Rybářský řád. Popis rybářských revírů a bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech VčÚSHK 2018-19

poky82 - Profil | St 3.1.2018 21:21:05

Saddám >> tak daleko jsem se ještě nedostat abych si pročetl nový řád. Tak to bude divočina až si někdo veme spalovák, pokud není třeba v plavebním řádu určeno jinak

jirisyky - Profil | St 3.1.2018 16:16:33

Saddám >> děkuji za potvrzení, pochopitelně jsem se zapomněl optat.

Saddám - Profil | St 3.1.2018 13:17:01

jirisyky >> Správně. (ta definice vlastního pohonu)

Saddám - Profil | St 3.1.2018 13:10:32

tonouš >> Může. Zakázáno to je pouze na vodních plochách vyjmenovaných v příloze novelizovaného zákona o vodách. Jedná se prakticky o vodárenské nádrže.

Saddám - Profil | St 3.1.2018 13:08:34

poky82 >> Říkám to opravdu , ale opravdu nerad, ale nic o pádlech v BP resp. v popisu revírů není. Je to ,,jen" v zápisu schůze, ale do BP to neproniklo.

jirisyky - Profil | Út 2.1.2018 20:34:06

poky82 >> vlastní pohon (padla) je to samé co lidský pohon? Podle mě, je vlastní pohon, jež je motor na lodi v které sedím a nejsem vlečen. Zítra jdu pro papíry, tak pokud si vzpomenu, optám se. Nebo třeba bude Saddám rychlejší

tonouš - Profil | Út 2.1.2018 19:57:41

poky82 >> tak to se bude blbě ujíždět:-)

poky82 - Profil | Út 2.1.2018 19:44:34

tonouš >> jenom pádla, je to tam psáno, čti pořádně.

tonouš - Profil | Út 2.1.2018 19:19:57

jirisyky >> no to nevim, esli z dostřelu:-) ale ještě by mě zajímalo esli se bude moct používat spalovák na písákách?

jirisyky - Profil | Út 2.1.2018 19:14:03

tonouš >> když se budeš pohybovat z dostřelu, tak snad to bude cajk. I když procházet místo kolem bójky je slibné 😀

tonouš - Profil | Út 2.1.2018 18:30:11

Saddám >> dobrý den,
já sem tedy pro každou špatnost, ale tenhle lov z lodě je teda úlet. Před pár rokama byla chyba v řádu a na HK písákách se mohlo chytat z lodě, vědělo o tom jen pár lidí, moc se to neventilovalo. Jezdil sem na Správčák a Opaťák s bellyboatem vláčet a problémy byly. kapraři byli uplně šílený. Několikrát sem zažil, že po mě házely olova nebo i prakem, prostě dementi. Tohle se bude dít zcela běžně, o tom není pochyb. určitě si taky pojedu někam z lodi zachytat, ale z tohdle mám docela strach.
to jak tu napsal carpjena, že to odhlasovali omylem, že to nevěděl, to je dobrej výsměch, blbější výmluva už asi nelze vymyslet:-)
Jinak zdravím vás pane Holý, před 3 rokam jste mě vybral pod Vysokou v noci, ale už sem se polepšil a chytám podle řádu:-) je dobře, že tam ten nonstop nepovolili. HK Labe bude zníčená voda, doufám že to brzy zruší

