World Carp Classicc 2008 - mistrovství světa v lovu kaprů

 

Aktuální (St 3.9.2008 16:35:24)
Jarda Těšínský má dalšího kapra - 16,8 kg.


3.9.2008, 15,30 hod. - 3 den závodů WCC (St 3.9.2008 16:16:15)
silný a vytrvalý déšť, teplota vzduchu 15 stupňů, vody 19 stupňů

Vážení kolegové,

Konečně je chycena první "česká" ryba. Dnes ráno okolo 7 hodiny se to povedlo Jardovi a Marku Těšínskému. Kapřík měl přes 19kg a všichni z něho máme radost.
Ale pěkně popořádku. V noci se strhla pořádná bouřka a my měli co dělat, abychom ukotvili lodě a stihli schovat všechno, co by se mohlo rozmočit. Hromy blesky lítaly vzduchem a k tomu vichřice ze silným lijákem. Představte si, že v tomhle "binci" měl krásnou jízdu Honza Belha. Mluvil jsem s ním hned ráno a říkal, že kapra nebyli schopni otočit a než se k němu dostali přes pásy travin, byl pryč. Prý do rána vůbec nespal a ještě při hovoru s ním jsem cítil ten adrenalin.
Není to žádna legrace dostat se na vodu přes pásy hustých vodních porostů. Nezapomeňte, že jste na lodi sám a nikdo Vám nesmí pomáhat. O hodně ryb takto přijdete a musíte spoléhat i tak trochu na štěstí. To dnes měl Jarda Těšínský, který po cestě za kaprem musel několikrát položit prut, aby rukou vyřezal vlasec z vodního porostu. Tomu dnes patří naše gratulace a Honzovi a Lukášovi Belhovi zase přeju trochu více štěstí, aby se jim podařilo v mimořádně složitém terénu kapříky vytáhnout. Od včerejší půlnoci po teď totiž jeli již celkem za 3 kapry a ani jednoho se jim nepodařilo dostat. Možná mohli v této chvíli i vést závody.
Vzhledem k tomu, že se dnes díky dešti nedalo fotit, posílám pouze fotky našich dnešních hrdinů - Jardy Těšínského a Honzy Belhy

Nemám zatím aktuální zprávy o tom, co se kde chytilo a jaký je aktuální stav, ale předpokládám, že krátkou zprávičku o celkových výsledcích ještě pošlu podvečer nebo večer.

Zdravím všechny kapraře

Vladimír Pazdera
MAX CARP Team


Středa (St 3.9.2008 16:16:14)