Náhon Bolelouc - Tovačov

Chytáte někdo v náhonu od Bolelouce po Tovačov?
Autor diskuse: medvěd - Profil , 26.12.2023 všeobecné - revíry, cestování
11 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Ntomvec - Profil | St 27.12.2023 10:55:36

Nahoře od Bolelouca po Dub je to divočina, členité dno ale ve vodě spousta větví. Dolů k Věrovanům a Tovačovu to začíná být taková vana. V dědinách ve vodě neuvěřitelný bordel, od zbytků stavebního materiálu přes kola až po pračky. A špatně přístupné, ploty až k vodě. Ale tam kde se dá dostat od pole, mimo dědinu, by to mohlo být zajímavé. Jenomže letos tam byla srážka a elektroodlov, tak tam toho zatím moc nebude. Ale ryby tam byly místy pěkné.

Njarda85 - Profil | Po 1.1.2024 21:37:09

kubas. >> Nedá,svatá pravda. Po pravdě jsem i rád, ale na druhou stranu nebude už skoro s dětmi kde jezdít. Aspoň tam ty ryby trošku porostou a bude tam větší klid na jednodenní chytání.

Nel.ou - Profil | Po 1.1.2024 23:16:55

jarda85 >> Pro tak malou pískovnu vlastně doslova požehnání. Tlak šílený a násada po sezóně total rozervané tlamky. To jsem snad nikde jinde neviděl. Velcí okouni zmizeli, ročka sotva zahlídneš. Štiku jsem na jaře ve tření zahlídl největší tak 55, úhoři pokapali. Jedu tam tak třikrát za rok a mám to tam rád. Odpadkové koše, kousek parkování, členité dno, pěkné ryby. Posledních pět let je ta voda rok od roku horší. Jak píšeš, revíru to pomůže.

NHagara - Profil | Po 1.1.2024 22:24:32

medvěd >> Tak to vysvětli předsedovi svazu Prostějov , který je buď ze Štětovic , nebo těsně okolo a pochází tam od vás. Hodně lidí odešlo z Prostějovské MO . To je začarovaná organizace kde se nedomluvíš...

Nkubas. - Profil | Po 1.1.2024 20:32:43

jarda85 >> Velký bič a malý dvůr na podobné... Bohužel to vždy odserou všichni, ale to se bohužel asi jinak udělat nedá...

Nkaprus - Profil | St 3.1.2024 8:58:19

Sethy >> právě že nic moc. Přitom je tam v létě po bradu vody.
Jako víc ryb tam bylo když tam bylo 30 cm😆

Nkaprus - Profil | Út 2.1.2024 8:11:47

jarda85 >> Hoj. S deckama sme se tam chtěli v létě očváchnout. Nebylo kde🤦. Sem ještě neviděl tolik špagátů na tak malém prostoru. Tam ryba nemá místo se v klidu nažrat ,když to prehodíš.
Vypadalo to až komicky😀

NHagara - Profil | Po 1.1.2024 22:07:17

medvěd >> Zmínil jsi, že MO Prostějov je divná. Myslím, že bych ti dokázal vysvětlit ona divná chování.
Pamatuji si kdy místní porybný Miša Kula chodil po revíru kontrolovat rybáře jestli neporušují ryb. řád a dělal ofuky. Já s ním neměl problémy, nevím proč jsem byl u něho dobře zapsaný.
Když přijeli ruští vojáci s oficíry na rybačku, tak to bylo pro Mišu požehnání. Cigára byla, vodečka tekla, Zil stál bokem vedle domku a hlídal aby je někdo neotravoval. V porostu rychot jak když uragán láme stromy jak vojáci oficírům lámali dřevo na ohně. Na cestě od zbořeniska domečku u vody co se využíval k práci u reviru až po konec vody u dědiny rozerstavěné lampy naplno osvětlovaly cestu . Vatra ohně , oficíři s manželkami si dělali piknik.
Dokud to oficíry bavilo, tak se chytalo. Co se ulovilo se hned házelo do kotle s vodou , neočištěné, nevykuchané...
Nakonec štěstí, že je tomu konec. Měl jsem plno kamarádu jak z Hrdibořic , Štětovic, Vrbátek a okolních dědin, že jsem vodu dobře znal.
Nebo jsem jednou zažil situaci když šla na procházku kolem vody starší paní s malým chlapce a měli malý prut s vlascem a splávkem. Slušně se mě zeptala jestli si může vnouček zachytat rybky kousek ode mne.
Sice jsem jí řekl, že by neměl, ale celá sestava na chytání kterou chlapec měl byla pro pobavení malého kluka. O chytání nemohlo být ani řeči a tak jsem s paní prohodil jen pár vět.
Paní se zadívala na vodu na začátku cesty a rukou ukázala na vodu a pokračovala .. tady bylo naše pole co nám znárodnili. Tak já vlastně chytám na našem ..... a bylo.
Mám toho na vyprávění o Hrdibořickém revíru děsně moc.... ,ale kdo by to četl, že ?!
A ted k té věci proč se do vody propadlin v Hrdibořicích dává to, co se dává . Si zjisti kdo dělá MO Prostějov předsedu organizace a odkud je....
Chce dát rybářům větší možnost zachytat si v revíru než to bylo dříve.... třeba.

Třeba se u vody někdy potkáme příteli a budu rád, když sem občas něco napíšeš ty a nebo ostatní rybáři.

Njarda85 - Profil | Po 1.1.2024 19:55:18

Hagara >> Hezky večer, a dokonce co vím, tak Záříčí bude platit zákaz Bivakovani, stanovení a táboření. Pro ty co to zatím ještě nevědí.

A pro ty kokot... y co zato můžou, oni ví kdo to je. Tak moc děkuji. Jsem teď zvědaví Vy tupci kde teď toho půl roku co tam děláte bordel budete... Hovada

Nmedvěd - Profil | Po 1.1.2024 17:02:21

el.ou >> chytám spíš na plavanou a k vodě chodím spíš nlehko,s jedním prutem

Ntomvec - Profil | St 27.12.2023 11:11:55

bart.bm >> ha, mám to za barákem a přesně ti neřeknu 😄 letos při odlovu se říkalo, že je to dlouhá srážka po pěti letech, bez vody to bylo tuším deset dnů. Jak tak pátrám v paměti, neřekl bych, že se dělá srážka každý rok. Nebo jenom rychlá, aby se vyčistily nátoky do mlýnů. Lepší info fakt nemám.