Otázky ke zkouškám

Jsou prosím vás někde všechny otázky ke zkouškám pro získání povolenky?
Autor diskuse: horny - , 2.9.2005 všeobecné - ostatní

ZN - Profil | So 3.9.2005 7:42:09

Pyzda :
napsal jsem to kulantně, aby i nevěřící pochopili. Samozřejmě máš pravdu, rozdělení už dávno probíhá, aniž by někteří tušili. I když, s těma pitomcema s tebou až tak nesouhlasím. A snaživec je v mnoha případech horší jak pitomec. Dle mého to je jen důkaz, že rybářská organizace je ještě pořád v područí NF.

Pyzda | Pá 2.9.2005 21:55:17

ZN, kamaráde: dovol, abych se vmísil do debaty a
kontroval, že to, co činí svaz, není divné, ale pragmatické. Stejně, jako např. fungování místní samosprávy obcí, kde jde o to, jak společné peníze převést do soukromých kapes tak, aby to nebylo očividné a napadnutelné. Dnes už ve svazech, potažmo v MO není moc pitomců, ale je zde dost snaživců, kteří dnes mezi sebe nechtějí nikoho pustit. Před cca 20 lety to bylo opačně, protože tyto funkce byly opravdu čestné, případně byly stravitelnou čárkou do životopisu a angažovanosti nesoudruha.

Pyzda | Pá 2.9.2005 21:35:42

Pane adepte, pokud Vaše IQ dosahuje IQ automatické pračky, tak v ČRS prospějete s vyznamenáním. Mě toto vnuklo myšlenku na to, zda-li někdo nemá otázky ke zkouškám na šťastné manželství.

ZN - Profil | Pá 2.9.2005 21:33:05

Holátko:
mám pocit, že jsou členové RS, kteří se pomalu neumí podepsat, ne tak něco samostatně vyplňovat, nedej bože něco znát :-)

Holátko Josef | Pá 2.9.2005 21:27:58

Pike> No já taky nechtěl jedním dechem dodávat, že "pokuťáky" a potvrzení o vydání resp odebrání věci nám raději nevydávají. Nedokážu si opravdu některé členy RS představit, jak ty papíry vyplňují, když neumí samostatně vypsat ani to potvrzení o odebrání povolenky. Najdeš to v § 16 písm. c) bod 1 a 2 a písm e) ... díky za udělení výjimky :o)

Pike | Pá 2.9.2005 21:06:06

Ze zadrzovat povolenku vim, o pokutach jsem slysel taky, ale o tom nacini ne. Diky za info. Otazka je, jaka je praxe. A prave kvulit tobe jsem rikal, ze existuji vyjimky

Holátko Josef | Pá 2.9.2005 18:03:34

Pike> Možná jsem se v tom množství textu níže trochu ztratil, ale víš že RS má oprávnění udělovat pokuty, zadržovat povolenku k rybolovu a brát rybářské náčni???

ZN - Profil | Pá 2.9.2005 16:30:59

JVC:
fakt si myslíš, že abys poznal duháka od hlavatky potřebuješ svazový zkoušky? Protože ti co to tak prezentovali ty zkoušky mají, a stejně to nepoznali. Takže o tom pochyby jsou.

JVC - Profil | Pá 2.9.2005 16:20:37

To se dívím, že je něco podobného už dávno nanapadlo :-)) Japonci prý taky mají jako součást řidíčáku zvednout svoji motorku ze země ;-)

Miloš_diakritický | Pá 2.9.2005 16:09:38

JVC:
a ty navíc budeš muset prokazovat způsobilost k brodění - jako zkušební úsek prý bude stanoven vodácký kanál v Troji...

JVC - Profil | Pá 2.9.2005 15:59:03

To je právě ten děs !!!

Miloš_diakritický | Pá 2.9.2005 15:47:41

JVC:
to těžko, bo Politické Školení Muškařů stále žije !!!!
Kromě toho dokud před komisí neprokážeš, že umíš namasírovat kaprovi prostatu, tak máš příští rok s povolenkou smůlu....

