Češi se bojí sucha. Čekají reakci státu

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 29.11.2018

Bacha - Profil | Út 4.12.2018 21:50:31

Rožnovák >> Věcná debata je balzám na nervy:-) Tak dobrou noc.

Rožnovák - Profil | Út 4.12.2018 21:41:58

Bacha >> Jo je to tvé svaté právo. Stejně jako mé je ji věřit a stím se rozšel. Ať se dnes ještě spíme :-)))

Bacha - Profil | Út 4.12.2018 21:13:46

Rožnovák >> Já jsem naposled podepsal petici, myslím že letos na jaře, proti stavbě cyklostezky podél Labe v Čelákovicích. Takže jsou věci či problémy, které za mě stojí za to řešit, a některým nevěřím. No a ta o které se bavíme je prostě jednou z nich.

Rožnovák - Profil | Út 4.12.2018 20:31:46

Bacha >> Zoufalí lidé dělají zoufallé věci, te´d se sepisují petice nekdy lepší někdy horší, mě tahle připadá celekm konkrétní a jasná, proto jsem ji signoval. Zatím se nedemonstruje pokud na to budou dál dlabat jednou dost možná bude. Když se na to teď vybodnou, tak tu petici možná jednou někdo vytáhne aby na ní nadělal politické body a uvaří s ní i prospěšnou novelu zákona, či aspoň nařízení vlády. Odborníků se m tam motá dost.Jinak ignoruje se toho spoustu ty tam jsou osevní postupy ale stejně se vyučují poctivě dál na každé zemědělské škole. Každý asi ví že kuku není nejlepší volba na svah a že se není dobrý nápad orat po svahu ale stejné tak děje.

Bacha - Profil | Út 4.12.2018 19:53:42

Rožnovák >> Jo, a co se politické zodpovědnosti týče...politik je tvor bez zodpovědnosti a tudíž bez svědomí. Je to člověk který chce poroučet jiným a není schopný poručit sám sobě.

Bacha - Profil | Út 4.12.2018 19:49:17

Rožnovák >> Četl jsem to celé....a ne jednou, už jenom proto, že jsem pěkných pár let mapoval ptáky jako podklad pro rozsáhlý Atlas hnízdního rozšíření ptáků v České republice a myslivost jsem provozoval pěknou řádku let.
Ale domnívat se, že by například prošla největší souvislá výměra pole 20ha, je čirá utopie. Proti remízkům a mezím nemám vůbec nic a moc dobře vím, že rozumný hospodář je zachová, ale když rentabilitu zemědělské výroby určují dotace, nevidím prostor ke zlepšení situace v krajině. A to už vůbec nemluvím o LČR a slavném kůrovci.
Jako příklad tvorby a ochrany krajiny budiž letos Nesyt. Jinak, kniha stejného názvu, "Tvorba a ochrana krajiny" od Mezery, byla napsána na přelomu 70-80 let minulého století, obsahuje podobné, ne-li stejné teze a byla tehdy doporučena coby studijní materiál na Přírodovědecké fakultě UK obor OPP (ochrana přírodního prostředí). A myslíš si, že se od té doby něco změnilo???

Rožnovák - Profil | Út 4.12.2018 19:14:50

Bacha >> ja nevím asi si to nečetl celé. Na zvířata veřejnost slyší prvně tak je celkem logické že jsou uvedeni jako tahouni,degradaci půdy a ubýtek vody v krajině vlivem nevhodného hospodaření, tam najdeš hned zatím. Jde přece jen o lepší přerozdělení peněz které tu stejně tečou. Navíc níže jsou uvedené rámcové kroky které by se měly uplatit.Nevím co se tí nelíbí na remízcích, zadržování vodě v krajině atd. Proč to tedy už není vládním programem dávno, když je roky zjevné jak to je všude se hemží hejna odborníků. Žijeme v systému kdy se kecá o problému a čeká se až se do toho pustí obyvatelstvo samo, nebo začne otravovat s peticema potom už se musí začne vyvíjet činost. Prostě mi připadá že se tu vytratila nějaká politická odpovědnost za daná rozhodnutí, raději počkáme jestli nepřijde petice, nebo to nějaké sdružení nezačne za nějaký groš řešit místo nás či o problému vyhlasit referendum a až už dopadne jakkoliv, hlavně že lid rozhodl i když třeba špatně a neodborně. Stát by si měl občas nechat poradit a neměl by zkusit v těchle zásadních věcech něco vyprodukovat aspoň v horizontu 10 let.