Saddám - Profil | Pá 1.12.2017 8:07:26

Šeňas >> Omluva se přijímá. V pohodě. Co se zacházení s rybou týče, jsem poměrně náročný. Psal jsem o tom tady v nějaké diskusi. A k té vázce. Chytám ryby také poměrně dlouho a hlavně v ,,terénu" jako je Labe pod Vysokou a rameno Brozany. Jedna vázka vedle druhé. Chytám tak, abych rybě nedal ani metr (čili žádné vylehávání a pochrupávání, zatímco si píchlá ryba jede kam chce) a když už se hodně náhodou stane (vychází to tak 1x za sezonu), že zůstane ryba ve vázce, tak holt 2.prut vytáhnu u prutu s uvázlou rybou odklopím překlapěč ( upozorňuji, že ten prut zůstává na břehu) a hezky si, ručkujíce po vlasci, rybu vyprostím, na místě vyháčkuji a pustím. Žádné krmení s sebou, žádný 2.nastražený prut na břehu, žádné situace, kdy lovec v loďce s ohnutým prutem v ruce upaluje po hladině tažený rybou.
Nyní, ať si všichni, kdo za nepovolený lov nebo zavážení z loďky přišli o noty sáhnou do svědomí, jak to vlastně s tím ,,vyprošťováním" bylo. Možná že jsi zrovna ten poctivec, který chytá podle pravidel , nic neobchází ani neporušuje. Chodím kolem vody už natolik dlouho, že vím, že zrovna mezi kaprolovci vás je moc, ale opravdu moc málo.
A ještě jedna věc.Zatím jste mi hoši ani jeden nestál za to, abych na něj někde číhal. Myslím si ale, že kdybych to tak dělal, tak třeba na Boudách bude do června 70% lovících bez not.
Fakt se bojte dne, kdy uživatel zaplatí profíka, který na vás bude mít habaděj času. Zatím je to jen taková selanka.

Šeňas - Profil | Pá 1.12.2017 0:43:48

Saddám >> Pochopitelně, že je naprostý nesmysl chytat, jak píšete, v místě, kde je vázka na 99% jistá. Jsou ovšem i situace, a věřím, že jich není málo, kdy prostě o vázce pod hladinou nevím (trsy trav, větve nebo kmeny na dně aj.). Proto neovlivním, jestli mi tam ryba zajede nebo ne. A ano, pokud se mi toto stane, raději sednu do člunu, mám-li tu možnost, a pokusím se rybu z dané překážky vyprostit i s vědomím, že mě může někdo pozorovat dalekohledem z rákosí a čeká přesně na tento okamžik. Podle mého názoru je lepší pokusit se rybu vyprostit na vodě, než ji nechat uhynout v překážce. Jenže bohužel jsou mezi RS stále ti, kteří toto nejsou schopni akceptovat. Ono podíváme-li se na to selským rozumem, tak lov z lodi a vyproštění úlovku z vázky je celkem rozdíl (ano nyní již asi patřím do skupiny s IQ nižším než 60, proto bych neměl vlastnit ani RL ani povolenku k lovu). Zvláštní je, že toto si někteří členové RS hlídají nad míru zodpovědně, ale např. zacházení s ulovenými rybami už je asi tolik nezajímá. Dovolte mi uvést příklad. Několikrát jsem lovil u silnice na písníku Týnišť. Pokaždé se tam ve stejný čas sjelo několik rybářů, kteří si přijeli pro mírového kapříka. Nic proti ničemu, nemám s tím problém, každý na to má právo. Když se mi jeden z těchto rybářů začal chlubit s tím, kolik si už odnesl kaprů, začínal jsem být skeptický. Bylo to trojciferné číslo,ale budiž není stanoven žádný roční limit, i když mi to přijde přehnané, vše je legální. Ovšem když jeden z těchto "rybářů" přitáhl malého kapříka ke břehu, táhl ho dál po písku, vyháčkoval ho a naštvaně ho odkopal zpět do vody, to už je trochu "přes čáru". Vím, že pokud to udělá jednou nebo dvakrát, byla by náhoda, aby na něho RS přišla, ale tito "rybáři" tam jezdili dost pravidelně a s rybami takto zacházeli stále. A proto se ptám. Toto RS nevidí? Nebo nechce vidět? Ano asi je mnohem snažší zaměřit se na jednu skupinu rybářů víc než na druhou. Pokud se mýlím nebo dokonce někomu křivdím, tak se velice omlouvám.

poky82 - Profil | St 29.11.2017 11:41:31

Saddám >> Aha, díky za info. Já se o oplatil nikdy nestaral. Vím že je a kde je a to je tak vše.

