim at ji mam vzdy po ruce.

NFilla - Profil | Čt 24.4.2008 17:41:29

sidneyv: dalo. neni zac :))

Nsidneyv - Profil | Čt 24.4.2008 16:55:55

ja mám doma potravinársky koncentrovaný roztok fruktózy...cca 2litre..čo myslíte,dalo by sa to nejako využiť pri príprave kukurice? dík

Nkapříkluboš - Profil | Čt 24.4.2008 15:27:36

ahoj, já osobně kukuřici vařím až na třikrát, první den cca 15minut, nechám v hrnci vychladnout a druhý den opět 15minut a když není dost měká, nepuká a nejde rozmáčknou mezi prsty tak ještě jednou uvařím 15minut a je většinou akorát a pak používám běžným způsobem:)

NMikyrybář - Profil | Čt 24.4.2008 14:42:00

dělám to klasicky po 2-denním máčení klasicky vařit v papiňáku.....

Necháváte někdo kuku fermentovat?

NFiro - Profil | Čt 24.4.2008 14:23:22

Zdravím - kde chlapi nakupujete tu melasu?

NEl Duffus - Profil | Čt 24.4.2008 14:06:16

Dobré je ji namočit, to určitě, ale pokud na to není čas a nebo prostor ( děláme li větší objem) holt se trochu déle vaří a máčet se bezpodmínečně nemusí...

NRostid - Profil | Čt 24.4.2008 9:09:17

Jak upravujete uvařenou kukuřici a s jakým úspěchem?

Njurda - Profil | So 12.4.2008 18:53:51

2 dny bobtnat ,pak to vařím tak 3 hoďky ve vyvařovacím hrnci,odleju vody a přidám Melasu.Jak říká K70 kapři ji milujou ve stavu fermentace,spěněná,lechce oslizlá a to je bomba.

NCeP - Profil | Pá 11.4.2008 20:47:28

jak pise pepson. setrit energii a varit kratce.
kuku namocim nejmene jeden den, pak varim v papinaku od doby kdy zacne sycet 15-20min. pak papinak zabalim do hooodne staryho vyslouzilyho spacaku a necham do druhyho dne. obycejne je jeste velmi horka, lehce popraskana a pekne mekka.
pred varenim dipuju pernikovym korenim, cukrem, vanilkovym, skoricovym cukrem, kostka-dve masoxu atd... kamos rika ze vari i s cernym pivem. kazdopadne do futra ho leje.

NRostid - Profil | Po 7.4.2008 18:09:04

Máte někdo nějaký recept, co by stál za vyzkoušení?

NOndra (tloušťák) - Profil | Út 25.3.2008 19:39:13

delkim: Bohužel je to ale dost omezené kapacitou termosky že... :)

Npepson - Profil | Út 25.3.2008 19:20:31

Už som to písal,ale zopakujem:variť kukuricu dve hodiny je plytvanie plynom (elektrinou).Deň,dva namočiť,potom priviesť do varu a odstaviť na cca 5 hodín (zakryté).Potom znovu priviesť do varu,odstaviť a nechať zakryté do rána.Varenie XXX hodín a kontrolovať to,či nechce vykypieť atď sú zbytočné haluze.

Ndelkim - Profil | Út 25.3.2008 8:00:48

pokud potřebujete rychle na druhý den kukuřici a "bez práce", tak do termosky 1/3 kuku a dolít vařící vodou... nechat přes noc a ráno jí máte hotovou a ještě je krásně teplá! :) ideální na rybách

NRostid - Profil | Po 24.3.2008 23:38:34

Tak jsem zkusil udělat kuku. Asi 60 hodin jsem ji nechal v kýblu s vodou a potom 2 hodiny vařil, dokud nebyla měká a nešla rozmáčknout v prstek mírným tlakem. Rozpustil jsem med ve vodě a udělal nálev, tak aby byl dostatečně sladký. Naplnil jsem kuku do sklenic, zalil nálevem, uzavřel a nechal asi 1 hodinu zavařit jako běžnou zavařeninu. Vypadá to dost dobře a zatím se vše povedlo, teď už jen aby brali...

NHorda - Profil | St 12.3.2008 18:04:23

Já kuku máčím den do předu, pak ji vařim v papinaku, necham ji tak 25-30 minut projit varem a pak ji necham chvili odstat ( podle toho jak chci aby byla nebo nebyla rozvařena ), žádné dipování jsem nikdy nezkoušel, prostě kuku šlape i tak dobře.

