Ukrajinci u Nás | MRK.cz

Ukrajinci u Nás

Přátelé a kamarádi dnes jsem byl na Zbraslavi na Berounce si zachytat po delší době jsem se konečně dostal k vodě to jsem ještě netušil co mě čeká..... Přijel jsem ráno a už byli břehy opravdu plné ale našel jsem si místečko tak jsem si rozložil stojan a šlo se na věc. Chtěl jsem si užít den na rybách ale místo toho jsem akorát vytočenej do nepříčetna tak se chci z toho aspoň vypsat. Já proti UK nic nemám pokud pracují a umějí se chovat. Ale aby byl u vody Křik, hudba na plné grády jako by byla nějaká párty a chování se jako by jim tam vše patřilo lámání stromů rozdělávání ohně kde se jim zachce to už je trochu moc. Dnes jsem chtěl zavolat rybářskou stráž jelikož na druhém břehu co se odehráválo bylo neskutečné pokaždé co vytáhli něco z vody okamžitě to dostalo na hlavu bylo jedno co bylo jedno jak velké ale hned do hlavy do igelitky a igelitku honem schovat za stromy. Bohužel jsem se nedovolal a na policii jsem volat nechtěl. Poté mi to nedalo uklidil jsem si výbavu a šel jsem se projít podél řeky tak podotýkám , že po celé délce řeky bylo narváno na obouch břehách a Česky mluvícího člověka jsem zde neslyšel ani neviděl. Proboha co se to tady děje ? Podotýkám , že je mi jedno jestli je to UK nebo Čech a nebo Slovák ale tohle jsem neviděl dělat nikoho jiného pouze UK. Tohle přece nejde kam to tu spěje ?
Autor diskuse: Tony579 - Profil , 17.3.2024 všeobecné - ostatní

Jaro-mir - Profil | Po 18.3.2024 0:44:50

Ukrajinci byli verbeš před válkou a jsou a budou i po válce , akorát jim teď narostli křídla. Díky našim politikům co lezou Ukrajině do prdele a rozhazují miliardama jak ožralý milionáři jsme tam kde jsme. Ukrajinců jsou plné nákupáky, hospody, kamkoli vyrazíte za kulturou všude jsou úkačka, všude na koupalištích, u vody, v kinech prostě všude. Mají tady prázdniny. Neumějí se chovat, neznají základní pravidla slušného chování jako pozdravit, poprosit a poděkovat. Přepadají, znásilňují , kradou. A ještě je budeme omlouvat, že je napadli, že chrání i nás apod. Rus nebo Ukrajinec obojí je špatně a u nás nemají co pohledávat.

jxr - Profil | Ne 17.3.2024 19:08:15

Nechápu, proč jsi ty policajty nezavolal. UK mají jinou mentalitu, stejně jako Rusové. Doma, ať si dělají co chtějí, ale pokud chtějí žít tady, budou respektovat zdejší pravidla. V opačném případě by měli jít zpátky na Ukrajinu a tam ať se chovají jak jsou zvyklí. Pokud jim to budeme od začátku tolerovat, přeroste nám to přes hlavu. Stejně jako na Rusy na ně platí jen pevná ruka. Nějaký čas jsem v Rusku pobyl, tak vím, o čem mluvím.

Lipan54 - Profil | Ne 17.3.2024 23:14:24

Dobrý večer kolegové,chytám 45 let,miluji rybaření a přírodu! Vyzývám vás všechny,bojujte za naše ryby a vody! Nemlčte,volejte a ozývejte se,když vidíte prasárny! Chováš se slušně,buď vítán,neumíš se chovat,nedáme ti pokoj! Znepříjemňovat,znepříjemňovat a zase znepříjemňovat!! Přece se nedáme od našich vod vyhnat! Nebudeme se přece bát chodit na ryby! Asi to nějakou dobu bude trvat,ale když to teď vzdáme,tak na rybaření můžeme zapomenout! Odvykli jsme si chránit naše bohatství,buď jsme ho prodali,nebo ho někomu dali! Já nikomu radost z rybaření zadarmo NEDÁM !!!

sven - Profil | Ne 17.3.2024 20:55:33

Čingi >> nevím jak momentálně ale dlouhou řadu let jsem školil nové členy (plus děti a RS) a pro dospělé členy, byly k dispozici i sady testových otázek v angličině, němčině a ruštině. Víc jak polovina Ukrajinců je ruskojazyčných a zbytek rusky dobře rozumí. Takže by s přezkoušovním pro získání prvního Rybářského lístku, neměl být žádný technický problém. Ale už jsem to položil, takže nevím, jestli ještě takové testy existují.
Podle mého názoru, se může stát členem Rybářského Svazu pouze občan ČR, občan EU a občan mimo EU s trvalým pobytem v ČR. Což osoba z třetích zemí se statutem uprchlíka, rozhodně není.
Tedy jsem přesvědčen, že v případě přijmutí takové osoby do Svazu, se jedná o obcházení platné legislativy.
Tím není samozřejmě taková osoba vyloučena z rybolovu na svazových vodách ale náleží ji povolenka pro nečlena, za zcela jinou finanční částku.
Dá se z toho vyvodit, že tímto způsobem, přichází Svaz o značnou finanční ztrátu a měly by z toho být vyvozeny důsledky...

vydra Lucky - Profil | Ne 17.3.2024 19:26:14

Klasika dneška. Ty si nevezmeš k vodě podložku a seberou ti povolenku, u nich není nic problém. Potřebuješ odoperovat počkáš si rok, dva, ale jsi li UK, světe div se, termín je hned. Potřebuješ pomoc od státu, podporu... Nemáš nárok. Ale když jsi UK, pohoda, najde se možnost. Jsou nevděční, arogantní, nežádoucí.

