vplyv fazy mesiaca a aktivita ryb?

ake mate skusenosti s vplyvom mesiaca na zabery, mate ich zaberov viacej , ked je mesiac v splne , alebo v nove. ja som ziaden rozdiel nepostrehol.
Autor diskuse: durino - , 28.6.2005 všeobecné - ostatní

Pyzda | Út 28.6.2005 15:50:30

durino : vplyv mesiaca na ryby má niepriaznivý dopad. Lebo keď svieti tak tak všici rybare aj rybarky jebů a keď nesvietí tak všeci rybare aj rybarky vyražajů k vode, kdě nejebů, ale lovia ryby, lebo by sa mohly zmesť. Zakažme pri zatmeni loviť. V tomto čase sa lovia najvatše kusy, a zvaz tak prichadza o matečne kusy, no statu ubývajů občania. V ČRS je bohužial zakázané loviť po čas 24hod. Ja volám nělen česi do toho.

XAXAP - Profil | Út 28.6.2005 14:37:06

brach: ja to znam! mam Casiovky Zakopcanik Included :-) Ted zrovna: mereni ve 14:33:56, v nadmorske vysce 210m, teplota v me kancelari 28,4 stupnu, tlak 989 hPa. Kdyz k tomu dopoctu jeste hodinu meho narozeni a aplikuju numerologicky model, vyjde mi 4, coz je pouze dostatecne a na ryby bych taky nesel :-)

medvěd - Profil | Út 28.6.2005 14:12:05

brach:to musí být dilema.Mám fůru času,počasí jak dělaný,ale raději půjdu do hospody,kde můžu být když prší,protože vidím na hodinkách jen dvě rybky.Brachu opravdu Ti nezávidím,musí to být hroznej život

brach - Profil | Út 28.6.2005 13:55:35

XAXAP - rybářské Casiovky mi koupily moje holky tak před 6-ti lety.
Dřív na ryby nejdu, dokud se nepodívám na hodinky. Pokud se objeví tři nebo čtyři rybičky, hned upaluji ať na řeku, nebo na stoják.. Pokud se neobjeví žádná (nebo max. 2) jdu do hospody. Takže půlka času na rybách a druhá v hospodě. Trošku jsem i doma - ale to jen kvůli hodné ženě.
Když mi hodinky řeknou, že mám jít na ryby, skočím do trabky a jedu. Je pravda, že někdy chytnu a někdy nechytnu. Ale také se mi stalo, že když jsem pár dní hodinky nenosil a právě ukazovaly do dvou rybek, že jsem taky občas chytnul a občas nechytnul.
Dále jsem vypozoroval, že to platí i na houby.
Zkrátka, bez Casiovek ani ránu - právě koukám a mám takovej dojem, že budu muset jít do hospody...

XAXAP - Profil | Út 28.6.2005 9:06:50

to by me zajimalo, komu tehda dealeri Casia prodali tu haldu fishing watches s fazemi mesice, kdyz tady by za to posilali do cvokhauzu

indy - Profil | Út 28.6.2005 8:56:52

Byl jsem chytat 22.6. - uplnek a nic nebralo (mozna rukama). Jina situace je na pobrezi more, v pripade uplnku (a tusim novu) je nejvetsi priliv a odliv, takze jsou i vetsi morske proudy a vic zatopene pobrezi a pri odlivu se toho vic splachne do more. Ryby v mori na to reaguji.

stefan58 | Út 28.6.2005 7:15:20

durino : ešte sa komančov bola v časopise Poľovníctvo a Rybárstvo tabuľka o aktivite rýb podľa fáz mesiaca , väčšiu hovadinu čo sa týka rybárstva som od vtedy nevidel.Na branie rýb môže mať vplyv aj fáza mesiaca ale , najdôležitejšie podľa mňa je počasie , teplota vody , stav hladiny , čistota vody a dostupnosť potravy.Tan kto ti v budúcnosti bude tvrdiť niečo také že našiel univerzálny spôsob na predpovedanie úspešnosti brania rýb len podľa fáz mesiaca , tak ho na Slovensku kľudne môžeš poslať do Pezinka a v Čechách do Bohníc totižto tam vedia tieto stavy pomerne úspešne liečiť.Ahoj a pekný lov.

Bob - Profil | Út 28.6.2005 6:35:47

Moje žena je čarodejnice a ta tvrdí, že při úplňku ryby nemohou brát. Ale nikdy to neodůvodní. Prostě to tak je. Říká.
Samozřejmě tomu nevěřím, vždyť i o úplňku jsem lapl již mnoho ryb. :-)))