Diskuse k článku: Kukuřice 12x jinak

Diskuse k článku Kukuřice 12x jinak

Autor diskuse: Martin Maťák - Profil , 17.12.2005

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 22:43:35

Bachy-ty se budeš patlat s tlakáčovkou a já už budu z ryb doma, vykoupanej popíjet kafíčko-))

Bachy - Profil | So 16.12.2006 22:42:04

liborcarp - Jaký polosuchý vnitřek? :o)))))))) Mluvím o vařené né o nedovařené. :o)) Měj se, přeju ať Ti ta Tvá šlape.

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 22:41:01

Bachy-že jsem tak smělej jak si myslel udělá dobře-to jako že jí uvaříš na kaši a zaleješ mlíkem-asi nechápeš že to co píšu já je nejrychlejší ,nejlevnější způsob a hlavně v tuto zimní dobu.

Bachy - Profil | So 16.12.2006 22:38:37

liborcarp - Uděláš a líp. Sterilovaná je už "nasátá", kdežto u vařené máš možnost mlíko dodat ještě "než se úplně nasaje" a ona pak opravdu nasaje. :o)

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 22:35:10

Bachy-možná ale tuto mám vyzkoušenou a je lepší-pěkně měkoučká a tím jak je sterilovaná tak krásně dokáže nasát další tekutinu,to u tlakáčové neuděláš ani náhodou,pořád tam bude ten polosuchej vnitřek.

Bachy - Profil | So 16.12.2006 22:31:13

liborcarp - Ono když se ta tlakáčovka udělá s mlíkem dobře - divil by ses. :o)

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 22:26:23

Bachy-feeder-kuku rovnáse Vernet.

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 22:24:14

Bachy-chyba právě tato je na to lepší.Tlakáčovku nepoužívám.

Bachy - Profil | So 16.12.2006 22:18:56

liborcarp - U vařené kukuřice se to mlíko s esencí dostane hlouběji do struktury. :o)

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 21:52:46

Kukuřička stokrát jinak tuto jsem si připravil ma zítra feeder-trochu suš.mléka-nálev z plechovky+jahodová esence-báječné.

Roh1!ck - Profil | So 16.12.2006 20:14:51

Nejlepší zkušenosti mám z Bonduelle.Napíchnu tak 2-4 zrnka na háček,tak aby špička háčku trčela ( Vybírám jen ty kvalitní zrnka musí být pevné a nesmí se rozpadat). Nic lepšího než kukuřici neznám, hlavně v jarním období.

Fipkus - Profil | So 9.9.2006 19:40:58

Ja měl obyčejnou od teska a jel jsem na 8dni prič pak jsem na ni skusil chytat a přišli 3kámoši 40 42,5 a 43 ten tejden ležela v ledici a po tejdnu hezky voněla - ja ji před těma 8 dny rozdělal a pak ji dal do sklenice po džemu a neskysla...

Jiří 22 - Profil | St 12.7.2006 19:27:22

Je však škoda, že balení je moc velké a plechovku nemá cenu házet celou rybám. Nasytí se a neberou. Osvědčila se mi kuka od Znojmia v malé plechovečce ve slaném nálevu, ten zvýrazní chuť. Ale Znojmia jak známo zkrachovala.Rybařina výborná a množství akorát na jeden lov. Bonduelka je velká a pokud se nespotřebuje hned určitě víte, že kysne hlavně v letních parnech.

Sejrus | St 28.6.2006 9:46:58

Velmi dobrý článek,nejlepší zkušenosti mam také s Bonduelkou a nejhorší z kukuřicí z Kauflandu připadá mi ,že nejlépe ryby berou na kukuřici sterilovanou v sladkokyselém nálevu.Zdraví a hodně úspěšných rybářských výprav přeje Sejrus

kopac - Profil | Út 30.5.2006 0:50:09

Perfektní článek. Já preferuju bonduelku. Koupíme si s kámošem 3 ty větší plechovky, 2 a půl postupně naházíme naházíme je do řeky a zbytek podvazujem občas skombinujem s boilie sladká kukuřice od richworta (taková ochrana před ožíráním cejnů). Táké kuku občas smícháme s granulemi pro kapry a použijem krmítka hlavně ze začátku chytání pro rozkrmení. Kuku je spolehlivá návnada a když se s ní provnadí uspěšnost se dost zlepší.

kule | So 1.4.2006 3:18:16

Jednoznačně Vernet 3-roky zkoušeno Labe a písáky Bonduelka totalní odvar

Mr.Piket - Profil | Út 28.3.2006 12:16:22

Jestliže můžu doporučit tak z mé osobní zkušenosti mám nejraději zavařovanou kuku. Je mnohem šťavnatější a dobře drží na haku i mimo hak. Osonbě preferuji Bonduelku s kombinaci jednoho maňáku. Výborná nástraha......
Vojta

anton33 | Út 28.3.2006 12:00:55

Moze mi niekto odporucit značku dobrej mrazenej kukurice /na feeder/.