Bušák - Profil | Po 18.3.2024 17:51:21

Tony579 - >> tahle VERBEŽ nás tady okupovala od 68 roku, no a teď nás tady okupuje zase, a zase jí pozvala vláda. FERTIK

Tom - Tuk - Profil | Po 18.3.2024 11:54:13

Tony579 - >>
Jj...
Mám v živé paměti reakci některých zdejších mrkpsáčů, když jsem se těsně po začátku nesmyslného masového přijímání ukrajinských "běženců před válkou" v jakési diskusi zde na MRKu zmínil, že bude u vody veselo převelice. A napsal jsem to protože jsem tam jezdil rybařit a velmi dobře znám jejich mentalitu, chování a zvyky...
Napsal jsem někam něco ve smyslu "ani netušíte a ani ve snu si neumíte představit co nás u vody do roka čeká, já je znám, připravte se na děs nevídaný" a strhla se bouře jakýže to jsem nenávistný zmetek...
Njn...

sven - Profil | Po 18.3.2024 11:26:28

Jirka1 >> samozřejmě, že tě ukáčka nenasrali..když do toho vašeho zapadákova, nemají mapu .-)
Jasně, že i s vašimi romy, je lepší vycházet po dobrém .-)
Btw,. Nám tu RF nemá co obsadit, bo jednak nám tu už skoro nic nepatří a druhak jsme pro ni ekonomicky a vojensky, zcela bezvýznamnou zemičkou..
Na nás mohl mít zájem SSSR, když jsme tvořili západní hranici, mezi NATO a Varšavskou Smlouvou. Dnes je ta hranice na UA, takže nás má naprosto v řiti...
Nepřikládejme si větší význam z globalního hlediska, než skutečně máme...
Jo a emigrovat, už není kam...pokud se podaří ohýnek rozfoukat, nebude bezpečně nikde... tím myslím naprosto nikde...

Slavíček - Profil | Ne 17.3.2024 19:33:41

no comment >> Přesně hned budeš pro ruský aktivista .Tohle nejde pochopit bavil jsem se s chlapem u vody měl operaci kolene čekal na to dobu byl tam Ukrajinec a pochvaloval si že mu udělali operaci hned jak máme dobré zdravotnictví. Že prý je nařízení ze musí Ukrajince brát přednostně . Přitom moje matka na tu operaci čekala přes 10 let. S téhle vlády se mě chce blit. Na vlastní lidi serou a cizím lezou horem dolem do zadku.

Čingi - Profil | Ne 17.3.2024 20:25:16

Bohužel obraz dnešní doby.Pro slušné rybáře je to rozčarování,jak probíhá školení těchto rádoby rybářů?.Všechno je to bohužel o penězích.Zajímalo by mě a i určitě ostatní,kolik ČRS eviduje nových členů z řad Ukrajinských občanů a kolik inkasoval za povolenky.V sobotu jsem školil nové členy naší M.O.Důraz na zacházení s rybou,chování u vody a dodržování R.Ř.Děti si to za čas budou osvojovat jako normalní standart.Tak si říkám kdo a jak se při přijímání věnoval těm Ukrajincům.Myslím,že nic moc.Je mi upřímně líto toho co se v jejich zemi děje a opravdu bych to nechtěl zažít ani náhodou.Ale to je přece neopravňuje k tomu aby se jako hosti v naší zemi, chovali tak jak je popsáno.Mně se zdá že rybařina se stala módou a chytá kde kdo.Je tedy na R.S.aby se více ve spolupráci s Policií Č.R.věnovala kontrolám na revírech kde je enormní tlak od těchto rybářů.Píšu s policií protože si myslím,že R.S.by se mohla dostat do problémů.Tak doufejme že se to zlepší.

sven - Profil | Ne 17.3.2024 21:53:14

potočák 62 >> Ahoj. Dobře, že jsi to zmínil. V žádném případě nelze paušalizovat, že všichni UA jsou bordeláři opilci a násilníci..
Ti normální a těch je většina, prostě nejsou vidět. Také jich pár znám a jsou to normální pracovití, příjemní a vstřícní lidé. Ale je třeba dodat, že všichni tu jsou už z !předválečné" doby a tedy usazení. Ono také zaleží, kdo odkud je..jestli to je venkovský skromný člověk nebo rozeřvaný a roztahoačný, kyjevský nácek.. Ukrajina není homogenní státní útvar ale v podstatě tři různé oblasti, s rozdílnou historií a rozdílnými náturami obyvatelstva... Samozřejmě, že příliv migrace není žádná výhra ale na druhou stranu jak říkám, pořád lepší než půl milionu negramotných zulukafrů z afrického pralesa..viz. Britanie, Francie, Německo...
Ono se to časem vsákne... .-)

Slavíček - Profil | Ne 17.3.2024 19:24:18

A co jako čekal svaz ? To že těmhle prodávají listek jenom potvrdili jak jim jde pouze o prachy bez ohledu v jakém stavu budou revíry svazu .Je mě stoho smutno ne že si nechají sebrat vody že někde se nedostaneš ani k vodě ale ještě přijmou lidi kteří se chovají jak hovada.

Creature fiends - Profil | Po 18.3.2024 14:41:18

kakr >> u nás je jich tolik, že s tím nikdo nic neudělá aby neskončil s kudlou v břiše. Prodavač z ryb. potřeb který zároveň vydává územní povolenky si řekl dost a přestal je těm kun.ám prodávat a když to řekl čilimníkům tak ho zmrdali, že to né, ať jim to prodává dál, že stejně budou pytlačit a takhle z nich jsou aspoň peníze. 🤮🤮🤮

