Obecně závazná vyhláška obce Borek - revír 411050 Labe 18 a 411165 Labe 18A

64 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NCarpkiller - Profil | Út 11.4.2017 10:48:05

co chcete když ve funkcích na MO sedí lidé jako hraji a spol, kteří takové to vyhlášky veřejně podporují.
Porybné dělají zakomplexovaní muškaři bavící se lovem kaprařů za lov po půlnoci, celý se to v prdel obrací...
Dušan Hýbner se kasal, jak půjdou letos středočeši rybářům na ruku a hle, děje se pravý opak, hlavně že mají čas běhat v noci kolem vody a sbírat povolenky za noční rybolov.
Pokud si někdo myslí, že lov přes čáru a podobné maličkosti jsou hlavním kamenem úrazu současného stavu na březích našich revírů, tak jste u mě hlupáci a nemáte ve výborech atd vůbec co pohledávat, víte o tom úplný prd.
Možná´, kdyby jste raději než na noční kontroly chodily k vodě rybařit, věděli by jste jak to chodí a co se u vody skutečně děje, ale tohle je od vás pěkná podpásovka.
Můj názor znáte, rozpoutaly jste začátek konce!

NPedro1 - Profil | Út 11.4.2017 13:17:24

jeden3 >> No vidíš.Kdyby ses v létě prošel kolem Borecké tůně,možná by ses i poblil,pokud by Tě nepokousal nějaký z volně pobíhajících psů.
Možnost lovu ryb můžeš úplně vypustit.Celá pískovna je v obležení karavanů,maringotek,stanů,....mezi nimi jsou natažené provazy,jakože ploty,.......
Před několika lety jsme brzo ráno přijeli na hlavní tok Labe s vláčkou.V létě,lehce po 4 hodině.
Na břehu stanové městečko,ve stanech a kolem stanů se válelo několik lidí úplně na šrot a mezi nima pobíhali asi 3 psi.Nějací kříženci vlčáka,nějakýho bulla,..prostě psi jak telata.
Na břehu asi 10 průtů,půlka nahozena,všude bordel že se to nedá vyprávět.
Vůbec se tamnímu zastupitelstvu nedivím,že to udělalo.

Ty kecy dole o zlých porybných,politcích,místních,... a hodných kaprařích porušujících kdeco nemá cenu vůbec komentovat.

NVojta Štěpis - Profil | Út 11.4.2017 19:31:44

Fascinující debata! Já jsem zastánce toho názoru, že každý, kdo dělá u vody bordel, by měl být tvrdě a vysoce pokutován a je jedno, jestli se jedná o rybáře nebo vodáka čí tuláka. Ale místo důkladných a častých kontrol raději udělovat zákazy a omezení? Já jako člověk, který u vody nikdy nenechal ani vajgl nemůžu vyrazit s karimatkou přes noc do přírody, kterou mám tak rád? Proč mám doplácet na neschopnost organizací kontrolovat vody/ prostory, které má na starosti? A na názor jednoho z kolegů diskutujících: Ještě jsem nikdy neviděl bivak, vařič, spacák nebo lehátko, které by dělalo u vody bordel, nebo z lidí kočovníky. Za to mohou vždy a jen lidé samotní.

Nhraji - Profil | Út 11.4.2017 10:56:34

Carpkiller >> pokud vydáváš porušování zákonů a předpisů za tu správnou cestu, pak logicky musíš narazit. Vadím ti? Proč? Protože uznávám, že zákon musí platit pro všechny? Kde je v rybářském zákonu napsáno, že rybář smí obsadit libovolné místo, kde se mu zlíbí a může tam stanovat bez ohledu na právo?
Pokud vadím lidem jako jsi ty, je to pro mě důkaz, že to dělám správně.
A pan Hýbner těžko může povolit něco, co zákon respektive vyhláška nedovoluje. Možná tu podporu kaprařům myslel jinak, než že bude tolerovat jejich porušování předpisů.

Njeden3 - Profil | Út 11.4.2017 11:25:08

a jeste drobnost-privedl me na to kolega v jine diskusi na toto tema-od ted budu jezdit k vode s hvezdarskym dalekohledem. A po skonceni zakone doby lovu se budu venovat pozorovani hvezd-pokud bude zrovna zatazeno-budu cekat,az se oblacnost rozptyly.......nevidel jsem jeste idi.ta,ktery by zakazal v noci pozorovat hvezdy,to se totiz neda ani ve meste,ani v poledne. PS: hvezdarsky dalekohled mam od JEZISKA :-))))

