- Články
- Všechny články
- Článek
- Diskuse
Diskuse k článku: Chlebová kulička
Diskuse k článku Chlebová kulička
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
11x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
milo5 - Profil | St 4.2.2015 16:48:02
Starc55 - Profil | Út 3.2.2015 16:52:52
Buri2 - Profil | Út 3.2.2015 16:06:33
teoretik - Profil | Čt 29.1.2015 17:52:42
Stará chlebová kulička
Jak fungovat bude as
Jak z prdu kulička
Taky vyzkouším
Jak jeden z vás
No už vidím se
Jak přitom bere mě ďas
Maxmilián - Profil | St 28.1.2015 18:16:25
RK - Profil | St 28.1.2015 17:22:08
To by jste kluci nemohli mít ani děti, když to berete takhle z gruntu.
No nebudu to rozebírat.
Knoflíček ve strouhance - taky se mi zvedá kufr brrrr....:-)
Jura L. - Profil | St 28.1.2015 14:18:58
sven - Profil | St 28.1.2015 11:56:03
Kdysi dávno jsem brigádničil ve výrobně uzenin a od té doby je nijak zvlášť nemusím... :-))
Jinak nejkrásnější vůně pro mě, je čerstvý chleba a čerstvé dřevo...
Toho MRKose si najdu a když tak mu to šlohnu .-)
Fishky - Profil | St 28.1.2015 11:47:01
/ jen taková poznámka k té krásné, smysluplné a voňavé práci ;-)
Jinak zajímavá debata, pěkný postup na lisovný rohlík psal kdysi myslím MrKos, tuším ho ještě nakládal do koření, nechal tu marinádu vcucnout, pak ohřát, slisovat a hurá k vodě...
Dart Ness - Profil | St 28.1.2015 11:15:38
sven - Profil | St 28.1.2015 11:10:58
Ale jinak je to krásná, smysluplná a voňavá práce.
Dart Ness - Profil | St 28.1.2015 11:08:16
Dart Ness - Profil | St 28.1.2015 11:00:37
sven - Profil | St 28.1.2015 10:59:10
Věřím, že těsto na rohlík, veku i tousťák je v rámci jedné pekárny stejné. Ale protože má každý výrobek jinou finální technologii zpracování, věřím, že má každý i jiné výsledné vlastnosti.
Pokud upeču tenkou srolovanou placku (rohlík) nebo z masy ve formě kvádr, není to totéž.
Pokud by mě napadlo to stejné těsto uvařit, bude z něj knedlík...
Nevěřím, že bude pokaždé stejný i totožný výrobek z různého pečení.
Není mouka jako mouka, kvásek jako kvásek, vliv počasí na kynutí, lidský faktor, atd..
Když si peču pro sebe, puntičkářsky dodržuji svoje technologické postupy a stejně je výsledek pokaždé jiný.
Natož výrobky různých pekáren. Za Tvé praxe se možná pekly rohlíky ještě poctivě a ze základních surovin. Dnes jsou v rámci co nejdůkladnějšího šizení zákazníka, prošpikované nejrůznějším sajrajtem: http://ekonomika.idnes.cz/slozeni-rohliku-obsahuje-vice-nez-30-latek-f14-/ekonomika.aspx?c=A130924_122036_ekonomika_spi
Pikantní je poslední věta článku :-)
" Podle Příhody záleží především na kvalitě mouky. S americkou kvalitní moukou by si podle něj například evropští pekaři neporadili. Aby z ní něco upekli, museli by ji hníst i nechat kynout mnohem delší dobu, než jsou zvyklí."
tym - Profil | St 28.1.2015 10:30:54
Souhlas. Mezi některými výrobky je rozdíl opravdu markantní a většina těch levnějších se pro mé účely nehodí. Tím nechci říci, že je to o ceně, ale surovinách, možná i způsobu zpracování ..... Také nejsem pekař, ale rozdíly jsou patrné i pro amatéra
hraji - Profil | St 28.1.2015 9:46:21
Dart Ness - Profil | St 28.1.2015 9:22:16
Wamp - Profil | Út 27.1.2015 11:36:24
sem se tu trochu zasnil, pardon... :-)
MartenBear - Profil | Út 27.1.2015 10:43:35
Když jsem s rybami začínal, byly pro mě hnojáci nástrahou číslo jedna. V hnoji jich bylo téměř nevyčerpatelně a o jejich účinnosti, myslím, nelze pochybovat. Mám sice stále jako jejich asociaci v hlavě tu žlutou smradlavou z rukou nesmyvatelnou vodičku, ale s odstupem let to vidím jen jako malé negativum oproti výsledkům, které přinesly.
Jinak poznámky v diskuzi o toustovém chlebu jsou více než aktuální. Vynikající zimní nástraha!
Jura L. - Profil | Út 27.1.2015 10:22:45
Patˇas - Profil | Po 26.1.2015 21:02:47
IchHabe - Profil | Po 26.1.2015 20:12:35
tym - Profil | Po 26.1.2015 19:10:45
Na háčku drží perfektně a zatímco klasický rohlík už je dávno vyschlý, toustový chleba je stále vláčný. Hodně ale záleží i na druhu výrobku, podobně jako u rohlíku, ale rozdíl je to vždycky markantní
RK - Profil | Po 26.1.2015 17:38:24
Není čerstvý rohlík jako čerstvý rohlík
Máš pravdu.
Jezdíme s kamarádem na Labe. V krámku hned vedle našeho ubytování se prodává Mochovské pečivo.
Housky jsou par exelance. Jak k jídlu, tak na ryby. Namáčkneš na háček a za deset minut, když opatrně přitáhneš, tak tam houska je. Vypadá, že mele s posledního, ale vydrží ještě jeden lehkej nához. Chytáme na plavanou na stojaté vodě-kousek od břehu. Takže žádné silové náhozy......
Kde to žije - všechna témata
17:34Lepší prut na těžší přívlač 709
14:18Legislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 205
14:16maximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 3
13:58Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 27
13:49Rybáři a vinařství 202
12:55Ryby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 71
12:37Kleště na O kroužky 15
12:34Pruty Hearty Rise 275
11:12Solar titanium swinger 675
11:09Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli (Bleskovka) 5
10:28Jaký máte názor na Westin Prut W3 StreetStick 2nd 7'1" 2,13m M 2-10g 2 díly, případně w2 0
10:05Úhyn kaprů v rybníku 1,5ha 45
ČtFeeder vs. picker 15
ČtPruty pro lehkou kaprařinu 44
ČtVýběr prutů značky Century 593
Co je nového - všeobecné
11:33Bleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
GScarp.cz
Rádi Vás kdykoli uvítáme na našem internetovém obchodě rybářské potřeby a nově i v naší kamenné prodejně. V našem...