$ - Profil | Po 18.3.2024 8:57:32

Jirka1 >> asi jsi se dlouho nerozhlížel kolem sebe, to, čeho se bojíš, tady dávno je. A jen jsi mi potvrdil, jak jsou lidé méně všímaví a obezřetní, pokud se šrouby utahují pomalu a nenápadně

bart.bm - Profil | Po 18.3.2024 5:59:38

Jaro-mir >> tak Ukrajina jako taková,měla k tomu vždy předpoklady.Ta země je křižovatkou odnepaměti a místem kde končí evropský les a začíná asijská step. Jejich slavní Kozáci byly taky odpad společnosti,který byl vyhnán do stepí. Národní hrdiny měli defakto jen dva,z toho jeden je Bandera. Že Azov měl nacist směr je taky veřejné známo. A jejich mentalita je,,já vše,ty nic" neříkám že všichni ,ale drtivá to má v sobě. Akorát ženské jsou naučené sloužit a mlčet. Nemám na mysli mladé.

kakr - Profil | Po 18.3.2024 14:25:51

Máme ve spolku asi 35 Ukrajinců, aby mohli být členy spolku musí splnit podmínky dané Stanovami MRS. Jsou velmi jednoduché, všichni cizinci (včetně Slováků) musí mít v ČR trvalý, nebo dlouhodobý pobyt a přes to nejede vlak. Jejich sumáře jsou na rozdíl od sumářů našich členů vedené velmi dobře a asi jim nejvíce chutnají karasi stříbřití, těch mají přisvojeno hafo. Za posledních cca 10 let máme mezi nimi i jednoho trestance, byl polapen RS při lovu na tři pruty mimo stanovenou dobu lovu. Má povolenku v čistírně do konce roku 2024.
Jak se chovají na kaprodromech typu Mušov nevím, ale RS si s nimi dokáže na našem revíru s PČR poradit a nejen s Ukrajinci.

Slavíček - Profil | Ne 17.3.2024 20:42:07

V.P.S. >> Dělej si srandu jinde táhle vláda ten bordel umožnila . Nic proti ale tohle už není pomoc co předvádí ale lezení do zadku za každou cenu na úkor českých občanů co platí řádně daně

martin37 - Profil | Ne 17.3.2024 20:59:33

Jsem RS v Praze....kdykoli jsme volali PČR , vždy přijeli.Příště je zavolej.Při pálení ohňů stačí volat Městskou,tam už je to s příjezdy horší.Jinak dnes v centru 19 lidí kontrolovaných,z toho 2 češi,zbytek UA.Jedna zabavená povolenka,pán měl ve vezírku hájené tlouště.

potočák 62 - Profil | Ne 17.3.2024 20:56:09

Tony579 >> ahoj. Je to jednoduché,příště zavolat státní policii-RS až potom. U policie je každý hovor nahráván. A nahlásit podezření na porušení zákona o rybářství-lov hájených druhů ryb,ponechání ryb které nemají stanovenou míru a td.V případě lámání větví a rozdělávání ohńů k tomu přidat podezření na porušení zákona o ochraně přírody a krajiny.Když to bude možné,tak natočit nebo nafotit . A nedát se odbít,porušení zákona je porušení zákona a když by nechtěli přijet,tak klidně uvést,že jsi si to volání nahrál a že si budeš stěžovat. Ale myslím,alespoń z vlastní zkušenosti,že bez problémů přijedou. Podobné chování některých ukrajinců je potřeba včas zarazit. Na druhou stranu mám několik ukrajinských kamarádů,byla to práce jim některé věci vysvětlit i jak se na rybách chovat ale když to pochopili,tak nejsou s nimi žádné problémy a chovají se jako ostatní rybáři. Petrův Zdar

Martin M. - Profil | Po 18.3.2024 19:15:13

Podle mne by pomohlo, kdyby pulku pokuty za prestupky musel zaplatit rybar a druhou pulku jeho MO.

Rudina - Profil | Po 18.3.2024 8:16:55

teoretik >> nic, to byla jen nadsázka, já jen, že úkáčka se jim tu říkalo od nepaměti a nejednou hodně lidí odkazuje na Velkou Británii, jen aby zesměšnili toho, kdo to UK napsal.

Creature fiends - Profil | Po 18.3.2024 13:59:25

Rudina >> Tak ty jsi hodně mimo. Jak spolu souvisí pojmenování úkáčka se zaběhlou mezinárodní zkratkou UA a UK ? To zesměšňuješ možná tak sám sebe, že neznáš učivo základní školy a snažíš se ty dehonestovat lidi který na tu chybu upozornili. Určitě nejde o to někoho zesměšnit, zvlášť když na rybářským webu na tebe všude kouká UK styl apod. jenže to by občas chtělo zapojit mozek a ne opisovat stejnou chybu po 20 lidech před tebou. A to že jsou úkáčka mrd.y všichni víme, já s nima vyrůstal od mala ve městě plným fabrik a ubytoven a byli to jebky už dávno před válkou. Ty co tu byli už třeba kolem roku 2000 byli ještě horší, tě zmlátili třeba jen kvůli botám nebo bundě. Nechápu že někdo píše že ne všichni jsou takový, zrovna u nich to neni pravda. I když platí nájem a chodí do práce tak za souseda je nechcete a za kolegu taky ne protože i tyhle podle některých ty normální jsou taky zmrdi. V bytě po 3 rodinách bitky bordel řev a v práci si myslí že jsou něco víc než Češi a ješte jim to prochází. Zlatý cikáni

RBS - Profil | Po 18.3.2024 11:50:14

Bohužel mám úplně stejný zážitek jako Tony579. Nedá se to říct jinak, než bordel u vody. Už když jsem přicházel, tak jsem si všiml, že vedle k Ukrajinci přišla návštěva. Koukám, vyndává vezírek, jeden kapr jde do igelitky a pryč...Za chvíli přišel ze druhé strany porybný a tak jsem mu to řekl. Asi vás nepřekvapí, že rybařící UA spoluobčan měl napsaného jenom jednoho kapra.... Jak to porybný vyřešil nevím, ale asi mu vzal papíry, protože UA hrozně nadával a musel to zabalit. Pak mi ještě před odchodem chtěl dát UA do držky (naštěstí byl vedle kolega).

mejla - Profil | Po 18.3.2024 11:41:15

Jejich arogance je neuvěřitelná, počínají si tady jako kdyby jim tady všechno patřilo,vím o čem píšu ,setkávám se s nima v práci od 1992, a pracuji s nimi do dnes. Najde se pár výjimek ale to je tak dva tři ze sta, ještě víc jich tady máme. Zbytek když se ožere tak jsou jako když sklepete ze stromu. Jen chlastat fetovat a dělat bordel. Dokonce za máma byl jeden UA jestli nemáme tvrdé drogy. No to už je moc!!!! A že pytlačí ví každý,jen se jich všichni bojí. U nás pytlačí Ůkáčka a Bulhaři.

