Ukrajinci u Nás | MRK.cz

Ukrajinci u Nás

Přátelé a kamarádi dnes jsem byl na Zbraslavi na Berounce si zachytat po delší době jsem se konečně dostal k vodě to jsem ještě netušil co mě čeká..... Přijel jsem ráno a už byli břehy opravdu plné ale našel jsem si místečko tak jsem si rozložil stojan a šlo se na věc. Chtěl jsem si užít den na rybách ale místo toho jsem akorát vytočenej do nepříčetna tak se chci z toho aspoň vypsat. Já proti UK nic nemám pokud pracují a umějí se chovat. Ale aby byl u vody Křik, hudba na plné grády jako by byla nějaká párty a chování se jako by jim tam vše patřilo lámání stromů rozdělávání ohně kde se jim zachce to už je trochu moc. Dnes jsem chtěl zavolat rybářskou stráž jelikož na druhém břehu co se odehráválo bylo neskutečné pokaždé co vytáhli něco z vody okamžitě to dostalo na hlavu bylo jedno co bylo jedno jak velké ale hned do hlavy do igelitky a igelitku honem schovat za stromy. Bohužel jsem se nedovolal a na policii jsem volat nechtěl. Poté mi to nedalo uklidil jsem si výbavu a šel jsem se projít podél řeky tak podotýkám , že po celé délce řeky bylo narváno na obouch břehách a Česky mluvícího člověka jsem zde neslyšel ani neviděl. Proboha co se to tady děje ? Podotýkám , že je mi jedno jestli je to UK nebo Čech a nebo Slovák ale tohle jsem neviděl dělat nikoho jiného pouze UK. Tohle přece nejde kam to tu spěje ?
Autor diskuse: Tony579 - Profil , 17.3.2024 všeobecné - ostatní

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 20:15:56

hraji >> U vás v MO přezkušují nováčky výhradně jedinci kteří nejsou pověřenými členy RS?
Já byl několikrát fyzicky přítomen školení i zkoušek v několika MO a pamatuji se, že většina těch co školili či zkoušeli nosili odznak RS tak, že si ho nešlo nevšimnout? Myslíš, že to byla atrapa?

hraji - Profil | Po 18.3.2024 20:08:04

splávkař >> RS nemá se zkouškami pro získání prvního rybářského lístku nic společného. Něco sis vyfabuloval a teď to tady šíříš jako fakt.

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 19:57:52

Martin M. >> To je myslím docela běžná praxe motivována perspektivou následné pravidelné platby (členství , brigády, povolenka) . Paradoxem je, že tento podvod konají hospodáři, členové RS , tedy lidé kteří by měli být nositeli zákonosti a morálky.

Martin M. - Profil | Po 18.3.2024 19:45:19

splávkař >> nejaka hrozba za neposlusne cleny by tam pro MO kazdopadne mela byt. Sam mam zkusenost, ze ten postup, co psal kakr, se nedodrzuje, a to pritom nikdo ani nedaval uplatky ani za zkousku nic neplatil, dokonce ani nevedel, ze nejaka zkouska bude, proste automaticky dostal potvrzeni o zkousce, ktera se vubec nekonala.

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 19:35:39

Martin M. >> Podle mě by v téhle věci pomohlo zavést RL na zkoušku (třeba 3 roky) , v případě přestupku provést přezkoušení v rozsahu prvotní zkoušky a v případě vážného pochybení ověřit okolnosti vydání potvrzení včetně všech dalších za určité období v dané MO. Ono to proškolení a přezkoušení je mimochodem taková služba státu za spoustu revírů zdarma.(žadatel si samo sebou tuto službu platí) Pokud by se zjistilo pochybení, trestní odpovědnost pro podvodníky, odebrat případné dekrety a členy takové MO nepostit napřesrok na revíry.

Martin M. - Profil | Po 18.3.2024 19:15:13

Podle mne by pomohlo, kdyby pulku pokuty za prestupky musel zaplatit rybar a druhou pulku jeho MO.

