JEDOVNICE

Dá se na některém z jedovnických rybníků chytat?Nemáte někdo nějaké informaco o podmínkách,zarybnění atd.?A co ten zrekonstruovaný rybník na kraji jedovnic po pravé straně ve směru od Brna?Dík za každé info.
Autor diskuse: švec - Profil , 15.9.2005 všeobecné - revíry, cestování

pablo-fish - Profil | Čt 4.6.2009 11:15:40

ahojte, nemáte niekto aktuálne informácie o rybárskych revíroch (môže byť aj súkromné) v okolí Jedovnic? Idem tam v auguste (srpnu) na dovolenku s rodinou a rád by som si niekde hodil. Zaujmam sa o prívlač (candát, štika), prípadne feeder. Dakujem

Milan | Čt 15.9.2005 13:45:46

Já jen vím, že se ten rybník jmenuje Dymák a je v soukromým vlastnictví. Jako kluk jsem tam vyhrál rybářské závody a jako hlavní cenu obdržel naviják zn. Rex v hodnotě 45Kčs... Ještě teď z toho mám radost! Stalo se před čtyřiceti lety...

švec - Profil | Čt 15.9.2005 12:48:29

hraji:to že jsou to soukromáky jsem věděl.Jde mi spíše o podmínky lovu a ceny atd.ale dík.
Milan:takže Olšovec je pase.Snad se najde někdo kdo bude vědět víc o tom rybníku nakraju Jedovnic.Párkrát jsem jel okolo a je to tam upravený a vypadá to pěkně,ale nikdy jsem tam nikoho neviděl chytat ryby.Jako kluk jsem tam chytával,ale to byla ještě svazovka.

Milan | Čt 15.9.2005 12:18:34

V Jedovnicích žádný revír není. Ten rybníček na příjezdu od Brna je soukromej a po domluvě a zaplacení se dá na něm lovit. Já přes léto chodím lovit na velký rybník Olšovec. Je majetkem obce a povolenka se dá koupit v autokempu na recepci. Loví se jen v červenci a srpnu od 05.00 do 20.00 hod. Povoleno je vzít jednu ušlechtilou rybu a tři líny. Může se chytat pouze na jeden prut. Cena povolenky je 300 Kč na den... Chytat se může pouze na jedné straně rybníka, kde je cca 8 slušnějších míst. Osádku tvoří především násaďáčci cca 35 cm a max. velikost kapra je tam 55-60 cm. Dá se tam taky chytit candát, amur, lín.plotice a okouni, ale vzhledem k tomu, že se rybník každý rok slovuje a nasazuje znovu, to s velikostí ryb není žádná sláva. Doporučuji lov začátkem července, kdy ještě ryby nekrmí, tak v půlce prázdnin tam začnou intenzivně krmit obilím v místech, kde se nechytá a pak to stojí za prd. Já tam letos začátkem prázdnin zkoušel co snese feeder a za den jsem chytil cca 50 kapříků ve velikosti 25 - 60 cm. Jinak pozor na velmi podezdřívavého porybného, v každém z nás vidí zloděje a podle toho se i chová. Lovu zdar.

hraji - Profil | Čt 15.9.2005 11:49:45

Pokud vím, tak žádný z těch rybníků není revír. Ten na kraji Jedovnic je soukromá voda s možností lovit, ale bližší podmínky jsem nezjistil.