Diskuse k článku: Feeder v detailu 8 - Závěsy krmítek

Autor diskuse: Redakce - , 31.8.2012

doktor škodná - Profil | Po 14.1.2013 17:08:52

Chytám od konce války a na rybařině zůstal prut, vlasec a háček,ostatní je komerce. Chytám na velký háky vel 3/0 až 5/0 a na špišku dávám třeba 1 uvařenou pšenici. Vnadím chlebem a ryby chytám. Jsem pamětníkem doby kdy našim potokem s pstruhy šlo v noci světýlko a soused pytlák chytal na vidličku / napichoval /. taky rybařina. Nekamenujte mě.

unudle - Profil | Ne 2.9.2012 11:22:24

mipa >> Za to většinou může jen a pouze EGO.

Kobarid - Profil | Ne 2.9.2012 10:56:13

mipa >> tak takové taky znám, naštěstí na revírech, kde já chytám, je to vesměs ohrožený druh, či spíš taková kuriozita.

mipa - Profil | Ne 2.9.2012 10:12:50

Kobarid >> tak to máš 100% pravdu ... jeden takový postřeh od našich vod a nejen od nich !... např. pokud máš klacky pod 5.000,- ,tak se s tebou určitá skupina nebude ani bavit a již vůbec ti nebude věřit, že na to "tvé něco" lze chytit pěkná, třeba i trofejní ryba hodna zařazení do jejich alba "monster big fish" ... a ten naviják, hlásič ... a třeba jim neberou, protože mají špatnou značku podložky a cliniku a tak se bojí na břeh ..... důvodů si vždy najdou dost a dost proč NEberou ...oni mají přeci vždy pravdu a ty, taková "rybářská socka" dotoho nemáš co mluvit .... :-)))
.... a tak se ptám ... může za to "nerozum a jednoduchost" a nebo pomatení z reklamní masáže ... ??? :-)

Kobarid - Profil | Ne 2.9.2012 9:57:21

mipa >> tak pochopitelně, kdyby neexistovala evoluce, tak ještě pořád lozíme po stromech............
Jen mi to občas připadá, že se někteří rybáři více zaměřují na to, jak se obklopit různými vifikundacemi, bez kterých by zřejmě nebyli tak in, než na samotné potěšení z lovu. Když to tak občas u vody pozoruju, tak mám pocit, že někdy bývá hlavním úkolem rybářů, předvést svému okolí, kolik jsem toho z rybářského krámu schopen přemístit na břeh k vodě. A když by se pak člověk dotyčného zeptal, jak si zachytal, tak se dozví, že "je to špatné, za celý týden neměl ani záběr".

nofish - Profil | So 1.9.2012 20:46:57

Kobarid >> plně souhlasím

mipa - Profil | So 1.9.2012 19:10:37

Kobarid >> v dnešní době je již hromada věcí nebo čiností ve své podstatě "dávno" vymyšlena, jen se zdokonaluje právě vývojem použitých materiálů .... a to se týká i rybařiny a nikoho to snad již nepřekvapuje ...:-)))
... rybařině jsem se "vyučil" ještě za dob, kdy se na štiky používaly štípané bambusy, teleskop měli jen největší "borci" a kevlarová či uhlíková vlákna ovládala kosmický program v NASA ... a o nástrahách nemluvě ! Nikdo na rybníku nevěděl co je boilies, booster, dip,... a tekutá potrava byla jen v hospodě :-) ... přesto se principy rybařiny nezměnily a platí stále - prut, vlasec, olovo, háček, nástraha ... lokalizace ryby ... nahodit a snad lapit .... někteří si to ale usnadňují třeba použitím echolotů ... jenže to je právě ten vývoj, který nikdo doufám nezastaví a je to dobře ... nerad bych se vracel k používání těch mosazných ok .......... :-))))))))

mipa - Profil | So 1.9.2012 18:25:12

článek "dobrý", jednoduchý až přímo strohý ... je to asi záměr redakce, ale i v jiných dílech tohoto "seriálu" je více možností k prezentaci toho či onoho, což by obzvláště noví a začínající adepti feederu uvítali - v této formě to pro pokročilé asi určeno nebude .... :-)))

Kobarid - Profil | So 1.9.2012 17:30:20

Jarda Š. >> tak jistě, dříve jsem používal jen obyčejné olůvko, kterým procházel vlasec, následně kapky s očkem a dnes už průchodku s obratlíkem, nebo průjezdy. To je právě ten vývoj, ale princi pořád stejný.
Ale musím se přiznat, že někdy na ty závěsy pořádně nadávám, protože občas příjde den blbec a návazec se mi do závěsu krmítka zamotá klidně i 10x za odpoledne.

Jarda Š. - Profil | So 1.9.2012 12:12:17

Kobarid >> To máš pochopitelně pravdu, feeder je v principu jen technické zdokonalování dávno známého způsobu lovu.
K tématu: stojáku používám téměř výlučně obratlík, na řece někdy trubičkový průjezd.

Kobarid - Profil | So 1.9.2012 0:53:22

nofish >> zhrnul bych to asi takle - já se učil chytat ryby od mého otce a ten od mého pradědy. Když pominu technologické vifikundace, tak je to pořád jedno a totéž..........
I ten "předémonizovanej" feeder, není nic jinýho, než co tátu učil praděda, chytat na řece ryby mýho tátu "na špičku", potažmo "na cit" ( jestli tušíš, co tím máme na mysli - ryba sice při záběru špičku neohne, ale ty držíš před navijákem napnutý vlasec v prstech a tak ucítíš záběr ryby)...........
A je to pořád stejný, dnes i před sto lety, najdu rybu a vím, jak ji v ten daný okamžik chytit. A co, že můj praděda před 80 roky, chytal 90 cm parmy do mosaznýho oka??? Musel, protože v té době takovou parmu na svůj bambusák s kolovrákem neulovil! Ale znal vodu a věděl, kde na ty parmy v zimě jít a dle tehdejších pravidel, je i v zimě legálně slovil.
Takže onen feeder, není nic převratného a nového, jen holt někdo oprášil lov "na špičku", díky moderní technologii rybářských prutů.

nofish - Profil | Pá 31.8.2012 19:43:41

Kobarid >> já to tu sleduju. Celý ten "seriál" o feederu a připadá mi to, jako by někdo jen popisoval, s čím chytá. Přehled možností to podle mě není, ale nevím jaký měl autor záměr, tak nekritizuji.
Klasika je klasika, ta je nesmrtelná. Vždyť je to ve všem, ne en ve feederu.

Kobarid - Profil | Pá 31.8.2012 19:24:55

nofish >> tak, tak......... onehdá jsem koukal v TV na nějaké závody ve feedru z Maďarska, že se "člověk něco přiučí a uvidí nějaké novoty" a ono ejhle, žádné vytuněné montáže, jak by člověk očekával.
Všichni závodníci měli na prutě klasickou lítačku + cca. 25 cm návazec a tím to haslo. Zřejmě podle hesla, v jednoduchosti je síla.............

Anýzový dědek - Profil | Pá 31.8.2012 17:49:14

nebo klasická kaprová závěska bez aretace....-(
Průjezdy jsem vyzkoušel, ale nevyhovují mi. Téčka se mi moc nelíbí.
neodsuzuji to, každý nechť chytá s tím, co mu vyhovuje.

nofish - Profil | Pá 31.8.2012 17:43:20

A co zahnutá trubička, nebo prostě klasické krmítko na trubičce?... :-(