Njeden3 - Profil | Út 11.4.2017 11:11:07

hraji >> promin-ale uz konecne MLCTE o dodrzovani zakonu-zakonu,ktere jsou na prd!!!! Zakony v cele podelane Eu a i diky vlezdoprdelku z nasi vlady jsou jen same zakazy,omezeni restrikce!!!!!!!!! Kde je ta tolik slibovana svoboda,demokracie?? Vy se date vsichni za par vyhod jen pro vas koupit vsichni za par koblih!! Ohanet se zakonem...to je k smichu..........protoze pokud budu chtit byt demagog,treba i fasisti a komunisti meli zakony,na zaklade kterych mohli treba strilet lidi-a taky to byl ZAKON ! Tak se radsi starejte,at ty zakony za neco stoji a uz se vykaslete se ohanet dodrzovanim zakazu,prikazu a omezeni! Protoze ted uz jsem tak vytoceny,ze jsme se tomu vzdy branil-ale koupim si pozemek proste u vody a pokud mi tam bude chtit vlest porybny nebo policajt-tak jedine s papirem od soudu. Uz toho mam plne zuby vsech vasich zakonu a prikazu. Zakon je vzdy tak blbej,jako je blbej ten,kdo ho stvoril ! A je to porad dokola-nekde se neco stane-tak zakazeme vsechno vsem-tomu se v pravnicke hantyrce rika kolektivni vina !!!!!!! A podle te se tu postupuje. Misto aby se poradne pokutovali ti,co udajne delaji bordel,zakaze se radsi vsechno vsem. PS: ja na svazuvkach vidim vetsi bordel po rybarich,kteri tam sedi par hodin a sezerou svacinu a vsechno tam po nich zustane.O rodinych piknicich u vody ani nemluve. Pokud mohu mluvit za sebe a sve zanme rybare-po nas u vody najdes tak leda velke prd.

Njeden3 - Profil | Út 11.4.2017 9:32:46

tohle je zacatek konce celosvazovych povolenek :-( protoze nikdo nepojede 200-300km na ryby,aby kazdy vecer odjizdel a nebo jeste nekde platil hotel ci chatu...hodne rybaru misto toho zacne jezdit na soukrome reviry a prestane platit znamky,brigady a povolenky na svazovkach :-( No ti mistni na tom prechodne jiste vydelaji,nebudou jim tam jezdit prespolni "drancovat" vodu,ale jsem zvedav,jak takovy maly spolek potom bude zarybnovat reky,velka jezera atd.......... jak zacne ubyvat rybaru,ani CRS uz nebude mit tolik penez,aby se tolik vod zarybnovalo a tak se bude jednotlivych vod postupne zbavovat-budou dalsi soukrome reviry...... a tento proces,kteremu se tu tleska zacal zanik svazoveho chytani. A to je myslim skoda,rybari z mnoha zemi nam celosvazove povolenky a i celosvazove hospodareni zavidelo. Brzo nebudou mit uz co zavidet.

Njeden3 - Profil | Pá 21.4.2017 15:48:40

rad bych neco rekl k tem SPZ libereckeho kraje.....Bohuzel v nasem kraji kvalitni vody na lov v MP revirech je velmi malo. Takpotom rybari vyjizdeji za rybou kamkoliv jinam. Coz opravdu nejde-jako u vas,co to mate treba k Labi par kilometru ci metru,jet tam na par hodin. Takze je logicke,ze chteji u Labe prespat. To,ze kvalitnich rybarskych kempu-tzn. takove,kde se da chytat jako treba na soukromych revirech-je jako safranu a kdyz jiz jsou -tzv. prvni lajna je obsazena na roky dopredu a pokud si tam presto sednete,nezridka to konci minimalne hadkou-nebudu zde resit "svalnata reseni". Takze moznosti skoro nula. Tak se pak nedivte,ze si lidi proste projnajmou od kdejakeho sedlaka kraj pole,pozemek a soupnou si tam karavan ci jiny pristresi-JSOU NA SOUKROMEM POZEMKU,proto je odtamtud take nikdo nemuze vyhodit. Kdyby na nem nebyli,davno je by odtamtud vypakovali.
A ted k tem SPZ : k nam do hor-at jiz Jizerskych,Luzickych i Krkonos jezdi cela republika,spi se kde se da,ve skalach Ceskeho raje se pali ohne i kdyz je to dokonce geopark UNESCO, v zime na parkovistich u lanovek stoji karavany ze vsech koutu-ovsem WC maji jen denni provoz! Takze vase skoro az nenavist k prespolnim trosku nechapu-to jako tu pisi jini-mam ja jezdit po okolnich kopcich a stipat ventilky u aut ktera nemaji SPZ Liberce a stoji u kraje lesa??? Prudit a posilat policajty na kempujici bezkare v karavanu,kteri proste nemaji na penzion,presto chteji jit i rano na bezky??? Nechci timto omlouvat,kdyz ma kolem sebe nekdo bord.l jako v tanku!!!!!!!!! to v zadnem pripade,jen poukazuji na to,ze se divite tomu,ze si nekdo pronajme kus pozemku,aby mel kam jezdit na ryby a pak se take divim nesnasenlivosti lidi-opakuji,vsem nam asi vadi neporadek kdekoliv-ale nekterym proste vadi pritomnost jinych u vody-a v tom je velky rozdil.

