A kdopak by se flastru bál...

Diskuse k mini článku A kdopak by se flastru bál...

Autor diskuse: Fanda z UH - Profil , 19.4.2012

Fanda z UH - Profil | Út 24.4.2012 6:32:05

Všem děkuji za příspěvky...a diskuzi končím, chvílemi jsem měl pocit, že jsme současně i tady...http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=648175

Lee-Haney - Profil | Ne 22.4.2012 17:47:16

jurasoft >> Nemůžeš se na to dívat stylem že někdo porušuje víc tak by měli konat víc proti jinému a tebe nechat na pokoji.Ale ano souhlasím že rovnost u nás není.

Na jednu stranu chápu některé lovce že chcou mít auto na očích,protože u nás je to samá straka.Na druhou stranu prostě tam kde auto nemá co dělat tak tam být nemá.

perch2 - Profil | Ne 22.4.2012 10:33:36

Můj názor je ten, že obě strany mají z části pravdu a jen si jí přibarvují. Jsem přibližně stejně starý jako onen teenager. S porybnými za už nějakou zkušenost taky mám. Rozdělil bych je na dvě skupiny: místní a "státní"
...Místní jsou ti, které zavoláš, když například vidíš, že chlápek na labi má vezírek s cca 15kg cejnama a vesele chytá dál. Onen místrní přijede, zjebe mě, že jsem u milového zápisu příchodu neproškrt docházku. Masařku pozdraví ,,nazdar Pepo koukám, že dneska berou" a vesele začne chytat vedle něj.
"státní" je ten, který příjde, legitimuje se, zkotroluje co má, prohodí pár slov a jde dál.
Podobně se dají rozdělit i rybáři na slušní a prasata.
Problém je v tom, že rybáři i porybní vidí jen tu horší část skupiny a do stejného pytle zařadí většinu ostatních.

jurasoft - Profil | Ne 22.4.2012 10:10:05

Lee-Haney >> na labi běžně z příbřezních zahrádek uklízí svinčík do labe..jim porybný neřekne nic ale mě, že na polní cestě stojím s autem co má evropsky schválený eko provoz začne perzekuovat..to je ta rovnost a správný přístup ?

jurasoft - Profil | Ne 22.4.2012 10:07:40

€mo >> ani za 2 fáze rozvinutého socializmu ze kterého jsme "sametovou revolucí" přešli do tohoto stavu se nepráskalo a nešpicovalo jako teď..jen tak pro dokreslení co navrhuješ...

TuhajBej - Profil | Ne 22.4.2012 8:11:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hezký článek, ale ty řeči v diskusi. Jsem přibližně stejného věku jako Fanda z UH a občas v hospodě zaslechnu silácké řeči, prý kdyby porybný měl nějaké námitky skončil by v rybníce. A jaký by měli k tomu důvod ho tam házet? Je to úřední osoba a plní si své povinnosti. Za svou rybářskou éru jsem se setkal mnohokrát s rybářskou stráží, ale asi jsem měl štěstí na lidi podobné Fandovi z UH. Než zkontroloval papíry prohodili jsme pár slov a pokaždé jsme se loučili s upřimným " na shledanou". Je ale zajímavá, že většinou to byli starší lidé. Že by mladší měli strach, aby jejich kamarádi se k nim nezachovali tak jak to prezentují v hospodě? Dalo by se dlouze diskutovat na toto téma, ale nic to nezmění na chování mnohých rybářů. Přitom stačí tak málo, dodržovat rybářský řád a zákony. Já také nejsem svatoušek, ale neodsuzuji někoho za to, že si dobře plní povinnosti a napíše článek do diskuse. Třeba by byl i o mně. Jestli že jsem něco provedl, mohu si za to sám.
Ať vám ryby berou.