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 20:48:34

Salvatorio41 >> Za tohoto stavu se s tím nedá nic dělat. Jenom se podívej na chování kolegy co to tady napsal. PČR nezavolal, nic nezdokumentoval - protože se posral, ale jak správně uvedl je pouze ostrou tužkou v penále.
Prý nic nemá proti UK, ale cituje 6-leté ditě, kterému bezmezně věří. Nevěřím, že břehy byly plné pouze UK. Pěkně se to čte a je to pro spoustu lidí další vděčné téma.
Teď od něho očekávám, že mi zase dá další škleba.

karlak - Profil | Ne 17.3.2024 19:17:27

no pripadas mi jako zenska co hlasi znasilneni po 20letech pokud jsi to neresil u vody tak trady neplac ovsem je z podivem ze v so+ne tam nebyla rs s policii kde se prave dalo cekat toto svinstvo a ptam se kde jsou vsichni ti clenove ryb.straze na druhou stranu nechapu web rybari praha kde oznamuji kam se co vysadilo to si myslim ze tato chlouba a informace neni relevantni

Pedro1 - Profil | Po 18.3.2024 15:43:16

splávkař >> Hele nechci Ti kazit iluze, ale je to tisíckrát prokázaná pravda, zespoda s rybařinou nic neuděláš, ale vůbec nic. Představa, jak přijdeš na schůzi, do tří let jsi předseda MO a do pěti let můžeš mluvit do dění v kraji je naprosto, ale naprosto mylná.

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 15:03:55

Přečetl jsem si cca 25 příspěvků a nestačím se divit kolik tu máme ukřivděných uplakaných hrdinů kteří 100% vědí jak lousknutím prstu vyléčit všechen ten hnus a bídu téhle doby. Dochází vám vůbec, že kdyby ti, který jste si zvolili do svého čela nebo jste svou pasivitou jejich volbu podpořili dbali svých povinností tak se drtivá většina těch otřesných zážitků které popisujete vůbec nestala? Dochází vám vůbec, že kdyby nebylo korupce na straně MO ČRS, jejich bafuňářů tak tihle UA u vody nepotkáte (RL mají díky jejich potvrzení o způsobilosti ) nebo se budou chovat jinak neb by věděli, že od tý vody mohou být vcelku snadno odejiti. Sám si pamatuji, že se přijetí nových členů schvalovalo na výročce. Bohužel v systému kde jde jen o peníze a někdy taky tak trochu K88+ se před nimi jedni skloní a druzí budou maximálně poštěkávat opodál to lepší nebude a to tu má být nová centrální evidence se kterou by to bylo ještě snažší než dřív. Zajímal se někdo o to, kdo je tím trojským koněm u kterého to všechno klíčí? Kdo falšuje ta potvrzení o zkoušce pro získání RL? Žádal někdo státního úředníka , PČR aby se nějaký podezřelý případ zavánějící podvodem prošetřil?
Na závěr si dovolím připomenout, že před UA to byli Poláci, Vietnamci.....

u x a - Profil | Po 18.3.2024 9:57:10

Víte proč se tak ukrajinci zajímají o volby v Rusku??protože sami žádné nemají:-))

Jirka1 - Profil | Ne 17.3.2024 21:18:49

vydra Lucky >> Mě přijde, že je tu v ČR obecně taková mentalita, že se lidi smířili s tím, že jim o životě rozhoduje někdo jinej. Pobrekávaj, že politik za ně nějak rozhodl, že je svět nespravedlivej. To je ale důsledek toho, že lidi chtějí, aby za ně věci zařízoval stát...

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 20:11:47

Salvatorio41 >> Každý národ má v průměru stejné procento idiotů a naše republika není tohoto procenta ušetřena. Jenom si vzpomínám na náš vstup do EU co si o nás mysleli naši západní sousedi - nejspíš jsi o tom nic neslyšel.

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 20:04:06

Tony579 >> Já ti nevím, ale vyrukovat tady s něčím co uvedl žák 1. třídy mi připadá hodně zvláštní, možná i ubohé. Možná by jsi měl se zaměřit na to co provedl našinec v zahraničí a zkusit z toho udělat nějaký relevantní závěr. Svých idiotů má tato republika víc než dost, ale chápu, že je lepší tepat jinou národnost.

Pindˇa - Profil | Ne 17.3.2024 19:50:44

Tony579 >> Policajti by se ti akorát vysmáli, musí se jich zastávat v závažnější případech, než je drancovani vody a dělání bordelu

Tony579 - Profil | Ne 17.3.2024 19:43:05

Já jenom nechápu kde se v nich bere ta drzost
Měli by být rádi a líbat nám prd.. ale oni se tady chovají jako by jsme mi byli vetřelci. Jenom když to slyším od svých děcek ve škole co se tam děje a co tam dělají UK děti nedávno za mnou přišel syn a říká mi že jeden nejmenovaný kluk mu říkal že to tady bude všechno jejich pozor první třída. Takže rodiče je už učí že je to tady jejich opravdu neskutečný

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 18:11:09

kakr >> Vsadil bych se, že značná část cizinců co za posledních 18 měsíců získala potvrzení o zkoušce tohle všechno vyřešila v rámci dvou návštěv a jedné souhrnné platby třeba v nějaké rybářské prodejně nebo přes nějakého ,,kamaráda,, stejně jako členství a výdej povolenky. Není divu, že se pak někteří diví tomu, co u vody předvádějí. Nechci je omlouvat, ale za tenhle bordel by se měli zodpovídat ti, co jim k té vodě za prachy či jinou protislužbu zločinně pomohli. Oni udělali vše, co se po nich chtělo a často ani netuší co je tu legální či nelegální, slušné a neslušné.
Jistě pamatuješ na časy prvních výletů za železnou oponu kde na krámech byly plný regály naprosto nevídaných věcí a spousta čechů to tam kradla s pocitem, že si to mají lépe hlídat.....

