MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Ako zrezat šupiny z kapra ?

Raz som videl na ČT2 jedneho porybného zrezával z kapra šupiny vreckovým nožíkom výsledok bol čistý kapor, hladká koža bez šupinových lôžok ideál na filety s kožou, dá sa to niekde na webe vidiet ako sa to robí ...

Autor diskuse: mirokva
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 19.7.2005

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N mirokva Po 8.8.2005 12:45:56
Hi all
Abe nasiel som tie programy na CT ale neda sa to normalne stiahnut do pocitaca na neskorsie pozeranie vie niekto poradit ako na to ????
N krt Út 2.8.2005 17:00:05
Tak naslo sa nieco na pozeranie ???
Alebo to tu chciplo
N mirokva Pá 29.7.2005 13:49:42
Novas: mas pravdu ja len k tomu stahovani koze s okouna kapra
Stale hladám nieco taketo, ale týkajúce sa to odrezávania šupín takto si predstavujem ukážku zrezávania
N NOVAS St 27.7.2005 11:38:46
mirokva:Jenže to je stahování i s kůží. Kdežto když odřezáváš šupiny tak ti kůže zůstane . Teda tak jsem to já pochopil :-)))))
N mirokva St 27.7.2005 10:47:26
hi all -
nasiel som ako stahovat kapra je to wmv
http://www.czech-tv.cz/program/porady/10067830680/video/stahovani_kapra2.wmv
N zubáč St 27.7.2005 10:16:50
Fišer: z ostrieža aj zubáča idú šupiny super, mám škrabku cca 60, -Sk a za 30 sekúnd mám zubáča čistého, ešte sa mi osvedčila aj škrabka, ktorú mám na skladacích multifunkčných kliešťach ...
Kapra riešim jednoducho - ostrý nôž, používam filetovací a od chvosta k hlave jednoducho podrežem šupiny, je to otázka 30 sekúnd...
stefan58 - ostrieža robím obdobne, narežem za hlavou cca do polovice, nožom prebehnem popri chrbtovej plutve z obidvoch strán, cestou naspäť vytiahnem chrbtovú plutvu, odklopím kožu za hlavou, zasuniem prsty a vyberiem mäso, ako odpad ostane len hlava, spojená s kožou a šupinami a vnútornosti ...a mne v ruke iba čisté mäsko...
N stefan58 Po 25.7.2005 3:38:05
mirokva : ja to zase robím tak, že nožom narežem kožu na vypitvanom ostriežovy na chrbte až k chvostu popri chrbtovej plutve a druhým rezom obídem z druhej strany chrbtovú plutvu , zo spodu spravím to isté okolo ritnej plutvy a kliešťami , alebo veľkým peanom zachyťím kožu pri hlave a stiahnem ju z mäsa .Takto ti zostanú dva filety ktoré orežeš popri chrbtici a je to. Dobrú chuť.
N mirokva Ne 24.7.2005 9:42:49
Hi all, neda sa urobit nejaka foto dokumentacia aj
na toho okouna jak ho vyloupnout z kuže lepsie je raz vidiet ako 11 x čítať
N xycht Čt 21.7.2005 21:04:53
přesně jak píše Stefan58...ostrej nůž a pak to jde samo..a je to docela rychlý
N Abe St 20.7.2005 21:19:45
Fišer: tady by to mělo být http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=8648&kw=okoun%20z%20k%F9%BEe
N Abe St 20.7.2005 21:16:41
Fišer: okouna, nebo candáta musíš "vyloupnout" z jeho kůže, bylo to tady nedavno ohledně "stahování" okouna, není to moc jednoduchý postup, ale potom máš krásně čisté filety bez kostí
N Fišer St 20.7.2005 16:12:59
Z toho kapra to ide pomerne lahko, ale poradte nejaky trik ako dostat supiny zo zubaca alebo ostrieza (candata a okouna). Ja na to mam tiez iba velmi ostry noz, ale pri cisterni su tie drobne supinky dva metre dookola.
N vpi - ® St 20.7.2005 14:30:42
Návod od Zoidbergra perfektně funguje, praktikují to už několik let na Vánoce, bez problému.
N Zoidberg - ® St 20.7.2005 12:08:14
Potřebuješ dlouhý úzký rovný a OSTRÝ!!! nůž. Potom tím OSTRÝM nožem začneš od ocasu a špičkou kopíruješ rychlými pohyby kůži pod šupinami (asi jsi to viděl v televizi, takže víš, jak na to :o). Já jsem to dělal dvakrát a docela to šlo, chce to jen mít fakt OSTRÝ nůž (děda je řezník, takže mi půjčil). Jde to efektivně použít jen na ryby s většími šupinami, jinak to děsně lítá okolo. Táta na Vánoce většinou takto oholí kapra tak, že mu zbyde jeden velkej plát šupin. Něco umasařim, a potom ho natočim a někde to vystavím :))

Super je i ten postup, jak popsal lubo.

Jo - málem jsem zapoměl - ten nůž by měl být OSTRÝ!!!
N spinningman - ® St 20.7.2005 11:22:19
zkus se podívat sem:http://www.czech-tv.cz/vysilani/prog5652.html?porad=10067830680
tady jsou záznamy pořadů jak na ryby.třeba to tam najdeš.
N lubo - ® St 20.7.2005 11:03:01
Určitě souhlasím, že to chce nacvičit. Já to zkoušel jen tak, jestli to nebude třeba lepší bez nějakého tréningu. Ale jak se říká "starého psa novým kouskům nenaučíš" :-)))
N Bulk - ® St 20.7.2005 10:58:46
lubo: Chce to trochu trénovat, ale s ostrým nožem to jde krásně a máš šupiny v jednom kuse.
N lubo - ® St 20.7.2005 10:57:01
Já to nožem jednou zkoušel a podle mně je to dost složité a nebezpečné na pořezání. Jednodušší mi příjde nožem jen nadzvednout šupiny u ocasu (jakoby proti srsti samozřejmě), přitisknout prsty k sobě aby byly konečky v jedné rovině a proti šupinám tlačit od ocasu až po hlavu. Jde to celkem rychlé a nejlépe to jde, když kapr není ještě vykuchaný. Velmi dobře to jde i u cejna a ostatní bílé ryby.
N stefan58 Út 19.7.2005 7:15:49
Mirokva : na zrezanie šupín z kapra musíš mať veľmi ostrý nôž , robíš to tak že pri chvoste položíš nôž na rybu pod šupiny , potom sa snažíš jemne orezávať šupiny od kože , ide to prekvapujúco dobre ale musíš zachovať uhol , aby si nezarezal do mäsa a nezabúdaj naozaj musíš mať ostrý nôž.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

sbírka

Dovoluji si oznámit ,že jsem se rozhodl uspořádat sbírku nějakého rybářského nářadí -náčiní pro svého kolegu z práce,kterého postihla dne 16.1.2017 osobní tragédie v podobě vyhoření domku do...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniSensas Feeder křeslo London

Za 5 499 Kč s DPH.
Speciální feederové křeslo s kompletním vybavením


akce, rybareniMS-Range Econ Feeder MH - 360cm

Za 2 599 Kč s DPH.
Velmi kvalitní feederový prut z vysoce komprimovaného uhlíku se štíhlým blankem. Korková rukojeť je zčásti opatřena protiskluzovým materiálem EVA.


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
SUMCI.COM SUMCI.COM

Pojeďte s námi na Ebro na sumce!