Nejen rybářské příběhy - Předvánoční

Autor diskuse: JPlov - Profil , 20.6.2013

JPlov - Profil | So 29.6.2013 23:30:18

Díky za komenty, jinak dneska jsem byl na své oblíbené řece na vláčku, krásný den, tloušti, okouni, malý bolen a slušný candátek. Syn také něco drobného pochytal, škoda, že jsme zapomněli foťák (což se nám stává dost často.) Tak, ať vám berou.

Goldy, je mi jasné, že je to s vydáváním knih složité, nesělám si z toho hlavu, nějak to dopadne. Když nevezmou, nezblázním se, vezmu pruty, zajdu na ryby, bude fajn.

Chme1da - Profil | So 29.6.2013 10:07:09

JPlov >> Nezbývá než se přidat ke slovům chvály kolegů. Výborné psaní, které zaujme a nepustí! Nechť ti je ryba inspirací, plány ať se vydaří a napříště ... se těším. Aleš.

Goldy - Profil | So 29.6.2013 9:00:44

JPlov >> Tak to si ty povídačky určitě vemou

PTR - Profil | Po 24.6.2013 9:27:05

Ahoj Jirko, to není jem moje zásluba, ale všech kolem mě, tzn. i Tvoje. Letošní rok nám, bohužel, zatím moc radosti nedělá, ale musíme doufat v lepší zítřky. Nechci aby to byl typický kaprodrom, ale aby si tam zachytal každý, kdo přijde. Ostatně dětské závody tomu odpovídaly a spousta starších by se divila jaké množství ryb děti nachytaly a hlavně jakým způsobem. Stačí pár čísel, Uloveno celkem 364 kusů a ten co vyhrál jich měl kolem čtyřiceti. Prostě paráda. Přesunutí kvůli velké vodě se všakprojevilo na počtu dětí, pouze 18.
jinak jsem v neděli navštívil jiný můj oblíbený revír, malou středočeskou říčku, na kterou jezdím cca 40 let. Však Ty víš :-) která to je. Pro moje rybářské srdíčko to byla těžká ráda, když jsem jsem si prohlížel protrženou hráz rybníka a tu spoušť pod ním. Po nahození prutů to už takové nebylo a po cca 3 hodinách lovu jsem odjížděl spokojen a hlavně bez podběráku, který jsem rozlámal při pokusu o vyndání místního Moby Dicka. Skromným odhadem 10 - 12 kg. Takže koukej napsat to pokračování a dlouho nás nenapínej.

JPlov - Profil | Pá 21.6.2013 21:26:39

Díky všem za podporu. Příběhy píši rád, je to spolu s rybařením můj největší koníček, pokud se budou mé povídky líbit, rád nějakou další přidám. Musím je ještě projít a upravit. Vidím to tak na srpen, v červenci budu spíš na těch rybách. Přiznám se, že jsem zkusil pár povídek nabídnout jednomu nakladatelství, tak uvidím, jak to dopadne. Mám takový sen, kdyby se vše povedlo, rád bych časem psal příběhy rybářů, kteří si pamatují naše řeky ještě z dob, kdy nebyly regulované. Mohlo by to být možná takové společné dílo MRK. Ale to je jen sen jednoho nenápadného rybáře, vždyť rybáři umí snít. Zatím bych však rád dokončil pár rybářských povídek. Ještě jednou díky a třeba někdy u vody na viděnou. Petrův zdar.

MAXXSKATER - Profil | Pá 21.6.2013 16:19:22

JPlov - >> Tady je vidět, že máš rád rybaření i psaní, kolego. :-) Moc pěkný článek, který jsem přečetl se zaujetím od začátku až do konce. Nicméně na konci jsem byl trochu zklamanej - abych to uvedl na pravou míru, tak to bylo z toho důvodu, že už byl konec článku. :-) Též doufám jako kolega pode mnou, že se dočkáme nějakého dalšího článku, budu se těšit. =)

mipa - Profil | Pá 21.6.2013 16:16:49

je vidět, že psaní ti není cizí a takto zajímavé čtení by si zasloužilo pokračování ..... prostě to je něco jiného a přečetl jsem to tzv. "jedním dechem" ... jen tak dál :-))) ... za 1.

JPlov - Profil | Pá 21.6.2013 13:21:35

PTR >> Ahoj Radku, ty máš největší zásluhu na tom, že to je v okolí uhříněveských rybníků tak krásný, díky. Tak si říkám, asi bych měl napsat i něco ze současnosti, rybáři v Uhříněvsi si to zaslouží.

PTR - Profil | Pá 21.6.2013 13:05:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dle mého názoru slibný začátek :-) článek jsem si přečetl hned, jak jsem zaregistroval fotku známého objektu mezi rybníky. Uhříněves a její okolí znám celkem dobře (bydlel jsem tam a dnes tam bydlím znovu). Ostatně Tebou zmiňované rybníky navštevuji několikrát týdně a nejen s prutem. Občas si sednu na kafe do restaurace U splavu a jenom koukám na Malou Vodici a rybářskou zahradu a přemýšlím co se kde dá zlepšit, upravit, případně co navrhnout nového.

JPlov - Profil | Pá 21.6.2013 11:37:02

€mo >> Díky, to mě těší. Pár příběhů od vody mám, nevím jestli hned, ale časem nějaký článek přidám.

€mo - Profil | Pá 21.6.2013 10:17:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mne sa to páčilo. privítal by som pokračovanie.