Lipan54 - Profil | Po 18.3.2024 15:40:10

splávkař >> Ano,tady je ten zakopaný pes! Dvě velké organizace, když jsem se ptal, proč jim dávají povolenky, odpověď byla vždy stejná! Když jim to neprodáme my, prodají jim to oni!!! A jsme zase u peněz!! Ale zamyslel se někdo, jestli je to vůbec zisk,nebo spíše prodělek!! A proč někoho nenapadlo lobovat za to,aby cizincům za pytlačení hrozilo vyhoštění?!

Jirka1 - Profil | Po 18.3.2024 8:24:46

Jaro-mir >> Zatím mě ukrajinci tak nenasrali, abych je považoval obecně za podlidi, jako to máš ty. Snažím se přistupovat k lidem individuálně, dokonce i k našim romům/cikánům, což mnozí nedovedou pochopit. Teda až na volby, tam si říkám, jaký jsme čuráci v týhle zemi (plošně).
Ta politika držet ruský hranice daleko mi přijde velmi rozumná. Protože když rusák dorazí sem - až to tu budou jednou chtít tady obsadit, tak tady nikdo bojovat nebude - já rozhodně ne. A pak tady bude nesvoboda, chytrý mozky odjedou pryč a zůstanou blbci a oportunisti, moc státu se neúnosně zvětší a tím i korupce - čas emigrovat, dokud nepostaví dráty.

Knapík - Profil | Po 18.3.2024 8:15:08

Mně třeba jeden Ukrajinec včera nabízel kapra, tak byl hodný. Tak jsem ho zdvořile odmítl. Bral dva, ale myslím, že nezapsal ani jednoho.

Creature fiends - Profil | Po 18.3.2024 4:06:22

Nenazývejte ty zmetky jako občany Velké Británie. Jeden napíše UK a už to jedou všichni. Na rybářským webu 😒

V.P.S. - Profil | Ne 17.3.2024 20:48:44

Slavíček >> No ,já myslel ,že těchto pindů budu ušetrenej alespoň na rybářským webu, víš?🙄

Salvatorio41 - Profil | Ne 17.3.2024 20:31:57

Honza7 >> Ukrajinci se tu u vody chovali jak čuňata už před válkou.když sem jezdili chytat na hostovačku z Německa.Tam by si to nedovolili.Tedy tenkrát.Ale je to jedno,uz je to stejně v čudu

Salvatorio41 - Profil | Ne 17.3.2024 20:07:27

Honza7 >> Kdyby se ta národnost chovala jako slušnej středoevropan,tak jí nikdo netepe a i si s ní u vody rád pokecá.

sven - Profil | Ne 17.3.2024 19:47:44

Já bych si od toho přivolání policie, nic nesliboval... instrukce jsou jasné...
A tohle byl pouhý jedinec, nikoli celá grupa, zlitých mužíků...

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 20:15:56

hraji >> U vás v MO přezkušují nováčky výhradně jedinci kteří nejsou pověřenými členy RS?
Já byl několikrát fyzicky přítomen školení i zkoušek v několika MO a pamatuji se, že většina těch co školili či zkoušeli nosili odznak RS tak, že si ho nešlo nevšimnout? Myslíš, že to byla atrapa?

Martin M. - Profil | Po 18.3.2024 19:45:19

splávkař >> nejaka hrozba za neposlusne cleny by tam pro MO kazdopadne mela byt. Sam mam zkusenost, ze ten postup, co psal kakr, se nedodrzuje, a to pritom nikdo ani nedaval uplatky ani za zkousku nic neplatil, dokonce ani nevedel, ze nejaka zkouska bude, proste automaticky dostal potvrzeni o zkousce, ktera se vubec nekonala.

Rožnovák - Profil | Po 18.3.2024 19:00:25

Tony579 - >> Na Tom že je na březích řeky narváno i pokud jde o Ukrajince nespatřuji nic hrozného- pokud mají výkon rybářského práva povolen a chovají se podle toho. Podle přispěvku jsem pochopil že šlo i jednu skupinu Ua co porušovala platné - policii si měl zavolat - ne se z toho vypisovat- to je prd platné.
Nebudeme ďelat že našinec nesakuje ryby navíc, neláme větve, neďelá ohně u vody - bordel atd - stači si projet soc sítě- nebo souhrn přestupků- i našinec se chováčasto hůř jak cizinec a cizinec líp jak našinec 🙄- jen cizinec je vždy víc vidět a slyšet

Aiwen - Profil | Po 18.3.2024 13:12:23

V okolí BV u vody jsou taky UA. Někteří se chovají slušně, dodržují pořádek u vody a i ryby pouští. Jiní zabíjí a hazou do kufru vše co se pověsí na háček bez dodržení doby hájení ci lovné míry. Upozorňovalo se na to několikrát ale bez úspěchu. Rozšířili se i různé pytlacky okolo vody a různé systémy s více hačkami na podsekavani ryb.

bart.bm - Profil | Po 18.3.2024 12:01:55

Tom - Tuk >> tak ono se stačí podívat na YouTube kam dávají ty svoje Šašlik párty od vody jak to v reálu vypadá.