JVC - Profil | Pá 2.9.2005 15:39:54

Asi je špatně když kořeň dělá machra s krásným duhákem ona je to hlavatka. O tom není pochyb. Proč ale je potřeba znát chemické složení mlíčí Mníka jednovousého (nechytejte mě za slovo) jen příklad mě jasné není. Ovšem bafuňáři co nemají co dělat a vymýšlí si činnost jsou naprosto všude. Nedávno jsem dělal referentské zkoušky v práci na auto. Tam je to zrovna tak. Dojala mě otázka jak dlouho platí licence taxikáři. Kuwa kdo se má učit nesmysly ? A hlavně proč ? Doby PŠM už máme snad za sebou ne ?

ZN - Profil | Pá 2.9.2005 14:14:38

Pike:
jo, jenže tady se bavíme o rybách, na fotbalovám webu o fotbale.

Pike | Pá 2.9.2005 14:06:35

ZN. problemovych oblasti je vic. Vem si fotbal - od vedeni CMFS (Svaz) az po ruzne oblastni komise a kluby (MO). Viz pripad nachytanych rozhodcich a rozhodovani disciplinarky o jejich provineni. Je to stejna pakaz. Ikdyz nadsenci se smyslem pro fair play a spravnou vec jsou v obou organizacich. jen je jde spatne slyset a je jich malo

ZN - Profil | Pá 2.9.2005 14:00:59

Pike :
zajímavé je, ať se podíváš na cokoliv, co vymyslel a provozuje svaz, všechno je nějak divné z pohledu dnešní doby. Něco mi pořád nehraje. Přece nemůžou být takoví pitomci. Jako kdyby nás chtěli udržovat v nějakém stavu zhulení, nebo co. Přece, když si normálně uvažující člověk přečte ty naprosto nesmyslné otázky, musí se smát. A to samé cena povolenky, doba lovu, jednotný rybářský řád tak jednotný, že mu nerozumí právníci, lidová rybářská stráž, atd. Oni jsou papeženější jak papež. Jak kdyby chtěli vrátit dobu, jak Fidel. Ten taky zavrhl traktory a přesvědčil Kubánce, že voli jsou lepší, protože nepotřebují naftu.

Pike | Pá 2.9.2005 13:45:19

ZN: Stacilo cist poradne. U soucasne straze si to predstavit nedokazu. autoritu a respekt ma mensina clenu, urcite tam budou, ale velka cast zatim k smichu, mozna k placi.

ZN - Profil | Pá 2.9.2005 13:42:52

Pike :
dovedeš si představit, dát současné rybářské stráži větší pravomoci? Já teda ne. Mnozí by tě byli schopni zastřelit, že máš lepší klobouk jak oni. Vždyť tam jsou jedinci, které někdo více méně určil, nebo se nechali ukecat, nabo někteří léčí své komplexy. A znalosti? Je to jak s těma zkouškama a "výběrem adeptů".

šeptal - Profil | Pá 2.9.2005 13:30:12

MD: Sice jsi mě nenasral, ale zmátl jsi mě znamenitě. Už jsem napsal, co jsem chtěl, končím, nebo se ti mě podaří ještě trošičku vytočit. A to bych nerad, protože bych musel na kořalku, a to se před jízdou nedoporučuje. Howg.

Miloš_diakritický | Pá 2.9.2005 13:27:22

šeptal:
kdepak, nasrat tě nechci, jen jsem se tvým příspěvek nechal inspirovat a zahleděl jsem se do blízké budoucnosti, čerpaje ze současnosti což jedno a to samé jest jako minulost...

šeptal - Profil | Pá 2.9.2005 13:25:54

MD: Teď chceš nasrat ty mě, co? Přečti si můj předposlední příspěvek, tam jsem "to" snad už objasnil. A nedráždi mě. :o)

ZN - Profil | Pá 2.9.2005 13:24:18

šeptal:
dobrá tedy:-)
strejka to vystihl naprosto přesně a jednoduše, proč by měli ouřadi vědět, co je pro mě lepší. Jsem svéprávný a nesu za sebe odpovědnost, nikoho k tomu nepotřebuju. A ne tak nějaký svaz.