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 19:08:52

kakr >> Jsi pardál zainteresovavý, zkušený.....
jaký ,,škraloup ,, by myslíš mohl hrozit v případě, že by se prokázalo, že ti co měli zkoušet a dohlížet zosnovali komplot (podvod) který vedl k vydání řekněme 20 potvrzení(oprofi finančnímu plnění) o zkoušce žadatelům kteří se fyzicky žádné zkoušky nezúčastnili, neměli jazykové ani vědomostní předpoklady k její složení a pouze ,,v dobré víře ,, zaplatili tolik, kolik po nich bylo žádáno aby mohli (z jejich pohledu legálně)chytat ? Setkal jsi se s tím, že by se v téhle zemi skutečně ověřovala faktická pravost byť jen jediného vydaného potvrzení o zkoušce? Kolik procent bys hádal, že je členů RS mezi těmi dvojicemi které mají být přítomni u zkoušky a podpisem ji stvrzují?

Rožnovák - Profil | Po 18.3.2024 19:00:25

Tony579 - >> Na Tom že je na březích řeky narváno i pokud jde o Ukrajince nespatřuji nic hrozného- pokud mají výkon rybářského práva povolen a chovají se podle toho. Podle přispěvku jsem pochopil že šlo i jednu skupinu Ua co porušovala platné - policii si měl zavolat - ne se z toho vypisovat- to je prd platné.
Nebudeme ďelat že našinec nesakuje ryby navíc, neláme větve, neďelá ohně u vody - bordel atd - stači si projet soc sítě- nebo souhrn přestupků- i našinec se chováčasto hůř jak cizinec a cizinec líp jak našinec 🙄- jen cizinec je vždy víc vidět a slyšet

jxr - Profil | Po 18.3.2024 18:59:01

bart.bm >> Tak někde rostou karasům i vousy, když už jsou hodně starý. A i kdyby to byli kapři, tak žádná škoda.

bart.bm - Profil | Po 18.3.2024 18:56:04

kakr >> si si jistý že zapsané ryby jsou opravdu KS ?

sven - Profil | Po 18.3.2024 18:54:49

Kolben >> Ano. A ještě občan Evropské Unie. To jsem psal.

Trvalý pobyt pro cizince
Povolení cizinců k trvalému pobytu se vydává po pěti letech nepřetržitého pobytu. Do této doby se nezapočítávají pracovní cesty a dovolené mimo republiku.

Pozn. pobyt za účelem studia se započítává pouze jednou polovinou. Stejně tak jako pobyt za účelem azylu uděleného Českou republikou.

Do doby nepřetržitých pěti let také nelze zahrnout pracovní činnosti závislé na ročním období nebo kulturní či vzdělávací pobyt za účelem výchovy (au pair).
Kdy žádat o trvalý pobyt?

Žádost lze podat v případě splnění tří hlavních podmínek a to:

Nepřetržitý pětiletý pobyt na území ČR.
Bezúhonnost na území ČR (žadatel nesmí narušit vážným způsobem veřejný pořádek nebo ohrozit bezpečnost ČR).
Prokázání zajištění prostředků k trvalému pobytu.
https://infocizinci.cz/cr/stehovani-do-cr-ziskani-viza-typy-pobytu-cizincu/

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 18:11:09

kakr >> Vsadil bych se, že značná část cizinců co za posledních 18 měsíců získala potvrzení o zkoušce tohle všechno vyřešila v rámci dvou návštěv a jedné souhrnné platby třeba v nějaké rybářské prodejně nebo přes nějakého ,,kamaráda,, stejně jako členství a výdej povolenky. Není divu, že se pak někteří diví tomu, co u vody předvádějí. Nechci je omlouvat, ale za tenhle bordel by se měli zodpovídat ti, co jim k té vodě za prachy či jinou protislužbu zločinně pomohli. Oni udělali vše, co se po nich chtělo a často ani netuší co je tu legální či nelegální, slušné a neslušné.
Jistě pamatuješ na časy prvních výletů za železnou oponu kde na krámech byly plný regály naprosto nevídaných věcí a spousta čechů to tam kradla s pocitem, že si to mají lépe hlídat.....