Nsven - Profil | Po 17.4.2017 22:03:23

Mrknato >> Ptáš se, co s tím ?
Já vidím dvě cesty. Jednou je prevence. Do budoucna je nutno, razantně zvýšit kvalifikační nároky pro předpoklad výkonu služby RS. Školení budoucích strážníků je nedostatečné a závěrečné zkoušky jsou parodie...
Odborné znalosti jsou pak převážně nedostatečné a právní povědomí tristní...
Postrádám psychotesty a leckdy by neuškodil ani test IQ....
Uspokojivý zdravotní stav, čistý trestní rejstřík a kamarádčoft s výborem, který adepta navrhuje uživateli k dalšímu úřednímu postupu, je chabá kvalifikace...
Druhá cesta je restriktivní. Pokud se kontrolovaná osoba cítí nezákonným jednáním RS poškozena, je třeba neprodleně podat trestní oznámení, pro zneužití pravomoci úřední osobou. Nikdo jiný to za ni neudělá.. Pokud tak neučiní, musí si uvědomit, že v budoucnu se může situace opakovat.

Toť vše, co jsem k tomu chtěl dodat. Jak s tím kdo naloží, je výhradně na něm :-)

NCarpkiller - Profil | Út 11.4.2017 10:59:52

hraji >> mě nevadíš... a dávno jsme ztratil chuť a potřebu s tebou diskutovat, házení hrachu na zeď je efektivnější než debata s tebou.
Jen jsem napsal svůj názor, jak to vidím já. Nestojím o debatu. Já se vyjádřil, kdo souhlasí dá líbí, kdo ne má tam tlačítko nelíbí. Nemám potřebu v tom více rýpat tady na mrku, s kompetentní osobou si to vyříkám raději osobně.

Njurasoft - Profil | Čt 20.4.2017 13:53:28

To je přesně ten důvod proč mě u státní vody nikdo už 5 let neviděl a poslední 2 roky už nejsem ani členem ČRS. A to z důvodu buzerace že kvůli někomu jsem já perzekvován. To, že nedokáží šmejda chytit a potrestat je slušný rybář jebán hlava nehlava. Chovám se všude stejně a to, že jsem vítán na soukromých revírech a nedělám tam žádné problémy, žádný nepořádek o něčem svědčí. O vody jsem vždy dodržoval pořádek ale ten nepořádek který byl kolem mě nepatřil jistě žádnému kapraři co jede na několik dní k vodě. Protože my nechytáme na kukuřici z plechovky a ani nepoužíváme krmítkové směsi. U vody nechlastám a nedělám žádné táboráky. Jistě, mám auto za zadkem právě kvůli borecké tůni kde mi nějaký hajzlšmejd (ruce bych mu urazil i dnes po letech) co mi vypustil všechny kola a ventilky sebral či zahodil. Kdo z vás s sebou vozí hrst ventilků a pumpu a je takový sportovec aby si nahustil 4 kola ? a proč to ? protože jsem auto nechal na panelovém parkovišti před cedulí zákazu vjezdu k vodě. Právě tam. jednou jim to vrátím až někde v přírodě najdu dostatečné množství kvetoucího bolševníku. Nasbírám pak semínka a v zimě jim naházím na zahrádky nakrmené koule sněhu. Já si pamatuji křivdy jako slon. A nikdy nezapomínám se pomstít.

NMaxwell - Profil | Čt 20.4.2017 13:23:23

chyť a uď :-)

Njeden3 - Profil | Po 17.4.2017 11:40:26

sumec 1950 >> tak jako na vse se predstavy jiste ruzni-ten,kdo jde se splaveckem kolem vody potrebuje,aby bylo vsude volno a mohl vsude zkusit hledat rybu-a potrebuje k tomu klid uvody,ten,kdo chce chytat dravce-take potrebuje klid a kdyz vedle neho sedi nekdo s feedrem,kdo nahazuje a taha rybu dazkou chvilku-take asi nebude uplne idealni pro lov plassich druhu dravcu...a tak muzeme pokracovat,kazdy chce -ci potrebuje u vody neco jineho
a stejnou potrebu-i kdyz jinou-ma kaprar-ten zase potrebuje nekolik dni krmit,aby si na misto prilakal ryby,kvuli kterym tam sedi...
na to ,ze jsou tu vsichni sice rybari-mi pripada divne,ze se vzajemne nechapou...
Ono je to spise o tom,ze se NECHTEJI chapat,bohuzel

NPetr.J - Profil | Út 11.4.2017 16:45:48

kaly >> Nikdo nepochopi nic. Lidi jsou hovada, stari a bohuzel i ti mladi. Ja uz prestal verit ve zmenu k lepsimu.

