Feeder - chytáte na jeden nebo dva pruty

Ahoj, chtěl bych znát vaše zkušenosti, jak a zda stíháte: chytáte na dva feedery nebo pouze na jeden. Nebo jeden feeder a druhý na klasickou položenou. Nebo někdo stíhá 1. na feeder a 2. na plavanou? Já totiž stojím před dilematem, zda koupit ještě druhý feeder prut, jestli to může člověk stíhat. Zkoušel jsem feeder a klasickou položenou, ale nestíhal jsem kvůli položení prutů koukat na oba. Zkoušel jsem též feeder a plavanou, ale to bylo ještě horší. Jaká je tedy podle vás ideální kombinace? Co jde stíhat a co jde těžko? Díky za vaše odpovědi.
Autor diskuse: Meloun - , 11.9.2002 feeder - techniky lovu
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nkulicka69 - Profil | Pá 6.11.2015 21:54:41

standas >> Tak to ti závidím,ani na osvědčeném revíru jsem nemohl nic dostat na žížalu,to tam i peletu nasál cejn velký jak dlan,samozřejmě přeháním.At se daří

Nfheavy - Profil | St 4.11.2015 20:32:14

Fems >> to mas svatou pravdu spravne chytani jeste nezarucuje pozitivni vysledek,tech faktoru je k tomu potreba vic

NFems - Profil | St 4.11.2015 20:28:02

fheavy >> řek bych že správné chytání na feeder nebo obecně chytání v rybařině, se dá určit jen podle výsledku a aby byl výsledek, je ještě potřeba nějaká dávka štěstí.

Nfheavy - Profil | St 4.11.2015 19:53:19

Bacha >> nic proti tobe,ale na to "spravne"chytani na feeder bych odpovedel citatem jednoho starsiho kolegy s prace - je 100 zpusobu jak to udelat ale jenom jeden je spravny- tenMÚJ,to co povazujes ty a hromada dalsich za spravne chytani na feeder uz davno neni pravda to moje je taky spravny ale podle toho jak chcu ja a ne jak to vymyslel nekdo jiny.

NFems - Profil | St 4.11.2015 19:51:34

Bacha >>Jo kdo jak si to chce užít, to je přesně ONO! :-)

NBacha - Profil | St 4.11.2015 19:43:07

Fems >> Pravda, nepíšeš za všech okolností...omluva:-) Jinak, moje vyjádření nebylo ani tak měřitelné, jako odměřené:-) To byla reakce ne na něco, ale na někoho, kdo chtěl mermomocí jednoduchou odpověď. Ale ruku na srdce, to stíhání a nestíhání závisí na tom, jak kdo na ten feeder chytá a jak si to chce užít. Nikdy jsem nebyl, ani jako divák, na feederových závodech. Zajímalo by mě, na kolik prutů chytají.

NFems - Profil | St 4.11.2015 19:26:25

Bacha >> ano správně jsi to napsal: debata o něčem co je neměřitelné, proto jsem reagoval na tvoje slova (nelze uhlídat 2 pruty) zněli v tom příspěvku dost měřitelně. Kdyby někdo napsal: že je tak dobrej ať se hne kamkoli, kdykoliv berou jedna za druhou, pak to nelze uhlídat, to souhlasím.
Kde si vzal že mám důvod tvrdit že za VŠECH OKOLNOSTÍ stíhám dva feedrové pruty, to je trochu záhada.Na zadavatele jsem nezapomněl už jsem psal příspěvek na počet.

