No kolik????

Tady tahle otázka je jen tak pro pobavení a chci jen vedět kolik tak průměrně dáte za kilo boilies?? A kolik používáte druhů?? Hlavně sem napište agenti jako např. mistr Fishky který dělá koule za dvě pětky a jedině to tady pěkně rozhádá :-))) Tak pište :-))
Autor diskuse: Aiwen - Profil , 3.10.2007 kaprařina - nástrahy, návnady
48 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NPalcat - Profil | St 3.10.2007 21:12:28

jo stačí , někdo tam přidává esenci ale je to zbytečné .

NDaniel Kobr - Profil | St 3.10.2007 21:11:10

Palcát:ne nedělá AK.Mě zajímá jestli stačí dát vejce+ additives+směs od Mainlain.Jako když se dává vejce+AK+směs od např JT. Jestli to aditives jsou smíchané všechny tekuté složky(esence,olej,tek.potrava)nebo jestli se do toho ještě něco přidává.

NPalcat - Profil | St 3.10.2007 20:56:44

Daniel Kobr: To jsem nevěděl že Mainline dělá i aminokomplex , nebo tam valíš něco od jiné firmy , Mainline doporučuje ke každé své směsi additives , např.Fuze pro Fusions , Catalist PT10 pro Assasin 8 , atd. Activator je určený pro směs Activ 8.

NJarda Kučera - Profil | St 3.10.2007 20:52:20

Daniel Kobr:Aminokomplexi už máš za sebou,myslím že už jsi o hodně dál.

NDaniel Kobr - Profil | St 3.10.2007 20:36:25

Jardo budu se držet toho co dělám.Jenom jsem si včera prohlížel katalogy a cena activatoru je kolem 600Kč a cena aminokomplexu 1400Kč.

NPetr Koch - Profil | St 3.10.2007 20:30:52

sadraj - ® : zajímavý, ale raději zůstanem u originál lososové moučky než se s tím drbat. Samozřejmě, že nezpochybňuji to s tím mikroskopem, ale beru to jako Váš názor na lososové moučky a ostatní tříděné obecně. Od nás jste totiž žádnou nebral :o) A ninkdo tady asi není tak hloupej, aby si snad myslel, že moučky jsou z čistých filet :o)))

NJarda Kučera - Profil | St 3.10.2007 20:27:37

Daniel Kobr:Je to hra se slovíčky a hlavně se zákazníkovo peněženkou.Nové slovo více peněz.
Drž se toho co děláš .Nebo Ty chceš jít na velké Lysoně, Dani tak potom je to Meipel 8.

Nsidneyv - Profil | St 3.10.2007 19:50:49

ja to mám tak rozdelené, keď idem na vodu, kde si myslím,že stačia aj shity, tak cca 100SK/kg. bežné gule tak okolo 300 - 400sk /kg a nadupané 1000 - 1200Sk/kg..ale tými netreba kŕmiť...
Daniel Kobr: áno práskni tam len ten activator a fičíš...

NDaniel Kobr - Profil | St 3.10.2007 19:48:40

Mám dotaz-je activator od mainlaine to samé jako aminokomplex?Stačí přidat pouze vejce a activator+směs?Děkuji

Nm.kindl - Profil | St 3.10.2007 19:30:31

Carlos - ® Pot Shots je strašně drahej...kup si radši esenci Crab lobster a losos olej...to ti bohatě stačí,na naše vody je ta pysklička moc silná...

Nm.kindl - Profil | St 3.10.2007 19:29:00

Palcat - ® To se máš...Ta kombinace uzenýho lososa s pepřem a stimulinem je fakt super...řekl bych z jejich nabídky nej nej :-)

NPalcat - Profil | St 3.10.2007 17:31:48

M.kindl: Čéče mám zlatou ségru ta mě dovezla z belgie Red Hering za 75 eček , tak to se to teď koulí . Ještě že jsem ty ryby naučil chytat i ji !!!!!!!

NPalcat - Profil | St 3.10.2007 17:28:07

Carlos: Potshots je neskutečně předražený , pjá používám Fresh Smoked Salmon 100 ml, Stimulin Amino Compound 500 ml , Salt & Back Pepper Enhanencer 100 g , tak to vyjde na kilo red heringu pomalu stejně jak potshots , který je na půl kila .

NJarda Kučera - Profil | St 3.10.2007 17:26:46

Aiwen:Ahoj Ivane kde bereš suroviny,že se dostaneš na tuto cenu za 1 kg bojlí při použití surovin jako je extrakt atd.co jsi jmenoval.

NAiwen - Profil | St 3.10.2007 17:04:36

Carpson: dobrej dotaz, když to sestavoval jakože ze surovin od Mika(Nikla), tak by mě toto boilies vyšlo skoro na nějakých 478/kg :D:D A druhá směska asi 410/kg :D:D:D Chytám na Liver&Fish&Black pepper a Fish&Red :D:D

NÁdoš - Profil | St 3.10.2007 17:03:04

Ja je mam asi za 150 / kg...