Nhraji - Profil | Út 11.4.2017 13:16:03

jeden3 >> ale jak je možné kempovat byť i s karavanem na soukromém pozemku, který má sloužit majiteli k nasušení sena na zimu pro dobytek? Víš jak vypadá taková louka po odjezdu karavanu a taky rybářů?
Všichni jsme chtěli demokracii a svobodu. Nedílnou součástí svobody je ovšem uvědomění si, že moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Nemohu svobodně kempovat s karavanem na soukromém pozemku jiné osoby, protože tím narušuji její svobodu.
Bivak je jen jiný název pro stan a je zcela jedno, zda má či nemá podlážku. To si jen pošahaní rybáři vymysleli definici, že když mají postavený stan bez podlážky, tak nestanují. Ono je potřeba se podívat co je to stanování a zjistí se celkem snadno a rychle, že podlážka v tom nehraje žádnou roli. Mimochodem místo po stanování bez podlážky je mnohem víc zdevastované, než stejné místo po stanování s podlážkou.

Nkakr - Profil | Po 1.5.2017 11:38:42

sumec 1950 >>
Souhlas ,soukromé pozemky komanči jaksi netrpěli. Ale existovaly krásné revíry i za komančů, kam se chodilo pěšky. Dám dva příklady, Mušov a Vírská údolní nádrž. Na Mušově byly zákazy vjezdu na všech polňačkách a švestky tam jezdili 3x denně. Postavit si tam stan neexistovalo.
Vír byla vodárenská nádrž, na začátku revíru bylo v lese parkoviště a když jsi chtěl zajít na slušný flek tak jsi šlapal hodinu. Tehdy se kradly ze škodovek stěrače, nechat je na autě bylo mimo mísu, přesto se na ryby chodilo......

NDědek - Profil | Po 17.4.2017 21:56:04

Mrknato >> Mělo by se to vyřešit po chlapsku, jako kdysi. Těm co dělají bordel, dát pořádně po čuni a "vyhodit z hospody". No a bylo by po problému i bez vyhlášky :-)

Ndyndy - Profil | Po 17.4.2017 21:43:45

Jestli se nemýlím, tak Policie ČR nemůže kontrolovat dodržování vyhlášky nějaké obce, od toho je obecní (městská) policie a pochybuji, že Borek má vlastní obecní policii. Danou lokalitu velice dobře znám, strávil jsem tam před cca 10-12 roky několik úžasných sezón, kdy jsem na Labi pod Borkem chytal více méně sám, tento ráj skončil protržením pískovny Toušeň při povodních, "vylitím" ryb z této pískovny do Labe a z toho vyplývajícím dramatickým nárůstem rybářského tlaku (především rybáři z Liberce-mají to po dálnici hodinku). Z tohoto důvodu jsem na těchto úsecích přestal kaprařit, ačkoliv to mám "pod barákem", ale nechtěl jsem si kazit vzpomínky a na tato místa dnes jezdím pouze vláčet. Nyní se ve mně perou dva pohledy 1) situace dnes na úsecích mezi Čelákovicemi a Kostelcem je neúnosná a vždy když jedu po dálnici přes Labe a vidím "napáskované" karavany na břehu Labe, tak se mně otevírá kudla v kapse 2) jsem zásadním odpůrcem "kolektivní viny" a těchto plošných zákazů. Z mého pohledu je tedy uvedená vyhláška špatným pokusem řešit něco, co se řešit musí. Správné řešení je ale v cílených pravidelných kontrolách a sankcionování těch, kteří dělají "bordel", řeči o tom, že toto RS nemůže je z mého pohledu čistokrevný alibismus. Tak to potom můžeme RS zrušit, protože v současnosti jí máme pouze na to, že půl hodiny po skončení povolené doby lovu sbírá povolenky (viz poznámka o zamindrákovaném muškaři od Carpkillera-víme o kom je řeč).

Nsplávkař - Profil | St 12.4.2017 9:48:50

Další dobrá zpráva pro každého slušného rybáře.
Další oheň na střeše pro ty co mají RL, povolenku a nějakou tu samolepku chyť a pusť za vyšší moc co je nad všechny pravidla slušného chování, nad zákony.

NFRANK71 - Profil | Út 11.4.2017 13:17:15

hraji >> pane kolego, proto se to jmenuje v ČRS souhrně Rybářský řad,kde to všechno může být. Pokud tomu dám název BP a je tam směrnice zákonů, vyhlášek, BP a doporučení je to paskvil.

Nhraji - Profil | Út 11.4.2017 13:04:20

čolkař,zloch >> já jsem přesvědčen, že žádné podobné zákazy by v popisu revírů být neměly. Popis revírů a BP by se měly týkat rybařiny.
Naprostá většina rybářů žije v normálním světě a ví, že platí různá omezení, v mnoha oblastech života. Nesmí v neděli řezat dřevo na cirkulárce, nesmí pálit na zahradě co se jim zlíbí a kdy se jim zlíbí. A podobně to bude i s pohybem a pobytem kolem vod.
U nás vzniklo něco podobného kolem nádrže Dyje 5, samozřejmě jako reakce na divoce stanující rybáře. Bez toalet, bez zázemí. Po odjezdu všude nepořádek, nasráno kam se člověk podívá. Já rozumím tomu, že to obce a občané nechtějí.