V.P.S. - Profil | Ne 17.3.2024 20:38:48

Slavíček >> On tam s ukáčkama chytal i Fiala?🤣

no comment - Profil | Ne 17.3.2024 19:55:36

Ja v Nemecku zadnyho nepotkal, teda na rybach. Tady se papiry nerozdavaj, tady musis udelat zkousky na Dekra, a to neojebes. Oni maj ti Ukrajinci k Cesku tak blizko protoze je tam asi stejnej bordel.

Slavíček - Profil | Ne 17.3.2024 19:54:22

Vydra revírní >> Fialu a jeho bandu

Salvatorio41 - Profil | Ne 17.3.2024 19:53:12

Stejně se jim nic nestane když zavoláš.U nás už před válkou vláčeli v dubnu a nikdo si jich nevšimnul.Kontrolujou se jen češi.ty neremcaj a nechaj si všechno líbit.

no comment - Profil | Ne 17.3.2024 19:30:51

Tony579 >> Hlavne anonymne, v bananove republice se to muze proti tobe rychle obratit 😉

no comment - Profil | Ne 17.3.2024 19:26:19

Tak kdyz jim vybirate na drony tak by jste jim mohli koupit nejakej soukromak a byl by klid 😂

u x a - Profil | Ne 17.3.2024 19:09:56

musíme si zvykat..sláva jim sláva UA!!

hraji - Profil | Po 18.3.2024 20:08:04

splávkař >> RS nemá se zkouškami pro získání prvního rybářského lístku nic společného. Něco sis vyfabuloval a teď to tady šíříš jako fakt.

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 15:59:08

Lipan54 >> držitel RL si povolenku obstará vždy a velmi snadno. Dohled by si zasloužil přístup k prvnímu RL kde jsou podmínky jasné stanoveny zákonem. Celý to stojí na státním ouradovi a obvykle pověřené MO která má za úplatu školit a přezkušovat znalost ryb. zákona a tam systém myslím selhává. Na každém potvrzení pro vydání RL je razítko a podpis (a nebývá to zadarmo) Tam bych hledal zodpovědnost.

dada11 - Profil | Po 18.3.2024 7:29:21

Tony579 - >> O prázdninách se tohle děje u nás na přehradě furt. A jsou to Česky mluvící lidé. Je to všechno o lidech.

Dr.Ploutvička - Profil | Po 18.3.2024 6:32:16

To se přijeďte podívat k nám na Dyji 7.V neděli jsem si tam připadal jak na dovolený v některý ruskojazyčný zemi.

Čingi - Profil | Ne 17.3.2024 21:28:44

sven >> No s tím nelze než souhlasit.Ale jak píšeš pokud to není občan ČR a nebo EU tak potom na základě čeho je jim vydána povolenka a R.L.?Jakože humanitarní pomoc?.Mě nevadí že loví ale to že pro ně neplatí pravidla jako pro ostatní.

Tony579 - Profil | Ne 17.3.2024 21:04:55

potočák 62 >> Určitě to příště udělám jel jsem na ryby po docela dlouhé době tak jsem si chtěl v klidu zachytat a ne tam řešit problémy. Teď vím , že jsem měl volat jak tady zmiňuje kolega Honza , že jsem měl natočit porušení zákona tak bych to točil dost blbě na takovou dálku zrovna v tom místě kde se řeka rozděluje u přístavu je to široký a myslím si , že by nebylo nic vidět z videa. Já rozhodně nemám nic proti UK občanům to by mohl být kdokoliv jiný a byl bych naštvaný úplně stejně. Je jedno jaké národnosti kdo je, idiot zůstane idiotem.

valcha186 - Profil | Ne 17.3.2024 20:59:01

Honza7 >> Asi měl rozum, že nevolal. Výslechy na policii, u soudu, odvolací jednání u soudu, doplnění výslechu na policii, protože lhát se musí podle potřeby. A měl by zkažený názor na celé to jednání. Tím si ušetřil dost a dost starostí. Výsledek nula, upuštění od potrestání, postačí projednání u soudu. A můžeme jít znovu lovit. Možná nějaké hodiny, nebo rychle odjet na dovolenou. Možná i postih za to že někoho bez jeho svolení natáčel. Není k tomu totiž oprávněn.

Salvatorio41 - Profil | Ne 17.3.2024 20:51:53

Honza7 >> Možná se zajeď podívat na nějakou vodu u vetšího města a uvěříš.A volat a vědět že se nic nestane,taky bych nevolal.

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 20:36:34

Salvatorio41 >> Kolego první základní věc je tohle zdokumentovat a mobily většinou u sebe máme. Pokud někdo ulovené ryby odveze je to tvrzení proti tvrzení. PČR než se někde dostane, tak to nějakou chvíli trvá.
Nevím zda-li kolega spolehlivě pozná ukrajinštinu od ruštiny, ale nálepku tady už předem vystavil.

Tony579 - Profil | Ne 17.3.2024 20:24:34

Honza7 >> No vy také nebudete úplně nejostřejší tužka v penále. Psal jsem že jsem volal na číslo rybářské stráže bohužel neúspěšně a na policii jsem volat nechtěl. Teď už vím že bych zavolal rovnou na policii a můžete si myslet co chcete. Vy by jste tam určitě šel a vše vyřešil 😉

Pindˇa - Profil | Ne 17.3.2024 19:16:15

Tony579 - >> A bude hůř 🤨

sven - Profil | Po 18.3.2024 18:54:49

Kolben >> Ano. A ještě občan Evropské Unie. To jsem psal.

Trvalý pobyt pro cizince
Povolení cizinců k trvalému pobytu se vydává po pěti letech nepřetržitého pobytu. Do této doby se nezapočítávají pracovní cesty a dovolené mimo republiku.

Pozn. pobyt za účelem studia se započítává pouze jednou polovinou. Stejně tak jako pobyt za účelem azylu uděleného Českou republikou.