Dejv - Profil | St 29.11.2017 11:06:24

pajagogo >> no ale to není ono :-)

Saddám - Profil | St 29.11.2017 11:02:41

poky82 >>Oplatil nevznikl proto, aby si zde pár jedinců zkoušelo, jak obechcávat pravidla.Hospodářsky je to písák obětovaný lovu kaprů. S uměle pokřivenými vztahy ve vodním ekosystému , ale s pravidly. Přísnějšími než jinde. Pravidla - to je to, co mnohý rybolovec zvaný kaprař není ochoten akceptovat. Ale není kaprař jako kaprař. Dost jich znám a mnoha si osobně vážím. Ne proto, že umějí nachytat, ale pro jejich vztah k rybám obecně. Na Oplatile se těch kaprařů vystřídalo už mnoho desítek. Kdekdo si tam zkusil něco mimo pravidla, když byl chycen, dostal řádně přes prsty a pak už tam třeba nechytal. Pár jich má i trvalý ban. Je tam ještě pár nahnilých jablíček v košíku, ale to je jen otázka času.
Jednoduše řečeno, většina zde lovících si váží toho, že taková voda je, respektují pravidla a nevymýšlí kraviny a ojebávky. Mám je za to rád.

poky82 - Profil | St 29.11.2017 10:53:23

Dejv >> vím, ale strávil jsi tam dost času

pajagogo - Profil | St 29.11.2017 10:52:42

Dejv >> však tam stejně všichni už dávno zavážej a krměj z lodí tak co :-))

Dejv - Profil | St 29.11.2017 10:49:03

poky82 >> já už tam taky nejezdím.

poky82 - Profil | St 29.11.2017 10:46:22

Dejv >> no nevím, boudy jsou tvoje speciálka. Já tam chytal asi 2x a to tam ty karavany ještě nebyli,.

Dejv - Profil | St 29.11.2017 10:40:44

poky82 >> asi potřebujou převézt z Boud a okolí novou krev. No a jak se na ni maj dostat, když ty velký jsou většinou zaparkovaný mimo dostřel ??

poky82 - Profil | St 29.11.2017 10:14:12

Saddám >> Je zajímavé, že oplatil byl stvořen pro kapraře. A kapraři si vydupají lov z loděk všude jenom ne na oplatile. To je věc co mě zaráží. Svoji vodu ( oplatil) si chtějí před sebou ochránit, ale ostatní vody nechaj drancovat.

Saddám - Profil | St 29.11.2017 9:51:31

A ještě jedna důležitá věc.Povídání o humanitě a nutnosti vyprošťování.... to jsou povětšinou pohádky.Jestli někomu jde opravdu o blaho ryb, proč tedy chytá v místě, kde je vázka jistá na 99%. Také vím o místech, kde je ryb jak nas..., ale protože to jsou jisté vázky a nemám jak odtud tu rybu bez porušení předpisů dostat, tak tam prostě nechytám. Toto ovšem nejsou někteří lovci schopní akceptovat a vědomně riskují zadržení povolenky a pak jdou na schůzi a prosazují zde něco, co klidně poškodí celý revír, jen aby nemuseli mít strach, že přijdou o noty. Je to něco na způsob keců o ,,humanitárním bombardování " v Jugoslávii. Používají to buď manipulátoři nebo lidé, kteří si nevidí na špičku nosu. Anebo lháři. Každý ať si vybere.

Saddám - Profil | St 29.11.2017 9:32:07

jirisyky >> Ono to asi nebude o špíně. Spíš to bude o strachu. O strachu člověka, který se (z nějakého důvodu, který zná jen on sám)pokusil rozbít láhev, ve které byl Džin. A ono se mu to povedlo. A protože dostal strach, snaží se z toho vykličkovat. To je celé.
Co se schůze týče, obraťte se na zástupce svazu.
Co se týče kontrol - bude to problém.
Co se týče Oplatilu - dělal jsem tam mezi rybáři průzkum a mohu říct, že ty, kteří by něco takového chtělii tam, bych spočítal na prstech jedné ruky a naopak těch, kteří byli (mírně řečeno) kategoricky proti, byla drtivá většina.

jirisyky - Profil | St 29.11.2017 8:53:46

Saddám >> někde niž jste psal (jestli ne vy, tak se omlouvám), že schůze je nahrávána. Asi není možné onu nahrávku zde zveřejnit? Někomu se může zdát, že házíte špínu jeden na druhého.
Já to beru tak, nějak to dopadne, ale mazec to bude. Kdo bude kontroloval rybáře na lodích, zdali neporušují řád?
Na jaře se může diskutovat o Oplatilu, může se i jednat o tomto nesmyslu na všech revirech?

