Carpsonbaits Cup II. Medvědí Jezero

Datum akce: 29.5.2024 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Moravskoslezský

96 hodinový závod dvoučlenných až čtyřčlenných týmů

Datum akce: 29.5.-2.6.2024
Zaměření: Kaprařina
Místo konání: Medvědí Jezero, Vražné http://medvedijezero.cz/
Kraj: Moravskoslezský
Počet týmů: 21
Startovné: 18 000,- Kč
Finanční ceny v hotovosti v celkové výši 355 000,- Kč, kromě věcných cen, pohárů a denních cen. A to i díky finančním darům od sponzorů. Děkujeme moc za podporu závodu👌. A toto není poslední verze cen!!
Typ závodu: položená
Typ bodování: těžba
Návnady + nástrahy: pouze boilies, pelety 4-30mm v neomezeném množství, boostery, dipy, obalovací těsta povoleny

1. Místo 100 000,- Kč + 2x poháry
2. Místo  65 000,- Kč + 2x poháry
3. Místo  40 000,- Kč + 2x poháry
4. Místo  20 000,- Kč + 2x poháry
5. Místo  10 000,- Kč + 2x poháry

Jezero bude rozčleněno na 3 sektory, jednotlivé umístění v sektorech bude oceněno následovně:

1. Místo v sektoru 10 000,- Kč + 2x poháry
2. Místo v sektoru  5 000,- Kč + 2x poháry
3. Místo v sektoru  3 000,- Kč + 2x poháry

Sektor CARPSONBAITS: 21,20,19,4,3,2,1
Sektor LOVÍME RYBY: 18,17,16,15,7,6,5
Sektor IMOTHEP CARPBAITS: 14,13,12,11,10,9,8

Všechny výše umístěné týmy budou rovněž odměněni věcnými cenami od sponzorů.

Prvních 5 umístěných týmu nemá nárok na umístění v sektoru.

Součet tří nejtěžších ryb: 15 000,- Kč finanční dar od sponzora + věcné ceny od sponzora sportovní rybolov Aqua Tršice + 2x poháry (v případě shodné váhy vyhrává tým s větší/dříve ulovenou větší rybou)

Nejtěžší bodovaná ryba: 15 000,- Kč finanční dar od sponzora + 2x poháry + věcná cena (v případě shodné váhy vyhrává tým s dříve ulovenou větší rybou)

Nejlehčí bodovaná ryba: 10 000,- Kč finanční dar od sponzora + 2x poháry (v případě shodné váhy vyhrává tým s dříve ulovenou menší rybou)

První bodovaná ryba: 3 000,- Kč finanční dar od sponzora + věcné ceny + 2x poháry

První bodovaný amur: 5 000,- Kč finanční dar od firmy Rukestav s.r.o. Rudolf a Pavlína Kedžuchovi

Poslední bodovaná ryba: 3 000,- Kč + 5 000,- Kč finanční dar od týmu S.P.C.A. carp fishing + věcné ceny + pohár

Tipovačka: 10 000,- Kč finanční dar od  Přemkovy Zastavárny, každý tým má dva tipy vítěz bere vše.

Team s nejtěžší ulovenou rybou nemá nárok na výhru součtu tří nejtěžších ryb.

Po celou dobu závodu budou vyhlašovány denní ceny, které budou postupně zveřejňovány na facebookové události.

Hlavní sponzor: CARPSONBAITS
Mediální partner: RECREW
Ostatní sponzoři: Lovíme ryby-prodejna Mošnov, IMOTHEP Carpbaits, Přemek Zástavárna, WATTHOUSE s. r. o., Tomáš Folta- Sádky Žabeň, SOLARPLAN s. r. o., Rybník ROSED, Zuzka Carp art, sportovní rybolov AQUA TRŠICE- Robert Rizman, MEDVĚDÍ jezero Vrážne, CT CARPSONBAITS Radim a Tomáš, CT R&P CARPSONBAITS, Rudolf a Pavlína Kedžuchovi, Rukestav s. r. o., S. P. C. A. Carp fishing, ARIZONA CARP- prodejna rybářských potřeb Ostrava-Poruba, zatopím.cz, FISHING RACE, KMR FISCH OPAVA

Další sponzory závodu budeme v průběhu zveřejňovat.

Průběh a výsledky závodů lze sledovat na Facebookové události Carpsonbaits Cup II. Medvědí Jezero a na https://carpsonbaits.mrk.cz/. Všichni soutěžící svou účastí udělují souhlas s pořizováním a zveřejňováním fotografií a videí ze závodu.

Na závodech pro Vás budeme mít rovněž připravené uvítací občerstvení a prvních 200 pivíček zdarma. Možnost příjezdu na jezero v úterý 28.5. od 18:00 hodin. Bude možnost zajištění stravy v podobě obědů a večeří za úhradu, začíná se středeční večeří a končí sobotní večeří. Jídelníček a cena budou zveřejněny včas před závody, úhrada na místě.