Do doby nepřetržitých pěti let také nelze zahrnout pracovní činnosti závislé na ročním období nebo kulturní či vzdělávací pobyt za účelem výchovy (au pair).
Kdy žádat o trvalý pobyt?

Žádost lze podat v případě splnění tří hlavních podmínek a to:

Nepřetržitý pětiletý pobyt na území ČR.
Bezúhonnost na území ČR (žadatel nesmí narušit vážným způsobem veřejný pořádek nebo ohrozit bezpečnost ČR).
Prokázání zajištění prostředků k trvalému pobytu.
https://infocizinci.cz/cr/stehovani-do-cr-ziskani-viza-typy-pobytu-cizincu/

Kolben - Profil | Po 18.3.2024 17:56:06

sven >> Stanovy MRS §6 odst. 6) Řádným členem se může stát občan České republiky starší l8 let s mistem trvalého pobytu na územi České republiky, vedeným v registru obyvatel nebo cizinec, starši 18 let, kterému bylo uděleno povoleni k dlouhodobému nebo trvalému pobytu na uzemi České republiky.

Martin M. - Profil | Po 18.3.2024 12:56:36

Tony579 - >> Poprosim te jako autora diskuse, abys zde toleroval pouze info rybaru od vody a z rybareni. Politika na MRK nepatri. Mas k dispozici karty, mazani zapisu...

sven - Profil | Ne 17.3.2024 21:23:44

Honza7 >> Ahoj. je to jak píšeš :-) Natáčet můžeš ale nesmíš záznam zveřejnit ale jen poskytnout orgánům, činným v trestním řízení.

Salvatorio41 - Profil | Ne 17.3.2024 20:58:10

Honza7 >> Hele už mi to neba.stejně to nezměníme.je to předem posraný,ale ukáže to až čas.

janecek - Profil | Ne 17.3.2024 20:56:15

Honza7 - bohužel kolega má pravdu na tom to úseku je to normální, že je tam plno Ukrajinců. Popíjí, grilují a přitom chytají ryby.

Salvatorio41 - Profil | Ne 17.3.2024 20:38:32

S jejich přístupem k rybě,to dopane tak,že jak se teď zachraňuje karas,tak se za 10 let bude zachraňovat všechno.protože do uchy(ruská polévka)se hodi každá ryba,jakékoli velikosti

Tony579 - Profil | Ne 17.3.2024 20:29:02

Čingi >> Naprostou souhlasím a na Nás je aby jsme je volali pokaždé když se něco takového bude dít jinak to půjde úplně do ……

.pepé. - Profil | Ne 17.3.2024 20:25:04

Pindˇa >> Dneska už většina má koupenou povolenku. Vidím to u nás na přehradě. Svazy jsou jenom rádi,mají za ně další prachy navíc.

vydra Lucky - Profil | Ne 17.3.2024 20:22:43

Jirka1 >> Popsal jsem pouze smutnou realitu naší společnosti. Ublíženectví ? Nikoli, stačí si má slova ověřit.

Salvatorio41 - Profil | Ne 17.3.2024 20:22:35

Ale třeba nám obohatí rybářský řád,uměj dobře chytat štiky když se třou do ok vázacího drátu

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 20:18:04

.pepé. >> Zvláštní celé na tom je, že nejen nezavolal, ale ani nenatočil, škoda takhle je to jedna paní povídala.

hydrolog - Profil | Ne 17.3.2024 20:02:53

Jsem zvědavý jak dlouho tato diskuse vydrží...

Špráchys - Profil | Ne 17.3.2024 19:48:40

Byl jsem taky na rybach v sobotu u nas na jedny vetsi piskovne. Na misto kam jsem chtel jit a dalsi misto vedle, ktere jsem mel v planu pripadne vzit, byla particka 3 UK. Hlucni moc nebyli, krom pipaku, ktery dosponovavali snad na nejvyssi hlasitost na cely rybnik.. hulili travu, ze to bylo citit i pres kopec.. uz me svebely ruce.. o to vic, kdyz pak jeden odchazel s igelitkou do auta a vracel se bez ni.. bohuzel, nemel jsem s sebou telefon, jinak bych volal..

Jirka1 - Profil | Ne 17.3.2024 19:41:22

Tony579 >> To jsem rád, že víš, žes ty policajty měl zavolat a příště už to uděláš. Já tě chápu, je to těžký. Taky často brblám místo abych šel věc vyřešit a u druhejch si toho všímám, kroutím hlavou a přijde mi to srandovní - uznávám, to maj tak všichni. Je dobrý si to uvědomit.

Tony579 - Profil | Ne 17.3.2024 19:28:45

Jirka1 >> Ono se blbě chodí mezi bandu UK. Nejsem zrovna žádnej Hulk ale příště zavolám policii teď zpětně mě to strašně ser. že jsem je nezavolal no co už

no comment - Profil | Ne 17.3.2024 19:20:50

u x a >> Ted kdyz mame co jsme chteli...😂

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 19:35:39

Martin M. >> Podle mě by v téhle věci pomohlo zavést RL na zkoušku (třeba 3 roky) , v případě přestupku provést přezkoušení v rozsahu prvotní zkoušky a v případě vážného pochybení ověřit okolnosti vydání potvrzení včetně všech dalších za určité období v dané MO. Ono to proškolení a přezkoušení je mimochodem taková služba státu za spoustu revírů zdarma.(žadatel si samo sebou tuto službu platí) Pokud by se zjistilo pochybení, trestní odpovědnost pro podvodníky, odebrat případné dekrety a členy takové MO nepostit napřesrok na revíry.