Ncarpson - Profil | St 3.10.2007 17:00:40

aiwen:od Mika? :)

NAiwen - Profil | St 3.10.2007 16:58:22

Mám koule za 125/kg a to jsou už dobré koule!! Plné extraktů a ryb. mouček apod..... :-)))

NDoktor - Profil | St 3.10.2007 14:52:48

m.kindl - podívej se na tohle mají zajímavý ceny. http://www.jedemenaryby.cz/www/vypis.php?id=287

NCarlos - Profil | St 3.10.2007 13:45:33

m.kindl - ® : tak tou směs mám za stejnou cenu ale kupuji do ní PotShots pyksličky a ty vyjdou skoro na dvě stovky do kila :-(

Nm.kindl - Profil | St 3.10.2007 12:04:17

Carlos - ® Beru desetikilovku mixu za 2700 (mám 10% slevu) a udělám z ní 15 kilo koulí...180kč/kg.Přidávám jen esenci cca 2 - 6 ml na kilo,lososový olej cca 20 ml na kilo a někdy pár kapek esenčního oleje.

NBachy - Profil | St 3.10.2007 11:57:57

sadraj - Díky za kompletní informace.

Nsadraj - Profil | St 3.10.2007 11:49:45

susim v sušičce pod digestoří přes noc a mam zavřený dveře u kuchyně a pustěnopu digestor na 1 stupen takže jen tak běží a vetšinou mam jednu davku 5x sito u kupovaný sušičky na ovoce z plastu do rána suchý a pak tam suším i uvařený koule vejde se jich tam cca 3-4 kg najednou a suším je tak dlouho až chrastěj pak je dam do plastový lahve nebo kvbelíku a bud tam přihodím kousek česneku k masovejm nebo vatu namočenou v dipiu nebo v liju u ovocnejch a šrotovejch a mam je klidne i 2-3 roky a neplsnivej . jen se tam musej davat ještě zatepola ze sušárny a kybl musí bejt dokonale čistej z horký vody . taky jsem přemejšlel o tom je zavařovat nasucho v malejch sklínkách od výživy ale to pak zabírá moc místa a často se to rozbíjí

skladovací prostory mám jednu skřín na chodbe a jeden regál v kuchybi a krabici na balkomě + 1 vyčleněný šuple v mrazáku
hlavně neskladuju suroviny ale hotový koule do surovin se větčinou daváj brouci moukožrouti a moučný moli aspon teda u nas v paneláku se jich nemužem zbavit

melu 1 pruchod tříštivej mlejnek na kafe co byl k robotu eta 22 a druhej akovej malej mlejnek na kafe s kamenava etamokka nebo tak nejak se to jmenuje pak proseju a co zustane hrubý tak tam jde znova do mlejnku a tak třeba 3-5x až je to jemný jak je potřeba , daří se mí z jater struktura zhruba kafe tchibo co je v tech vakuovejch pytlícich po 1/4 kile , když jjsem to zkoušekl jemnejší tak se ten mlejnek s kamenana hrozně hřeje teda ty kameny
játra nechám trochu zamrazit a pak je nakrájim na el kráječi na plátky tak cca jako uherák v krámě a lupnu do sušičky a oukleje to samý

Njurasoft - Profil | St 3.10.2007 11:46:19

bachy tak tos měl štěstí na játra, já ty co jsem koupil nedokázal namlet protože ty vlákna z játer se mi namotali na vrtuli a bylo po parádě...

NBachy - Profil | St 3.10.2007 11:40:41

Jirka Šachl - Mně na to stačil obyčejný el. kafemlýnek a nemusel jsem ani dosušovat, sehnal jsem vysušenou. Zajímal mě vyloženě čas potřebný k vysušení játry nebo ryb v sušičce.

Njurasoft - Profil | St 3.10.2007 11:34:50

bachy na co sušit v sušičce játra ? za cca 20 kaček je jich 250 gr sušených pro psy..stačí je nařezat-nalámat na menší kousky a nechat dosušit..a pak si připravit pořádnej mlejnek na mletí..já to dělal zepterem to byl jedinej kterej dokázal je pak namlet na hrubší mouku...

NBachy - Profil | St 3.10.2007 11:29:19

sadraj - Za jak dlouho v sušičce vysušíš játru?

NTK - Profil | St 3.10.2007 11:20:43

Jirka Šachl > tak to na sušení ouklejí moc nevidím :-)))

Njurasoft - Profil | St 3.10.2007 11:14:49

sadraj : mluvíš mi z duše..jen kdybych měl skladovací prostory....zajímá mě jak susšíš abys předešel plísním...podotýkám, že bydlím v nájemním domě bez balkonů a ten malej dvorek kterej máme je rájem koček....