Lee-Haney - Profil | So 21.4.2012 22:02:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fanda z UH >> Pěkně napsané a bohužel realita dnešních dnů.Dokud je člověk neklepne přes prsty tak si budou dělat co chcou.U nás na městské přehradě taky sypou listí co shrabou u vedlejší budovy ze srázu do přehrady a už mě s tím začínají pěkně vytáčet.Nevím však zda s tím jde něco dělat.
Je hnus jak jsou někteří bezohlední...Stačí se podívat na pytle bordelu co nebylo někomu vůbec za těžko vyhodit z auta ke krajnici.To je fakt hnus.

mexik - Profil | So 21.4.2012 21:54:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fanda z UH >>Za tento článek tu rozhodně pochvalu nečekej a nad kritikou se povznes. Dneska si každý dělá co chce a nějaké zákony či značky jsou všem lhostejné. Pokud si chceme zachovat přírodu kolem vod aspoň v dosavadní stavu, tak tvůj postup je naprosto správný a příště si to ti "líní" rybáři rozmyslí..

€mo - Profil | So 21.4.2012 21:52:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pekný článok o realite pri vode.

A ešte dodám že to nepovažujem za práskačstvo. Vo Švajčiarsku je dokonca samotné práskačstvo definované v zákone ako DOHLIADANIE NA VEREJNÝ PORIADOK. Škoda, že nemáme viac ludí, ktorý by takto dohliadali na verejný poriadok... Možno by to tu vyzeralo inak...

Salmo1 - Profil | So 21.4.2012 21:41:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fanda z UH >> Zdejšímu osazenstvu(až na vyjímky) musíte nejdříve vysvětlit co je smyslem práce myslivecké stráže a teprve potom můžete debatovat.Vím je to smutné ale je to tak.

Fanda z UH - Profil | So 21.4.2012 21:26:49

toto si ale porovnej s miničlánkem kolem kterého vznikla tato diskuze...



Fanda z UH - ® Pá 13.4.2012 17:53:24
Diskuse: Vjezd k vodě po nezpevněné komunikaci
Původně jsem chtěl založit diskusi na téma : "Buzerace nebo neznalost zákona", ale našel jsem toto, tak se přidám. Berme pro jednoduchost jako fakt, že dopravní značky, včetně těch zákazových, se umísťují pouze na silniční komunikace, nikoliv na lesní či polní cesty, jejichž ochrana vyplývá z jiných předpisů.

Dnes jsem na kole přijel na soutok Moravy s Olšavou na mám nafocených osm aut kolegů - rybářů, kteří nerespektovali zákaz vjezdu do lesů, tedy použili lesní cestu, anebo těleso hráze řeky, které je vodním dílem, na které je zakázán vjezd zákonem o vodách, jenom proto, aby si vše zjednodušili. Jednoho mladíčka jsem si dovolil "včas" zastavit hned na příjezdu, a doporučil mu auto otočit a raději se vrátit, neboť v okamžiku, kdy vytáhnu placku ho to bude něco stát. Patřím mezi klidné lidi, je mi příští týden 60. a ve státní správě pracuji třicet let, proto už dobře vím jak má "služební zákrok" vypadat, a vše nejraději řeším domluvou, což jsem chtěl i tentokrát. Nedovedete si představit, co všechno jsem si musel vyslechnout, nakonec co bych taky chtěl v pátek 13., že!

Nebo si opravdu myslíte, že postavit auto až na tzv. "bernu", což je manipulační pruh hned vedle vody, tj. pod hrází, k tomu vedle bivak atd., je ta správná rybařina?

Těch zbývajících osm si pozvu hned v pondělí......

Fanda z UH - Profil | So 21.4.2012 21:14:22

Delwin >> tak mne přede všemi honem doraz nějakou ukázkou, anebo se mi potají omluv, pokud jsi alespoň trochu slušňák, vždyť mobil mám v kartě ....

