Rybí karbanátky - pečenáče

Rybí karbenátky, salámy

Suroviny:
karbanátky: 1 kg mletého rybího masa, 2 vejce, 200ml mléka, vegeta, 4 stroužky česneku utřeného s kostkou masoxu, 1 lžíce - maggi, worchestru, obyč. hořčice, celerové nati v soli, 20dk strouhanky, pepř, 1 cibule.
lák: 1/2 l červeného vína , 2 dcl octa, 2 dcl vody, 70 gr cukru, celý pepř, bobkový list, lžička soli, hořčičné semínko - vše svařit .

Postup:
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, strouhanku předem namočíme v mléce. Tvoříme kuličky o průměru asi 20 až 30 mm a fritujeme je dohněda. Co nesníme čerstvé nebo studené zalijeme horkým lákem. Karbanátky prokládáme pokrájenou cibulí na kolečka. Vše necháme nejméně 2 dny uležet.

 

Kanon - Profil, 23.12.2010
Průměrná známka: 2,50

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.