- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Ako zrezat šupiny z kapra ?
Raz som videl na ČT2 jedneho porybného zrezával z kapra šupiny vreckovým nožíkom výsledok bol čistý kapor, hladká koža bez šupinových lôžok ideál na filety s kožou, dá sa to niekde na webe vidiet ako sa to robí ...
Autor diskuse: mirokva - , 19.7.2005 všeobecné - ostatní
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
mirokva | Po 8.8.2005 12:45:56
Hi all
Abe nasiel som tie programy na CT ale neda sa to normalne stiahnut do pocitaca na neskorsie pozeranie vie niekto poradit ako na to ????
Abe nasiel som tie programy na CT ale neda sa to normalne stiahnut do pocitaca na neskorsie pozeranie vie niekto poradit ako na to ????
mirokva | Pá 29.7.2005 13:49:42
Novas: mas pravdu ja len k tomu stahovani koze s okouna kapra
Stale hladám nieco taketo, ale týkajúce sa to odrezávania šupín takto si predstavujem ukážku zrezávania
Stale hladám nieco taketo, ale týkajúce sa to odrezávania šupín takto si predstavujem ukážku zrezávania
NOVAS | St 27.7.2005 11:38:46
mirokva:Jenže to je stahování i s kůží. Kdežto když odřezáváš šupiny tak ti kůže zůstane . Teda tak jsem to já pochopil :-)))))
mirokva | St 27.7.2005 10:47:26
hi all -
nasiel som ako stahovat kapra je to wmv
http://www.czech-tv.cz/program/porady/10067830680/video/stahovani_kapra2.wmv
nasiel som ako stahovat kapra je to wmv
http://www.czech-tv.cz/program/porady/10067830680/
zubáč | St 27.7.2005 10:16:50
Fišer: z ostrieža aj zubáča idú šupiny super, mám škrabku cca 60, -Sk a za 30 sekúnd mám zubáča čistého, ešte sa mi osvedčila aj škrabka, ktorú mám na skladacích multifunkčných kliešťach ...
Kapra riešim jednoducho - ostrý nôž, používam filetovací a od chvosta k hlave jednoducho podrežem šupiny, je to otázka 30 sekúnd...
stefan58 - ostrieža robím obdobne, narežem za hlavou cca do polovice, nožom prebehnem popri chrbtovej plutve z obidvoch strán, cestou naspäť vytiahnem chrbtovú plutvu, odklopím kožu za hlavou, zasuniem prsty a vyberiem mäso, ako odpad ostane len hlava, spojená s kožou a šupinami a vnútornosti ...a mne v ruke iba čisté mäsko...
Kapra riešim jednoducho - ostrý nôž, používam filetovací a od chvosta k hlave jednoducho podrežem šupiny, je to otázka 30 sekúnd...
stefan58 - ostrieža robím obdobne, narežem za hlavou cca do polovice, nožom prebehnem popri chrbtovej plutve z obidvoch strán, cestou naspäť vytiahnem chrbtovú plutvu, odklopím kožu za hlavou, zasuniem prsty a vyberiem mäso, ako odpad ostane len hlava, spojená s kožou a šupinami a vnútornosti ...a mne v ruke iba čisté mäsko...
stefan58 | Po 25.7.2005 3:38:05
mirokva : ja to zase robím tak, že nožom narežem kožu na vypitvanom ostriežovy na chrbte až k chvostu popri chrbtovej plutve a druhým rezom obídem z druhej strany chrbtovú plutvu , zo spodu spravím to isté okolo ritnej plutvy a kliešťami , alebo veľkým peanom zachyťím kožu pri hlave a stiahnem ju z mäsa .Takto ti zostanú dva filety ktoré orežeš popri chrbtici a je to. Dobrú chuť.
mirokva | Ne 24.7.2005 9:42:49
Hi all, neda sa urobit nejaka foto dokumentacia aj
na toho okouna jak ho vyloupnout z kuže lepsie je raz vidiet ako 11 x čítať
na toho okouna jak ho vyloupnout z kuže lepsie je raz vidiet ako 11 x čítať
xycht | Čt 21.7.2005 21:04:53
přesně jak píše Stefan58...ostrej nůž a pak to jde samo..a je to docela rychlý
Abe | St 20.7.2005 21:19:45
Fišer: tady by to mělo být http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=8648&kw=okoun%20z%20k%F9%BEe
Abe | St 20.7.2005 21:16:41
Fišer: okouna, nebo candáta musíš "vyloupnout" z jeho kůže, bylo to tady nedavno ohledně "stahování" okouna, není to moc jednoduchý postup, ale potom máš krásně čisté filety bez kostí
Fišer | St 20.7.2005 16:12:59
Z toho kapra to ide pomerne lahko, ale poradte nejaky trik ako dostat supiny zo zubaca alebo ostrieza (candata a okouna). Ja na to mam tiez iba velmi ostry noz, ale pri cisterni su tie drobne supinky dva metre dookola.
vpi - Profil | St 20.7.2005 14:30:42
Návod od Zoidbergra perfektně funguje, praktikují to už několik let na Vánoce, bez problému.
