Konzervace boilie ...

Zajímá mne,jestli máte někdo zkušenost s použitím konzervačních látek při výrobě boilie ať už z vlastní směsi nebo z předmíchané tak ,aby vzniklo boilie, které lze dlouhodobě skladovat (něco jako hotovka). Pište zkušenosti a rady ohledně typů konzervantů, použitém množství ,vlastnostech,atd. Mražení, zavařování a podobné způsoby uchování prosím nepište, jde mi vyloženě o chemickou konzervaci nebo stabilizaci...
Autor diskuse: c.13 - Profil , 22.2.2011 kaprařina - nástrahy, návnady
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NPetr.J - Profil | Po 27.11.2017 9:00:25

penemecek >> Koule uvařím, nechám několik dní proschnout, ne úplně vysušit, tak normálně. Dám do kýble s víkem a zasypu solí, co se jí tam vejde, několikrát zatřesu, aby byly koule pěkně prosypané. potom jenom pořádně zavřít a konzervace je hotová. Kupuji tu nejobyčejnější sůl v tescu, kilo asi 4 Kč. Na kýbl se vejde tak asi 4 kg soli. Takto vydrží koule opravdu dlouho, klidně i rok. Co se týká záběrů ryb na nasolené koule, mám pocit, že ty ze soli jim chutnají ještě více, než čerstvé.

Nbysto - Profil | Po 27.11.2017 8:57:21

Ahojte, soľ naozaj funguje, mám to testované na gulach, kde je priamo milovaná kuracia pečeň a rôzne enzýmy a gule neplesniveju (mám odskúšané asi 3 mesiace), viac sa u mna neohrejú. Mám veľký asi 50 litrový súd, nasypem gule a zasypem solov. Dávkovanie si myslím je vhodne 1:1. Chalan, čo mám od neho gule to takto aj normálne predáva (samozrejme nie je tam žiadne chemicky konzervant)

Npenemecek - Profil | Po 27.11.2017 8:33:45

Petr.J >> Jaké množství soli dáváš na jeden kilogram koulí?

NPetr.J - Profil | Po 27.11.2017 7:16:15

Poslední taky zasypávám solí. Některé druhy cukrem. Vydrží i několik let. Je to spolehlivě a snadné.

NJPfish - Profil | Ne 26.11.2017 23:30:41

c.13 >> Chci se Tě zeptat, jak jsi to nakonec vyřešil.Našel jsi ten správný chem.konzervant?

NHáča - Profil | So 12.3.2011 15:50:01

Možná už to tu někdo psal-dobrej konzervant je moučkovej cukr. Můžeš použít do směsi ale dost to potom lepí takže doporučuju pozdější úpravu-uvařený koule trochu pocukrovat

Nc.13 - Profil | So 12.3.2011 14:17:04

SNOW >> Taky na tom něco bude :-)

NSNOW - Profil | So 5.3.2011 18:58:44

Quick2803 >> slehni to do saku a dej to sklepa.. neres konzervant kterej stoji pomerne dost penez ktere muzes urcite upotrebit treba u kvalitnejsich komponentu na kule.

NSampus - Profil | So 5.3.2011 18:36:48

Quick2803 >> Par mesiacov v pohode dlhsie som neskusal vzdy sa stare zasoby minuli.Raz som teda mal asi pol roka ostalo mi z jesene 2-3 kila a na jar v pohode akurat ze kybel bol zle zatvoreny a zacali mi to zrat mysi ale plesen veskera ziadna.

NQuick2803 - Profil | So 5.3.2011 17:40:12

Maugli001 >> normalně boilies uvaříš a pak pořádně vysušíš třeba 5 dní a pak to vydrží????

NMaugli001 - Profil | So 5.3.2011 15:49:16

Zásadně nepoužívám žádné konzervanty.Boilie necháváme vždy řádně usušit a skladujeme v uzavíratelných kýblích.Zůstane li nějaké boilie,tak ho ještě maximálně nadipujem a víc nic.V pohodě vydrží přez zimu na další chytání.

NQuick2803 - Profil | So 5.3.2011 15:32:00

Sampus >> a jak dlouho ti vydrží v těch kýblech

NSampus - Profil | So 5.3.2011 13:36:27

c.13 - >> Osobne pouzivam jednoduchu konzervaciu do tekutej zlozky pridavam 3 lyzice medu, na 1 kg zmesi.Po vysuseni sa mi ani raz nestalo ze by sa mi boili pokazil.Med nielenze konzervuje ale aj obsahuje kopu vyzivnych latok.Boili skladujem v plastovych kybloch.

