Pozor na histamin v rybím mase

Autor diskuse: Rybatorstr - Profil , 13.2.2013

Gisák - Profil | Čt 14.2.2013 17:50:11

Tu zprávu musel psát dost blbý novinář. Pokud by došlo k takovému rozkladu volných aminokyselin a rybího masa, aby tam bylo obsaženo nadlimitní množství histaminu, tak to by ta ryba musela hodně smrdět.

MAXXSKATER - Profil | Čt 14.2.2013 13:20:45

marmyš >> Tjn, obzvlášť tihle nenechavci, co sbalí domů na žrádlo fakt všechno. :-)

marmyš - Profil | Čt 14.2.2013 13:08:40

MAXXSKATER >> Jen ať si v těch žumpách loví dál,aspoň nám nebudou chodit na čistou vodu.:-)

MAXXSKATER - Profil | Čt 14.2.2013 12:43:34

marmyš >> Myslel jsem to přesně tak, jak řekl Rybatorstr - že prostě tohle (histamin) je až tak trápit nebude, když jsou schopní sežrat rybu, která smrdí a žije v takovém prostředí.

bremic - Profil | Čt 14.2.2013 11:11:38

arnošt >> Kaviár. Ten už se prodává zkaženej :)

arnošt - Profil | Čt 14.2.2013 11:08:47

Jen jestli tahle studie nepochází od někoho,kdo byl placen nějakým velkoprodejcem kuřecího masa...Příště na nás vyskočí články typu : Nejezte kuřecí maso,je v něm nadlimitní množství hormonů...Nejezte hovězí,hrozí nemoc šílených krav(BSE)...Nejezte to a tamto(protože nám to kazí kšefty)...
Otázka je,co tedy v roce 2013 jíst,aby to bylo pokud možno hodně levný a zároveň absolutně nezávadný...

bremic - Profil | Čt 14.2.2013 11:08:38

Kreja >> Tak tak kdo si nenačůrá do vany tak je suchar :))

bremic - Profil | Čt 14.2.2013 11:06:29

arnošt >> No ale na ně potřebuješ zbrojní průkaz :)

arnošt - Profil | Čt 14.2.2013 10:58:59

alfonz42 >> Platí to i o těch tříkilových ředkvičkách od Černobylu? :-)

Kreja - Profil | Čt 14.2.2013 10:41:18

bremic >> máš pravdu jako děcka jsme lozili na moruše které měli kořeny v močůvce ovoce a zeleninu bez mytí jak se kde co utrhlo a jak nám šmakovalo Taky nebyl nikdo kdo by měl takové problémy jako dnešní děti Naši spoluobčané jsou toho příkladem dodnes Těch se nic nechytne.

bremic - Profil | Čt 14.2.2013 8:44:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní generace nic nevydrží...já si dávám histamin denně a ještě to na mě nezanechalo následky..následky..následky..následky..následky..á​sledky..sledkyledkykyy :)

Rybatorstr - Profil | Čt 14.2.2013 8:41:26

alfonz42 >> Záleží, kde jí pěstuješ :-)))

bremic - Profil | Čt 14.2.2013 8:40:21

alfonz42 >> No jak kde...v asii by jsi si to nelejznul :)

šmudla007 - Profil | Čt 14.2.2013 8:38:43

Takže pro ty kdo nečtou článek shrnutí:
vyvarujte se přehnané konzumaci chlazených mořských ryb(gurmáni a spol muškařského jádra ), chlazenou mořskou rybu ihned zpracovat důkladně(uzení se nedoporučuje).
Mražené ryby jsou vcelku bezpečné.
Naše domácí ryby dejte po ulovení do vezírku a nenechávejte je mrtvé nevykuchané celý den na sluníčku. Čím čerstvější ryba= tím méně histaminu.

alfonz42 - Profil | Čt 14.2.2013 8:37:29

Rybatorstr >> Čerstvě utrženou zeleninu můžeš :-)))

Rybatorstr - Profil | Čt 14.2.2013 8:34:53

alfonz42 >> A velbloud uchem jehly. Ono toho je v potravinách tolik, že by člověk nesměl jíst nic.

alfonz42 - Profil | Čt 14.2.2013 8:33:13

Rybatorstr - >> Komár velbloudem.

Rybatorstr - Profil | Čt 14.2.2013 8:27:39

marmyš >> Ale ano, vždyť je to hned v prvním odstavci : Nesprávné opracování nebo skladování však skrývá riziko tvorby nadlimitního množství histaminu. Jeho vysoká konzumace pak způsobuje pseudoalergii. Tady asi myslel kolega to, že ty ryby ze zasmrádlých rybníčků, kam se vypouští kanalizace také berou domů a jedí. Histamin asi řešit nebudou :-))

Rybatorstr - Profil | Čt 14.2.2013 8:25:47

bremic >> :-)))

bremic - Profil | Čt 14.2.2013 8:25:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když z pangasia člověk vymačká vodu tak zůstane jen histamin a to se vyhodí... takže je to cajk:))

marmyš - Profil | Čt 14.2.2013 8:23:14

Mám dojem,že se jedná o nesprávné tepelné zpracování,ne o kontaminaci z prostředí.

Rybatorstr - Profil | Čt 14.2.2013 8:14:01

MAXXSKATER >> To máš recht, neodradí :-))

MAXXSKATER - Profil | St 13.2.2013 23:21:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nevěřím, že tohle by někoho až tak extrémně trápilo - navíc to není podle mého nijak veřejně známé. Kdybyste viděli, z jakého brčálníku, který má opravdu několik desítek metrů čtverečných, jsou tady lidé schopní vzít na jídlo kapra, když do toho tekly léta splašky z vesnice, bordel z pole a silnice, jelikož to je v dolíku, smrdělo to na stovky metrů ... Stačilo mi vzít karásky do kbelíku s tou vodou a ten smrad byl neuvěřitelnej ... Proto nevěřím, že by je tohle odradilo. :-)