World Carp Classicc 2008 - mistrovství světa v lovu kaprů

 

sobota (So 6.9.2008 17:32:57)


sobota (So 6.9.2008 17:32:06)


sobota (So 6.9.2008 17:32:06)


sobota (So 6.9.2008 17:32:05)


sobota (So 6.9.2008 17:32:04)


sobota (So 6.9.2008 17:30:10)


sobota (So 6.9.2008 17:30:10)


sobota (So 6.9.2008 17:30:09)


sobota (So 6.9.2008 17:30:08)


sobota (So 6.9.2008 17:30:07)


sobota (So 6.9.2008 17:26:25)
Zdravím naposledy příznivce kaprařiny,

Tak to máme za sebou a tohle je můj poslední příspěvek z World Carp Classic na Lac Madine ve Francii.
Ještě včera podvečer k nám dorazila pořádná bouřka. Blesky, hromy a k tomu hlavně silný vítr a pořádný liják. Zvedli se půlmetrové vlny a dělali se pěkné "čepice" Hezky se s námi jezero loučilo. Naštěstí všichni přečkali bez úhony a myslím, že se akorát modlili, aby nebyl záběr a nemuseli v té slotě na loď za kaprem. Každý takový přírodní binec sebou navíc přináší i naději. Naději na změnu, kdy se voda řádně zakalí, kapříci jsou pohybem vody drženi při dně a tam kam fouká vítr, by eventuelně mohl nějaký zabloudit.
Doufali jsme, že k českým udicím.
Splnilo se to jenom částečně. Ondřej Koleška a Michal Sedláček se dočkali svého druhého kapříka o váze 5,5kg. Není to sice žádný gigant, ale celkem cca 16kg je slušné. V každém případě blahopřeji k solidnímu výkonu. Navíc tenhle druhý kapr byl pouze na odhoz v mělké vodě nedaleko břehu a travin.
Zachytali právě jen oni dva a samozřejmě Jarda a Marek Těšínský.
Těšínští jsou na 2 místě ve své sekci Ultima s výkonem celkem 36,3kg a chycenými dvěma kapry.
Ondřej Koleška a Petr Sedláček mají 4 místo ve své sekci Carps Cabin s celkovým skóre 16,2kg a také dvěma chycenými kapry.
Z české enklávy se to nikomu jinému nepodařilo, ikdyž někteří měli záběr od kapra, ale v obtížném terénu a travách ho ztratili.
Když se zpětně dívám na předpoklady po losování, vsázel jsem především na 3 místa. Právě na Kolešku se Sedláčkem, kteří si vylosovali místo na špici poloostrova v cekci Carps Cabin. Tahle sázka celkem vyšla. Místo bylo dobré a dalo nakonec 2 kapry. Jedinou nevýhodou bylo poměrně mělko, které na vzdálenost 200m, kde se smí chytat přineslo hloubku řádově do 3m. Možná proto "jen" 2 kapři.
Druhou mojí sázkou byl vylosovaný výběžek Lukáše Dostála a Petra Sedláře v sekci Indyline. Podle mých informací měli kluci pouze 1 záběr od kapra, kterého ztratili a jinak pouze jenom cejny. Tady má sázka nevyšla stejně jako u Petra Moce a Luboše Šipky, kteří byli na "malém" ostrově a měli před sebou velmi zajímavou vodu i s většími hloubkami. Ani oni o kapra nezavadili a až na pár cejnů a jedné volavky byli bez záběru.
Posledním mým tipem bylo místo Honzy a Lukáše Belhových, kteří sice byli na našem "plonkovním" velkém ostrově, ale chytali v místech klidové zóny, kde se normálně nechytá. Vylosovali si sekci Pescalis, kterám se nakonec opravdu ukázala, jako velmi zajímavá a přínesla větší počty chycených kaprů a nachytaných kil. Nicméně kluci bohužel v travách ztratili 3 kapry a další už nepřišel.
Místo Jardy a Marka Těšínských jsem nepovažoval za nijak atraktivní až na svou polohu, protože seděli na travnaté pláži u přístavu a za sebou měli restauraci. Dělal jsem si z Jardy srandu a říkal mu, že si zdolá kapra mezi kávičkou a moučníkem. Nicméně kluci to zvládli skvěle a dobře zabodovali. Rozhodně jim patří velká gratulace.
Petr Majer se synem a já s Tondou Zedníčkem jsme měli asi los nejhorší. Sice jsme chytali na velkém ostrově, kde se normálně nechytá, ale měli jsme před sebou nedaleko poloostrov, ze kterého se normálně chytá a vozí na vzdálenost 400-500m pod naše nohy. Hlavním problémem ale bylo 30 týmů vedle sebe po 50m. Tady se nechytila ani šupina s výjimkou jediného kapra Francouzů chyceného 2 hod po začátku. Jsem vnitřně zklamaný, měli jsme větší ambice, ale taková je kaprařina. Příště budeme mít určitě lepší ruku při losování.
Naopak úžasné místo bylo na špici našeho velkého ostrova, kde si sedli vítězové WCC z Anglie Andrew Judd a Peter Truckle, kteří nachytali celkem neuvěřitelných 140,6kg ryb. Vylosovali si číslo 2 v sekci Cotswold Bait. Vzpomínám si na první den, kdy právě člen týmu Peter Truckle se u nás na chvíli zastavil a byl dost nešťastný s vylosovaného místa. Od druhého dne začali chytat a nebyli k zastavení. Když pomineme nesporné rybářské kvality, tak hlavní důvody vidím v tom, že byly na špici u sebe dvě stanoviště chytajících vedle sebe, tedy měli úžasný prostor. Dále chytali do oblasti, kde je klidová zóna a normálně se zde nesmí chytat a za poslední, celou dobu šel vítr přímo proti nim. I tak si zaslouží tento triumf a jsou to mistři pro rok 2008.
Naše blahopřání patří za první místo s největší rybou 23,7kg Pascalu Gallionovi a Timu Mackovi z Lucemburska chytajícím v sekci Dayko.
Určitě se podívejte na závěrečný sumář uveřejněný na stránkách www.worldcarpclassic.nl/wcc/nl/content/view/2/3/
Posílám pár fotek ze závěrečného ceremoniálu a našich závodníků a můžeme se těšit na WCC 2009, které budou opět na Lac Madine.

Petrův zdar a mějte se fajn


Vladimír Pazdera
Max Carp Team