BOILÍ

Mám několik dotazů ohledně domáci výroby boilí.Cena v obchodě je 200 kč a více za 1 kg.Máte spočítané na kolik Vás vyjde kilo domácího boilí?Je rozdíl tak velký,že stojí zato si "zasmradit"byt či dům?Nebo to děláte jen pro lepší pocit z ryby ulovené na svoji nástrahu?Díky za odpovědi.
Autor diskuse: švec - Profil , 4.7.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

profibaits - Profil | Pá 29.5.2009 21:14:39

Knif >> Ahoj, no zkouselo to uz hodne lidi kolem me, a je z toho jen smrad a nejakej zlvastni ucinek nevypozorovali. Myslim si, ze tyto zivocichove, stejne jako treba patentky, jsou pro kapra lakave jen v "prirodnim" stavu, tedy kdy jsou zive a ne vysusene. Napriklad patentka jako takova, kdyz se propichne a vytece, tak uz pro kapra nema takovej signal, jako krasna stavnata cela patentka :)

Martin... - Profil | Pá 29.5.2009 21:11:09

Knif >> ono je dobrý ho sušit na papíru na pečení v klasické sušičce na ovoce ale je to šílený smrad a navíc bys toho musel nalovit litry a litry abys udělal kilečko sušených daphnií

Knif - Profil | Pá 29.5.2009 21:03:49

Také jsem přemýšlel o tom udělat boilies s vysokým obsahem zooplanktonu. Mám dokonce možnost nalovit ho docela velké množství, ale nejsem si jistý jakým způsobem ho budu sušit. Musím to ještě dořešit... nešlo by třeba šupnout to do vajec... poradte díky.

pajda - Profil | Pá 29.7.2005 7:28:17

kaprhans: Tak ta jiná lokalita totálně vyhořela. A zklamalo hlavně počasí. To vedro jsem málen nerozchodil. A při tom vím, že jsou tam i mackové přes 80. Jenže z důvodu velkého vedra se mi na písečné lavici usídlila parta výrostků s házecím talířem. Skóre: kapr - 0, plavci - 3. Málem jsem si povodil nový rekord. 175cm a 75kg, celkem vyvynutý, lysec (skoro plešatý). Jen kdyby se mi při zdolávání nevyřízl.
Urychlený přesun v nočních hodinách na druhou štaci. No a znáte to. Změna místa, ryba jistá. Nová směs opět bodovala. Jeden dorostenec,75,80 a jeden kolem 80 se vypl kousek od podběráku.
Celková spokojenost. A to vše byla kámošova zásluha i úlovky. Já jsem se oddával jiným slastem našeho života.

smith - Profil | Po 25.7.2005 17:32:42

palix-to poznas.hodne stesti.

PALIX | Po 25.7.2005 16:50:38

ludia idem na tizden na oravu spravew som bojli z rybych mucek a aromatom lososa co si o tom mislite?

kaprhans - Profil | Ne 24.7.2005 20:27:01

pajda aspon jednou slovo chlapa

pajda - Profil | Ne 24.7.2005 20:22:22

kaprhans - ® : A ty si myslíš, že JÁ to vzdám. Toho bohdá nebude, aby český rybář od vody utíkal.
Na úterý je připravena další várka, jen to bude jiná lokalita. V té prezentaci máš samozřejmě pravdu. Dal jsem je kámošům na vyzkoušení a oni si snad sedli k rybníku bez ryb. Bůh a sv. Petr ví, jestli vůbec chytali ryby.
Zdaleka neházím flintu do žita a prut do rybníka. Já jsem ještě nezkončil.

kaprhans - Profil | Ne 24.7.2005 19:05:39

pajda jo no tak ty by jsi nemohl delat testra ani nahodou nova smes pred uvedenim na trh se testuje mesice az roky a ty po dvou tydnech vse vzdavas jsi nezkuseny a zbabely ja vim jak michal si zakladaa na smesich ktere uvari a on by tohle nikdy neudelal kdyz nema tyden zaber a predtim tahal jednoho za druhym tak si rekne ze je chyba v prezentaci navnady a ne smesi

MACA - Profil | Ne 24.7.2005 18:55:37

vycházi to temeř stejně moŽná malinko arᎠale podle mé skuŠenosti je domací boilie daleko kvalitnejŠi a učinejŠí.nikdo vam nezaruči co do boili výrobce dá.

