Jak upravit větší množství kukuřice?

Ahoj, chystáte si na sezonu vetší množství kukuřice na zakrmování? Jakým způsobem ji připravujete a uchováváte?

Většinou když jedeme na delší výpravu 3-4 dny, tak kukuřici vaříme v brutaru, okolo 15l předmáčené kukuřice a pak je toho slušná hromada.

Jenže pokud není čas uvařit přímo před výpravou, tak je to nutné ještě před použitím zamrazit a je z toho všude spousta nepořádku.

Lze nějak připravit větší množství kuku (třeba 50kg) tak, že bych ji ideálně nevařenou nasypal do sudu, nebo jiné nádoby, něčím zalít (melasou, cukrem?), aby vydržela alespoň 2-3 měsíce a mohl bych ji postupně odebírat? Děkuji
Autor diskuse: Gameslider - Profil , 21.2.2018 kaprařina - nástrahy, návnady
2 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NRockwell - Profil | Po 2.4.2018 18:52:06

Prave nalozeno. Jeden sud podle osvedceneho receptu-kuku+psenice+repka+kefir jahoda+cukr, druhy sud novinka kuku+psenice+repka+kefir obyc+sul, treti sud jen kuku+psenice+repka jen ve vode.

NDulf - Profil | St 7.3.2018 19:07:46

vendys-vt >> no jo, moravané a kvašení.To je jinej svět.Máš pravdu.:-¨)

NGameslider - Profil | Po 5.3.2018 22:28:40

Docela změna od včera a zatím nesmrdí....

NAdrianO - Profil | Ne 4.3.2018 21:48:05

Ja som si minuly tyzden v Hornbachu obstaral tento sudok na varenu (fermentovanu) kukuricu. Ma 31 litrov, "uši" na prenos, plus "odvzdušnovací" dekel pri kvaseni a velke "hrdlo" :) Uvidim kolko Kg kukurice sa tam zmesti.

NGameslider - Profil | Ne 4.3.2018 21:19:41

Našel jsem zde na Mrku návod na kvašenou kuku, tak to zkouším. Kuku 15kg jsem proplachnul teplou vodou, nasypal do sudu a zalil vlažnou vodou z kohoutku, po schladnutí přidal 3 kyšky a 150g cukru. Naloženo posledního února a dnes jsou vidět menší bubliny. Zatím nebylo potřeba dolévat vodu. Voní lehce alkoholově a kukuřičně. Je to taková menší testovací várka, jsem zvědavej, co z toho bude.