Bacha - Profil | Út 4.12.2018 18:42:59

Rožnovák >> Pokud to nebude vládním programem s průhledným financováním, nebude to k ničemu, jako většina "projektů" neziskovek.
A jestli autoři chtějí dojmout veřejnost "absencí" motýlků v krajině, tak to už je opravdu na hraně. Celý svůj život se tím zabývám a nic jiného, než zdravou krajinu, bych si nepřál, ale toto je pouze výkřik do tmy. Takové nahození na slepo, jestli tam nááááhodou něco není.
Tak, jako nebudou děti vzdělanější, když se přidá učitelům, nebude krajina zdravější, když se bude do ní lít kapitál. Navíc, proč lít kapitál do krajiny, když důchodci kolikrát nemají na zaplacení činže a mladé rodiny nemají kde bydlet.
Takhle celou dobu "řešili" frantíci migraci. Nestarali se a cpali do toho prachy. A jak to dopadlo? Tak jako u nás s cikány:-(((

Rožnovák - Profil | Út 4.12.2018 17:58:21

Bacha >> Nikdo tě nenutí :-). Já tam pozitiva vidím, vysvětlovat ti to nebudu když jsou tam uvedené. Smutné ovšem je že jediný způsob jak něco prosadit je spustit petici nebo provozovat neziskovku, jež bude stát ochotně financovat protože nemá snahu tyhle věci moc řešit, většinou to nechává na jiných. Některé uskupení jedou bez dotací a na všechno zakládají transparantní účty a prodávájí hrnečky a trička propagující jejich činnost, s které taky vždy nejsem na větvi. Obecným referendem se už zodpovědní zbaví veškeré zodpovědnosti a o věcech bude spravedlivě ale z velké částu mylně rozhodovat lid. Tradiční spolky odvádí to své tak nějak ze setrvačnosti protože se to od nich čeká. Žijeme v době absurdní přímé demokracie.

Bacha - Profil | Út 4.12.2018 8:40:23

sven >> Možná by stálo za to, abys tady argumentoval, co je na té petici pozitivního.
Koukám, žes založil nový sport....rejping:-)

sven - Profil | Út 4.12.2018 2:43:02

Bacha >> Ono je v podstatě jedno, jestli máš právě dnes vypito...
Ono to v tvém případě, v podstatě vyjde nastejno...
Pokud tě tvá nesmírná inteligence unavuje, raději hned spolkni pilulku...:-)

...."Už je tady !
Dlouho očekávaná pilulka proti inteligenci MinusIQ, se konečně dostala na trh.
V lékárnách po celém Česku se po ní jen zaprášilo, a tak se znovu potvrdilo, že inteligentní Češi už dále nemohli snášet útlak většinové společnosti,
a než by dále bezcílně bloumali ulicemi s červenými kartami,
zvolili jednodušší a rychlejší cestu ke štěstí."...




https://www.reflex.cz/clanek/video/61647/vedci-vyvi​nuli-pilulku-proti-vysokemu-iq-ma-byt-pro-lidi-kter​e-unavuji-hlupaci.html

Bacha - Profil | Po 3.12.2018 23:25:21

Rožnovák >> Nóóó, to je pěknej blábol. Pod to bych se nepodepsal ani omylem. A to jsem dneska nic nepil:-)))

Rožnovák - Profil | Po 3.12.2018 22:19:13

Před pár dny se tu řešilo intenzivní zemědělství a jeho dopady a vůbec vše kolem toho. Českomoravská myslivecká jednota a česká společnost ornitologická spustila petici Vraťme život do krajiny! Nejsem velkým příznivcem peticí z lidu, ale tato vyšla ze spolupráce dvou spolků, které se v dané problematice orientují a i když se každý občas dívá na některé věci různým úhlem pohledu v tomto případě společně vytvořili podle mě konkrétní a jasný text, který vítám. Což se o některých peticích na záchranu čehokoliv říct nedá. A snad ho pochopí i ti kterým je především určena. Pro ty co mají zájem a chtějí si aspoň přečíst stačí navštít stránky ČMMJ nebo České společnosti ornitlogické.

sven - Profil | Ne 2.12.2018 18:55:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bacha >> to neřeš...

