Ryba domácí - mňam!

Diskuse k bleskovce Ryba domácí - mňam!

Autor diskuse: pajda - Profil , 3.9.2008

Jovánek - Profil | Út 16.9.2008 20:26:09

Mrknato:Ty ryby v marketech jsou krmeny stejně granulemi,takže chuť-žádná sláva.A že jsou levnejší? To si raději připlatím za kvalitu.
Cottus:Ty už si ji jedl? To si nějak přeskočil dobu.

Cottus - Profil | Út 16.9.2008 20:15:32

Mrknato: ale ryba domácí je domácí...žádné granule,žádné bahno zapáchající....prostě mňam!.

Mrknato - Profil | Čt 11.9.2008 9:54:53

hraji : v některých marketech mají i živé ryby (duháky, štiky, amury, tolstolobce, líny, i kapry), které ti před tebou zabijí a jsou kupodivu i o dost levnější....

dujáč - Profil | Čt 11.9.2008 9:48:31

Jovánek:recept možná špatnej,ale ostrou poznám na 100%..ale jak říkáš,každej máme jinou chuť..jo candoš a okoun,to je jiná.. :-)

hraji - Profil | Čt 11.9.2008 9:45:30

Rybu, kterou jsem vlastnoručně nezabil, nebo neviděl zabít někoho jiného, bych asi nejedl. Už jen proto, že kdo jednou ochutnal čerstvou tresku okamžitě pochopí, že to, co se v našich obchodech prodává jako treska má do čerstvé ryby tak daleko, jako voda z Labe ke kojenecké vodě. A to se bohužel vztahuje i na ty poměrně drahé ryby jako jsou tuňáci. Prostě český obchodník na nějaké pokyny ohledně rozmrazování a opětného mražení kašle. O kvalitě ryb prodávaných například v Makru to platí taktéž. Raději budu jíst vlastnoručně nalovené plotice než tresku z igelitového sáčku.

Mrknato - Profil | Čt 11.9.2008 9:37:05

Jovánek: To víš, že ne, a ty to rozdejcháš. U nás jsou taky, ale zatím jsem žádnou nechytl, nejspíš proto, že na Labi už nechytám.... V zimě jsem dříve na Labi, při vyšší vodě chytával, ale ryb tam katastrofálně ubylo. Myslím tím proudnější úseky směrem ke Hradci Králové. Tím ale neříkám, že tam ryby nejsou. Zcela proti mému gustu je sednout si na bednu, naházet do vody kila krmení, dřepout si a dělat, že mě to baví. Nějaký recept na ostroretku by se mně ale hodil, ne že ne. Co když jednou...

Jovánek - Profil | St 10.9.2008 18:51:02

Rejpal číslo 1: To Ti to tak leží v žaludku? Nej mám 54,ale jsou i větší.50 není žádný problém.Copak tam u vás ne? Nebo je neumíš chytat? Chceš-li,dám Ti pár rad.

Mrknato - Profil | St 10.9.2008 17:59:27

Jovánek : to musí být ale tržní ostroretky, neníliž pravda, že? Nic tím chraň bůh nemyslím... ale 50, to jsi přehnal.... nebo né?

Jovánek - Profil | St 10.9.2008 17:35:05

Dujáč: jak jsem psal,je to věc názoru.Každý má jinak situovanou chuť.Mně ale chutná sám Štěpnička říkal,že ji řadí na stejno s candátem.Ještě to může být tím,že si nezvolil ten správný recept,anebo si si ji popletl s podouství.

dujáč - Profil | St 10.9.2008 8:18:19

Jovánek:ostroredka??jednou sem ji sežral,ale vůdec nic mi to maso neříkalo a to mám ryby rád..

Jovánek - Profil | St 10.9.2008 6:57:13

Lauri: Jindy Tě chválit nebudu.Tak dobře,posouvám to na únor.V létě ostroretky chytat neumím.

Lauri - Profil | Út 9.9.2008 23:35:04

Jovánek: To je v pohodě pochválíš mě jindy:)) Vím že jsi mistr ,,ostroretkař",rád bych přijal tvé pozvání,ale v lednu je na mě moc zima a spím ještě zimním rybářským spánkem.

Jovánek - Profil | Út 9.9.2008 22:01:45

Lauri: Rád bych pochválil Tvůj příspěvek,ale jsou zde i tací,kteří by si mysleli,že se sám chválím.Alespoň by to z toho tak vyplynulo. Jestli si nikdy nejedl ostroretku,rád tě pozvu na lednové chytání.Jdou krásné 50+,když to tedy jde. A mořské ryby od vaší firmy? Zatím nejlepší,co se mi dostalo na stůl.

Lauri - Profil | Út 9.9.2008 21:42:03

Jovánek: Tak to jsi nejedl mořské ryby od nás. To bys teprve koukal co je to za žrádlo:)) Jinak s těmi sladkovodními rybami máš taky pravdu,až na tu ostroretku tu jsem ještě neměl možnost zkusit,ale když si ji naučil jíst i vodňanského Miloše Štěpničku tak na tom asi něco bude. Kdyby nebyla tak dobrá,tak by o tobě jistě nepsal ve svém rybím receptáři. Jo to se nepovede jen tak někomu. No jo,ale bohužel nejsi asi koktusův oblíbenec,když zase tak blbě rejpe:((

Jovánek - Profil | Út 9.9.2008 18:37:18

Cottus:ty si snad pochutnáš na mořské rybě u nás běžně k dostání? Jak jsem psal,je to věc názoru,ale mně tedy ty několikrát polorozmrzlý sračky fakt ale nejedou.Něco jiného je mořská ryba čerstvá.Ale taky ne každá.

Cottus - Profil | Út 9.9.2008 18:23:56

RwC má plnou pravdu , a Jovánek je opravdu svazový...

Jovánek - Profil | Út 9.9.2008 18:15:43

No já myslím,že candát,okoun a ostroretka jsou jedny z nejlepších ryb,co se jí.A takový ty sračky bez chuti? No není pro mně,ale každému může chutnat něco jiného.

pepson - Profil | Út 9.9.2008 18:07:21

Teda toho Pangasius-alebo ako sa to volá som pár krát jedol a nič moc.Vôbec to nie je cítiť po rybe-nemyslím pachuť po bahne.Ale možno som divný,mám na tanieri radšej kapra ako zubáča.

Marula - Profil | Út 9.9.2008 17:17:19

pajda: Pendrek! Ten Ind chce akorát chránit krávy, který sou podle něj posvátný.

Marula - Profil | Út 9.9.2008 17:16:00

Na pangasia nemá žádná ryba. Máma ho dělá s takovou prefabrikovanou bílou omáčkou od viatny nebo někoho takovýho a nemá chybu. Škoda že tu nežije. Asi bych se provinil a občas nějakýho zmasil.