Diskuse k článku: První rok s Lipánky | MRK.cz

Diskuse k článku: První rok s Lipánky

Diskuse k článku První rok s Lipánky

Autor diskuse: Tomáš Kupka - Profil , 13.6.2012

Laďa K - Profil | Čt 14.6.2012 15:38:42

Nelze než poblahopřát jak k článku, tak i akci samé.Není lepší odměny, když se k Tobě po letech hlásí Tví odchovanci, co u rybařiny vydrželi.

Ladineeek - Profil | Čt 21.6.2012 8:18:31

Super!!! Kéž by to takhle vypadalo všude. To, že je neučíte tu klasickou "připos*anou" položenou je jedině dobře!! V naší MO 2/3 "rybářů" jinak ani chytat neumí a ani nechce a učit to samé děti je ohavnost. Tak ať se daří!

Stopař - Profil | Út 19.6.2012 19:58:06

Tomáš Kupka - >> Taky vedu rybářský kroužek.Když jsem se sem přistěhoval tak jsem sháněl rybářský kroužek pro mého syna, protože v předešlém bydlišti ho také navštěvoval a chtěl chodit do kroužku i tady.Jenže sem narazil na problém.V Tanvaldu kroužek fungoval formou jakéhosi rychlo kurzu,cca čtyři středy školení a potom závěrečný test a "kroužek" skončil.Což sem nepovažoval za plnohodnotný kroužek a tak sem zašel na místní MO a DDM a řek že když mi to dovolí a budou chtít tak se kroužku ujmu.Samozřejmě jsme se dohodly a od září sem začal kroužek vést.V prvním roce mého vedení složilo závěrečný test všech jedenáct dětí a už dneska vím že v září přijdou děti další.I když ze začátku to nebylo vůbec jednoduché a nevěděl sem co si pro děti připravit,snažím se kroužek vést tak aby to děti bavilo a aby nevyprchalo jejich nadšení,místní MO i DDM se taky celkem snaží a ohlasy rodičů jsou skvělé.A tady mám pár fotek - http://www.facebook.com/rybaricitanvald
Tobě děkuju za perfektní článek a držím pěsti.

retrívr - Profil | Pá 15.6.2012 12:50:54

Tomáš Kupka >> Moc pěkně jsi to napsal a dá se říct podle mne i velmi fundovaně.Něco o tom vím, byl jsem 40 let ve škole a do teď dělám s mládeží ve sportu / 35let/.Proto jsem na to narazil.Měl jsem na mysli preventivní programy, ne programy na následnou pomoc. Věř, že brožur a super dotovaných jednodenních, nic neříkajících akcí, bylo vždy velmi mnoho.Přitom brožury byly vlastně návodem , jak to dělat a z čeho.Když k tomu přičteš sady školení, tak je to balík.Navíc vím, že jako všude i tady se hodně peněz ztratilo.Jak jsi správně psal,jde o obecnou práci s mládeží. Nejen tedy u rybařiny.Lepší prevence není. V současné době je to ale náročnější i lidi, kteří se tomu mohou věnovat. Časové nároky jsou jiné, lidé už nejsou ve dvě doma. Dík za reakci.

CarpHouser - Profil | Pá 15.6.2012 10:44:36

Protože jsem 5 let vedl rybářský kroužek, tak vím co vše pro to musí člověk udělat (čas, vlastní peníze, nervy, strach). K tomu v létě rybářský tábor. Děti Vás v celku berou, i tak jsem toho musel vůči nedostatku času zanechat. Tomáš Krupka palec nahoru.

Tomáš Kupka - Profil | Pá 15.6.2012 8:57:57

retrívr >> O protidrogových programech toho moc nevím, ale asi budou stát nějakou tu korunu. Zase si ale nemyslím, že jsou zbytečné. Ono je to asi blbost každého jedince, pokud do něčeho takového spadne, ale u těch mladistvých tam hraje velkou roli rodina a celkově prostředí, ve kterém vyrůstají. Věřím, že ve velkých městech do drog může snadno spadnout i do té doby bezproblémové dítě, a kdyby to bylo třeba to moje (i když žádné nemám), tak bych byl rád, že něco takového existuje. Toto se dá asi posuzovat pouze podle efektivity využití finančních prostředků do toho uvolněných a do toho já nevidím a ani se o to momentálně nechci zajímat. Pravdou je, že jakákoli práce s mládeží, včetně rybářáku, je vlastně prevencí užívání drog a kriminality mládeže obecně a nějaké finance by byly určitě fajn. On tu existuje program dotací od MŠMT, ze kterého mohou přes ČRS kroužky nějaké finance čerpat, ale zatím to nemám dostatečně nastudované a na odpověď ze Svazu stále čekám.

jak.23 - Profil | Čt 14.6.2012 14:27:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Super příspěvek! Jakmile náš 7měsíční ďábel jednou udrží proutek, hned se hlásí :D je to od Vás šlechetné a velmi důležité naše potomky vychovávat s láskou a respektem k přírodě!!! jen více takových rybářů, kteří se zájmem předají své znalosti a zkušenosti mladším!!! co bych za to byl býval dal, aby mne kdokoliv z rodiny k této vášni vedl a třeba mne přihlásil do podobného kroužku...od 6 let samoukem také není špatné, ovšem Xkrát jsem toužil po nějakých radách apod...v tomto ohledu to bude mít můj prcek a ostatní děcka (jejichž rodiče je přihláši) snadnější a jedině dobře pro ně!!! a to diky lidem jako jste Vy!

Jan23 - Profil | Čt 14.6.2012 13:55:30

Já jelikož mám 13 let, chodím do kroužku, který máme u nás ve Vnorovech a vidím, že děcek opravdu ubývá zájem u těch mladších. Možná je to i kvůli tomu, že u vody má být prostě klid a děti potřebují akci jako je to často ubanálních počítačových stříleček
S článkem nelze než nesouhlasit. Dávám jedna.

retrívr - Profil | Čt 14.6.2012 10:37:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomáš Kupka - >> V dnešní době nevídaná věc. Hodně sil a potřebného štěstí.Škoda, že tyto aktivity nemají vhodnou podporu, třeba ze všech těch nesmyslných protidrogových programů.