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 19:08:52

kakr >> Jsi pardál zainteresovavý, zkušený.....
jaký ,,škraloup ,, by myslíš mohl hrozit v případě, že by se prokázalo, že ti co měli zkoušet a dohlížet zosnovali komplot (podvod) který vedl k vydání řekněme 20 potvrzení(oprofi finančnímu plnění) o zkoušce žadatelům kteří se fyzicky žádné zkoušky nezúčastnili, neměli jazykové ani vědomostní předpoklady k její složení a pouze ,,v dobré víře ,, zaplatili tolik, kolik po nich bylo žádáno aby mohli (z jejich pohledu legálně)chytat ? Setkal jsi se s tím, že by se v téhle zemi skutečně ověřovala faktická pravost byť jen jediného vydaného potvrzení o zkoušce? Kolik procent bys hádal, že je členů RS mezi těmi dvojicemi které mají být přítomni u zkoušky a podpisem ji stvrzují?

FRANK71 - Profil | Po 18.3.2024 17:07:32

kakr >> nenech si vysmát, kvalifikace hospodáře.🤣🤣 Ještě o té Červené Karkulce. Teorie a praxe je na hony vzdálená.

kakr - Profil | Po 18.3.2024 16:56:25

splávkař >>
Tak např. - pořadatel musí nahlásit místo a čas konání zkoušky na Krajský úřad, který může přijít na kontrolu. Zkoušející musí být nejméně dva, z toho jeden musí splňovat kvalifikaci hospodáře. O zkoušce se vede "třídní kniha", která se musí archivovat 18 měsíců včetně testů, pokud byla zkouška proveden pomocí testové baterie.
Neříkám, že v zemi, kde není problém vytunelovat banku se nedá jakékoli nařízení obejít. Ale přece jen je to kapánek ztíženo:-)))

jurasoft - Profil | Po 18.3.2024 10:08:00

Zdravím. Normální povolenku už nějaký ten rok nemám. Vzpomenu dobu před cca 15 roky kdy jsme bydleli v Nymburku u vody. Tam bylo místo kde byli v barevném rodinném stanu ubytovaní UK soudruzi a co chytli to hned porcovali a dodávali to do nějaké restaurace. Dodávky tam zajel a 1x denně a dovezla jim potraviny a odvezla ryby. Několikrát tam byla policie ale nic nepomáhalo. Někdy pomůže jen beton. Na nohy. Jezdíme s manželkou na ryby k Mimoni. Bývalo tam nádherně ale .. no mám trantotinu mačetu, polní lopatku a psa obranáře. Protože to co ty popisuješ se tam začalo objevovat a je to v jejich mentalitě. Najdi si článek o zemi kde zítra je dneska. Jeden rybář vyrazil na ryby do Ruska na počátku 90 tých let. A to co popisuješ je tam normální a tradice. V pátek vyrazit k vodě, grilovačka, magneťák na plný koule, řev a to celý víkend a utichne to až v neděli navečer kdy jedou domů. V Praze na židovských pecích zrušili místo na grilování co tam bylo snad 50 let jen proto aby tohle tam nemohlo být.

jeden3 - Profil | Po 18.3.2024 7:57:25

bart.bm >> znám ze své profese hodně Ukrajinců a jakoí v každém národě, rase i náboženství i u nich najdeš lidi dobré a špatné
ale co jsi trefil . to je to jejich národní cítění - pokud by se tak projevoval našinec - bude okamžitě označen za fašistu a nevím co ještě - u nich to media a politici glorifikují - na to můžeme lehce jednou dojet, když jich tu bude milion
Oni se ve stavebnictví staví do pozice těch úplně nejlepších na světě a Češi jsou podle nich línej povl....hodněkrát jsem jim musel vysvětlovat, že i mezi nima je mraky línejch a nemehel,stejně jako mezi Čechama
v každém případě každý dnešní průměrný Němec je daleko menší "nacionalista" než průměrrný Ukrajinec -a nepíši to jen kvůli té válce, tohole v nich bylo dávno před tou válkou...ta válka to jen umocnila

sven - Profil | Ne 17.3.2024 22:03:39

Danda05 >> nácky z kyjevské oblasti.

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 21:10:42

valcha186 >> Trestný čin mohu točit, ale to komu poskytnu tento záznam je úplně jiná záležitost. Možná se k tomu vyjádří Sven, ať to máš od povolanější osoby.
Zřejmě si o RIS-u neslyšel?

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 21:05:30

potočák 62 >> Ahoj Honzo, čílit se na svaz, či jiné rybáře se zde už pomalu stává tradicí, ale udělat něco, aby se to eliminovalo se bohužel dlouhodobě nedaří. To už ani nemluvím o tom něco udělat pro ryby jen tak sám od sebe. Ono fakt jak už se zde kolega odhalil - pouze ostrá tužka, to je dnes v kurzu.

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 20:24:55

Salvatorio41 >> Nejsem pamětník jenom já, tady je víc lidí co si tuhle dobu moc dobře pamatují. Určitě by se dala celá řada věcí i dohledat na internetu.

Salvatorio41 - Profil | Ne 17.3.2024 20:20:26

Honza7 >> No když myslíš,že seš pamětník jen ty.Ale netvrď mi že mi by jsme si něco podobného na západě od nás dovolili.

no comment - Profil | Ne 17.3.2024 20:17:56

.pepé. >> Je treba zachovat liberalne demokratickou linii MRKu, zpatky ni krok 😂

Honza7 - Profil | Ne 17.3.2024 20:14:06

Tony579 >> Já bych tomu co řeklo 6 - leté dítě 100% váhu nedával.

Reznik76 - Profil | Ne 17.3.2024 20:09:14

Tony579 - >> zrovna na soutoku si měl volat PČR
Mě už tam kolikrát kontrolovala jak státní tak i obecní

Tony579 - Profil | Ne 17.3.2024 20:06:59

Honza7 >> Zvláštního na tom nevidím nic svému synovi věřím a rozhodně si nemyslím , že by si něco takového vymyslel

Tony579 - Profil | Ne 17.3.2024 19:53:19

sven >> no právě že je jedinec to nebyl oni jsou po skupinkách