Miloš_diakritický | Pá 2.9.2005 13:22:48

šeptal:
tak si takhle chytám, a najednou na břehu Všelidový všesvazový komisař - ryboagitátor Vasilij Novák . A soudruhu rybáři, vybroďte z vody a ukažte mi bumážku..
Tak jsem vybrodil a on povídá " Tak soudruhu, koukám papíry máte, podběrák taky, i ten vyprošťovač a metr, tak si uděláme malý testík...
za prvé - kdy se narodil soudruh zakladatel Vladimír Iljič? Nevíte? Tak to je špatné. Druhá otázka : Kdy byl popraven nepřítel pracujících lidu a agent Drápalík ? Nevíte ?? Hmmm, tak třetí otázka: Na jakém pricipu je řízen Rybářský svaz dělnické a rolnické třídy ??
"Na principu demokratického centralismu, soudruhu Porybňující komisaři !!!" No výborně, soudruhu rybáři, výborně , bumážku vám vracím zpátky a Lovu čest !!!!

šeptal - Profil | Pá 2.9.2005 13:18:16

ZN: V podstatě s tebou souhlasím, jen se zkrátka nedokážeme domluvit. Znalosti v oboru jsou potřeba. Další otazníky nehodlám vytvářet, píšeme oba o tom samém.

JM - Profil | Pá 2.9.2005 13:17:05

Já myslím, že nějaký test nikomu neublíží, jde jen o to, jaké otázky do něj dát. Mě třeba osobně vadí i otázky z pstruhové problematiky, protože jsem se tím nikdy nezabýval a ani zabývat nebudu a většinou když si dělám na netu nějaký test, tak jediné chyby nasekám v tomhle. Někdy to stačí k neudělání testu. Stejný problém může mít muškař s mimopstruhovou částí. A je pravda, že některé otázky mě přivádí v úžas.

šeptal - Profil | Pá 2.9.2005 13:16:01

MD: Sem se vyjádřil zbytečně eufemisticky. Neměl jsem na mysli jakýkoliv otázky. Prostě chováš se a chytáš v souladu - dobrý. Chováš se a chytáš v rozporu - šmitec.

ZN - Profil | Pá 2.9.2005 13:14:42

šeptal :
zkoušky jsou, u vody je to stejně samý debil, co ostatním pije krev, že se dravci chytají od 16 by měl napsané na povolence. A že zasakuje malého bolena? Ve vlastním zájmu by o tom měl něco vědět. Největší průser je, že zkoušky se dělají, protože převážná část lidí to nedělá jako svého koně, ale jako takové nějaké zpestření, mnozí i jako přilepšení. V tom je problém. Až budou rybařit jen lidi, kteří to mají jako koníčka, žádné zkoušky být nemusí, protože se o problematiku zajímají tak nějak z principu či radosti ze života. To je v zájmu ne každého z nás. Bohužel, pořád se ta rybařina bere jako lidová zábava a svazy to ve vlastním zájmu podporují, nikoho to nesere, naopak jim to vyhovuje. Jinak se tě pochopit snažím, nedělá mi to problém.

Miloš_diakritický | Pá 2.9.2005 13:11:36

šeptal:
no jasně, v terénu, budou testy, bude sranda...
Nejdřív přezkouší RS mě a pak já jí, kdo prohraje, má smůlu...
To je blbost...v terénu mě nemá kdo přezkušovat. To by hrubě narazil.