Nčolkař,zloch - Profil | Út 11.4.2017 11:55:35

hraji >> nedávno jsme podobný problém řešili na konferenci,kde na podnět obce navrhli někteří rybáři zanesení všemožných zákazů do soupisu revírů.Ve zdůvodnění uvedli i to,že jim na obecních pozemcích na březích řek krom rybářů stanují různí huliči marjány,party mladých pořádající si různé technoparty,skupiny Ukrajinců a jiných národností kteří po sobě zanechávají spoustu bordelu a doutnající ohniště.Bohužel si rybáři neuvědomují,že různá omezení a zákazy uvedené v soupisu r. budou závazné pouze pro ně.

Njeden3 - Profil | Út 11.4.2017 11:41:46

kakr >> jeste jsem neslysel,ze by obecni vyhlasku schvaloval prezident nebo parlament,ale ty jsi mozna vetsi znalec prava nez ja :-)))))

Nhraji - Profil | Po 10.4.2017 21:31:43

Další obec se přidala. Proč asi? určitě kvůli tomu, že se tam rybáři chovali vzorně, skoro jako doma

NMrknato - Profil | Po 1.5.2017 8:32:29

jeden3 >> O ty karavany asi nejde, i když to určitě není nějaká krása, ale jde o to, že když si někdo postaví karavan byť na soukromý pozemek, má za to, že na pobřežním pozemku pod ním má výhradní právo rybolovu a to je ten problém..... z hlediska rybářů. Ten binec zase vadí obci a místním.

NHeršvec - Profil | Čt 20.4.2017 13:22:32

hláskař >> Základní výbava...udírna! :-D

Nkakr - Profil | Čt 20.4.2017 13:20:23

hláskař >>
Dokonalé splynutí s přírodou:-)))

Ndyndy - Profil | St 19.4.2017 20:36:51

FRANK71 >> OK, máš pravdu, už jsem z toho hledání v zákonech trochu vypadl. Nechal jsem se oblbnout nějakou metodikou MVČR, kterou jsem dnes v rychlosti přes oběd přelouskal a kde byla na otázku, zda může PČR blokově řešit OZV odpověď "ano". Dál jsem to neřešil, ale pravdu máš ty, tvoje zdůvodnění je jasné a jednoznačné.

NMrknato - Profil | Po 17.4.2017 23:33:00

sven >> Nejhorší na tom je to, že když tu vládl "zavrženíhodný systém a strana", tak takové problémy nebyly.... Marně jsem doufal, že vstupem do EU se mnohé vyřeší a zákonnost se vrátí, ale byl jsem bláhový....... Krade se a šmelí o to víc.((((

NDědek - Profil | Po 17.4.2017 22:17:34

Mrknato >> Karle, to byl jen vtip. Ono se říká, že škoda rány, která padne vedle, ale :-). Ono to není jen o tom, Všichni to vidí, jak se od převratu změnila morálka. Co bylo dříve morálně nemyslitelné, je dnes samozřejmostí. Dnes, když poctivě pracuješ, se ti vysmějí že jsi idiot, nebo ti řeknou ať makáš víc, že je třeba aby na ně někdo dělal. S dodržováním zákonů je to to samé, prý je dodržuje jen id..t.
Kdysi byly vážené ty osoby, které něco v životě dokázaly. Dnes? Kdejaký komediant, kdejaká kikina v Prásk, je "titulovaná" celebritou. Celé se to nějak s tou "demokracií" pootočilo jinam, než mělo a proto to i v té rybařině vypadá, jak to vypadá...

NDědek - Profil | Po 17.4.2017 22:10:11

sven >> úplně souhlasím. Chtěl bych vidět, kdyby se to realizovalo jak jsi napsal, kolik členů RS by mohlo pokračovat...

NMrknato - Profil | Po 17.4.2017 22:06:06

Dědek >> Dnes už není řešením dát si po papule, nebo topit RS. Problémem je, že zneužívání zákonů se stalo "hrdinstvím a národní tradicí"...... A nejvíc porušuje zákon establišment..... to je jádro problému a k porušování zákona establišnet přemlouvá i RS a daří se mu to............ Nějaká podměrečná bělička, nebo červ na pstruhovce je marginálie, ale díky nim se může uživatel vymlouvat na svou neschopnost hospodařit. K70, závodníci jsou tím důkazem.

NMrknato - Profil | Po 17.4.2017 21:57:59

dyndy >> RS není problémem svazu a uživatelů revírů. Navržením RS končí jakákoliv pravomoc uživatele. Je to věc pověřených obcí a to, že svaz zneužívá RS(osobu úřední) ke svému prospěchu je věc zcela jiná. RS je pohunkem svazu a donáší mu neplnění interních předpisů svazu a o tom je celá slavná RS, jen si ji nesmíte idealizovat...... a nebo více zneužívat, než to celý praskne.