Rudina - Profil | Po 18.3.2024 18:03:17

Creature fiends >> vzhledem k tomu, že ze školy jsem už hodně dlouho, tak si pamatuji že Velká Británie měla označení GB a teprve od roku, myslím, 2021 se začalo používat UK

Kolben - Profil | Po 18.3.2024 17:56:06

sven >> Stanovy MRS §6 odst. 6) Řádným členem se může stát občan České republiky starší l8 let s mistem trvalého pobytu na územi České republiky, vedeným v registru obyvatel nebo cizinec, starši 18 let, kterému bylo uděleno povoleni k dlouhodobému nebo trvalému pobytu na uzemi České republiky.

Bušák - Profil | Po 18.3.2024 17:51:21

Tony579 - >> tahle VERBEŽ nás tady okupovala od 68 roku, no a teď nás tady okupuje zase, a zase jí pozvala vláda. FERTIK

FRANK71 - Profil | Po 18.3.2024 17:07:32

kakr >> nenech si vysmát, kvalifikace hospodáře.🤣🤣 Ještě o té Červené Karkulce. Teorie a praxe je na hony vzdálená.

kakr - Profil | Po 18.3.2024 16:56:25

splávkař >>
Tak např. - pořadatel musí nahlásit místo a čas konání zkoušky na Krajský úřad, který může přijít na kontrolu. Zkoušející musí být nejméně dva, z toho jeden musí splňovat kvalifikaci hospodáře. O zkoušce se vede "třídní kniha", která se musí archivovat 18 měsíců včetně testů, pokud byla zkouška proveden pomocí testové baterie.
Neříkám, že v zemi, kde není problém vytunelovat banku se nedá jakékoli nařízení obejít. Ale přece jen je to kapánek ztíženo:-)))

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 16:33:27

kakr >> prokazat znalost souvisejících předpisů?

kakr - Profil | Po 18.3.2024 16:30:28

splávkař >>
Víš co je nutné, aby mohl dostat občan osvědčení nutné k vydání RL???

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 16:27:44

Pedro1 >> tohle není o nastavení systému ale o selhání jednotlivců kteří potvrzení o zkoušce podepisují i když ji neprovedli a žadatele často ani neviděli. Kdyby jich pár skončilo u výslechu ,soudu, v base, tak by se myslím spousta cizinců k našim revirum ani nepřiblížila a ti co ano tak by věděli jak se mají chovat a co jim hrozí.

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 15:59:08

Lipan54 >> držitel RL si povolenku obstará vždy a velmi snadno. Dohled by si zasloužil přístup k prvnímu RL kde jsou podmínky jasné stanoveny zákonem. Celý to stojí na státním ouradovi a obvykle pověřené MO která má za úplatu školit a přezkušovat znalost ryb. zákona a tam systém myslím selhává. Na každém potvrzení pro vydání RL je razítko a podpis (a nebývá to zadarmo) Tam bych hledal zodpovědnost.

Pedro1 - Profil | Po 18.3.2024 15:43:16

splávkař >> Hele nechci Ti kazit iluze, ale je to tisíckrát prokázaná pravda, zespoda s rybařinou nic neuděláš, ale vůbec nic. Představa, jak přijdeš na schůzi, do tří let jsi předseda MO a do pěti let můžeš mluvit do dění v kraji je naprosto, ale naprosto mylná.

Lipan54 - Profil | Po 18.3.2024 15:40:10

splávkař >> Ano,tady je ten zakopaný pes! Dvě velké organizace, když jsem se ptal, proč jim dávají povolenky, odpověď byla vždy stejná! Když jim to neprodáme my, prodají jim to oni!!! A jsme zase u peněz!! Ale zamyslel se někdo, jestli je to vůbec zisk,nebo spíše prodělek!! A proč někoho nenapadlo lobovat za to,aby cizincům za pytlačení hrozilo vyhoštění?!