pajda - Profil | Ne 24.7.2005 8:48:30

m.kindl: Tak ti držím palce, aby ti to vyšlo. Já právě hodil jeden recept do koše, jako totální propadák.
Jeden týden fantastická směs a druhý totální šit na stejné vodě.

m.kindl - Profil | Pá 22.7.2005 10:49:48

Pajda : Moje rozhodně nejlepší příchuť je jednoznačně Mulberry ve směsi Robin red JT, ale snažím se najít jinou směs(např.Club mix Solar)protože pokaždé pěním vzteky když si od této firmy něco koupím.Jinak mi funguje dobře Fresh smoked salmon od Solaru ve směsi Fish Force Five.

smith - Profil | Pá 22.7.2005 10:14:27

pred tydnem jsme s klukama delali koule ve velkym.komplet celou smes.udelali sme 17kilo suchy smesi+vejce a ac,tekute potravy,esence a pro prepocitani nas to vyslo na 150 korun za kilo.to je krasny ne?kluci ji vyzkouseli na berounce6 a od patku do nedele na tuhle smes chytli osum kapru do 72 cm.zabery prisli uz po hodine chytani,takze si myslim,ze se da nakoulet levne i zaroven kvalitne.

pajda - Profil | Pá 22.7.2005 9:53:29

m.kindl: Vůbec se namáš za co omlouvat. Jest-li můžeš prozraď, nebo naznač jaká je tvoje nejlepší letošní příchuť.
Jirka-Sirka: Pivo dělá hezká těla. Letošní novinka Aminocomplex s růstovým hormonem příchuť přerovský Zubr s olomouckým syrečkem.

m.kindl - Profil | Pá 22.7.2005 9:46:51

Pajda :Prosimtě promiň :-)) to bylo pro Mosaze :-))Jinak s tebou souhlasím,je to nejednoduší ale ne nejlepší.Navíc nemám důvěru,že je aminokomlex pokaždý stejnej,když jsem se na ně díval proti světlu tak byl každej jinej.Já dávám esenci,chuťovej stimulátor,aminy nebo potravu a sladidlo.

Jirka-Sirka | Pá 22.7.2005 8:57:59

Proteiny pro kulturisty, aminokyseliny, nebudou se nakonec pridavat i steroidy do boilies ?

pajda - Profil | Pá 22.7.2005 6:51:59

m.kindl: Mě to nevysvětluj, já to vím. Také používám aminokomplex i do svých směsí. Jen sem myslel, že by to pro "mosaze" by nákladnější. Ale každý začátečník by si měl projít tu cestu přípravy od začátku. Seznánmit se postupně s jednotlivými složkami a kombinovat. Vím, že nejjednodušší je koupit 2 kg kýbl směsi a do toho hodit lahvičku AC.
Nejjednodušší ano, ne však nejvhodnější, co se týká pochopení složení. Někdy v budoucnu bude potřebovat vynechat nějakou složku AC, nebo ji nahradit jinou. Proto si myslím, že je dobré začít postupně a od Adama.
Jaký máš názor na to ty?

m.kindl - Profil | Čt 21.7.2005 23:11:31

Pajda :Taky se klaním k tomu,že je lepší koupit aminokomplex.Jednak je v něm už všechno včetně potrav atd.a jednak je to jednoduchý.Já přidávám ještě kaseinát vápenatý(je ve vodě rozpustnej)protože si myslím,že urychluje potravní signál.Dávám ho do směsi Robin red tak,že sáček 250 gr rozdělím na dva 2kg kyblíky.Ale musíš zkusit jestli to ještě půjde koulet,každá směs je jiná.

mihal | Čt 21.7.2005 18:40:05

Mosaz:urcite je lepsi olejova esence,jak jiz kluci psali. ulne nej ale bude aminocomplex,me se velice osvedcila CSLmoucka tu bych urcite pridal. svec:domaci boili muze vyjit draz nez koupene v obchode,ale na vlastnorucne vyrobene potesi kapr dvojnasob

Miras - Profil | Čt 21.7.2005 12:38:25

Mosaz: rybí moučka je fajn, ale esenci bych v tvém případě neřešil, kup si aminokomplex (je z čeho vybírat) a máš po problému. Dávkování prostě přizpůsobíš množství nové, obohacené směsi.