NRostid - Profil | St 12.3.2008 17:57:19

Můžete někdo poskytnout info?

NAiwen - Profil | Pá 7.3.2008 17:09:37

Vorvanos: To né...., aby to bylo tak akorád... aby se dostalo ke každé kuku :o))

NVORVANOS - Profil | Pá 7.3.2008 14:03:45

Kolik je to hodně? Na 5kg / 1litr ?

NAiwen - Profil | Pá 7.3.2008 13:43:44

dávám jí hodně... zalívám od woka.. je to levná věcička.. tedka v melase mi odpočívá sladko-pikantní ptačák s ananasem vl. výroby ;o)) Už se těším jak v nedělu nahodím :D:D:D:D

NVORVANOS - Profil | Pá 7.3.2008 13:35:40

A kolik tam dáváš té melasy misto toho cukru? Možná letos ty čuníky něčím novým překvapím.

NAiwen - Profil | Pá 7.3.2008 12:55:10

Já ju klasicky uvařím v papináku(s pomocí mamky.. bez ní v mega hrnci), potom přidám řepku a nechám to vařit(u papináku už víko nedávám.. u hrnce pokličku dám).. tak to sem na to chytal bez problému dlouho..., ale na jedné výpravě sem zkusil jednu várku zalít los. olej(smrdělo to příšerně :-!) a druhou várku melasou.. jako můžu říct, že od té doby tu kuku nijak jinak nepřipravuju... je to zázrak!!! A hl. ta melasa... ten olej přilákal aj hafo karasů.... Jako zachytáš s oběma(jak melasou aj lososákem).... doporučuju... a ještě.. kuku nenamáčím a používám jen když du na násadáky.... a krmím raketou.. nebo v plavkách rukou :D:D

NVORVANOS - Profil | Pá 7.3.2008 12:42:29

Jde mi o to,že kukuřice dobře přijmá vodu a s ní i sladidla a aroma .A po 5 dnech ve vodě nemusíte stát 3 hodiny u papińáku.Tak se hodte do pohody a nehonte si tady trika

NHanda - Profil | Pá 7.3.2008 10:31:46

Henos- Pořád je to trápí.

NHenos - Profil | Pá 7.3.2008 9:21:25

Hm...to tu ešte stále niekto "varuje" pred nabobtnávaním kukurice v kaprovi?

NHáček - Profil | Pá 7.3.2008 8:01:22

Vorvanos - ňák chytrej

NVORVANOS - Profil | Pá 7.3.2008 3:15:57

Kuku nejdřiv properu V horke vodě rozpustim na 5kg kuku 3/4 kg cukru moučka přidam dip zaleju to v dostatečnem množstvi aby byla voda 10cm nad kuku a necham 5 dnu odstat , občas promicham // KUKU NECHTE VŽDY NABOPTNAT PŘED VAŘENIM V HRNCI A NE PO ZAKRMENI V KAPROVY !!!!!!!! //.Potom uvedu do varu a vařim 40 min max. To už polovina zrnek začne praskat .Necham schladnout a zamrazim. Nastražuji 4 ks. na vlas pod haček .LOVU ZDAR

Nmpmaik - Profil | Pá 7.3.2008 0:41:30

Dle mého názoru je důležité kukuřici predem dostatečně namočit 2-3 dny a teprve poté vařit cca 1-2 hodiny . Pokud chceš dipovat nebo jakkoli jinak ochucovat tak to přidej tak 1/2 připravených ochucovadel do vody při vaření a zbytek až na uvařenou kukuřici. A co se týče nastražování tak souhlasím s vlasovou metodou 5-8 zrnek kuku dle její velikosti a tyto zrnka si vytřídím do lahviček a samostatně dipuji.

Npajascarp - Profil | Čt 6.3.2008 20:24:09

Taky kuku máčim tak dva dny a pak vařim ale když potřebuju rychle ta vařim v papináku tak dvě hodky.Cukr přidávám až po uvaření.Ale nhejlepří je uvařit pak slít trochu vody a zalít trochou melasy to je pak lapačka.