Bacha - Profil | Ne 2.12.2018 18:53:21

sven >> On je rozdíl mezi čobolem a Slovákem, zrovnatak jako mezi Čechem a čecháčkem. To s národností nemá co dělat.
A pokud je ti jedno, jak dopadly Kostelecké uzeniny či ZVOS Hustopeče, tak jsem asi opravdu na špatné adrese.
Nicméně každý má právo na názor a ten veřejně hlásat. Navíc já mám svůj názor podložen osobní zkušeností. Osobní zkušeností s tím, jak pan soudruh chrabrý a čestný Slovák Andrej Babiš zničil prosperující družstvo, kde pracovali příbuzní, a ze kterého jsem odebíral tisíce lahví vína. Pouze pro svoji spotřebu.
Takže už jenom zmínka o tom nezištném Jánošíkovi mi poněkud zvedne tlak.
A tvoje střední část příspěvku, kde poukazuješ na "ty ostatní ako kradnů" , je snad už národním folklorem. Já se fakt nebavil o Liazu, ani o Liberci či Příšovicích. Ale jako pokus dobrý:-)))
Pro mě je Babiš cizinec zrovnatak, jako Krnáčová, Okamura a další. Já jsem Čech, i když to podle jména nevypadá. A jsem na to tak hrdý, že jsem hlasoval v referendu o vstupu do EU proti. A nemám se za co stydět, když vidím, jak to dopadlo.
Ale nic ve zlém:-)

sven - Profil | Ne 2.12.2018 18:17:44

sindeji3 >> jj díky. :-)

sindeji3 - Profil | Ne 2.12.2018 18:02:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sven >> Přiznám se, že se v tom nevyznám, formát je dost šílenej. Tohle je seznam vlastníků, ale běžně se přece půda pronajímá. https://www.euro.cz/byznys/komu-patri-cesko-2-euro-​predstavuje-1000-nejvetsich-majitelu-pozemku-133761​3?utm_source=euro_cz&utm_medium=newsletter&utm_camp​aign=clanek Tady je to přehlednější.

sven - Profil | Ne 2.12.2018 16:56:08

Bacha >> hele Ervíne, u mě jsi na špatné adrese ... já jsem srdcem a duší stále čechoslovák.
Chceš-li, tedy poloviční čobol čobolskej. Ještě přesněji: čtvrtinově hornouhersko-pšonskej a čtvrtinově čehúnsko - skopčackej čechoslovák..tvou terminologií.. a kdybych šel do osminek, bylo by to fakt složitější.. A jsem tak tomu rád. Alespoň je vyloučena degenerace z důvodu příbuzenské plemenitby..
Jen pro info, všichni předci pocházejí z jednoho 300letého soustátí Rakousko- Uhersko a tedy o nějaké migraci během posledního či minulého století, může být těžko řeč.
Svévolný rozvrat společného státu bez předchozího referenda, jsem nikdy neuznal.
Pro mě, není žádný Slovák v Česku cizinec...tedy ani Babiš.
Konkrétně mě, by víc zajímali ti svině chlapi, jak píšeš,.. kteří nadělali chudáky z majitelů a zaměstnanců světounámých, severočeských textilek jako Textilana, Kolora, Hedva, Elite, Velveta, výrobce vyhlášených, vlněných koberců Bytex atd., do celého světa vyvážejích bižutérii, jako Preciosa atd...... sklárny, papírny ,tiskárny ....
Automobilky jako LIAZ, jehož kamiony dobyly desítky světových prvenství v závodech jako Le Mans, Dakar apod..a mnoho dalších..
No čoveče fakt se nepamatuju, že by třeba u likvidace fungl nových a v té době nejmodernějších mlékáren.( možná i v Evropě) v Liberci, České Lípě, Příšovicích nebo tamějšího drůbežářského gigantu, či cukrovalu v Mělníku a milionu jiných nevratně vytunelovaných podniků Babiš figuroval..
Tedy se mě nepokoušeš dojmout ekonomickou likvidací hrstky nějakých neschopných jezeďáků.. Takže asi tak...-)

Bacha - Profil | Ne 2.12.2018 16:31:04

Willow >> Je tu hafo Rumunů, Moldavanů a Slováků...údajně je jich tady i s úkáčkama a Vietnamcema skoro milion.
A nějaká recese ty hlavouny nezajímá, podívej na rozpočet státních financí, ti anonisti se museli dočista zbláznit...