NMéďa cl - Profil | St 4.11.2015 19:09:12

Ahoj dělám to jako tady píše standas jeden na jemnou 0,10 fluorcarbon a červík a druhý na peletku miniboilí rohlíkáč docela to jde stíhat

Nstandas - Profil | St 4.11.2015 18:06:46

Letos jsem v těch největších vedrech nestíhal pomalu na jeden:-) Vůbec jsem to nechápal ale ryby šly jak blázen. Jinak druhý prut dávám jen se selektivní nástrahou - PELETY , RYBKY atd

NBacha - Profil | St 4.11.2015 17:58:41

Fems >> Co je na tom subjektivního? Pokud dáš na feedrové pruty pod háčky dvě dvacítky koule, jak uváděl kolega, tak je naprosto jasné, že uhlídáš. Pokud ale máš dobře rozkrmený flek na řece, chytáš na bíláky a ryby berou, tak bych si tu stíhačku, s dovolením, nechal ukázat. Jinak to je akademická debata o něčěm co je neměřitelné. Navíc jem psal, že je to můj názor vycházející z mých zkušeností. A to, že někdo stíhá a druhý nestíhá je zrovna tak subjektivní, jako jestli je někdo víc nebo míň inteligentní.....dokud si to IQ nezměří. Když si sedneš na kolo a já na mašinu tak kdo bude stíhat?
Když máš důvod tvrdit, že za všech okolností stíháš dva feedervé pruty, tak nereaguj na mě, ale doporuč zadavateli, ať si pořídí druhý feeder. Je to velice jednoduché. Já mu to doporučovat nebudu, protože tomu prostě nevěřím.

NRK - Profil | St 4.11.2015 15:28:35

xDanielS >> Ahoj, je to pořád dokola. Chceš chytat na feeder blízko břehu, extra daleko, na řece, na stojáku, na koule, pelety, rohlík? Vše je dovoleno. Tomu se říká univerzál:-) Opakem jsou speciálky. Pro mne z toho plyne, že když můžu, tak sáhnu po speciálu-(at je to prut, nebo rybolovná technika) V praxi to znamená vyhnout se feederu, jak to jen jde. A když to nejde, tak je ten feeder skvělej a je namístě s nim chytat. Přeloženo na nějaký příklad. Proč chytat s feederem na 150m dálky, nebo naopak dva metry od břehu na stojáku? Nebo s kaprařskými montážemi při zavážení? Trošku jsem to zveličil, ale je tam ještě mraky mezistupňů.
Prostě ta univerzálnost je slabina, ale zase je to pro masy-o tom žádná:) U člověka by to znamenalo, umí všechno, ale nic dokonale........................

NxDanielS - Profil | St 4.11.2015 14:44:15

Bacha >> Můžeš, ale můžeš použít stejně jemnou montáž, budeš mít stejnou signalizaci záběru /dobře, u předšpičáků ano/ a stejnou signalizaci o pohybu ryb na zakrmeném fleku?

NxDanielS - Profil | St 4.11.2015 14:41:05

Bacha >> OK, to už je několik věcí a názorů dohromady. Znovu tedy. To co rozporuji je názor, že s feedrem se má chytat jen na jemno a s košíkem /zjednodušeně a zkráceně řečeno/, veškeré ostatní chytání s feedrem je špatně. S tímto názorem nesouhlasím a kolem něj se debata motala a na to reaguji. Další příspěvky se týkaly jiných věcí.

NFishky - Profil | St 4.11.2015 13:44:38

Fems >> Souhlas, super názor. Mě to na feeder třeba bralo i na dva pruty míň, než MM ve videích na jeden, takže jsem je uplně v pohodě uhlídal a stíhal i svačit a tak.

NFems - Profil | St 4.11.2015 13:21:04

Bacha >> nesouhlasím s tím že nelze uhlídat 2 pruty, je to hodně subjektivní, někdo stíhá víc někdo míň, tam kde jeden už nemůže, druhej to dá z přehledem to je obecně ve všem.