Přihlášky na:
Email: carpsonbaitscup@seznam.cz
Telefon: 739 002 029 Radim

V přihlášce je třeba uvést název týmu, jména a příjmení všech členů týmu a telefonní kontakt na kapitána týmu. Platební údaje Vám budou sděleny po akceptaci přihlášky.
Záloha je stanovena na 8 000,- Kč splatných do 31.1.2024. Tým je do soupisky zapsán až po připsání zálohy na účet. Zbytek startovného se doplácí na místě. Pokud dojde k odhlášení týmu, záloha se nevrací, v případě doplnění týmu ano. Závodníci startují a loví na vlastní nebezpečí, na jezeře platí zákaz psů.

Časový harmonogram:

Středa 29.5.2024
8:00-9:00 prezence, pohoštění
9:00-10:00 zahájení, losování
10:00-12:00 přesun a příprava lovného místa, zákaz krmení, markerování a použití deeperu!
12:00 start závodu

Neděle 2.6.2024
12:00 konec závodu
13:30 vyhlášení závodu

1. Losování: V první řadě se losuje pořadí, v jakém budou jednotlivé týmy losovat sektory a v tomto pořadí pak kdokoli z týmů vylosuje svůj sektor. Týmy budou k prvnímu losu přizvány podle data zaslání zálohy. Losuje se pouze jednou, výměna místa není možná. Sektory budou řádně vyznačeny na vodě bojkami, na břehu páskami a týmy s nimi budou seznámeny před začátkem závodu. Pokud nebude tým, nebo člen týmu přítomen včas na losování, vylosuje za něj pořadí, či sektor hlavní rozhodčí.
2. Soutěžící tým loví na čtyři pruty s použitím průběžné montáže, soutěžící je povinen dodržovat pravidla, která platí na Medvědím jezeře.
3. Nahazování je povoleno pouze ze břehu. Není povoleno zanášení nástrah či brodění při nahazování. Při podebírání a zdolávání ryby možnost vstupu na vlastní nebezpečí do vody po pas. Z důvodu bezpečnosti ryb je nutností po podebrání ryby pod podběrák umístit sak a přemístit rybu na podložku v saku včetně podběráku.
4. Zakrmovat a dopravovat návnadu do vody se smí pouze pomocí kobry, vnadící lopatky, praku, ruky, PVA. PVA materiál je určen pouze k montáži, nikoliv jako forma pravidelného zakrmování. Délka PVA max 5 cm a průměru 3,5cm. Krmit se smí pouze ze svého sektoru.
5. Povinná výbava: Podběrák s minimální délkou ramene 80cm, 4 eko saky z toho 3 plovoucí, desinfekce na ošetření, podložka typu kolébka/vanička o minimální délce 100cm, trojnožka na vážení, háčky o min. velikosti 6 a maximální 4 s protihrotem, vyprošťovač háčků, vlasec o min. průměru 0,30mm. Samozřejmostí je šetrné zacházení s rybou. Každý tým má za povinnost po setmění mít osvětlené lovné místo a to u každého stojanu (vidliček)
6. Každý soutěžící tým smí lovit, podebírat a zdolávat pouze ve svém sektoru a nesmí zasahovat do sektoru sousedního týmu. Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a zamotá se do sestavy sousedního týmu, musí tento tým být maximálně nápomocen druhému týmu při zdolávání ryby z důvodu šetrnosti bez možnosti podání protestu. Během celého závodu smí do sektoru lovícího týmu vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčího, případně ohlášená návštěva týmu, ostatní pouze se souhlasem závodníků.
7. Bodování: Boduje se kapr, amur a jeseter o jakékoliv váze. Vážení bude probíhat za přítomnosti rozhodčího při použití stejného vážícího saku a váhy, počítá se váha po odečtení 1 kg (váha vážícího saku). Každý ze soutěžících je sám zodpovědný za okamžité nahlášení svého úlovku a přivolání rozhodčího. Nahlášení bude pomocí telefonu, nebo osobně. Každá bodovaná ryba bude vyfocena a stvrzena v úlovkovém listě podpisem rozhodčího a člena týmu. Pokud ulovená ryba nebude vyfocená nebude počítána do výsledků závodu.
8. Na žádost rozhodčího je soutěžící povinen vytáhnout prut z vody ke kontrole. Každý den proběhne vylosování 2-4 týmů pro namátkovou kontrolu.
Při zjištění jakéhokoliv přestupku proti pravidlům je rozhodčí oprávněn udělit danému týmu pomyslnou 'žlutou kartu' a bude jim odebrána nejtěžší ulovená ryba. Pokud v době přestupku tým nemá bodovanou rybu, bude mu odečtena první ulovená ryba. Při opakovaném či hrubém porušení řádu může být soutěžící vykázán z rybníku bez nároku na náhradu. Žlutou kartu může po celou dobu závodu udělit kdokoliv z pověřených rozhodčích.
9. V případě, že se všichni soutěžící z týmu vzdálí nebo opustí své stanoviště, musí být jejich pruty vytaženy z vody.
10. Použití backleadu po celou dobu závodu zakázáno.
11. Zig rig povolen na 2 pruty tým. Při použití návazce nad 50cm je nutno použít vlasec nebo fluorocarbon a olovo o maximální váze 50 gramů.
12. Zákaz použití pletené šňůry v celém návinu či jako šokový návazec, možno použít pouze jako návazec pod olovem. Olověnou šňůru možno použít maximálně na poslední metr sestavy.
13. Návštěvy povoleny pouze po předchozí domluvě a nahlášení rozhodčímu v čase 10-19:00, dle platných pravidel platí přísný zákaz psů.
14. Loví se pouze na položenou, zákaz používání krmítek či namačkávání obalovací pasty na olovo.
15. Marker a deeper povolen po celou dobu závodu pouze po dobu nezbytně nutnou, nelze použít jako bójku. Při použití markeru a deeperu je potřeba stáhnout jednu udici.
16. Dojde-li k záběru těsně před koncem, soutěžící je povinen ihned upozornit rozhodčího a vedlejší tým, poté má libovolný čas na zdolání úlovku.
17. Po celou dobu závodu platí zákaz nadměrného užívání alkoholických nápojů a jiných omamných látek, samozřejmostí je slušné vystupování a fair play. Porušení tohoto pravidla bude bráno jako vážný přestupek a bude za to udělena žlutá karta.
18. Jedná se o soukromou akci a pořadatelé si vyhrazují plné právo na změnu propozic či na akceptaci/zamítnutí přihlášky. Co není povoleno, je zakázáno!