NMrknato - Profil | Po 17.4.2017 21:15:27

VHorv >> Nemám problém s Vaší vyhláškou, ale může vyhláška obce popírat listinu základních práv a svobod? Tedy vandrovat do práv jiných majitelů pozemků, než je obec???

NDanda05 - Profil | Po 17.4.2017 20:24:16

Carp Team Quattro Ne >> k te fotce níže, jen ze není na tohle potřeba žádné další vyhlášky, to jde pokutovat hned. Ale další věc je ze si to ten člověk vůbec dovolí.
Tohle je potřeba vyhnat takové tragedy od vody.

NMrknato - Profil | Po 17.4.2017 19:58:33

sumec 1950 >> Jestli k tomu, aby tak obecní úřady postupovaly, dávají důvod WaM rybáři, pak je to radost většiny, ne starostky.........

Nkakr - Profil | Po 17.4.2017 19:11:29

fheavy - 17.4.2017 19:02:59 >>
Pan kolega rychleji píše než myslí. To mu ovšem nebrání v tom, by plival jedovaté sliny po MRS.
Odkaz na který se odvolává chápe i můj kocour-)))

NFRANK71 - Profil | Po 17.4.2017 17:30:55

Carp Team Quattro Ne >> tohle ,ale nevyřeší vyhláška. Pokud by někdo tohle opravdu chtěl zlikvidovat, tak to bude řešit na zábor veřejneho prostranství. Na druhou stranu je pravda, že zastupitelé si myslí, že když vydají vyhlášku, tak problém zmizí. Bohužel jsou odtržený od reality.

Nsplávkař - Profil | Po 17.4.2017 14:39:32

jeden3 >> Současná situace ve svazu jede na modelu starém půl století. Asi uznáš, že dnešní komunikace, logistika je o něco dál a že tu práci kterou dělaly tehdá MO pro revíry dělá dnes zlomek z nich. Věřím, že i -80% předsedů, hospodářů, jednatelů, dozorčích, pokladníků a všech vejžirek by v situaci kdy mnohé MO nemají ani metr vody, jinde jen zorganizují nákup a převoz nějakých kaprů a PD z nejbližších sádek bylo ku prospěchu.
Svazokapitány myslím mnohem víc než úbytek členů trápí pohled na rybníkáře co rostou a prosperují, jistě tuší, kolik u nich jejich klienti za nabízené služby utratí, rádi by to měli pro sebe. To jim pak nevadí ani Labe jako kaprodrom, nebo rybník plný pstruhů, když ovečky platí. Z revírů na kterých mají hospodařit se mnohde stává cirkus a tam kde to přerostlo místním přes hlavu začínají jednat.

Nkakr - Profil | Po 17.4.2017 14:14:03

jeden3 >>
Kdyby hloupost nadnášela, vznášel by ses jako holubička (copyr. Dr. Štrosmajer).
Číst asi umíš, ale textu fakt nerozumíš.........

edit - kašpara ze sebe musí na MRKu udělat každý sám, tobě se to podařilo zcela pregnantně...

Njeden3 - Profil | Po 17.4.2017 14:10:32

Dědek >> podivej,kdyz se nekdo tak rad holedba presnym uvadenim cisel tak sem dam tento odkaz : http://www.mrsbrno.cz/index.php/co-to-stoji
a ted mi rekni-nejsou to dobri vycuranci??? za 3.150Kč muzou jezdit plundrovat vody do cele republiky,ale ty si jejich krajskou na rok koupis za 5.000Kč
A takhle pry to vypada s tou moravskou pohostinnosti. A ono to asi vysvetluje vic veci,co tu clovek cte...

Nkakr - Profil | Po 17.4.2017 13:56:34

jeden3 >>
Nemám rád lháře a ty se tu jako lhář prezentuješ. Podle tvé logiky si pokecáš s někým na rybách a jeho názor tu prezentuješ jako pravdu pravdoucí. Dost divná argumentace.
Pouhým kouknutím na offis web ČRS zjistíš, jak to s členskou základnou je.

Nkakr - Profil | Po 17.4.2017 13:44:36

jeden3 >>
Neboli máš zprávy z agentury JPP - jedna paní povídala a prezentuješ to jako pravdu.
Jaká je potom validita tvých jiných příspěvků ???

Nsplávkař - Profil | Po 17.4.2017 13:43:59

jeden3 >> Já nechci nikomu nic zavírat. Jen bych rád aby svaz sdružoval ty co mají potřebné znalosti, přiloží ruku k dílu a jsou pro vodu, ryby co mají v revírech žít přínosem. Ctí platnou legislativu.Tím by šlo myslím těch 80% z kola ven.
Dnešní svaz je poskytovatelem zábavy(prý nejlevnější) a vše se tomu podřizuje.