Saddám - Profil | St 29.11.2017 8:49:41

nekut >> O tobě jsem vůbec nepsal, ani by mě nenapadlo, že někdo v těchto letech by mohl být tak lehkomyslný, aby dělal takovéhle věci. Jesli by se mi líbilo, kdyby tě někdo máchal ve vodě nevím, nejsem škodolibý, kdyby se ale něco takového stalo mě, nejspíš bych neustoupil. Já sice na nikoho neútočím, ale na druhou stranu zas výzvu přijmu a neutíkám.
No a profesně by se tvé chování dalo asi kvalifikovat jako útok se zbraní (to, že si netrefil na věci asi nic nemění) a z pohledu RS by to bylo vyhrazování si místa k lovu.

Saddám - Profil | St 29.11.2017 8:41:07

Verze pana Slaniny, jak ji tu napsal je hodně, ale opravdu hodně upravena tak, aby on z toho vyšel ve stylu ,,já nic , já muzikant". Dá se vlastně říct, že zcela účelově lže.
Jak jsem již poznamenal, tak před vlastním hlasováním, jsem se přihlásil , jako oponent jejich návrhu a rozebiral tam negativa lovu z loděk a všechny přítomné vyzýval k rozvážnosti, protože to nejspíš bude vážně nekontrolovatelný mazec.Asi opravdu pouze člověk, který neumí česky nebo není rozumově schopen chápat mluvené slovo, by za této situace nepoznal, že je řeč o lovu z loděk. Naprosto konkrétně jsem i zmiňoval situaci, že si klidně u jakékoli bojky může přistát někdo s loďkou a lovit tam, a že RS rozhodně případné spory řešit nebude. Přesto se tento návrh těsnou většinou podařilo prosadit hlasováním.Ta diskuse byla tak dlouhá, že jestli někdo nyní tvrdí, že nevěděl o čem hlasuje, měl by buď pozbýt svéprávnosti, anebo chodit spát domů do postele a ne na schůze. Po hlasování jsem ještě vystoupil s technickou námitkou, že o tomto není členská schůze oprávněna hlasovat, neboť MO není držitelem dekretů a proto bylo vše přepracováno , tak, jak je to v usnesení.
Takže pánové, kteří ste tam byli a toto spunktovali, hrdě se hlaste k tomu, co jste způsobili. Zatím se spíš chováte jak malí kluci, co mičudou rozbili okno.

poky82 - Profil | Út 28.11.2017 21:03:41

carpjena >> Je škoda, že hlasujete a jak vidno jste nevěděli o čem. Nebo někteří věděli a byli pro. Vím, že jsi svolával přívržence a bohužel jsme mi odpůrci tomu nevěnovali dostatečnou pozornost. Takže snad někdy a lépe i z naší strany.

Dejv - Profil | Út 28.11.2017 20:43:44

carpjena >> konečně někdo, kdo dokázal srozumitelně napsat, co se tam dělo.

A jde to i bez můček a samoseku :-)

