Jak si vybudovat na zahradě svojí pstruhovou vodu?

Chtěl bych se zeptat, jestli jste si někdo vybudoval svoji pstruhovou vodu a pokud ano, tak poraďte prosí, jak postupovat. Přítok mám samozřejmě zajištěný. Můžete dát i foto a pstruhovka nemusí být velká jako potok stačí malinká bystřina.
Autor diskuse: okoun11 - Profil , 29.5.2014 muškaření - ostatní

Nejvhodnější rybí obsádka do malé pstruhovky.

A) pstruh potoční,pstruh duhový,mřenka mramorovaná.0%

B) pstruh potoční,mřenka mramorovaná,lipan podhorní.43%

C) pstruh potoční,mřenka mramorovaná,okoun říční.4%

D) pstruh potoční,lipan podhorní,mřenka mramorovaná,střevle potoční.18%

E) jelec tloušť,okoun říční,mřenka mramorovaná,pstruh potoční,4%

F) pstruh duhový,mřenka mramorovaná.4%

G) pstruh potoční,mřenka mramorovaná.7%

H) lipan podhorní,střele potoční,mřenka mramorovaná.4%

I) pstruh duhový,jelec tloušť,mřenka mramorovaná.18%

J) jelec proudník,jelec tloušť,pstruh potoční,mřenka mramorovaná.0%

Od 1.6.2014 hlasovalo 28 čtenářů.

10 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSven - Profil | Út 3.6.2014 12:57:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lidi vzpamatujte se !!!!!!!!
To jste už úplně ztratili soudnost ???
Nebo jste už zapoměli, že jste jako děti mívali nejrůznější sny, nápady a hry ??
Koho z vás zajímalo v jeho letech, nějaké stavební řízení, razítka a podobné byrokratické
zhovadilosti ?
No, tak si to kluk vyzkouší, třeba i s těmi pstruhy, když má takovou touhu... vždyť jde o prd...... buď to vyjde nebo pozná sám, že tudy cesta nevede. Pro pár pstruhů se svět nezboří.....
V jeho letech jsem také stále něco "budoval". Dokonce i ten rybníček se pstruhy jsem měl také.
Byla to rýčem, ručando vyrytá strouha cca 2m široká, 8m dlouhá a 3/4 metru hluboká.
Přítokem byla "pirátská" stružka z odtoku sousedova rybníčku a odtok do nedaleké, chovné pstruhovky.
Samozřejmě, že osádka, tedy asi dvacet podměrečných potočáků byla právě z této vody, poctivě napytlačená. Pěkně do ruky a zpod kamenů... :-) Nosil jsem jim tam celé léto žížaly, housenky a jinou žoužel.
Pak se přes zimu někam ztratili.. buď je někdo vychytal nebo něco sežralo, nevím..
Pstruhaření mě přešlo a příští rok jsem tam choval čolky ....

NP!F - Profil | Po 2.6.2014 0:37:39

okoun11 - >> Pstruhovka na zahrade je uplne jednoducha. Zacnes tym, ze vykopes jamu, cca 2x1m. Nasledne sa jebnes lopatou po zatylku a v agonii sa zakopes. Spravis tym nesmiernu pomoc ludstvu.

Nšumava - Profil | Pá 30.5.2014 10:50:15

derata >> jen pro přesnost povolení k nakládání s vodami (vypouštění, vzdouvání, jímání...) vydává vodoprávní úřad příslušné ORP ( obec s rozšířenou působností) příslušný správce povodí a správce daného toku na němž se něco odehrává, se vyjadřuje zase k něčemu jinému. Zda jde či nejde o tok, je možno si ověřit mj. v tzv. CEVT (centrální evidence vodních toků) v případě pochybností zda jde či nejde o vodní tok, rozhoduje opět vodoprávní úřad. Je toho celá řada. Díky takovýmto , stavitelům a následně chovatelům ryb kup kde se dá, se další zainteresovaní občas nestačí divit. Mj. se v poslední době objevují různá zavlečená onemocnění ryb ap. ve vodách kde by to nikdo nečekal. Jenom pro upřesnění, voda není předmětem vlastnictví a to, že někomu po pozemku teče vodní tok (malý potok nemá své parcelní číslo a nebo může téci jinudy než tekl v době zaměření)ho nestaví do pozice vlastníka toho toku, je pouze majitelem pozemku tvořícího koryto vodního toku a je povinen ho tam strpět. Nesmí ho svévolně nijak upravovat, zasahovat do přirozeného vývoje koryta toku atd... Pokud je tok upraven (nějak regulován ap.) jde s největší pravděpodobností o stavbu - vodní dílo, která má svého vlastníka atd... Budovat si něco sám od sebe na vodním toku, zkrátka není možné. A ještě na okraj pro představu, vodním tokem vedeným v CEVT může být i tok, kterým voda po část roku (méně než polovinu) vůbec neteče :-) Takže žádná prdel a to jsem se to snažil podat hodně zjednodušeně a srozumitelně. Jinak by to bylo na déle.