lukas | Čt 26.1.2006 11:54:51

zdar lidi ja na kukurici z plechovky moc rad nechytam. je to z toho duvodu ze ve vode moc dlouho nevidrzi jelikoz je u nas v babicích u UH velké množství bílých ryb. mnohem radeji pouzivam svou vlastní varenou kukurici nebo boiliie

janci - Profil | Pá 30.12.2005 23:22:16

martine: dobrej clanek, ale je fakt, ze je to hodnotenie velmi subjektivne, teda podmienene casom zberu kukurice...jendnoznacne sa mi osvedcila co najmladsia a najmeksia kukurica, ale treba natrafit na dobru davku!!!

Jenda - Profil | Pá 23.12.2005 22:22:20

Malej silnej háček, tak 10-16. Kupuju Mustad nebo Ressler. Dá se na něj chytat na všechny nastrahy.. Jenda

MrKos - Profil | Pá 23.12.2005 21:05:59

Jenda: neomlouvej se... nemáš za co ne? a co to je ten " polykáček"? jaká to je značka, velikost, označení ? mluvíme teď o háčku na kuku...

Jenda - Profil | Pá 23.12.2005 20:47:01

Tak už to přestaneme řešit jak správně napíchnout kukurici, každej at si ji nastražuje podle sebe a bude to hotová věc. Netušil jsem že spustím takovou lavinu tak se všem znalcům omlouvám. Jenda

Petr Štětina - Profil | Pá 23.12.2005 16:20:37

Zdárek co tady nezjistím za věci fáma na fámu tedy podle mojich znalostí.Já osobně vždy!!! nechávám koukat špičku háčku ať nastražím kuku,červa,housku prostě cokoliv ,když sem začinal chytat tak sem myslel že špička nesmí koukat aby se ryba nepíchla když chce ochutnat dneska vím že jak dojde ke kontaktu háčku a tlamky ryby není cesta zpátky a ryba se musí chytit.A zaznamenat záběr pak stačí přiseknout a rybu zdolat je jasné že to nejde říct ve 100% ale šance je větší než když špička nekouká a ryba má možnost nástrahu pustit aniž by se háček zachytil v tlamičce.Co se nastražení zrnek týká já vždycky napichju těsně pod slupku na druhé straně než je kořen zrnka

Jennda - Profil | Pá 23.12.2005 14:33:42

Hodně se mi osvědčila kukuřice ze sklenice české výroby. Je hodně sladká, velká a měkoučká. Bohužel název si nepamatuju. Chytám stylem na houpačku a tahle kuka se mi osvědčila nejvíc. Bonduelka je na perlíny, tlouště, cejny přece jen moc tvrdá, takže berou méně. Na druhé straně, když chci kapra, tak bonduelku nebo tvrdší kuku z plechovky. Nijak zvlášť to nerozlišuju, nicméně u větších zrn, které nejsou otevřené, ale zakončené takovou štopkou, tak je nahoře malinko nakousnu, čímž se zrno otevře a jsou tak více aromatičtější. I když se to zdá jako blbost, je to vyzkoušená finta. Na uzavřenější zrna berou méně a taky je blbé to, že to člověk občas díky tvrdosti zrna prosekne.

Bulk - Profil | Pá 23.12.2005 13:23:27

Jenda: Nežiješ náhodou v domnění, že háček musí být schováný aby ryba zabrala??

Maty - Profil | Pá 23.12.2005 13:03:00

Jenda: Promiň ale háček neschovávám nikdy, u žádné nástrahy, špička musí zůstat vždy volná, jinak to do vody nehodím.

Jenda - Profil | Pá 23.12.2005 12:30:13

Já používám polykáček takže se tam ten háček pěkně sková. To, jak se napichuje kukuřice jsem se dočetl z knížky o anglickém chytání kaprů na plavanou. Je fakt že je to různé ale tam je to tak ukázáno jako nejlepší způsob, na malý háček. Na velký je navlékám na ležato několik za sebe, ale já chytám většinou na jemno tak používám jen jedno zrnko. Já chytám krom kukuříce i na fazole,boby,mrkev,cizrna takže ty si stejně musím nachystat sám,takže si dělám i svou kukuřici a jsem s tím spokojen. Když jsem u toho, kdo zvás skoušel chytat na něco jiného než jen kukurice?

Maty - Profil | Čt 22.12.2005 12:47:34

Jenda: špička zůstane schovaná v zrnku? To myslíš vážně? To se mi nezdá jako zrovna ideální způsob nastražení, i přesto že pro Tebe je jediný správný.

Bulk - Profil | Čt 22.12.2005 12:37:38

MrKos: A nepřemýšlel jsi nad tím že ten Tvůj občasný úlovek bude tím že je ta kukuřice z plechu prostě divná???