Diskuse k článku: Tři dny mě trápil

Diskuse k článku Tři dny mě trápil

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 22.3.2017

BigD - Profil | So 25.3.2017 4:49:31

Milane dík za hezký článek!
Bylo to napínavé, poučné, trocha romantiky....... bylo tam vše a já si to užil!
Je vidět, že aby měl člověk příjemný pocit z rybaření, nemusí strávit x dní na výpravě tábořením na jednom místě. Už mám plavačku v pohotovosti a kdykoli se dá, procházím se podél vody a zkouším.
Přeji hodně pěkných zážitků u vody!

plantážnik - Profil | Pá 24.3.2017 7:19:32

Ono nemá význam hádzať úbytok vody len na regulácie vodných tokov,následkom činnosti človeka,závlahami polí,pestovaním postupne vyšľachtených plodín,ktoré majú vysoké nároky na vodu sa postupne stráca vlaha z oblastí,kde pred rokmi tento problém neexistoval,zhoršené klimatické podmienky a pod... voda v malých potokoch a následných riečkach postupne klesá a jej prietok je z roka na rok menší...potom sa nedivme,že tam kde sme pred rokmi našli hlbokú vodu dnes v pohode prebrodíme...

Vítek - Profil | Pá 24.3.2017 2:40:33

Suicide >> Je zvykem házet všechny regulace říčních břehů na dobu totalitního režimu, ale první regulace začaly již za císařství a v I. republice nastal vcelku masivní rozvoj vodních staveb. Takže vidno, že jde o dlouhodobý stav už přes sto let starý.

Suicide - Profil | Čt 23.3.2017 21:32:15

Vítek >> No popravde drive nebylo tolik parkovisti a obchodnich domu a hlavne zastavene plochy betonem a vse nebylo navedene do kanalizaci... Povodi taky nechalo dost rek "zkulturnit" tim ze to vydlazdilo jako chodniky... Takze misto vody ktera naprsi a sla pozvolna do pudy je efekt lehce jiny. To co naprsi tak ztece do kanalizaci a tam po precisteni je pusteno zpatky do rek ktere jak vsichni vime jsou zrychlene a bez prekazek kvuli povodnim takze voda rychle odtece a neodteka pomalu a pozvolna jak by z volne zelene pudy mela.

aleš vavřina - Profil | Čt 23.3.2017 8:48:24

Pěkný článek Milane. Škoda, že jsi nedal i nějakou fotku vody, aby bylo jasné o jak velký tok se jedná. Opravdu malé toky jsou velice specifickým, ale i návykovým lovištěm - o tom vím své. Bohužel právě tato velikost toků patří k nejvíce ohroženým, a to nejen změnou přírodních podmínek a antropogenní činností, ale i rozrůstající se populací vyder.

Vítek - Profil | Čt 23.3.2017 6:32:44

Ohledně toho ubývání vody, jak autor zmiňuje v prvních větách. Ono ji možná zas tak úplně neubylo, ale dno se zvýšilo nánosem. Dříve lidé toky a náhony udržovali, nejenom bagrováním, ale i tzv. "pískováním" - vyhazováním písku dřevěnými lopatami, a v korytech byla potom větší hloubka. Dnes to nikdo nedělá, jenom Povodí a ti to vezmou vždycky tak brutálně, že už je koryto k nepoznání, zmizí mělčiny a trdliště, atd. Nejspíš by místo hořekování nad Povodím stačilo vzít správu vodních koryt do svých rukou tam, kde na to MO stačí.