Šuli - Profil | Čt 21.7.2005 8:19:58

Mosaz:Jak píše pajda.Gluten,Kasein apod. už nepřidávej,nevíš kolik je ve směsi a mohl by jsi jí zničit.Myslim že by jsi nic nezkazil kdyby jsi do 2kg 50/50 přidal 0,5-1kg nějaký rybí moučky,pomlel třeba proso,len,řepku,konopí a přidal taky cca 0,5-1kg.Ještě trošku oleje z tresčích jater a dílo je dokonáno..)))

pajda - Profil | Čt 21.7.2005 7:19:53

Mosaz: Ta já to teda zkusím. Doufám, že se někdo ještě lepší přidá.
Směs 50/50 je základem pravděpodobně všech levnějších komerčních bobulí. Moc zázraků na těžké vodě bych od ní nečekal. Vylepšit se dá kdykoliv, snad by stačilo přidat trochu nějaké lepší rybiny, GLM moučky, nějakou tekutou potravu apod.
Kasein, gluten bych tam určitě nedával, mohla by se narušit pojivost.
Kdysi jsem to přehnal s glutenem a ty koule se nadaly válet, Bylo to jedna obrovská koule gumy.
Tu alkoholovou esenci bych si nechal asi na podzim, zimu. Přes léto olejovou esenci. Uvolňuje mikro kapenky, které se šíří vodou.

Mosaz | St 20.7.2005 22:04:39

Caute kaprari, mel bych na Vas takovy maly dotaz.Koupil jsem si smes 50/50 a alkoholovou esenci tutti frutti(od Tesinskeho).Chtel bych se zeptata co do smesi jeste doplnit(jestli vubec jeste neco).Chtel bych jet na 10 dni na Dyji5 tak mi prosim poradte abych docilil nejakeho uspechu.Mam tam dat jeste kasein, gluten, sladidlo, nebo jeste neco jineho.Prosim poradte.Diky moc.Prip. odpovedi mi napiste please na mosazs@seznam.cz

pajda - Profil | St 20.7.2005 6:54:37

holda: Vyzkouším a uvidím. Tady vůbec nezáleží na tom, jak je sladká. Osobně sladím bobule méně, nebo vůbec. Čistota asi bude velká, přece je je to pro lidi. Ještě váhám s jakou esencí to namíchám. Určitě tam ten náznak banánu bude.

holda | Út 19.7.2005 23:02:35

pro pajdu - moc se nevyznám v boilies,ale zato hodně v proteinech. Některé vaše směsi obshují téměř ty samé proteiny jako kokteily pro kulturisty. Naprříklad kasein,albumin atd. Rozdíl je jen v konečné prípravě a čistotě. Každý protein se vztřebává jinou rychlostí,proto jsou to směsi. Ale myslím,že 85% by sama o sobě chutná nebyla,je málo sladká. Ale pokud si vychováváš kapří obludy,jen tak dál :-):-)

smith - Profil | Út 19.7.2005 21:31:57

pajda-kdepak.zacal jsem s tim az posledni dobou,protoze se mi nechce porad jist hlavne na rybach.je to nahrada za jidlo.ted jsi mi dal brouka do hlavy.asi se pokusim neco z toho nakoulet a testnout to.uvidime.

pajda - Profil | Út 19.7.2005 21:25:04

smith:: Jo. máš pravdu. Whey protein. Skočil jsem do dílny pro ten kýbl. Teda to složení je opravdu hodně nadupané.
Složení: whey+milk+soya+egg albumin+collagen
a spousty dalších věcí, na kterých bych si při psaní zamotal prsty.
Na obalu je Petr Weinlich - vícemistr světa v kulturistice v kat. nad 90kg. Už je mi to jasný, jak to víš. Koukl jsem na tebe do karty. Už toho také máš pár kilo v sobě :-))

smith - Profil | Út 19.7.2005 21:10:04

pajda-presne tenhle protein pouzivam.taky uz jsem o pouziti do boilies uvazoval,ale je to nakladne.jo a neni to white protein,co by znamenalo bili,ale whey protein,cos znamena syrovatkovy.

Pvl - Profil | Út 19.7.2005 21:05:53

pajda :začni na těch menších, pak už to budeš mít vychytaný :o))