Kapr na černo r. 1935

Vaření ryb

Omáčku připravujeme den před jídlem!
Na kastrol 10 dkg másla, do něho 12 dkg cibule na plátky, 10 dkg mrkve, 8 dkg celeru, 4 dkg petržele ( vše nadrobno). Když zelenina p o z v o l n a zrůžo černého piva a přidáme věla, zalijeme ji trochou vody. + 1/8 světlého a 1/8 černého piva a přidáme k ní: 2 kostky cukru, plátek citronové kůry, snítek tymiánu, 1 bobkový list, kousek bílého a i černého nastrouhaného vodou zvlhčeného perníku, malou lžičku rybízové a bezinkové zavařeniny, vše trochu osolíme, a necháme nejméně 2 hodiny zvolna povařiti. Do přecezené omáčky přidáme 5 dkg oloupaných, tence nakrájených mandlí, 5 dkg přebraných, vypraných rozinek, 5 dkg oloupaných, velkých ořechových jader ( vše společně povařené) a omáčku na den uložíme do chladu.


Kapra: rozřízneme na břiše a vyjmeme vnitřnosti. Krev zachytíme! Vnitřek kapra opláchneme l ž i č k o u octa a přidáme do krve! Pak teprve !! oškrábeme kapra, rozřízneme po hřbetě, naporcujeme na dílce, opereme dílce, osušíme, málo osolíme. Vložíme do kastrolu, zalijeme omáčkou, do které jsme přidali lžíci rumu a dobře rozmíchanou krev z kapra, zvolna vaříme 15 - 20 minut.
Příloha: houskový knedlík

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.