Nfeederforever - Profil | So 5.3.2011 13:26:57

don Ferrari >> to sem trovhu přehnal s tim betonem, ale tohle určitě pomůže:-)))

Ndon Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:26:11

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:22:43 >> když budou jako beton, tak ti skořápky asi moc nepomůžou

Nfeederforever - Profil | So 5.3.2011 13:22:43

don Ferrari >> boilies bude asi docela beton, tak aspon neco na prokypření:-))))

Ndon Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:22:05

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:21:37 >> není zač,

Nfeederforever - Profil | So 5.3.2011 13:21:37

don Ferrari >> moc díky a moc jsi mi pomohl, určitě vyzkouším:-)))

Ndon Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:18:13

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:13:46 >> 100gr/kg

Nfeederforever - Profil | So 5.3.2011 13:13:46

don Ferrari >> takže na jaro dobré:-)) a kolik toho tak dáváš na kilo suché směsi???

Ndon Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:11:22

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:08:25 >> určitě lépe uvolňují,

Nfeederforever - Profil | So 5.3.2011 13:08:25

don Ferrari >> aha, a to se pak lépe rozpadá a vylučují aromata?? a je to znát???

Ndon Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:06:12

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:04:39 >> vejce vůbec nepoužívám, skořápky ano a to jen na jarní boilies pro lepší pórovitost,

Nfeederforever - Profil | So 5.3.2011 13:04:39

don Ferrari >> to tam normál hodís vejce bez rozseknuti, nebo vajíško vyliješ ty skořápky rozdrtíš do suchě směsi???

Ndon Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:01:56

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 12:54:16 >> jj

Nfeederforever - Profil | So 5.3.2011 12:54:16

don Ferrari >> hele v tom červeném boiliesu ty kousky to jsou skořápky???

Nc.13 - Profil | So 5.3.2011 12:50:05

don Ferrari >> Záleží co to je za smrad :-)

Ndon Ferrari - Profil | St 2.3.2011 20:22:54

c.13 >> jasně, že zavřené, kdo by to tady čuchal? :-))

Nc.13 - Profil | St 2.3.2011 20:12:13

don Ferrari >> Jen drobný dotaz k tvojí fotce dvou kýblíku boilie. To skladuješ normál zadeklované nebo v otevřených kýblících?

Nc.13 - Profil | Po 28.2.2011 21:39:46

Cloud >> To mi neříkáš nic nového, já jen jestli někdo neví, co se teda vlastně do těch hotovek dává a co to vlastně těm kapříkom cpeme :-)

NŠlapeto - Profil | Po 28.2.2011 21:37:27

Libor1 >> myslíš jakýmkoli konzervováním?

NCloud - Profil | Po 28.2.2011 21:28:15

c.13 >> Samozřejmě,že se jedná o konzervant pro pro potravinářský (a nejen) průmysl.Konzervantů je hodně moc.

Nc.13 - Profil | Po 28.2.2011 21:18:34

A není mezi přítomnými nějaký chemik,nebo opravdový znalec problematiky, protože podle mne i to co nabízí Tandem Baits nebo kdokoliv jiný je pouze nějaký potravinářský konzervant nebo jejich směs, který stojí pár korun ale prodává se za několikanásobnou cenu! Pro odborníka nebo člověka který vidí do výroby hotovek by neměl být problém svěřit nám co je to vlastně za konzervant! Nejde se takový frajer?

NLibor1 - Profil | Po 28.2.2011 21:17:49

Šlapeto >>

Hůř se konzervují směsi se základem z rybích mouček a velkým obsahem mléčných proteinů.
Velký vliv na dobu konzervace mají podmínky skladování.Boilies skladované v chladných místech a se stálou teplotou déle vydrží čerstvé.