NTK - Profil | St 3.10.2007 10:16:54

sadraj > krásný a zajímavý shrnutí.
m.kindl > Od vasru jsem teď zkoušel ptačák a lososa z kremačky a obě směsi předčili má očekávání. Za rozumný peníz působí fakt kvalitně. Zvlášť losos fungoval dobře.

NCarlos - Profil | St 3.10.2007 10:05:04

m.kindl - ® : můžeš mi prozradit, kde kupuješ Solar za 250/kilo? to já dám pomalu dvojnásobek. Kompletní koule mě vychází tak na 350-550Kč/kg.

Nm.kindl - Profil | St 3.10.2007 10:04:14

sadraj - ® Měl by jsi si otevřít poradnu :-)

Nsadraj - Profil | St 3.10.2007 9:51:22

jenže to co prodavaj ma s lososem společněj jen ten název koukni na to pod mikroskopem a uvidiš kolik je tam čkrobu a už se z toho vytlačenej ovlej , z čeho myslíš že ho dělaj ? z jinejch lososů. me mejdřív z nich vatlačej olej a ze zbytku udelaj mouču a ještě aby se dal mlít ji naředej škrobrm a jinejma přísadama jinak se to mele hodně blbě a už je ta byrva je lososová a to z rybího masa neuděláš je to o tom aby to bylo lákavý takže dobarvený. nedávn jsem tajhle koupil polskej nitěnkovej posilovař , jemnej jak pusr krásně narlžovělej ,. zkus namlet a nasušit nitěnky aby byly růžový ani níhodou okamžitě o´po suěšení zhnědnou. a to jsem je místo dsušení i tkoušel nevhcat skoro vymrznout do such otevřený v mrazáíku a stejně zhnednou to je právě o tom že je to dělaný pro lidi aby to koupily ale hodnotu z puvodního produktu to ma jen částečnou. to máš stejný jak se sojou nekdo ji prodává jen mletou jak je a druhej taky ale ten druhej prodává už odtučněnou a nenapíše to na ni a pozníš prdlajs. to samý s rybíma moučkama , cuchá teměř bez tuku to by musekl mlet jen libový maso . nemluvě o řepce namletý na téměř prach , taky celou česrtve sušenou řepku nenmeleš na pudr protože to zkrátka není kvuli oleji možný ale když z ní před tím vylisuješ za horka olej a zbydou ti pokrutiny nebo jak se tomu říká tak potom se z toho dá ten pudr umlet a pěkně jemnej

Nm.kindl - Profil | St 3.10.2007 9:40:00

sadraj - ® Očividně to máš prokoumaný...ale když říkáš kilčo lososa za 99kč a ve vasru mají za 79 kč kilo lososový moučky...nevyplatilo by se to ? Ušetříš za námahu a el. proud....

Nsadraj - Profil | St 3.10.2007 9:29:59

Dělám si suroviny běžne doma,
koupím játra usušim , namelu třeba i kilo na prášek
soju kupuju v krámě po kilech , melu doma na prach,
rejži na moučku taky melu, o črotech ani nemluvím
řepku, konopí, pohanku jakbysmet
ovocný příchutě dělám taky doma , koupím v létě ovoce např jakody 5 kilo nakrájím ba V kraječi na platky vrazim do sučicky proženu hmoždířem a pak na el kafemlejnku a potom na mlejnku na mám a mám supr přrášek. takhle je to i s rybíma moučkama, vyrazim s čeřenem , nachytám usučím pak hmoždíř a dva mlejnky a mám suroviny za par kaček , kupuju jen betain amina a suš mlíko to jaksi doma neudělám , dovchucuju dipama ty jsou ze všeho nejlevnejší, misto vitalimea davam puding je to teměř stejný lepidlo a to samý je laktabumin taktéž mléčnej sušák, navíc sušená syrovátka stojí v lekárně par kaček a je to jak kaseinát nedávno se mi podařilo v delvitě koupit pšeničný klíčky po 250 gramech za 4,90,- no nekupte to za ty prachy, příspěvek pod mnou je jasnej kupovat v potřebách pro chovatele a za pár korun po kilech mají tam většinou skoro všechny partikly , patenntky si taky koupím v akvaristice a nasuším a vyrobím prášek doma tčřeba i kilo a vyjde mě to rozhodne levnějc než kupovat hotovej , to samý i s nitěnkovou mopučkou
V bille stojí kilo mraženýho lososa 99 kaček a když se usuší a namele i s kostma tak je tz toho jednoho hovada za 200 pprásku do 50 kilo koulí a za stovku kdybych ho mel kilo koupit tak se nedoplatím.
to samý esenciální oleje kupuju v zahradnictví nebo v květinářství kde je maji do aromalamp a v sinější koncentraci , vanilku, skořici a ostatní za cca 20-50 kaček a mam jedno balení vanilky na 50 kilo koulí a ještě mi zbyde. Nouze naučila dalibora housti . chce to jen koukat po krámech a přemejšlet , a v rybářskejch prodejnaách kupovat jen to nejnutnější co se nedá nahradit. Sušený mlíko se dá taky koupit za pár korun v e většině mlíkáren kde ho dělají tak prodávaj přímo vr fabrice tzv smetky , tj. to co popadá na zem a nedá se zabalit pro lidi tak prodávaj pro krmný účely, tootéž s e strouhankou jak houskovou tak i chlebovou , jen se stačí dojet do pekárny a udělají vám ji za par korun z čeho chcete a kolik chcete . vyhhazovalo se v totalitě dneska i pekárny berou za nějakej peníz opět z řetězcu neprodaný pečivo zpátky a namelou z nej strouhanku a tu znova prodaj do krámu protože se jim to vyplatí . dá se koupit i tvrdej chleba a delat si to dama ale hrozně to tupí jakýkoliv struhadla takže tohle se vyplatí víc.
takže cenu ani nepočítám protože se pak kdybych toho děll na jeden zátah 50-100 kilo zaplatím jen za příchutě a posilovače plus amina a vydělím to 100 kilama tak jsem nekde na tý ceně zhruba pod 40 korunama a zcela lehce. Ale je fakt že v tom má člověk
HAFO VLASTNÍ PRÁCE ale když prachy nejsou tak se to nejak udělat musí.