šeptal - Profil | Pá 2.9.2005 13:09:41

Nakonec, jako motivaci ke vzdělávání se v daném oboru nejlépe vystihl Pike. Testík přímo v terénu. Znáš - fpoho, neznáš - porušuješ - mazej domů s brekem. K tomu nemám co dodat. Snad jen, že to zatím nefunguje. Bohužel.

strejka - Profil | Pá 2.9.2005 13:07:00

hraji: ad. "pokud budete zpochybňovat nutnost školení a výběru adeptů, pak nesmíte nadávat nad chováním a neznalostmi lovících" taky muzu s klidnym svedomim nadavat na kriminalniky a lidi, kteri porusuji zakony, aniz bych po nich predtim vyzadoval studium prav, rika ti neco: samostanost, osobni odpovednost, kontrolovani a sankcionovani tech, kteri se odpovedne nechovaji? rude nazory, ze jakysi moudry ourada vi, co je pro me dobre, lepe nez ja sam a ma mi tedy to sve dobro nutit, me dokazi akorat tak pekne na....

šeptal - Profil | Pá 2.9.2005 13:02:11

ZN: Aby pak nedošlo u vody k tomu, že někdo zasakuje malýho bolena, protože si myslí, že je to ouklej. Aby i malý kluk věděl, že se na dravce může až od 16 června. Aby.... to nebyl u vodý samý debil, co ostatním jen pije krev. A kdyby ses mě snažil jen trochu pochopit, jistě bys poznal, že zásadně nesouhlasím s částí testu týkající se chovu ryb, jejich chorob a biologie vůbec. To je na zájmu každýho z nás. Šlo mi jen o to, aby test prověřil skutečně pouze elementární znalosti týkající se lovu ryb. Takže klidně můžu s Milošem souhlasit jako ty.

Třéd´a - Profil | Pá 2.9.2005 13:01:18

hraji> Nedovedu si predstavit, ze by si pan Heger na Traunu dovolil po svojich zakaznicich vyzadovat znalosti typu, ktere jsou popsany v: strejka - ® Pá 2.9.2005 9:30:22 , nebo transformovanou obdobu toho co popisuje Milos v: Miloš_diakritický - ® Pá 2.9.2005 12:46:43
Pravidla jsou v jasne a 100% srozumitelne forme uverejnena na internetu a jestli je nekdo nebude dodrzovat ma smulu.

Pike | Pá 2.9.2005 12:59:35

Popravde receno by ty zkousky nemusely ani byt. Kdyby byl dostatecny pocet rybarske straze, ktera by kvalitne pracovala, mela pravomoc zabavit rybarske nacini, rozdavat pokuty, tak by si kazdy asi sakra rozmyslel rad a pravidla nastudovat. Bohuzel je rybarska straz casto k smichu, neznala veci, je ji malo a asi i pravomoce ma na hovno. To, ze soubor otazek vymyslel nejaky jantar, me moc neprekvapuje, asi si chtel usetrit praci a zkopiroval otazky ze stredni skoly ve Vodnanech. Seznam otazek ke slozeni testu ma na webu Horky z radlicke MO, tam se nastesti trosku mirnili

ZN - Profil | Pá 2.9.2005 12:59:31

hraji:
začínáš používat demagogii místo argumentů. Nepasuje mi to k tobě. Jsi zastáncem jedné teorie, já druhé. Vím, nevím, mluvím, nemluvím, takto jsi ještě nikdy neargumentoval. Fakt mi to nějak k tobě nesedí.

Miloš_diakritický | Pá 2.9.2005 12:58:25

hraji:
"výběr adeptů " ????????? Kurva, to snad není pravda !!!
CO je TOHLE za rétoriku ??? Zakládáš nějaký Hrajijugend ? Je to stále to samé - Svazy stále jedou ve starých kolejích demokratického centralismu, jako by se nechumelilo. Nic se nezměnilo, stále je to moloch tvrdě hájící komunistické způsoby myšlení a práce, hraje si na "řízení", podporuje petice, kroužky a nástěnky v klubovnách, a skutek utek.

hraji - Profil | Pá 2.9.2005 12:57:40

Miloš: hele nikdo se nemusí nic učit, vždyť může lovit ryby tam, kde po něm nikdo nic nechce. Třeba na soukromých vodách, kde nechají lovit každého, ať už zná nebo ne.
A to s tou ploticí je alibismus jak sviňa, tady přece nejde o zabití, ale o znalosti z oboru, kterému se věnuji. Protože bez těch znalostí a chápání souvislostí je to jen masařina.