Nsplávkař - Profil | Po 17.4.2017 13:25:08

Pvl >> Kdyby z revírů zmizelo 80% rybářů a nasadilo se o 80% míň toho co se dnes nasazuje vrátil by se na ty vody ráj.

Njeden3 - Profil | Po 17.4.2017 13:02:56

splávkař >> kazdy ,kdo si koupi delicku a pytlik boili neni nutne slusny kaprar,ktery se chova slusne k prirode i rybam......
zbrojni pasy a psychotesty se bohuzel u prodeje boili ani delicek nevyzaduji
a stejne tak kazdy,kdo jde z kolinkem k vode,nemusi byt nutne nerudny dedek,ktery by sezral i vodnika a necha po sobe u vody vsechno,v cem mel zabalenou svacinu k vode

Nsplávkař - Profil | Po 17.4.2017 12:01:05

jeden3 >> Dokud seděli tihle rybáři několik dní u vody a chovali se tak, aby splynuli s okolím a nejlépe si jich nikdo nevšiml tak nebyl problém.
Jak ale tihle moderní lovci rostou, mnohde to u vody vypadá jak po příjezdu kočovných cikánů a ti od jakživa byli všude kde se objevili místním trnem v oku.

Nsplávkař - Profil | Po 17.4.2017 9:56:52

sumec 1950 >> Tenhle tvůj zápis je klíčem k tomu, jak celý problém vznikl. Moderní rybář si myslí, že za +-2500 co dá za právo k VRP má v ceně neomezený vjezd kamkoli s čímkoli, právo plenit břeh aby se tam se vším co si za draho v ryb. potřebách nakoupil.
Kvůli takovým vznikají podobné vyhlášky který odskáčeme nakonec všichni smahem.

Nsumec 1950 - Profil | Pá 14.4.2017 10:20:36

Já bych zakázal fšechno.Hokej,fotbal,rybaření,kouření,pivo,atd.Všec​hno škodí,když né mě,tak druhýmu určitě.Svět se zbláznil.

NMrknato - Profil | St 12.4.2017 17:09:20

hraji >> Ty, taková "kapacita" a trousíš tady plky a prdy! Pan předseda JUDr. Šíma je předsedou svazu, není uživatel naprosté většiny revírů, není na nich RS a není rybářským orgánem..... On sám jako málokterý čilimník svazu prohlásil, že mnohé BP jsou s prominutím hlouposti, ale na druhou stranu se nebrání využívat jejich komfort.......

NMrknato - Profil | St 12.4.2017 16:55:23

Cerebro >> Uvažuješ přesně tak, jak ti to ti, kteří dělají v rybařině největší bordel, tlačí do hlavy. RŘ je dnes už jen interní směrnice pár lidí ve svazu. RŘ není právní předpis a ani BP, tudíš ho RS nemůže kontrolovat a trestat, jako porušení zákona, vyhlášky a výjimek RO.

Možná ti to co píšu přijde jako nepodstatný "detail", ale pak se nedivím, že jiným zase přijdou jako nepodstatný detail lovné míry, doby hájení, které není nutné dodržovat.

Nsplávkař - Profil | St 12.4.2017 13:12:21

hraji - 12.4.2017 12:56:18 >> Zase se zdráháš odpovědět na jasně položenou otázku na kterou bys jako držitel odznaku RS jmenovaný a úkolovaný státem, měl znát jasnou odpověď. Zbaběle se schováváš za sukni JUDr. Šímy, jako by to byl on, co porušování zákona vybranými svazáky nějakým způsobem zastřešuje.

Nakonec připomenu čerstvá slova jednoho člena RS- RS není součástí svazu. Svaz RS neustanovuje a ani ji neodvolává, povinnosti a práva RS určuje zákon, nikoliv svazové předpisy.

Nhraji - Profil | St 12.4.2017 12:56:18

splávkař >> snažíš se sice pěkně, ale snažíš se málo. Za delší komentář tohle nestojí. Obrať se se svým problémem na JUDr. Šímu, ten bude mít pochopení.

Nsplávkař - Profil | St 12.4.2017 11:11:11

hraji >> Ty jsi se jako RS nezavázal k dodržování zákonů a k eliminaci těch co zákony nedodržují?
Co tě tedy z pohledu zákona dělá závodníkem co je nad zákon?
Já si nikdy nehrál na milicionáře ani šerifa co s připnutým odznakem jako krytím honí lotry a přitom je větší kriminálník jak oni , stejně tak mí blízcí.

Nhraji - Profil | St 12.4.2017 10:38:33

splávkař >> co to je přísahající člen RS? Neznám žádné takové. Ty ano? Když už chceš nazývat věci pravými jmény.
Pořád pleteš dohromady dvě odlišné věci, běžný lov a závodní činnost. Všimni si, že propozice obsahují ustanovení, že se lov provádí dle pravidel CIPSed upravených pro podmínky ČR. Tak to rozhodl a schválil nejvyšší orgán ČRS. Tak se to dodržuje.
Opakovaně musím vyjádřit podiv, že ti to pořád vadí. Vadilo ti to i v případech, kdy jsi se aktivně zúčastňoval závodů, nebo když se jich zúčastňují tví blízcí?

