Ministr Jurečka představil nového ředitele Povodí Moravy

Autor diskuse: dun - Profil , 29.3.2017

hraji - Profil | Čt 30.3.2017 8:57:54

Nový ředitel Povodí Moravy bude zas jen státní úředník, dosazený ministrem, z politické vůle koalice. Jak nebude plnit zadání MZe, půjde.

Honza7 - Profil | Čt 30.3.2017 8:17:04

Tak tohle je klasická ukázka jak fungují na ministerstvech. Tady nejde o podnik a že by měl řádně fungovat. Podle pana ministra je prioritou dobrá údržba vodních toků a především realizace protipovodňových opatření, která na mnoha místech Moravy po dvaceti letech od povodně roku 1997 stále nejsou hotová. Hlavní problém především bude, že podnik v minulosti nedokázal daleko lépe fungovat v oblasti plnění investičních záměru a čerpání finančních prostředků na ně určených. Minulému panu řediteli podkopalo z větší části postavení v podniku VD, které neprošlo u obyvatel - ČUČICE. Pana ministra vůbec netrápilo opakované zadávání studií, ale že se akce nezrealizovala - není důležité, že se budou čerpat prachy na nesmyslné projekty, ale že se vyčerpají.
Je opravdu vidět jak se vnímá problematika změny klimatu a podle ministerstva zemědělství asi nedostatek vody nehrozí a není tedy prioritou.
Snad nový ředitel Povodí Moravy bude více odolnější a dokáže víc vnímat vodu jako drahocennou surovinu.