Willow - Profil | Ne 2.12.2018 16:18:09

Bacha >> Jj taky mně ty Ukáčka už docela serou.A nedej bože nějaká recese!!Kdo je tady odtud vypakuje??Budou problém pro všechny nezaměstnané Čechy.!

u x a - Profil | Ne 2.12.2018 16:06:52

stát zareaguje tak že babiš koupí z amazónie pořádný slejváky..

Bacha - Profil | Ne 2.12.2018 16:04:41

Willow >> Mít tu pravomoc, neměl bych s tím problém, to mi věř. Po 89 roce klesla skokově cikánská zaměstnanost o 70%. A za to já určitě nemůžu:-)
Navíc těch imigrantů je tady několikanásobně víc.

Willow - Profil | Ne 2.12.2018 15:40:43

Bacha >> Tak donuť těch 200 000 cikorek makat a je po problému.

Bacha - Profil | Ne 2.12.2018 15:30:59

sven >> Já třeba Pepu Cháru, někde ke konci tvého seznamu, velmi dobře znám. Teď už to je synovo, ale se starým, co to privatizoval a zakládal v Chyších jsem se znal a obchodoval s ním už za totáče. Je to sedlák každým coulem a když dal slovo, tak to platilo. Na polích byl pečenej vařenej a servítky si kolikrát nebral, ale nebyl to svině chlap.
Takže s čobolem čobolským, který násilně přebíral jeden podnik za druhým, dělal z majitelů chudáky a tahá sem spoustu migrantů co tady dělají jenom bordel u vody a po lesích, bych ho určitě nesrovnával. To ten ekonomický imigrant, co tu teď díky jednoduchým vládne, je svině chlap.....a možná jen svině ubožácká, abych neurazil chlapy.

sven - Profil | Ne 2.12.2018 12:35:14

Valuček >> Díky za reakci. Máš pravdu.
Kvalitu jeho produkce neposoudím, bo Ty dnešní pseudouzeniny nemusím obecně a chleba si peču sám :-)
Ápropos uzeniny..... šmejdi, šmejďácký....

https://www.tomscheese.cz/Tekuty-kour-Hickory-1-89-​l-d517.htm

....."Souběžně s touto problematikou je věnována pozornost také způsobu označování použití tekutých kouřů v informacích určených pro spotřebitele.

Pokud je tekutý kouř přimícháván do potraviny jako její aromatizující složka, musí být uveden na obalech potravin stejně jako různé jiné přídatné látky (éčka), aby měl spotřebitel o přítomnosti tekutého kouře v potravině informaci.

To ale neplatí v případě, že je tekutý kouř nanášen pouze na povrch potraviny, neboť v takovém případě není složkou potraviny – a kvůli tomu se také tekutý kouř takto (nanášením na povrch) většinou používá.
Označování použití tekutého kouře na obalu potravin

tekutý kouř přimíchaný do potraviny - tekutý kouř je použitý coby aromatizující složka potraviny a musí proto být uveden na obalu stejně jako jiné přídatné látky (éčka)
tekutý kouř nanášený na povrch potraviny - není složkou potraviny a z toho důvodu nemusí být jeho použití uvedeno

V některých státech EU je ovšem vedena diskuze o zajištění přenosu informací i o tomto způsobu použití tekutých kouřů. Důvodem ale nejsou obavy spotřebitelů o zdraví, jde především o poptávku po rozlišení mezi použitím klasické (tradiční) technologie, které je některými spotřebiteli vyhledáváno, a tímto relativně novým postupem při uzení.

Určitou nevýhodou tekutých kouřů pro část spotřebitelů s vyšší citlivostí chuťových buněk jsou totiž mírné změny v chuti výrobků, k jejichž výrobě byl použit tekutý kouř, oproti výrobkům, které byly vyuzeny klasickými technologiemi.

Legislativa nerozlišuje „uzený“ a „zauzený“ výrobek

Na závěr ještě poznámka o používání pojmů „uzený“ a „zauzený“. Z pohledu platné legislativy není mezi těmito pojmy rozdíl, pokud se ale podíváme do historie a vezmeme v potaz základní zásady tvorby slov, pak „zauzení“ by mělo v praxi představovat časově kratší dobu uzení, zatímco „uzení“ by měl být proces, který trvá déle. Jak ale již bylo řečeno, dnešní legislativa oba pojmy nerozlišuje."....

sven - Profil | Ne 2.12.2018 12:17:27

nofish >> Ahoj. .. jj. je tam zmínka mezi řádky :-)
Dík za potvrzení, že to není jen můj názor :-)