Nk-70 - Profil | Čt 6.3.2008 20:15:56

Já kuku nejméně 2dny máčím v cukrové vodě (nebo i v aroma, když přidávám). Potom jí vařím ve stejné vodě, tak hodinku i víc. Záleží na tom, jestli s ní chci krmit a nebo jí nastražovat na vlas. Potom jí sleju i s vodou do kbelíku. Přidám aroma nebo dip a je to. Pokud aroma nepřidávám, nechávám kuku na slunku trošičku zkvásnout a osliznout.

Nbrach - Profil | Čt 6.3.2008 19:28:20

Máš kliku, že chceš informace o kukuřici, počínaje jejím vařením...

NKoki - Profil | Čt 6.3.2008 19:25:19

já ji dělám tak že když je ještě lehce mléčná tak ji uvařím a pak ji zavařím s trochou medu.stačí jen rozpustit med ve vodě a převarit.kuku dat do sklenice zalit a zadelat.vydrzi celou sezonu

NPetr.J - Profil | Čt 6.3.2008 18:38:28

Trochu delší příprava, ale vyplatí se. Kukuřici nechám naklíčit, to dělám tak, že jí den máčím, potom jí dám do látkové tašky a někam pověsím, potom jí každý den tak na hodinu máčím, za několik dní z ní začnou lézt klíčky. Dám do velkého hrnce a ohřeji asi na 50°C nechám to 30 min potom dohřeji na 65 a nechám dalších 30min a nakonec na 70 a zase 30min. Potom nechám vychladnout a použiju.

Nstrecek - Profil | Čt 6.3.2008 18:19:43

ja kukuricku namocim tak asi na 20 - 30 hodin. Vetsinou ji nijak nedochucuji, ale také jsem to nekolikrat zkousel, vzdy jsem pouzival tekuty posilovac prichute jahody. Tento posilovac jsem daval tesne prad varenim do vody ve které byla kukuricka namocena a pak v ty vode uvaril. Bezne nechavam kukurici varit asi 45 min. a poté ji necham jeste nekolik hodin na plotne ve vode aby pekne nabobtnala a popraskala. Nastrazuji ji normalne na hacek, pouze za slupicku,tak aby drzela na hacku a pri zaseku ihned spadla a tim padem nijak neprekazela pri zaseku

Nogon123 - Profil | Čt 6.3.2008 18:12:46

kukurici varim v papinaku a po uvareni nijak nedochucuji..

Nmikdandy - Profil | Čt 6.3.2008 18:09:01

mám dva způsoby jak vařit kuku. Bud ji dám přes noc namočit a pak vařim minimálně hodku a pul a nebo vařim dvě a půl až tři hodky, bez předchozího máčení.. jinak kuku natražuju klasicky na vlas v počtu zhruba pěti až šesti kousků:-)

Nbar12 - Profil | Čt 6.3.2008 17:38:03

TGH - ® nie neprasknu a varim ich vsetky rovnako a prepichujem ich až po uvareni a to su iba maličke dierky na to aby to prasklo a napriklad možeš použit aj benzin no ale som si isty že to asi fungovat nebude ale medze sa nekladu:-))))

NTGH - Profil | Čt 6.3.2008 17:23:39

bar12 - ® Čt 6.3.2008 16:32:37- napriklad aj benzin,nie?:oD

NTGH - Profil | Čt 6.3.2008 17:22:44

N bar12 - ® Čt 6.3.2008 15:45:57- a nepada ti to z vlasca ked su popraskane? alebo ich nevaris az tak dlho?

Nbar12 - Profil | Čt 6.3.2008 16:32:37

no je to rozdiel ako ked tam nedaš nič a ked hu chceš dat na koncovu udicu este hu nadupuj a napychaj do nej zo špendlikom dierky aby ten dip vsiakol do nej lebo olej je je lahši ako voda a dlho nevydrži na kuku ale namiesto oleja možeš dat aj tekutu potravu alebo niečo podobne

NRostid - Profil | Čt 6.3.2008 15:48:06

bar12: A jaký s tím máš výsledky?

Nbar12 - Profil | Čt 6.3.2008 15:45:57

Rostid - ®, kukuricu varim asi tak 30minut, počas varenia pridavam oleje asi tak 1dcl/kg to už je jedno aky si daš ja davam rybaci a nastraženie klasicky pod hačik ako boilies

NShu-lin - Profil | Čt 6.3.2008 14:46:13

http://www.mrk.cz/diskuse.php?kw=kuku%F8ice Stačí zadat do vyhledávače v otázkách slovo kukuřice.