Nm.kindl - Profil | St 3.10.2007 9:17:29

Můj rekord je 625 kč za kilo hotovky a to sice u JT za Cream Cajouser od Nutry.Od té doby co je konkurence a nejsme odkázaní nakupovat u židáků jsem se dostal tak na 250 kč za Solar a to považuju za maximum co jsem ochoten dát.

NMarsip - Profil | St 3.10.2007 9:12:34

Rád chytám na sušené do 80kč.

NPl@s@ - Profil | St 3.10.2007 9:09:51

rád chytám na mraženky 260 - 500.

Njurasoft - Profil | St 3.10.2007 9:09:22

Cena za boilies doma míchaných směsí a komponentů je přímo úměrná tomu kde kupuješ suroviny. Hodně surovin v balení po kile s nálepkou rybářské firmy se dá zakoupit v obchodě s krmivy pro zvířata a ptáky, v prodejnách co prodávají suroviny pro produkční rybolov, v lékárně. A to ve větších baleních. Mnoho surovin lze si připravit doma. Například. základy pro ptačí zoby, mletá játra aj. Ceny z těchto zdrojů jsou mnohem nižší....Cena ne vždy je přímo úměrná s chytatelností...

NNo name - Profil | St 3.10.2007 8:58:58

Jo kamarádi, znám borca, co za výrobu jednoho kg boilíes dá 3000 kč.
Smutné na tom ovšem je, že mu to mnozí žerou a žerou mu taky to, že všude kde byl, má nachytané same dvacítky. Považují ho za kaprařského boha.
Ktomu dodám akorád to, že úroveň mnohých kaprářů je opravdu zoufalá...

Nkurosek - Profil | St 3.10.2007 8:55:14

kupuji směs + nějaké AK ...to je tak cca za 400 ale ted se snažím válet jen ze svých udělaných směsíí

Npetr b. - Profil | St 3.10.2007 8:50:44

kupuju hotovky, cena kolem 200,-Kč/kilo.

NBachy - Profil | St 3.10.2007 8:46:07

Aiwen - Průměrně 60 - 80kč z běžně dostupných cen surovin, hlavní tři druhy (rybina, zoby a mlíko), jinak i spoustu vzorků na test.

Nšeptal - Profil | St 3.10.2007 8:31:05

To je masakr. Dát za kilo rybího žrádla jako za pravý uherák. Jestli jen prostě neblbnete a neskáčete na špek reklamním kecům. Kvalita nemusí být vždycky kurevsky předražená.

NPřemet:-) - Profil | St 3.10.2007 8:09:56

Normálně 200-400 Kč/kg, ale teď by se to mělo zlepšit, nýbrž jsem se stal "testerem" jedný nejmenovaný firmy :-)) Takže tak do 150 Kč/kg

NPetr Koch - Profil | St 3.10.2007 7:47:16

40 - 150,- a horní cena málokdy, to už je extrém, ale uznávám, že to je o ceně vstupních surovin :o)

NPetr K - Profil | St 3.10.2007 7:38:30

300-450Kč/kg

NDěda Gandalf - Profil | St 3.10.2007 6:59:42

100 - 150.