Delwin - Profil | So 21.4.2012 19:48:34

PYTLAKS >> jde mi spíš o to že tohle není jediná jeho diskuze na toto téma,a pořád to je dokola co on všechno nevyřešil a jaký není hrdina.jestli dělá to co je jeho povinost,pak je vše v pořádku,ale proč to dále rozmazávat a vychloubat se tím jaké on nedělá pořádky.ja to samé jako by se tu našel porybný který by dokola zakládal diskuze o tom kdo spachal jaký přestupek,a jak hrdinně to s těmi dotyčnými řeší.

PYTLAKS - Profil | So 21.4.2012 8:20:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Delwin >> nevím jak to bylo ve skutečnosti,ale jak psal autor článku,tak se snažil vysvětlit mladíkovi,že páchá přestupek a nijak ho nekárá,potom co výrostek začal být drzý,tak přišel trest,nevím proč by si měl nechat srát na hlavu od kdejakého teenagera,navíc je k tomu pověřen,aby tyto a jiné přestupky řešil,né před něma utíkal,ikdyž se to zprvu snažil vyřešit lidsky,ale komu není rady,tomu není pomoci a za blbost se platí,já mám zase zkušenost s arogantníma porybnýma a ti teda dovedou zkazit den

Fanda z UH - Profil | So 21.4.2012 7:40:27

Cloud >> pozvu tě na burčák a předvedeš...

Cloud - Profil | So 21.4.2012 0:38:37

Fanda z UH - >> Pane Fanda,už vám někdo někdy ukopl šlapačky z jízdního kola na zákazu vjezdu,a udělal z jízdního kola pouze odrážedlo?

Fanda z UH - Profil | Pá 20.4.2012 19:58:44

Delwin >> chlapče, chlapče, fakt nevíš co plácáš, reagovat už nemá cenu....

Delwin - Profil | Pá 20.4.2012 19:16:33

Fanda z UH >> no mi spíš připadá že se tady prezentuješ jako veliký strážce zákona,a jen machruješ nějakou nesmyslnou plackou.pořád píšeš jak jsi to někomu nandal za porušení zákona atd. připadá mi že spíš očekáváš respekt ostatních,ale toho se asi nedočkáš.a nevěřím tomu že jsi něco s někým vyřešil,protože upřímně ke mě kdyby jsi přišel mávat plackou a machrovat s těma tvými silnými slovy asi by jsi skončil ve vodě.o tomhle mě utvrzuje i to že tohle není jediná tvá diskuze na podobné téma.jediné co ti dávám za pravdu je to že ty auta u vody jsou fakt humus,zvlůášt po deštích když je to tam rozježděné jak by tam bylo relly.ale jinak mi tvé chlubení jak si kde sjednal pořádek už leze krkem.realita je taková že kdyby jsi byl schopen si u té vody pořádek udělat neplácáš tu takové h.vna,a neřešíš to tady.já sem byl schopný pořešit problém když poláci a cigáni brali podmírové ryby hned na místě,a to žádnou placku nemám,a byl jsem naplněn dobrým pocitem natolik že mi nebylo zapotřebí to tady rozmazávat.takže tím ti chci dát najevo že at už tu píšeš cokoliv,najdou se jedinci co ti tvé bludy žrát nebudou a ví že realita je taková že jsi se pokusil někoho za něco kárat,ten tě poslal někam,a ty jsi čuměl jak vemeno,a snažíš se najít rozhřešení zde.

Fanda z UH - Profil | Pá 20.4.2012 14:44:14

Delwin >> asi nedáváš pozor - viz Fanda z UH - ® Čt 19.4.2012 13:56:58, buď si jistý, že to svoje jsem si už vyřešil

a proč to dávám na MRK - zkrátka mne to baví (s dovolením převzato od uhlobarona z Cimermannů)

Delwin - Profil | Pá 20.4.2012 14:02:28

no svým způsobem máš pravdu,ale proč to řešíš a rozebíráš tady tak to nechápu.myslíš snad že my ti s tím pomůžem?pokud se ti něco nelíbí tak to řeš na místě a né na mrku.možná by stálo za to se obrátit na určité instituce a vedlo by to k něčemu,ale obracet se s tímto problémem na rybáře na mrku....... ti s tím těžko něco udělají.ti co tohle dělají to budou dělat dál dokud je někdo neoflastruje,a ti co to nedělají nemají kompetence tohle řešit.

jurasoft - Profil | Pá 20.4.2012 13:53:41

Fanda z UH >> vždycky budou lidi rovní a rovnější..v jakémkoliv společenském zřízení budou lidi pro které nebude platit to co pro jiné...za socáče takových bylo daleko míň než dneska...

