Konec pstruhů v Česku? Ryba houfně mizí z řek

Autor diskuse: pouštěč - Profil , 3.6.2016

potočák 62 - Profil | Ne 5.6.2016 21:17:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přemas >> Na dva menší P revíry do tekoucí vody D a SI nevysazujem,pouze na P rybníky, které k nim patří.Bohužel k řece žádný vhodný P rybník nepatří,D a SI je v zarybńovacím plánu,tak ho vysadit musíme ale snažíme se, aby způsobil co nejmenší škodu.V letošním roce se po týdení karanténě,aby jsme se ujistily že jsou zdravotně v pořádku,vysadilo na řeku 300 D a SI o váze 100kg a to před dvěma týdny.K vysazení se vybíraly místa nad splavy, aby se zmenšila případná škoda na plůdku a ročku PO a LI.Například nad gumák do úseku, který je na fotce se vysadilo 50 kusů.Pokud´jde o vysazování D a SI do pstruhových tekoucích revírů,tak na rybářskoichtyologické konferenci v únoru, které jsem se zůčastnil i s příspěvkem o obnově populací PO ,se jeden příspěvek přímo týkal vysazování D a SI do tekoucích P vod.Bylo prokázáno, že čím více a pravidelněji se vysazují,tím více si rybáři odnášejí PO a LI.Pokud´se nad tím zamyslíš,tak zjistíš, že to má logiku.Čím více a pravidelněji se D a SI vysazuje,tím častěji si povolenku berou rybáři, kteří si chtějí odnést rybu i když se jedná o PO a LI a kteří by si bez vysazování D a SI, P povoleku nevzaly.Je to obdoba rybářů, kteří objíždějí revíry a chodí na ryby pár dní po vysazení kaprů a potom je člověk u vody nevidí.Petrův Zdar

kakr - Profil | Ne 5.6.2016 12:47:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vítek >>
Neuč orla létat.
Máme na revíru na 16km 4 MVE a další 3 se mají realizovat. Jistě uznáš,že za ta léta už víme co na elektrárníky platí a pár pokuteček už také dostali. Je ale velmi úsměvné, když ti projektant řekne, že minimální hltnost turbiny by se roztočila a šla přifázovat je 1,5m3 a korytem teče (v létě) 1,7m3.
Přes hranu jezu má téci 1m3, elektrárna jede vo sto péro a má trojčlenka na to nestačí:-))
Zřejmě jsi ale nikdy nebyl u nějakého vodoprávního řízení, či jednání tak tvou rozhořčenost chápu.
Jen na okraj, pokud nebude v korytě pár uhynulých ryb zákonem chráněných, tak vše rychle vyšumí...

edit - kolega nofish byl zase rychlejší, no je mladší:-))

doliz - Profil | Ne 5.6.2016 10:49:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> Jo, skáčou pěkně, si pamatuju jak ještě dřív skákali krásní pstruzi v Bílovicích než ten jez i s úsekem pod ním byl zkur.ven.

nofish - Profil | Ne 5.6.2016 9:56:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

doliz >> přežít, přežijí, ale jen ti se nenechají chytit hned ze začátku. Taky se naučíš přežívat v divočině, když tě tam někdo vykopne z paneláku, ale nsmí tě nic sežrat hned první den, to nemáš čas se aklimatizovat :-)
Akorát s tím rozmnožováním, kdo ví... Ale pokud jsou jedinci plodní, o zbytek by se měla postarat příroda.

doliz - Profil | Ne 5.6.2016 9:45:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zajímalo by mě kolik % takových násaďáků kteří skoro nemají prsní ploutve řece přežije a zvládne se vytřít.

kakr - Profil | Ne 5.6.2016 8:47:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato - 5.6.2016 8:33:53 >>
Já s Kubíkem nemluvím.
S potočákem problém nemáme.

S&F - pescador - Profil | Ne 5.6.2016 7:33:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pstruh27 >> V podstatě je to jak psal RST - začíná to ale vše melioracema a novodobýma ,,revitalizecema" toků naco navazuje spoustu návazností, včetně odstraňování stromů,keřů a zeleně vůbec která tak brání prohřívání vody, následně větší odpařování, vyšší teplota, rychlejší uvolňování rozpuštěného kyslíku, větší tvorba řas .... Nedostatek úkrytů pak umožňuje predátorům snadnější lov. Zastávám názor,že když rybám dáme nebo vytvoříme podmínky tak se ani nemusí tolik ryb,mnohdy neefektivně vysazovat .........

RST - Profil | So 4.6.2016 21:08:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přemas >> Nikdo, všechno je to o stavu potoků u nás. Hodíme to na kormorána, vydru, norka a volavku. Jenže ono to celé začíná a končí prostředím ve kterém mají ryby žít. Po roce 97 a tragických povodních vznikla hysterie která má katastrofický důsledek. Je třeba zajistit aby voda co nejrychleji odtekla dolů a pokud možno pryč z našeho území. Ochrana života lidí má prioritu a zvláště když z této bohulibé myšlenky něco kápne. Vodohospodáři místo aby hospodařili s vodou, jak jim ukládá název jejich funkce s ní začali kšeftovat, elekrárník potřebuje, kámoš co má firmu na rekultivaci dodá a já budu mít klid když nedejbože trochu zaprší. Ryby nejsou vidět nekřičí a nepíšou nepříjemné dopisy nadřízeným. Rybáři to je ta banda "tichých bláznů" co se stejně neumí na ničem domluvit, natož aby vytvořila účinný tlak. Tak proč bychom ty potoky nenarovnaly, ať má kámoš dost vody na turbínu, jo a brácha založil s.r.očko a koupil motorové pily a tak ho nechám vyčistit za slušný peníz břeh toho potoka co tam rostly ty keře, beztak jsou nepůvodní a v případě deště vyšší hladiny zadrží vodu.............. takhle bych mohl pokračovat a pokračovat.

Přátelé pokud se rychle neprobereme budeme nejen bez pstruhů a lipanů, ale i bez vody!!!!!! Zažil sem za poslední rok několik jednání s nejmenovanými spávci jednoho povodí. A ujišťuji Vás všechny ryby a rybáře mají hluboce, (admin promine) v PRDELI!!!!!!!!!!!

Přemas - Profil | So 4.6.2016 19:33:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Alabalik >> Ten článek si četl celý? Naše vody nám nikdo v Evropě nezávidí, proto sem taky prakticky nikdo ze zahraničních rybářů na ryby nejezdí ... Naopak, odsud se jezdí tam ... Na okouny, na štiky, pstruhy, parmy, líny, sumce candáty atd ....

Majra7 - Profil | So 4.6.2016 18:38:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přemas >> Co to je za blbost? Do středů měst kormoráni nedoplachtí? Pust si na youtube video černá smrt v Plzni, tam uvidíš, že plachtí město neměsto.

Červené karty: VíD