NFilipVydra - Profil | St 4.11.2015 11:16:52

Bacha >> někdy se lidé nechají unést..:D

NFilipVydra - Profil | St 4.11.2015 11:15:22

Roman 7 >> my jsme Grut :D

NRoman 7 - Profil | St 4.11.2015 11:13:19

FilipVydra >> Já jsem Grut :)

NBacha - Profil | St 4.11.2015 11:06:17

FilipVydra >> Máš recht, všechny vyhrocené debaty, tedy alespon většina, jsou způsobeny takovýmto postupem. Nesprávnou argumentací. Ale pozor, nesprávná ještě neznamená, že je ve své podstatě chybná. No, a pak se lehce sklouzne k osobním atakům, či vulgaritám....myslím obecně:-)

NFilipVydra - Profil | St 4.11.2015 11:01:08

Bacha >> ale tak je to od začátku... jedni řikají, co je to feeder a druzí jak lze chytat feeder...poř.:jak lze chytat s feederovým prutem...

NBacha - Profil | St 4.11.2015 10:56:21

FilipVydra >> Ale nic nevyvrací, má s těmi pruty pravdu, jenže to o těch prutech prostě nebylo. Vím o co Ti jde, mně koneckonců taky, protože mám na to stejný názor, jenom kolega vytáhl jiný problém, kterému také rozumím, ale je to prostě jiný problém. Jeden o voze, druhý o koze:-)
Dá se to otočit. Kaprovou děličkou mohu přeci normálně lovit echt feederovou metodou. Jen nebudu mít tu barevnou špic. Je to jen o filozofii lovu.

NBacha - Profil | St 4.11.2015 10:51:26

xDanielS >> A jestli to tedy chceš slyšet natvrdo (nerad to dělám přes web), Tvoje osobní reakce byly poněkud mimo, protože jsi obhajoval využití prutů, kdežto jádro problému leželo ve způsobu lovu, a to bylo i pro mě naprosto zřejmé a Filip Vydra měl v tomto případě pravdu zrovna jako Ty, protože jste se bavili o dvou různých problémech. Tak o čem je vlastně řeč? Pokud se bude chytat metodou feeder, tedy tou "správnou", nelze uhlídat dva pruty a to je podstatou zadání. Nechci mít poslední slovo za každou cenu. Je to služba zadavateli diskuze, takže pokud nic konkrétního, nebudu už reagovat.

NFilipVydra - Profil | St 4.11.2015 10:47:15

Bacha >> Jenže to jsme řikali už tři a xDanielS to vyvrací pořád stejnou nelogickou tezí.

NBacha - Profil | St 4.11.2015 10:28:35

xDanielS >> Dobře, feedrerový prut byl dle mého vytvořen pouze pro lov feederovou metodou, to znamená, že správné chytání na tanto prut je krmítko a signalizace špičkou. Vše ostatní jsou nějaké osobní odvozeniny s feedrem nemající mnoho společného. Stačí???
Jestli ale feederový prut takto někdo przní je mi šumák.

NxDanielS - Profil | St 4.11.2015 10:12:43

Bacha >> Nečteš co píšu, nebo nerozumíš, nebo nechceš rozumět, nebo si nečetl celou debatu, nebo nevím. Přečti si celou debatu, na co jsem reagoval. Jediné, co mi vadilo, právě byla ona definice, že správné chytání s feedrem je pouze to jedno, vše ostatní je špatně. Nikde nic za každou cenu nevidím, jak si si všechno otočil naopak.

NBacha - Profil | St 4.11.2015 9:36:50

xDanielS >> Ale já vůbec nezpochybňuji jiné možné využití feederových prutů. Jen mi trochu vadí v rámci jakési objektivity, a možná i mého klasického založení, ona obhajoba za každou cenu. Pak to totiž vypadá, jakoby feederový prut nebyl primárně určen pro lov krmitkem s indikací záběru špičkou:-)
Rád srovnávám rybařinu s myslivostí a tady se nabízí podobný příklad. Zvěř se dá ulovit různou zbraní, třeba sportovní flintou malé vojenské ráže s taktickým puškohledem a plastovou pažbou, a nebo starou kulovnicí 1908 echt lovecké ráže s puškohledem 4xZeiss a krásnou kořenicovou pažbou. Estetika, tradice, prožitek, a konec konců i úcta ke zvěři je v obou případech jinde.
Není to nic osobního, je to jen můj názor na věc:-)