splávkař - Profil | Po 18.3.2024 15:03:55

Přečetl jsem si cca 25 příspěvků a nestačím se divit kolik tu máme ukřivděných uplakaných hrdinů kteří 100% vědí jak lousknutím prstu vyléčit všechen ten hnus a bídu téhle doby. Dochází vám vůbec, že kdyby ti, který jste si zvolili do svého čela nebo jste svou pasivitou jejich volbu podpořili dbali svých povinností tak se drtivá většina těch otřesných zážitků které popisujete vůbec nestala? Dochází vám vůbec, že kdyby nebylo korupce na straně MO ČRS, jejich bafuňářů tak tihle UA u vody nepotkáte (RL mají díky jejich potvrzení o způsobilosti ) nebo se budou chovat jinak neb by věděli, že od tý vody mohou být vcelku snadno odejiti. Sám si pamatuji, že se přijetí nových členů schvalovalo na výročce. Bohužel v systému kde jde jen o peníze a někdy taky tak trochu K88+ se před nimi jedni skloní a druzí budou maximálně poštěkávat opodál to lepší nebude a to tu má být nová centrální evidence se kterou by to bylo ještě snažší než dřív. Zajímal se někdo o to, kdo je tím trojským koněm u kterého to všechno klíčí? Kdo falšuje ta potvrzení o zkoušce pro získání RL? Žádal někdo státního úředníka , PČR aby se nějaký podezřelý případ zavánějící podvodem prošetřil?
Na závěr si dovolím připomenout, že před UA to byli Poláci, Vietnamci.....

Creature fiends - Profil | Po 18.3.2024 14:41:18

kakr >> u nás je jich tolik, že s tím nikdo nic neudělá aby neskončil s kudlou v břiše. Prodavač z ryb. potřeb který zároveň vydává územní povolenky si řekl dost a přestal je těm kun.ám prodávat a když to řekl čilimníkům tak ho zmrdali, že to né, ať jim to prodává dál, že stejně budou pytlačit a takhle z nich jsou aspoň peníze. 🤮🤮🤮

kakr - Profil | Po 18.3.2024 14:25:51

Máme ve spolku asi 35 Ukrajinců, aby mohli být členy spolku musí splnit podmínky dané Stanovami MRS. Jsou velmi jednoduché, všichni cizinci (včetně Slováků) musí mít v ČR trvalý, nebo dlouhodobý pobyt a přes to nejede vlak. Jejich sumáře jsou na rozdíl od sumářů našich členů vedené velmi dobře a asi jim nejvíce chutnají karasi stříbřití, těch mají přisvojeno hafo. Za posledních cca 10 let máme mezi nimi i jednoho trestance, byl polapen RS při lovu na tři pruty mimo stanovenou dobu lovu. Má povolenku v čistírně do konce roku 2024.
Jak se chovají na kaprodromech typu Mušov nevím, ale RS si s nimi dokáže na našem revíru s PČR poradit a nejen s Ukrajinci.

sven - Profil | Po 18.3.2024 14:16:41

no comment >> :-)

Creature fiends - Profil | Po 18.3.2024 13:59:25

Rudina >> Tak ty jsi hodně mimo. Jak spolu souvisí pojmenování úkáčka se zaběhlou mezinárodní zkratkou UA a UK ? To zesměšňuješ možná tak sám sebe, že neznáš učivo základní školy a snažíš se ty dehonestovat lidi který na tu chybu upozornili. Určitě nejde o to někoho zesměšnit, zvlášť když na rybářským webu na tebe všude kouká UK styl apod. jenže to by občas chtělo zapojit mozek a ne opisovat stejnou chybu po 20 lidech před tebou. A to že jsou úkáčka mrd.y všichni víme, já s nima vyrůstal od mala ve městě plným fabrik a ubytoven a byli to jebky už dávno před válkou. Ty co tu byli už třeba kolem roku 2000 byli ještě horší, tě zmlátili třeba jen kvůli botám nebo bundě. Nechápu že někdo píše že ne všichni jsou takový, zrovna u nich to neni pravda. I když platí nájem a chodí do práce tak za souseda je nechcete a za kolegu taky ne protože i tyhle podle některých ty normální jsou taky zmrdi. V bytě po 3 rodinách bitky bordel řev a v práci si myslí že jsou něco víc než Češi a ješte jim to prochází. Zlatý cikáni

Aiwen - Profil | Po 18.3.2024 13:12:23

V okolí BV u vody jsou taky UA. Někteří se chovají slušně, dodržují pořádek u vody a i ryby pouští. Jiní zabíjí a hazou do kufru vše co se pověsí na háček bez dodržení doby hájení ci lovné míry. Upozorňovalo se na to několikrát ale bez úspěchu. Rozšířili se i různé pytlacky okolo vody a různé systémy s více hačkami na podsekavani ryb.