Fanda z UH - Profil | Pá 20.4.2012 13:48:11

jurasoft >> nejsem si tak docela jistý, že by se mi zrovinka tam muselo líbit..., uznáš jistě sám, že i tento "nerovný" boj v diskuzi, která už dávno sklouzla někam jinam je konec konců zbytečný, každý si prostě dovolí jen to, na co si troufne! Aut u vody po jedné či další podobné debatě zcela jistě neubude, stejně jako asi nepřibude počet odstraněných černých staveb v okolí KV....(je-li už vůbec nějaká taková), to se spíš objeví nové.

Pinjo - Profil | Pá 20.4.2012 12:39:31

Pro Fandu - Tak jsem to vůbec nemyslel, žádné oko za oko, zub za zub. Nezaznamenal jsem, že by byl nějaký odpad na hráz vyvážen či sypán přímo do vody, a to ani dříve. Rovněž je pravdou, že zákon u vody musí dodržovat všichni rybáři i nerybáři. Situaci u vody jsem jen přiblížil bez jakýchkoli invektiv. K vodě chodím z opačné strany.

jurasoft - Profil | Pá 20.4.2012 12:32:12

Fanda z UH >> už jsem nechtěl reagovat páč jsem už toho sem napsal hodně...ale jak koukám tak tebe by potřebovali třeba v karlových varech..tam by jsi určitě zatočil s černými stavbami bossů ruské mafie...

Fanda z UH - Profil | Pá 20.4.2012 12:13:25

Pinju chci především ujistit v tom, že má pravdu, jsem některé věci opomenul, ale nezáměrně jsem nechtěl uvést GPS souřadnice jen proto, že mi šlo o podstatu problému a nikoliv o vyřešení jednoho konkrétního místa. Copak argument, že někde je to pod silným rybářským tlakem kohokoliv opravňuje k tomu, aby nerespektoval zákon?

A pak - pozemek, na který je antuka ukládána není ve vlastnictví MO ČRS, ale patří tenisovému klubu (viz www. cuzk.cz) a taky vůbec nezáleží na tom, zda vrstva antuky proroste travou či nikoliv, protože se jedná o "nedovolené ukládání odpadu" a současně o narušování hráze vodního díla, které je ve správě Povodí Moravy, což je ve vodním zákoně zakázáno stejně jako onen výše zmíněný pohyb motorových vozidel po hrázi.... Protože musím být jako "státní úředník" stále objektivní, nezbývá než pouze konstatovat, že mne z pohledu správního řízení nezajímá, že někteří "vandalovéaletakyrybáři" poškozují při průchodu areálem majetek tenisového klubu, natož pak už vůbec ne to, že je to "třeba takto kompenzováno" tím, že se nepotřebná antuka sype do vody. Areál se dá zavřít, nebo ne? Je smutné a současně taky zarážející, že pokud z množství toho odpadu prokážu, že se tak dělo několik let, všichni ti, co procházeli k této vodě tenisovým areálem nebo jinou cestou, nedokázali ani varovně zvednout prst. To však souvisí spíše s celkovou náladou ve společnosti a ne s odvahou toho či onoho člověka.

V kartě mám i mobil, zavolej!