NxDanielS - Profil | St 4.11.2015 8:21:16

Bacha >> Uf, teď si to otočil proti mně. Jediné co obhajuji je, že chytání s feedrem není jednobarevné. Můžu chytat maximální jemnotu, ale stejně tak kaprofeedrařit, chytat candáty, úhoře, cokoliv. Ohledně lovu na dvaadvacítku, zase ji budu chytat s feedrem. Proč bych to měl dělat s děličkou, když můžu chytat s feedrem a využít jeho výhod proti děličce. Na jednomu soukromáku jsem mohl nahodit cokoliv a okamžitě to atakoval karas, skončil jsem na dvou dvacítkách pod háčkem, tím se mi je podařilo alespoň trošku eliminovat, jinak žrali cokoliv do 20ti vteřin po nahození.
S feedrem vláčí hodně lidí a úspěšně, s pickery ještě víc. Když porovnám své ULko s pickerem, rozdíl je snad jen v délce...

NGašpi - Profil | Út 3.11.2015 21:18:25

Meloun - >> Přijeď k nám na Ostravsko a spočneš i na dvě ventky :D

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 21:16:13

Bacha >> o cajku to neni to vime ,akorat ja su obcas postizenej nemoci novych prutu,mivam to napodobne nekdy to taky neumim

NBacha - Profil | Út 3.11.2015 21:13:12

fheavy >> Byl jsem v pátek s jedním prutem a za tři hodiny jeden perlín.Tam kde běžně lovím desítky ryb. Někde jsem asi udělal chybu a navíc jsem pěkně promrz, takže teď jsem lazar. Takže to muselo být v rukách a nikoliv v cajku:-)))

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 21:01:07

Bacha >> to mas asi tak v tuhle dobu jdu normalne chytat s lightem nebo mediem at uz s jednim nebi dvema,kdyz du na reku do proudu se silnym vlascem na vetsi ryby/vazky/tak pro tenhle ucel mam takovou vybavu,s beznyma feederama se tam nechytam,kapraky jsem temer vypustil

NBacha - Profil | Út 3.11.2015 20:54:37

fheavy >> Jasně říkám a píšu, že je mi šumák, jak kdo chytá. Prostě koulařit s feedrem nebudu a basta...zrovna tak si nekoupím do města offroad s bahnosprejem, jak jsem psal níže:-))) Prostě každá věc má nějaký účel a každému se může jevit jinak....tak asi tak.

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 20:00:47

fheavy >> Jo, já tomu rozumim ;-)

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 19:58:23

FilipVydra >> to nebylo mysleno proti trabuccu ani proti tobe,samozrejmne takhle nechytam celou sezonu ale ty nej.ryby v urcitych usecich reky jinak z vody nejdou a taky vzdy nejsu vitez,nekdy vyhraje i ryba/vyjimecne/. V tuhl dobu chytam temer stejne jako ty a hromada dalsich feederaru,zdravi uz taky nemam uplne 100% abych ted spal v bivaku to uz nedam,jinak bych sel jeste do nich ale za jeden den se k nim tam kam jezdim nedostanu

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 19:52:02

fheavy >> ne, to asi ne...:-)

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 19:52:02

Junior2 >> treba jo teoreticky znalosti v tomhle pripade jsou malo,jak jsem psal uz davno neni to pro kazdyho.

