Ještě jednou děti a rybaření - jak se na to dívá RS

. Nechal jsem se vyprovokovat k této otázce duskusí v otázce jiné. Opravdu by mne zajíml názor RS na tuto věc.Zajímalo by mne jak by postupovali přítomní členové RS, když "nachytají" tatíka nebo maminu, kteří nechají svého potomka mladšího 8 let, který nemá právo získat povolenku, chytat na jednu svoji udici. Případně jen občas nahodit, zaseknot, zdolat menší rybku, nebo třeba i trošku zatřpitkovat nebo hodit mouchu ( pak samozřejme jen na JEDEN prut - nikoliv na druhý).
Dříve to bylo povoleno dnes již ne. Jak byste to řešili, pokud by onen malý "pytlák" dodržoval všechny pravidla. Jak si myslíte že byste to řešit měli, abyste dodrželi zákon?
Máte už někdo z rodičů s řešením tohoto přestupku osobní zkušenosti?
Autor diskuse: Standas - , 30.4.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Pavel | So 7.5.2005 21:32:00

Standas: Pokud se ti synátor "zamotá do silonu od prutu", tak je povinností "každého" ho z tohoto sevření zprostit. Je jedno, zdali je na konci vlasce ryba nebo holý háček. Zdraví člověka je přednější než citace činovníků. Pokud člověk jisté politické strany nevysvětlí útratu miliónů mimo možnost svých příjmů, pak je zhola zhovadilé řešit, kdo koho vymotává z vlasce.

Nikita - Profil | Po 2.5.2005 20:50:12

Standas - v ČRS žádný metodický pokyn neexistuje. Je to jak píše hraji, můžeme tolerovat, ale musíme řešit. Je pouze na každém z nás, jaký postup zvolíme a samozřejmě záleží na situaci a konkrétním případu.

hraji - Profil | Po 2.5.2005 15:34:45

Standas: v MRS ne, jak je to v ČRS nevím, ale určitě ně jako oficiální tiskovina. Spíš jako metodický pokyn.
RS by to měla tolerovat, ale oficiálně to nikdo říct nesmí, tak jak nemůže Policie ČR oficiálně říct, že na dálnici bere až od rychlosti 150 km/hod.

Standas | Po 2.5.2005 13:07:56

hraji: Ptal jsem se i na to jak by členové RS postupovali. Může například zvolit variantu domluvy jen svým rozhodnutím, nebo existuje jakýsi "ceník" přestupků?

hraji - Profil | Po 2.5.2005 12:46:37

Laky: v zákoně 99/2004Sb. je napsáno, že lov ryb udicí smí vykonávat pouze držitel rybářského lístku a příslušné povolenky k rybolovu. Tedy přeneseně je na rybářském revíru zakázáno lovit ryby osobám bez těchto dokladů.
Standas: RS je veřejný činitel, ta nemůže mít názor na porušování zákona. Jen může použít různé "postihy", od domluvy až po zadržení povolenky a nahlášení přestupku na "kraj". Když to dotáhnu až do úplného max. konce, tak RS, která nezasáhne proti porušení zákona, může být potrestána za nedbalostní trestný čin.

Miramax - Profil | Ne 1.5.2005 9:21:20

chtel bych videt porybneho, ktery by neco takoveho postihoval, teda aspon u nas nastesti neni nikdo takovy

Rybář - Profil | So 30.4.2005 20:36:13

Laky: Možná ti špatně rozumím, ale chytání dětí bez povolenky je výslovně zakázáno (stejně jako nemůžou dospělí bez povolenky). A bohužel s novým zákonem zrušili i možnost půjčit jeden prut dítěti do 8 let ...

Laky - Profil | So 30.4.2005 14:41:52

Domnívám se že pokud budeš s ním tak tio nikdo nic nemůže. Co není zakázáno je povoleno. Pokud by ti RL sebrali vím o několika případech kdy to stálo svaz až 250 000kč na půl roku. Soud je jasnej. Přední je ale domluva. Konec konců ho to můžeš učit a když ho to chytne pak mu ten RL koupit.

carlos - Profil | So 30.4.2005 0:27:27

Vloni v červnu jsem dal stejnou otázku "rybolov s manželkou nebo přítulkyní" a je tam 120 odpovědí.