PYTLAKS - Profil | Pá 20.4.2012 11:19:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fanda z UH >> kdyby byl každý takový porybný jako ty ,tak by bylo kolem vod krásně,bez hledání jakéhokoliv přestupku a povyšování,buzerace jen proto,že si sednul porybnému na jeho oblíbené místo nebo že jsi z jiné mo nebo svazu,přeju ti hodně štěstí v tvém otcovském přístupu k rybářům a na arogantní porušovatele tvrdou ruku

Pinjo - Profil | Pá 20.4.2012 10:08:17

K článku Fandy z UH bych rád doplnil některé věci, které autor opomenul. Se vším, co je uvedeno v jeho článku souhlasím, auta u vody nemají, co dělat. Sám vyhledávám vody, kde se nedá dojet autem a které nejsou v centru města jako tato. Nicméně bych dodal, že se jedná o vodu, kde je obrovský rybářský tlak, kde 99% rybářů odnesou domů každého kapra, kterého vytáhnou, a to i nemírového, okolo vody je neuvěřitelný nepořádek, a to přesto, že se jedná o vodu, u které sídlí místní organizace MRS. Co se týká zmíněných tenistů, tak bych jen podotknul, že jen z jejich dobré vůle tolerují průchod k vodě přes jejich areál za situace, že se k vodě dá přijít ze kterékoli jiné strany, kdy mnozí rybáří při zamknuté bráně často ničí majetek tenisového klubu. Ke zveřejněným fotkám bych jen dodal, že se jedná o zpevnění hlínou a antukou, tzn. přírodním materiálem, už tak dost neudržovaného břehu, který za 2 měsíce zaroste tak, že bude naprosto k nerozeznání od ostatního terénu a mimo to i neprůchozí. Místní organizace se o okolí vody absolutně nestará, tenisté břeh sousedící s jejich areálem sami čistí a udržují. Po vichřici do vody napadalo několik obrovských stromů, které tam v současné době hnijí a lov je v této části téměř nemožný. Fandovi z UH fandím, vždy od každé vody z každé docházky odnesu pytel odpadků, nicméně tady asi pláče na špatném hrobě a měl by především zajít za představiteli místní rybářské organizace ke sjednání nápravy. Na závěr bych doporučil autorovi, aby snad raději chodil na ryby na nějakou jinou vodu, kde se snad ještě dá pokochat přírodou, neboť u této už to lepší asi nikdy nebude. Přesto děkuji, že byl někdo ochoten napsat tento článek. Pinjo z UH

Kajman60 - Profil | Pá 20.4.2012 0:04:50

Dart Ness >> ...myslím že těch plusů tam má zatím ještě málo. Hlavně nereagovali hlavně ti, kteří preferují jen tu SVOU pravdu. Ti mu ani hlas nedali....viz diskuze zpět...stáhli se jak mokří psi. A za mě....řekl(napsal) tím vše, pravděpodobně bych ho již neměl čím doplnit.

Dart Ness - Profil | Čt 19.4.2012 23:26:14

Fanda z UH >> Až jeden jediný člověk si po tvém příspěvku všiml,žes reagoval (nebo-dal sis práci s odpovědí),"meteor".Zbytek? Nevidím neslyším.Napsal jsi to naprosto přesně a jen mám dost velkou obavu jako ty,a to,že rybařina jako taková (a nebojím se to napsat) jde do prdele...bohužel.

Ivo - Profil | Čt 19.4.2012 18:39:40

kakr >>jasný - rozumím.

Ivo - Profil | Čt 19.4.2012 18:37:48

jurasoft >> stačilo, když se jeden frája snažil vyfotit mr. Topolánka. A jak to dopadlo ...:-)))

meteor - Profil | Čt 19.4.2012 14:34:15

Fanda z UH >> napsal jsi to velice pěkně, máš moji podporu i uznání... palec nahoru.

jurasoft - Profil | Čt 19.4.2012 14:33:09

JKB >> nebo bossy ruský mafie v karlovejch varech....

JKB - Profil | Čt 19.4.2012 14:30:34

Netipa - poslední hrdina MRKu >> mas pravdu