Nklobonek - Profil | Út 3.11.2015 19:49:04

Někdy na dva, někdy na jeden, někdy na žádnej.........., záleží na situaci........ :-)

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 19:43:35

FilipVydra >> surffeeder je obrazne /u mne i v realu/surfujici kapr 75 cm u hladiny na rece na 20 metrech u potopeneho stromu.zdolavani az u brehu,ovsem na tenhle styl musis mit feeder ale trabucco to urcite neni:-) :-) :-)

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 19:32:38

fheavy >> tak to chce patent :D

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 19:29:59

sven >> Ok, když myslíš :D

NJunior2 - Profil | Út 3.11.2015 19:27:10

fheavy >> Že by ty pruty vyráběli třeba do hodně silného proudu?

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 19:21:25

Bacha >> ja chytam s feederem i na 30 mm koule a 180 g olovem,silon 0,35,akorat na to musis mit prut bytelnejsi jak ty kapraky ,nevim na co by vyrabeli feeder pruty s odhozem 200 g a vic na chytani na 18 s 12 hackem a masnaky asi tezko nemyslis?

NRST - Profil | Út 3.11.2015 19:16:13

fheavy >> Ale samozřejmě každý chytá jak ho to baví, a já přece nikomu nekážu jak by měl...... jen sem se snažil vysvětlit že jeden prut je mnohdy více než dostačující.

NBacha - Profil | Út 3.11.2015 19:14:39

xDanielS >> Ono je to prostě tak, že někteří se specializují a jiným je fuk na co a čím chytají. Ad absurdum by se spodní díl dal použít jako lyžařská hůl a bylo by to feederové ježdění. To, že některé věci slouží jinému účelu, než na který byly vynylezeny je pravda, ale obhajovat to za každou cenu zavání demagogií:-)
Konec konců řešíme jestli jeden nebo dva feedery při klasické feederařině, nebo jestli to lze kombinovat s jinou metodou. Ani by mě nenapadlo věšet na feeder třeba 22mm kouli. Jestli to někdo dělá je mi fuk, je to jeho věc. Když chci chytat na koule, mám k tomu kaprové děličky a kolikrát jsem měl nahozen jeden na kouli s pípákem a jako druhý klasický feeder, což si myslím, že je jediná smysluplná kombinace, ať je na tom pípáku třeba rybička na dravce, nebo koule či hrách. Jistě, není to dogma, ale např. vláčet s feedrem už je dle mého přitažené za vlasy. Myslím, že i jakási rybářská čest, případně estetika by mohla v tomto sehrát svoji roli.

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 19:07:55

RST >> zdar ja chytam ve vetsine pripadu na dva feedery a nemam s tim problem az na vyjimky popsane ve starsim prispevku,feeder chytani si prizpusobuju podle sebe a vybiram si z neho jenom to co mne vyhovuje,strucne receno ja se neridim podle feederu/obecne/ale feeder se prizpusobuje mne tot vse.chytani belic a cejnu a dalsi drobote mne uz po tech letech nijak nemotivuje,tvoje predpisove vysvetleni je sice pravda ale feeder se uz davno vymkl svemu puvodnimu urceni a vyviji se ruznymi smery,chytat podle ucebnice by mne nebavilo.viz muj prispevek xdanielsovi nize to byla zaroven odpoved na to co jsi psal "chytani na hevy feed.je vlastne lehka polozena"to je u mne uplne mimo misu

NJunior2 - Profil | Út 3.11.2015 18:50:05

xDanielS >> Myslim,že Filip to má na svùj věk už dost srovnaný v hlavě.

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 18:47:40

xDanielS >> jestli pak vis co je to ten surffeeder?

