Sťažnosť rybára kontra požiadavky obce

Autor diskuse: fotojakes - Profil , 18.1.2017

Martin M. - Profil | Čt 19.1.2017 13:22:07

Jarda Š. >> rozumim (ikdyz jsem se zatim docetl, ze slo o nejake "omezeni", nikoliv primo o zakaz lovu), ale presto si myslim, ze tahame za slabsi konec provazu. Rybari mohou vyhrat tento boj, ale chceme valku?

Jarda Š. - Profil | Čt 19.1.2017 10:30:24

Martin M. >> Jde o to, že obec nemůže vyhláškou přímo zasahovat do výkonu rybářského práva. Právo vstupovat za účelem VRP na cizí pobřežní pozemky, vyjma pozemků, na které je vstup zakázán všem nepovolaným osobám, je dáno přímo zákonem. Obec může zakázat karavany a přístřešky, ale ne chytání ryb.

Siven Polní - Profil | Čt 19.1.2017 9:47:40

FRANK71 >> Přesně. Proč to zakazovat všem, když na ilegální táboření páky existují... Stačí vychovat z obyvatelstva pořádné "práskače" a být v dojezdu policie. Myslím, že pro policii se jedná o velmi lákavé sousto, protože se nejedná o dohledávání kradeného zboží či vyšetřování mordu, přitom je to však obecně prospěšné konání (snad nejsem naivní).
Opuštěný karavan není zapomenutá vidlička na prut - jistě se najde spousta lidí (nepochybně i mezi rybáři), kteří ochotně "zazpívají", a majitel bude nalezen a vystaven odpovědnosti... Hory mají uši... A na Křetínce to funguje.

FRANK71 - Profil | Čt 19.1.2017 9:21:24

obec se chtěla zbavit svoji povinnosti nejednodušší cestou. Hold jí to nevyšlo.

bart.bm - Profil | Čt 19.1.2017 9:09:37

Pokud si rybari budou furt svym chovanim rezat vetev pod sebou je jasne ze se tyto pripady budou jen mnozit...pravo vykonu neznamena postavit si karavan ci jakoukoli boudu...navic je tam i jasne psane o uhrade jakychkoliv skod tudiz bych treba uhradu za odklizeni stavby pozadoval po vlastnikovi pokud by se jej podarilo zjistit...klidne i exekucne...pak by si lidi rozmysleli chovat se jako dobytek tam kde jim to nepatri.....

rybomil - Profil | Čt 19.1.2017 8:34:12

No řekl bych, že podobných, ikdyž zčásti oficiálně postavených, někdy mnohem hůře vypadajících staveb zabordelených ještě bahnem a naplaveným svinstvem od povodní r. 2002 nafotíš kolem vod ČR taky dostatek.

marsalo - Profil | Čt 19.1.2017 8:28:10

Podla vsetkeho obec po neuspesnych krokoch v snahe o odstranenie ciernych stavieb pretlaca variantu uplneho zakazu vykonu rybarskeho prava t.j. vynatim danej lokality z rybarskeho reviru.
.
Po vzhliadnuti tychto fotiek sa vobec necudujem tymto krokom. Rybari a ina zmeska si ta snahy obce mozu len a len sami
http://www.domasacity.sk/sk/obce/kvakovce/ro-dobra/​mapa-ciernych-stavieb/

Siven Polní - Profil | Čt 19.1.2017 8:09:15

Martin M. >> Jestli tam načerno kempovali se zvětralými karavany a dodávali tím okolí nádech "slumu", tak se obci nedivím, že chtěla ten humus odstranit. To by mělo být i v zájmu Svazu ostatně.
Jako na Křetínce - (nejen) rybáři byli hovada, takže šup: zákaz táboření na veřejných prostranstvích obce Lazinov, nikoli však v kempech a rozhodně nikoli zákaz rybaření...
V druhém plánu to prostě obec u Domaši s tím zákazem přepískla (viz celý článek v odkazu).

Martin M. - Profil | Čt 19.1.2017 1:20:07

Chapu to spravne? Rybaru bylo mnoho, byli jednotni a dalo se ve spravnou chvili na spravnem miste pokladat jejich prani za hlas lidu a "verejny zajem" - a tak dostali darem pravo vstupovat na cizi pozemky i proti vuli jejich majitelu. Pokud by se to stejne projednavalo dnes, urcite to tak zustane? Dokud nebudu znat odpoved, moc bych nevykrikoval. Tyka se SR i CR.