NŠlapeto - Profil | Po 28.2.2011 20:41:09

don Ferrari >> Já až seženu rollball tak bych taky mohl něco ušmudlat :) děkuji moc, budu se těšít ;-)

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 20:38:11

Šlapeto >> ok, zítra to tady proběhnu, moc toho tady není, tak snad to seženu, jasně, že ti dám vědět,

NŠlapeto - Profil | Po 28.2.2011 20:36:41

don Ferrari >> Já bych řekl, že lepší budou vepřové..na bílkoviny možná ještě lepší hovězí :))) tak šup do nejbližšího supermarketu :)

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 20:35:40

Šlapeto >> no jo, ale já mám pouze kuřecí, :-((

NŠlapeto - Profil | Po 28.2.2011 20:31:32

don Ferrari >> paráda paráda :) Tak na mě kdyžtak nezapomeň a dáš mi prosím vědět jak to vypadá :)

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 20:29:15

Šlapeto >> chci do směsi taky přidat rozmixované játra, ale chtěl bych zachovat hotovky, tak to asi zítra prubnu,

NŠlapeto - Profil | Po 28.2.2011 20:20:36

don Ferrari >> Moc se mi totiž ty mixy z jater líbí, levné jednoduché a opravdu účinné :))

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 20:19:38

Šlapeto >> to ti nepovím, ale chystám se na to,

NŠlapeto - Profil | Po 28.2.2011 20:16:29

don Ferrari >> a myslíš, že to ukonzervuje i nějaké koule nadupané čerstvými namixovanými játry? :)

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 20:08:22

Radek Š >> když jsem ho začal do boilies používat, nezaznamenal jsem žádný rozdíl,

Nrover - Profil | Po 28.2.2011 20:06:27

Radek Š >>
Má, jako každý "konzervovaný" výrobek. Ale paradoxně někdy konzervováním atraktivitu zvedneš, chce to ale grif, ...né každý na to přijde :-)

NRadek Š - Profil | Po 28.2.2011 20:02:16

don Ferrari >> nemá ten konzervant nějaký vliv na atraktivitu boilie?

Nbuco1 - Profil | Po 28.2.2011 19:45:45

don Ferrari >> dakujem sa super radu !!!

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 19:40:44

buco1 >> ano

Nbuco1 - Profil | Po 28.2.2011 19:39:27

Ahoj chlapy takže ak som dobre pochopil konzervatn od tandem baits na kilo treba 100ml a primišat to do vajec ??

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 19:18:49

Radek Š >> stačí 100ml na 1kg suché směsi, po 8 měsících jako čerstvé

NRadek Š - Profil | Po 28.2.2011 18:31:21

Libor1 >> díky

NLibor1 - Profil | Po 28.2.2011 18:27:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Š >>

Takže dávkování je přímo z obalu etikety: 7% na 1kg těsta (1 kg suché směsy+ 12 vajec =cca1,6 kg váhy těsta - množství konzervantu 110g.

NRadek Š - Profil | Po 28.2.2011 15:20:18

Libor1 >> kolik dáváš toho konzervantu na 1 kg těsta? Díky

NLajnator - Profil | Po 28.2.2011 15:05:23

Quick2803 >> hele já chytám převážně na masový kule, takže např. ptačák s ovocem jsem nikdy takhle konzervovat nezkoušel, když ochutnáš vetšinu boilii na masovém základu, tak jsou hodně slaný...tam to 100% ničemu neškodí.
Slyšel jsem jen něco o kulích na akoholové bázi (do studené vody), že tam to trochu neplechu dělá ale osobně nemám žádný zkušenosti.

NTaky - Profil | Ne 27.2.2011 20:30:03

A co preservative liquid od cc moore , zkoušel jste ho někdo ?? Mám doma kanystr , ale ještě jsem ho nezkusil..

Ndon Ferrari - Profil | Ne 27.2.2011 20:25:39

kukac >> je to možné, chce to otestovat

Nkukac - Profil | Ne 27.2.2011 20:18:30

teraz som čital ,naozaj od václavíka treba zalievať a zdá sa mi že je to ešte cenovo vyhodnejšie ako Tandem Baits preserver

Ndon Ferrari - Profil | Ne 27.2.2011 20:12:15

kukac >> no jakou konzervaci zvolíš, od Václavíka jsem nikdy nepoužíval tak nemohu hodnotit,

Nkukac - Profil | Ne 27.2.2011 20:11:06

don Ferrari ??

Ndon Ferrari - Profil | Ne 27.2.2011 20:09:59

kukac >> to záleží už jen čistě na tobě ako :-))

NCloud - Profil | Ne 27.2.2011 20:07:37

kukac >> Ano aby se nekoupaly ale jen byly pokrytý,a pak zavřít do čistých igelitových sáčků s co nejméně vzduchem.Dát na tmavé a chladnější místo(sklep).