NKubalorenc - Profil | Út 3.6.2014 13:31:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fakt začínám mít pocit že sem píše čím dál tím víc kreténů, které pohání akorát závist a to že sami nikdy ničeho nedosáhli. Jinak si to jak tady rozebíráte malýho kluka nedokážu vysvětlit.
Druhá věc je co má společnýho s tím co píše sem to, co dělá jeho tatík? Myslím že pár přes tlamu by si tady zasloužili jiní než on.
Jak psal SVEN, vykašli se na to co ti píšou závistiví blbečci a jdi si za svým snem. Třeba se ti to nepovede hned teď, ale kdo ví co bude časem.

Nmlíčnák - Profil | Čt 29.5.2014 20:51:31

Tady je teda pacientů jen co je pravda :-)) Ne nadarmo je každoročně výstraha o nevhodnosti koupání na Pahrbku kvůli nebezpečným sinicím . Někteří si zřejmně i nalokali ...

N1Mara - Profil | Út 3.6.2014 12:08:37

RYBOVRAH FOREVER >> Ale to ti neberu , já se nebavím o tom, jestli jde udělat na zahradě potůček se pstruhy , ale otom , co tam chce on mít a kolik a atd. Ale to je jedno, mám kamaráda co to má na zahradě taky , + tam udělal i jednu tůňku , aby byli v hloubce , ale je to čistý potůček pod pstruhovkou , tohle na té fotce mě přijde jako vesnický potůček, kam se při větším dešti dostane voda z pole a atd. Myslím si , že kapra by tam odchoval, ale lipana ani náhodou a proč ? To ho prostě nezajímá a oto mě jde . Už jsem mu jednou napsal, že ať si dělá co chce , ale ať nedělá z lidí blbce ! Tak asi tak.

Njurasoft - Profil | Út 3.6.2014 11:34:24

Pvl >> ne to není závist. To je to co zažívám posledních x let. Zeptám se na to zda má někdo šroubovák s modrou rukojetí a požádám aby mi odpověděl jen ten co ho má. 150 odpovědí a jen jediná na to na co jsem se ptal. Nevím kde kdo pracujete a jako co ale dostat otázku od vedoucího kdy bude to a to a odpovědět, v kantýně je k obědu svíčková. A nebo ve škole při zeměpisu se zeptat kde je na mapě Vatikán a odpovědět, že délka se měří v metrech. Přesně takové jsou otázky a odpovědi na mrku. Znám jeden diskuzní web kde se to netrpí. Je o matematice a fyzice. Stačí tam napsat jedno slovo navíc v odpovědi a celý příspěvek korektor vymaže.

NJarda Š. - Profil | Út 3.6.2014 11:05:59

okoun11 - >> Když jim zajistíš dostatečný průtok a vzduchování, tak si na pstruhy můžeš klidně udělat i tzv příkopový rybníček. Pro potočáka potřebuješ, aby voda byla i v létě dost studená (dlouhodoběji by neměla být přes 20 °C), duhák nebo siven snesou i trochu vyšší teplotu.

N1Mara - Profil | Út 3.6.2014 7:53:04

rover >> Tak hlavně tady jde o ryby , aby nestrádali, aby měli prostředí ve kterém žijí a podobně, když on chce mít všechno v jednom a to prostě nejde , nenechá si nic vysvětli a ani vymluvit, když už nemá argument , tak je sprostý jak dlaždič , jako nedávno v plkárně , kde kolegu nazval ko..tem a atd. Napřed by měl alespoň trochu shánět informace a né třeba se snažit nesmyslně rozmnožit karase stříbrného, kde hrozí zamoření touto rybou další vody a atd. To je si myslím i důvod, proč na něj lidi reagují tak, jak reagují. Sice má snahu , tu mu nikdo nebere, ale pouštět se do nějakých operací se zvěří, když tomu nerozumí je jen o tom, že ta zvěř bude trpět . To je jako by dal srnčí do výběhu se lvy , jestli mě jako rozumíš. Jestli v tomhle chce mít ryby a hlavně ty, co psal všude po diskuzích , tak potěš pánbůh :-(.

NMijon - Profil | Po 2.6.2014 8:24:49

okoun11 >> milý okoune, to že vůbec uvažuješ o založení pstruhovky na zahradě jasně hovoří o tvém intelektu. Podle mě si buď z nás děláš srandu a nebo si psychicky narušenej a potřebuješ odbornou pomoc, což je pravděpodobnější.

Nu.x.a. - Profil | So 31.5.2014 11:21:05

já bych si ne vybudoval malou pstruhovou vodu , já bych si vybudoval širokou řeku, sice by byla kratší ale široká, tak by se mi to líbilo...

NZajda - Profil | Čt 29.5.2014 18:59:56

okoun11 >> Tak makej a klukům to pořádně nafoť. Znáš to, není fotka - není potok...

Nšmudla007 - Profil | Čt 29.5.2014 11:32:34

okoun11 - >> řekni tátovi, aby to projednal v zastupitelstvu. Nahnat nuceně zaměstnané s lopatami a motyčkami, budou kopat kopat až tak hluboko kolik vody je třeba pro okounky pstruhy duhové i lipany. Pak přijde bonz na vodoprávní úřad, vyřizování stavebního povolení, odběr povrchových vod, pokutičky a nakonec ti tam soused načůrá a mřenky ucpou odtokovou rouru.
Jseš to ty Dejve? Tovačovský kaprař s igelitovým iglů?
Už sem si u Petra objednal dvě povolenky na konec srpna, když táhnou jezerní pstruzi k přítoku.