Čína z kapra s ananasem

Smažení ryb

Vykoštěné boky z kapra. Bez kůže a nakrájené na krátké nudličky.
Mražená zelenina vhodná na čínu.
Ananasové kousky z konzervy.
Sojová omáčka.
Hladká mouka.
Mletá sladká paprika.
Mletý zázvor.
Koření na čínu.
Sůl.
Solamil.
Olej na smažení.
Rýže

Kousky kapra nejprve několik hodin, nebo do druhého dne v ledničce, marinuji, potopené v osolené sojové omáčce a šťávě z konzervy ananasu
Pak je lehce obalím ve směsi hladké mouky, zázvoru a papriky a na mírném žáru osmažím na pánvi na oleji. Snažím se to nepřepálit, bylo by to nahořklé. Hotové maso vyjmu na talíř a na pánev s vysmaženým olejem nasypu rozmraženou zeleninu, zaliju marinádou z kapra, přidám koření na čínu a chvíli podusím. Nakonec zahustím trochou Solamilu a přimíchám kousky konzervovaného ananasu.
Podávám s vařenou rýží.

 

Šinic - Profil, 24.3.2013
Průměrná známka: 1,57

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.