Nfheavy - Profil | Út 3.11.2015 18:38:02

xDanielS >> zaslouzis trest smrti a ja taky,ted jsem dosel z hokny a ctu tady ze ja vlastne ani na feeder nechytam,ale u mne to nemuze byt ani lehka polozena protoze mam feedery s vetsi odhozovkou nez vetsina 3,5 lb kapraku tak asi chytam surffeeder akorat ne na moři,vytvoril jsem vlastne uz asi pred 10 lety novej styl o kterym vetsina z diskutujicich vi prd

Nltrab - Profil | Út 3.11.2015 18:33:16

Začínám téměř vždy chytat na dva pruty a když to bere tak v průběhu lovu na jednom prutu změním nástrahu, nebo jeden prut vytáhnu. Při samotném lovu, na dva pruty, si zakrmuji dvě lovná místa, jedno dále od břehu, druhé blíže ke břehu, (hlubší místo, mělčina, koryto řeky a podobně), přičemž si zvětším šanci na úspěch, v případě menší aktivity ryb, ne vždy jsou ryby při chuti, než nahazovat pouze jeden prut.

Nsven - Profil | Út 3.11.2015 18:28:32

FilipVydra >>Neškemrej, jsi bobkař co chytá s ohebnou špičkou a fertig .

NxDanielS - Profil | Út 3.11.2015 15:43:15

FilipVydra >> A to je to co říkám, mikrovlnka byla taky původně radarem, ale to je hodně extrémní příklad. Myslím, že ve Tvých letech ti dost chybí alespoň kousek pokory. Mluvit v nějakých 14-15ti letech o "místních chytrácích a demenci" a nenapsat skoro ani jednu větu gramaticky správně.... plivat kolem sebe umí každý. V jednom s tebou souhlasím na 100%: Suum cuique

NPr3v1t3k - Profil | Út 3.11.2015 15:37:41

Ja mam v pravy ruce feeder v levy bolonku a ptakem u toho obracim parky na grillu...

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 15:26:40

xDanielS >> 1)já neříkám, že je nějáké použití feederového prutu, potažmo feederové metody špatne, to ani náhodou. Já si myslím, že každý osobytý, občas až bizarní přístup k tomuto tématu je správný do takové míry, jak moc dotyčnému funguje a jak moc mu věří. Já jen uvádím na pravou míru, čemu podle prvopočátečního zamýšlení a specifikací lze řikat feederové chytání a k čemu byl původně feederoví prut určen. Ale každému co jeho jest.
2) Souvisí to prostřednictvím nékterých místních chytráků.

NxDanielS - Profil | Út 3.11.2015 15:15:08

FilipVydra >> Tak to gratuluji, jak to ale souvisí s použitím feedru, či rybařinou?

NxDanielS - Profil | Út 3.11.2015 15:12:55

FilipVydra >> To je taková hra se slovy milý příteli. Že je nepochopený, neznamená, že nerozumím tomu, co říká. Mnoho věcí určených původně za nějakým účelem, slouží nakonec k účelům jiným, nebo širším a nemůžeš říct, že by to tak být nemělo. To bys třeba nemohl používat mikrovlnku :-) Neexistuje žádné dogma, jak správně používat feeder, je to jen na jeho uživateli. To je to, co se tu snažím sdělit.

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 15:07:40

xDanielS >> že demence je lékařská diagnóza je určeno taky

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 15:02:25

xDanielS >> když něco nechápeš, tak to z autora hned nědělá nepochopeného :D...

NxDanielS - Profil | Út 3.11.2015 15:01:41

FilipVydra >> Určeno není nic.... Jen rybářský řád.

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 14:58:09

sven >> Ten konec bych si troufl označit za naprostou zhovadělost. Srovnání feederaře s bobkařem je naprosto nesmyslné. Základ feederové techniky vznikl jako styl, který je schopen rychlého odlovu bílé ryby z plochy kterou daný rybář aktivně zajrmuje. Vše ostatní je jenom (vůbec neříkam, že špatně) aplikovaná lidská vynalézavost. Ale když chytám náhodnou techniku s feederovým prutem prostě není feeder, to je určeno už tím, že ten prut je pojmenován podle techniky...