Zoidberg - Profil | St 20.7.2005 12:08:14
Potřebuješ dlouhý úzký rovný a OSTRÝ!!! nůž. Potom tím OSTRÝM nožem začneš od ocasu a špičkou kopíruješ rychlými pohyby kůži pod šupinami (asi jsi to viděl v televizi, takže víš, jak na to :o). Já jsem to dělal dvakrát a docela to šlo, chce to jen mít fakt OSTRÝ nůž (děda je řezník, takže mi půjčil). Jde to efektivně použít jen na ryby s většími šupinami, jinak to děsně lítá okolo. Táta na Vánoce většinou takto oholí kapra tak, že mu zbyde jeden velkej plát šupin. Něco umasařim, a potom ho natočim a někde to vystavím :))
Super je i ten postup, jak popsal lubo.
Jo - málem jsem zapoměl - ten nůž by měl být OSTRÝ!!!
Super je i ten postup, jak popsal lubo.
Jo - málem jsem zapoměl - ten nůž by měl být OSTRÝ!!!
spinningman - Profil | St 20.7.2005 11:22:19
zkus se podívat sem:http://www.czech-tv.cz/vysilani/prog5652.html?porad=10067830680
tady jsou záznamy pořadů jak na ryby.třeba to tam najdeš.
tady jsou záznamy pořadů jak na ryby.třeba to tam najdeš.
lubo - Profil | St 20.7.2005 11:03:01
Určitě souhlasím, že to chce nacvičit. Já to zkoušel jen tak, jestli to nebude třeba lepší bez nějakého tréningu. Ale jak se říká "starého psa novým kouskům nenaučíš" :-)))
Bulk - Profil | St 20.7.2005 10:58:46
lubo: Chce to trochu trénovat, ale s ostrým nožem to jde krásně a máš šupiny v jednom kuse.
lubo - Profil | St 20.7.2005 10:57:01
Já to nožem jednou zkoušel a podle mně je to dost složité a nebezpečné na pořezání. Jednodušší mi příjde nožem jen nadzvednout šupiny u ocasu (jakoby proti srsti samozřejmě), přitisknout prsty k sobě aby byly konečky v jedné rovině a proti šupinám tlačit od ocasu až po hlavu. Jde to celkem rychlé a nejlépe to jde, když kapr není ještě vykuchaný. Velmi dobře to jde i u cejna a ostatní bílé ryby.
stefan58 | Út 19.7.2005 7:15:49
Mirokva : na zrezanie šupín z kapra musíš mať veľmi ostrý nôž , robíš to tak že pri chvoste položíš nôž na rybu pod šupiny , potom sa snažíš jemne orezávať šupiny od kože , ide to prekvapujúco dobre ale musíš zachovať uhol , aby si nezarezal do mäsa a nezabúdaj naozaj musíš mať ostrý nôž.
Živě na MRK.cz
Kde to žije - všechna témata
14:18Legislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 205
14:16maximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 3
13:58Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 27
13:49Rybáři a vinařství 202
12:55Ryby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 71
12:37Kleště na O kroužky 15
12:34Pruty Hearty Rise 275
11:49Lepší prut na těžší přívlač 708
11:12Solar titanium swinger 675
11:09Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli (Bleskovka) 5
10:28Jaký máte názor na Westin Prut W3 StreetStick 2nd 7'1" 2,13m M 2-10g 2 díly, případně w2 0
10:05Úhyn kaprů v rybníku 1,5ha 45
ČtFeeder vs. picker 15
ČtPruty pro lehkou kaprařinu 44
ČtVýběr prutů značky Century 593
Co je nového - všeobecné
11:33Bleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
NEJLEPŠÍ Z KATALOGU
Doporučujeme prodejnu
Specialista pro kapraře Chyť a pusť
Plzeň, Rokycanská 1337/64