Nsplávkař - Profil | St 12.4.2017 10:09:14

hraji >> všechno se má nazývat pravým jménem, to s tebou souhlasím. Kde je v zákoně (99/2004Sb.) nebo ve vyhlášce (197/2004Sb.) zmocnění k ponechání si čehokoli co přísahající člen RS lovící na revíru uloví, bez jakéhokoli limitu, povinnosti zjištění délky, zápisu...
RS není rybářského spolku, ale je státu, stát ji ustanovuje do funkce, stát ji odvolává. A stát určuje povinnosti RS.
Už mi konečně vysvětlíš proč jednoho pucuješ za to co sám provozuješ v mnohem rozsáhlejší míře?

Nhraji - Profil | St 12.4.2017 7:18:22

Cerebro >> to je samozřejmě nesmysl. Žádný předpis neukládá rybářskému spolku uklízet břehy vod. Může to dělat dobrovolně, ale povinnost rozhodně nemá. Tuto povinnost má správce toku (podnik Povodí) a je za to placen státem.
Navíc, rybářský spolek nemá žádný kontrolní mechanismus na kontrolování rybářů. RS není rybářského spolku, ale je státu, stát ji ustanovuje do funkce, stát ji odvolává. A stát určuje povinnosti RS.

NMrknato - Profil | Út 11.4.2017 16:57:33

kakr >> Karle, snažíš se krýt svému předsedovi záda, to je svazodobře, ale RS může kontolovat jen to, co stanoví zákon, vyhláška a výjimky. Nikde se o BP, které stanoví uživatel nehovoří jako o tom, co by bez krytí právním předpisem mohla RS kontrolovat a postihovat....

NMrknato - Profil | Út 11.4.2017 16:30:30

FRANK71 >> Ano Rybářský řád byl jakýsi "řád", v době kdy strana a vláda mohla nařizovat vše. Do těchto kolejí vjely BP a je teď otázka, co je větší čuňárna. Rybářský řád a ani BP nemohou měnit a doplňovat zákon a vyhlášku a přes to to dělají..... O čem potom diskutovat?

Někdo sakuje 15kg bílé ryby s požehnáním uživatele, protože závodník je kámoš, jiný má pod čepicí 5 potočáků 20cm, protože jiní v revíru nejsou, ale do vezírku si je dát nemůže.... protože by byl za pytláka.

Ještě že nám tady hraj provádí školení, že je rozdíl mezi čilimníkem a jeho kámoši a mezi normálními rybáři, abychom nepropadli mámení, že rybářská demogracyje je pro všechny.....

Nkakr - Profil | Út 11.4.2017 15:18:14

FRANK71 >>
Čistota okolo rybáře má přímou úměru s čistým krkem a ponožkami, čistý rybář nedělá nepořádek neb by se ušpinil a bdělou RS by mu byla zadržena povolenka.
Ale souhlasím, jen nezávislý soud může rozhodnout. Dle zažité praxe asi za 2 - 3 roky po spáchání přestupku.

NFRANK71 - Profil | Út 11.4.2017 13:28:26

hraji >> všechno se má nazývat pravím jménem. Jinak je krásné, že ty tu zrovna hovoří o dodržování zákonů.

Njeden3 - Profil | Út 11.4.2017 13:08:30

hraji >> U nás vzniklo něco podobného kolem nádrže Dyje 5, samozřejmě jako reakce na divoce stanující rybáře. Bez toalet, bez zázemí. Po odjezdu všude nepořádek, nasráno kam se člověk podívá. Já rozumím tomu, že to obce a občané nechtějí...............

jiste-bez zazemi. Proto se v prvnim sledu zakazalo kempovat u vody s karavanem-kde to zazemi clovek ma i to WC !!!! Proto zacali jit na dracku bivaky-bez podlazky,to nebyl ani stan ani karavan -a ted zakazete bivaky-protoze nemaji zazemi.Bravo-tak na tohle ani komunista neprisel :-)
Promin,ale kterou vysokou demagogickou lidi studuji,aby tohle mohli obhajovat?

Njeden3 - Profil | Út 11.4.2017 11:45:34

kakr >> mrknul jsme odkud jsi-z Brna-tak to tam je pravo opravdu dobre-ted si dela velka cast republiky zrovna legraci z vaseho soudu,ktery se zastal imigranta chyceneho v Ceskych Budejovicich :-))) Asi vedi,kde maji ten spravny pohled na zakony a kam to maji dat soudit :-) Treba opravdu v Brne schvaluje vyhlasky o chovani v prirode parlament a prezident. Jiny kraj,jiny mrav :-)

NFRANK71 - Profil | Út 11.4.2017 11:10:50

hraji >> už jsi našel vyjímku na sakovaní 7kg ryb? Ty dodržovateli zákona.