carpjena - Profil | Út 28.11.2017 20:34:18

Dobrý večer,dovolte mě reagovat na tento příspěvek.Před samotnou schůzí,jsem společně s několika lidmi na internetu žádal členy Mo Pardubice,aby přišli na schůzi a pomohli nám prosadit horní míru kapra neboli K70 .Nakonec se nás tam sešlo asi 12 lidí,který přišli kvůli prosazení honí míry a celkem 42 členů naší Mo.Před samotnou schůzí za námi přišel šéf naší Mo,co pak sedě a co chceme řešit.Řekli jsme mu o K70 a na to odpověděl,že to není problém.Ještě jsme se bavili,proč je problém zajet vyprostit rybu lodí,která uvázne ve vázce,že to je přeci nesmysl nechat tam tu rybu uhynout.Jelikož za poslední dva roky se našlo několik velkých ryb,který uhynuli a měli za sebou několik metrů vlasce a kdo zná naše vody ví,jak jsou brutálně zarostlé.Do toho se vložil pan Holý,že je to lov z lodě a v žádném případě neexistuje zajet pro rybu na lodi vyprostit, at si tam klidně chcípne.Na to nám bylo odpovězeno,že se příští rok mění zákon o lovu z lodě,tak by to neměl být problém a navíc chodí na svaz stížnosti,že se lidi nemají jak dostat k vodě,jelikož to je všude oplocené.Z toho jsme pochopili,že bude lov z lodě na těchto lokalitách,ted je potřeba říci,že jsme říkali,že nám nejde o lov z lodě,ale pouze o možnost zajet vyprostit rybu ve vázce.Před začátkem jsem ještě rozdal papíry s následujícím textem "
Kolegové rybáři!!! Nikdo z nás ,vás nechce připravit o možnost, ponechat si kapra nebo nějak špatně ovlivnit činnost našeho svazu Mo Pardubice.Ale rybařina je především koníček a k vodě dnes chodíme pro zábavu a ne pro obživu. Co si budeme povídat, ke konzumaci je lepší mladá ryba,než kapr co tam žije spoustu let a proto vás prosíme o podporu o zavedení horní míry kapra na revírech,kde hospodaří Mo Pardubice.V praxi to znamená,že kapra do 70cm si bude rybář moci klidně ponechat,ale kapra nad 70 cm bude po ulovení muset pustit zpět do svého revíru. Máme tu spoustu krásných a trofejních ryb,které udělají po ulovení radost nejednomu rybáři a o tom přeci rybařina je.Děkujeme za váš hlas!!! "Po té přišla rutina o stavu Mo a následovala diskuze,kde sem vystoupil s tímto projevem.Místo okamžitého hlasování se rozpoutala dlouhá vášnivá diskuze,kde se řešilo spoustu dalších věcí a i onen lov z lodě.Nutno říci,že sem znova opakoval,že nám nejde o lov z lodě,i když tam byli i hlasy co říkali,že by to brali.Pak už se to hádalo a řešili se nesmysly,atak jsem vyzval ke hlasování o K70,která se upravila podle okolních Mo na K65.Pravda je,že jestli se do toho zamíchal i lov z lodě,donedávna sem o tom nevěděl a co sem mluvil s ostatními,tak byli stejného názoru,že jsme hlasovali pouze o K65 a na konci narychlo o zastupiteli na konferenci.Nutno říci,že byla potřeba většina lidí v sále.Celé to na mě působí,že jsme se hodili jako krycí verze,anebo jsme si nedali pozor a neúmyslně odhlasovali s K65 i lov z lodě.Omlouvám se,ale tohle je jediná má reakce,dál už na to tady nebudu reagovat děkuji a příští rok na schůzi !!! P.S. snad sem to napsal srozumitelně.když mám to IQ 60

jirisyky - Profil | Út 28.11.2017 19:36:15

vaereckoff >> mazec je slabé slovo

vaereckoff - Profil | Út 28.11.2017 19:22:43

jirisyky >> a není to vy výsledku.jedno? Buď jak.bud...bude tu mazec

jirisyky - Profil | Út 28.11.2017 19:19:26

Nevztahuje se ona 24h pouze na Labe

vaereckoff - Profil | Út 28.11.2017 18:42:53

Dejv >> mě ti ani nějak ten nonstop neláká....asi proto že nemám tolik času ani ó dovolený bejt u vody třeba 48 hodin...ale stejnak to je schovavani se kaprarskeho tvrdého jádra za obyčejný rybáře...

Dejv - Profil | Út 28.11.2017 18:40:24

poky82 >> já jsem i stínový fantom opery a Jack Rozparovač byla moje ségra...:-)

Dejv - Profil | Út 28.11.2017 18:38:52

vaereckoff >> ona je to krásná představa, že si nonstop v klídku lovíš z lodičky, ale bohužel jak říkáš je to v naší společnosti poprava vod.

Dejv - Profil | Út 28.11.2017 18:36:25

vaereckoff >> viď ??? A navíc o tom ani nevím :-)))