NxDanielS - Profil | Út 3.11.2015 14:37:15

RST >> Jsi zručný a nepochopený... :-)

Nsven - Profil | Út 3.11.2015 14:07:34

xDanielS >> Ahoj a absolutní souhlas. Tzv. feedrový prut je už svou konstrukcí přímo předurčen pro univerzální použití. A také je tak využíván. Nejsem vyjímkou a tedy jsem po dlouhodobém hledání, zkoušení, poznávání a mnohonásobných obměnách prutoparku, nakonec u feedrových prutů zakotvil . Minimálně do doby, než mě přesvědčí jiný systém.
Nejdůležitějším hlediskem chytání s krmítkem i bez, je efektivita výsledku a uspokojení individuálních potřeb a pocitů každého jednotlivce.
Tvrzení, že feederový prut je určen na superjemné chytání podle některých nebo srkačkování s method krmítkem dle jiných, jsou jen klišé, bláboly a zbožná přání bobkařů, kteří by se rádi od bobkařů s teleskopem, povýšili minimálně o level :-)

NRST - Profil | Út 3.11.2015 13:44:59

xDanielS >> Buď v klidu kolego, věř že barevně vidím dostatečně dobře a myslím že i do dálky to v celku jde. Víš nikomu nevnucuji jak svůj lov pojmenovat a představ si i já používám feedrový prut na plavanou a v době kdy jsem neměl pořádný vláčák tak sem s jedním i vláčel. To ale nic nemění na tom že se nejednalo o feedrové chytání ale pouze o chytání na feedrový prut. Feedrová technika je opravdu o něčem jiném a to sem se tady snažil vysvětlit. Jak si kdo své chytání pojmenuje je v celku jeho věc, vždyť každý chce být cool a in:-) a proto si třeba rybáři přejmenovali prachsprostou srkačku na vznešený "methodfeeder" :-))
Jo a ten překlad jsem sem hodil jen pro ilustraci z čeho název prutu vzešel, že jsi to nepochopil je mi jedno.
P.S. Právě sem se vrátil z mé oblíbené Moravy a i když jsem řekněme průměrně zručný tak sem si druhý prut dovolil nahodit až v momentě kdy mi pod nohama cca 50ka kapr uvalil 11ku forpas, no a byl tam jen tak dlouho než sem udělal nový návazec. Jo a jestli chytám čudle ano chytám, ale mezi nimi se dnes na břeh podívali například cejni, nej měl něco kolem 50cm, potom jedna parma přes šedesát cm a ti kapři byly nakonec tři dva velice slušné násaďáky sem dostal na břeh a jeden jak sem psal, byl šikovnější než já.
Víš je mi jedno jak si kdo a na co loví, já na ryby moc času nemám a tak když už jdu tak se snažím chytat aktivně a proto mě feedrové chytání baví, je to prostě adrenalin když ti to mezi stádem ouklejí spakuje pořádná parma. Měj se hezky a ať ti berou.

NRST - Profil | Út 3.11.2015 13:21:25

FilipVydra >> Myslím že vysvětlovat tady co je a co není feedrové chytání je naprosto zbytečné. xDanielS je toho zářným příkladem.

NFilipVydra - Profil | Út 3.11.2015 11:38:23

xDanielS >> Pasáž: "To je jako říct, že když je feeder doslovném překladu "krmič" nebo "podavač", nechápu, proč s ním jen nekrmíš a nepodáváš, proč na něj chytáš...." je poněkud TENDENČNÍ. Každopádně prapůvodní myšlenku slova feeder, potažmo feederové techniky popsal přesně a vše ostatní jsou pouze upravené verze a odmnože...

NLuckyman - Profil | Út 3.11.2015 11:25:11

Podle situace a na to si každý musí přijít sám. Např. když chytám na method feeder a cílová ryba je kapr, tak obvykle nahodím dva pruty a povolím volnoběžku.
Jindy když si krmím jeden flek a nahazuji obvykle klecové krmítko tak chytám většinou s jedním prutem. Sedím, prut položený na stehně a jak se pohne špička bleskově sekám.
Oba způsoby mají své kouzlo a své opodstatnění.