Háčky , Návazce , Šokovka

Ahoj chci se zeptat , jaké použiváte háčky a které jsou podle Vás nejlepší ? Jaký materiál na návazce , jak dlouhé návazce , které se Vám osvědčili nejlépe. Jaké jsou podle Vás nejlepší materiály na Šokový - odhozový návazec ?

Milda | Pá 25.11.2005 14:24:15

Háčky:Drennan,Partridge,Nash specialist carp 2,Fox 2XS,Tandem baits XS,Mustad ultra point carp,Carp system,Ashima(hlavně C-310),Quantum.
Návazcové šnůrky:Sufix-Camo skin(potahovaná)(pískové dno),stealth skin(potahovaná)(bahnité dno),heavy silk(multi strandové vlákna)(na obtížné vody),Ballistic(poloztužená)(do mušlovích polí a do překážek).
Kryston:Multi strand(měkká)(na obtížné vody)
Dále např.Quantum(měkká) a HT(měkká)-obě na bahnité dno a zarostlé travinama.
Pokud použiju ztuženou šnůrku bez ztažení obalu,tak používám háčky s rovným očkem nebo očkem vyhnutým dozadu(S očkem dozadu jen Drennany).Na štěrkové dno používám hlavně Mustad ultrapoint carp a Fox 2XS(dobře drží ostrost,např.Ownery se na takovém dně dost tupí).
Jinak při kratších návazcích je lépe použít větší háčkyNejdu pod vel.4,ale hodně výrobců mívá odlišné číslování).Kapr bývá seklý na kraji a při malém háčku se často vyřízne.Pokud používám delší návazce,tak dávám i menší háčky,to bývá kapr seklý většinou hlouběji,ale vše závisí samozřejmě taky na velikosti boiliesu.Taky hmotnost zátěže má nezanedbatelný vliv.
Na šokovku se mi lépe osvědčil silon,než šnůra.Používám Byron silver ghost(na chytačku nic moc,ale jako šokovka měsíc vydrží v pohodě,pak měním).Dávám od 0,33mm do 0,40mm.

Marcus - Profil | Pá 25.11.2005 9:49:57

na zaciatku sezony som mal velku stratovost ryb, az 50% sa mi odopinalo. skusal som rozne hacky, az mi daroval marsip tieto ownery a musim povedat ze sa mi este s nimi nestalo aby sa mi nejaka ryba odopla. ale uspesnost nepripisujem len ownerom ale aj malej uprave montazi. velkost pouzivam podla priemeru boili.

Palcat - Profil | Čt 24.11.2005 22:08:31

Háčky používám Gamakatsu dle potřeby , na pop-up mají odlehčené , a jinak co srdce žáda , nebo Mustad utra point (dříve ultra sport) a návazce Sema , Spoma , Tamdem Baits , a šokovku Sema shock , kde jsou škeble tak 40 lb , jinak 20 lb .

m.kindl - Profil | Čt 24.11.2005 22:03:07

Chytám maximálně asi do sto metrů od břehu Takže šokáč nepoužívám,pletenku na návazce Sufix protože mezi krystonem a ní jsem rozdíl vypozoroval jen v ceně a mezi háčky Owner,Fox,Nash a Gamakatsu rozdíl není protože jsou všechny Japan a jsou super :-)

Pvl - Profil | Čt 24.11.2005 19:12:10

Používám háčky, Maruto , Mustad, s očkem, a nebo v průměrné cenové relaci. Obvykle ve velikostech 4-6 . Návazce převážně Kryston i když si někdy myslím, že je to spíše psychologická záležitost. Pletenku na odhoz do 20 kg. Za rozumnou cenu . Podle používaných závaží . Většinou používám 95gr. Délku návazců dle okolností

Portos | Čt 24.11.2005 18:46:15

Z háčků jsem si oblíbil značky Owner, Maruto, Ashima, Mustad, Nash. Letos jsem zakusil i Tamdem Baits a nebyly špatné. Z návazců používám Kryston, Sufix, Nash, Těšínský. Co se týče použití, tak každá voda má své. Háčky volím podle velikosti nástrahy. Optimální velikost bych viděl asi č. 4. Univerzální delku návazce je asi 25 - 30cm. (jenže co je dnes univerzální?) Lépe je experimentovat a zkusit na každém prutu jinou délku návazce a pak dělat závěry. Na šokáš používám buď pletenku - Sema- Shock 40lb a nebo silnější vlasec tak 0.35mm. Na slávičky je však posledních pár metrů pletenky na nic a nepomůže ani Quick-Silver. Dobrá je olověnka a odolný vlasec 0.45 - 0.55mm.

Carlos - Profil | Čt 24.11.2005 16:28:24

Háčky Nash X-Fang velikost 2 až 5 podle nástrahy, závěsky na zátěž taky Nash, návazce ze svlíkacích šňůrek Sufix 10-50cm, šokovka Carp Braid úplně stačí.

Kocháč | Čt 24.11.2005 14:19:22

Martin: Koukám, že žádný kaprař nereaguje, tak ti přispěji já svoji amatérskou troškou do rybníka:-)

1. háčky- jen s očkem Ashima vel 6-1 a druh dle potřeby a druhu nastražení, na pop-up a panáčka lehčené typy,....( občas i Owner nebo Partrige)

2. návazce - Sufix, Kryston, Těšínský, Sema
s délkou si hraji dle podmínek a druhu nastražení - 10cm - 2m ( jednou už jsem nevěděl co dělat, asi 15 hod. bez kontaktu, tak jsem ten 2m návazec+pop-up opatrně namotal do pva sáčku a šup tam s ním:-)
Nejlepší je každopádně Kryston, ale taký nejmastnější:-) stačí i Sufix a ostatní jmenované.

3.Návazec na odhoz nepoužívám:- kmen mám Shimano Catana pr.30 a nemám cajk na daleké hody a ani se o ně nesnažím, 70 metrů hodím bez větších problémů i s peletama v PVA a na větší vzdálenosti stejně zavážím:-)