Hlavní rozhodčí + pořadatel: Radim Závodný
IT zázemí : Tomáš Huser

Soupiska:
1.CT Dešná - Milan Novotný, Kamil Pocar, Aleš Coufal záloha ✅
2.CT Carpsonbaits R&P OSTRAVA - Rudolf a Pavlína Kedžuchovi, Igor Balog záloha ✅
3.CT Arizona - Přemek Přichystal, Renáta Balátová +1 zaplaceno ✅
4.CT Lovíme Ryby - Tomáš Beseda, Rastislav Mrkvan, Miroslav Halatin záloha ✅
5.CT Prajzaci Imothep - David Černota, Jiří Černota, Dominik Sukatsch, Nikol Hlavenková záloha ✅
6.CT VALMIR - David Valdemar Matuška, Miroslav Zilvar záloha ✅
7.CT Carpsonbaits T&T - Tibor Chodelka, Tibor Chodelka záloha ✅
8.CT Vamos (SK) - Robert Stary, Martin Ružička, Tomáš Keckes záloha ✅
9.CT Rybáři Dětem - HZ Boilies  - František Kocúr, Jan Kaufman, Štěpán Řehák, Jaroslav Zatloukal záloha ✅
10.CT Megafish - František Škoda, Petr Vala, Jaroslav Dohnal záloha ✅
11.CT Tichý břeh Imothep - Jirka Raška, Dalibor Vašíček st. Dalibor Vašíček ml., Rostislav Otto záloha ✅
12.CT KMR FISCH OPAVA - Filip Mička, Václav Koutný, Peter Mička záloha ✅
13.CT Kamikaze - Raimund Chlápek, Roman Plaček záloha ✅
14.CT WYWAR (SK) - Ladislav Šenigla, Štefan Sládek záloha ✅
15.CT DIVOČÁCI - Lukáš Bieĺak, Ondřej Schneider, Jiří Schneider záloha ✅
16.CT Olymp - Matýsek Rachfalský, Ondra Benek záloha ✅
17.CT Carp Doctors - Marcel Havran, Tomáš Krejsa, Mirek Martinát, Honza Piecuch záloha ✅
18.CT OSTRAVACY - Karel Kavan, Tomáš Poskonka, Tomáš Novák záloha ✅
19.CT S.P.C.A. carp fishing - Petr Šenk, Jakub Šenk, Pavel Šenk záloha ✅
20.CT L&M Imothep - Lukáš Kala, Marie Kala +1 záloha ✅
21.CT MTV carp - Tomáš Macháček, Vladimír Macháček +1 záloha ✅

Náhradníci:

Za team Carpsonbaits se na Vás těší Radim a Tomáš.

 

TominoH - Profil - 15.7.2023