Martin M. - Profil | Po 18.3.2024 12:56:36

Tony579 - >> Poprosim te jako autora diskuse, abys zde toleroval pouze info rybaru od vody a z rybareni. Politika na MRK nepatri. Mas k dispozici karty, mazani zapisu...

bart.bm - Profil | Po 18.3.2024 12:01:55

Tom - Tuk >> tak ono se stačí podívat na YouTube kam dávají ty svoje Šašlik párty od vody jak to v reálu vypadá.

Tom - Tuk - Profil | Po 18.3.2024 11:54:13

Tony579 - >>
Jj...
Mám v živé paměti reakci některých zdejších mrkpsáčů, když jsem se těsně po začátku nesmyslného masového přijímání ukrajinských "běženců před válkou" v jakési diskusi zde na MRKu zmínil, že bude u vody veselo převelice. A napsal jsem to protože jsem tam jezdil rybařit a velmi dobře znám jejich mentalitu, chování a zvyky...
Napsal jsem někam něco ve smyslu "ani netušíte a ani ve snu si neumíte představit co nás u vody do roka čeká, já je znám, připravte se na děs nevídaný" a strhla se bouře jakýže to jsem nenávistný zmetek...
Njn...

RBS - Profil | Po 18.3.2024 11:50:14

Bohužel mám úplně stejný zážitek jako Tony579. Nedá se to říct jinak, než bordel u vody. Už když jsem přicházel, tak jsem si všiml, že vedle k Ukrajinci přišla návštěva. Koukám, vyndává vezírek, jeden kapr jde do igelitky a pryč...Za chvíli přišel ze druhé strany porybný a tak jsem mu to řekl. Asi vás nepřekvapí, že rybařící UA spoluobčan měl napsaného jenom jednoho kapra.... Jak to porybný vyřešil nevím, ale asi mu vzal papíry, protože UA hrozně nadával a musel to zabalit. Pak mi ještě před odchodem chtěl dát UA do držky (naštěstí byl vedle kolega).

mejla - Profil | Po 18.3.2024 11:41:15

Jejich arogance je neuvěřitelná, počínají si tady jako kdyby jim tady všechno patřilo,vím o čem píšu ,setkávám se s nima v práci od 1992, a pracuji s nimi do dnes. Najde se pár výjimek ale to je tak dva tři ze sta, ještě víc jich tady máme. Zbytek když se ožere tak jsou jako když sklepete ze stromu. Jen chlastat fetovat a dělat bordel. Dokonce za máma byl jeden UA jestli nemáme tvrdé drogy. No to už je moc!!!! A že pytlačí ví každý,jen se jich všichni bojí. U nás pytlačí Ůkáčka a Bulhaři.

sven - Profil | Po 18.3.2024 11:26:28

Jirka1 >> samozřejmě, že tě ukáčka nenasrali..když do toho vašeho zapadákova, nemají mapu .-)
Jasně, že i s vašimi romy, je lepší vycházet po dobrém .-)
Btw,. Nám tu RF nemá co obsadit, bo jednak nám tu už skoro nic nepatří a druhak jsme pro ni ekonomicky a vojensky, zcela bezvýznamnou zemičkou..
Na nás mohl mít zájem SSSR, když jsme tvořili západní hranici, mezi NATO a Varšavskou Smlouvou. Dnes je ta hranice na UA, takže nás má naprosto v řiti...
Nepřikládejme si větší význam z globalního hlediska, než skutečně máme...
Jo a emigrovat, už není kam...pokud se podaří ohýnek rozfoukat, nebude bezpečně nikde... tím myslím naprosto nikde...

jurasoft - Profil | Po 18.3.2024 10:08:00

Zdravím. Normální povolenku už nějaký ten rok nemám. Vzpomenu dobu před cca 15 roky kdy jsme bydleli v Nymburku u vody. Tam bylo místo kde byli v barevném rodinném stanu ubytovaní UK soudruzi a co chytli to hned porcovali a dodávali to do nějaké restaurace. Dodávky tam zajel a 1x denně a dovezla jim potraviny a odvezla ryby. Několikrát tam byla policie ale nic nepomáhalo. Někdy pomůže jen beton. Na nohy. Jezdíme s manželkou na ryby k Mimoni. Bývalo tam nádherně ale .. no mám trantotinu mačetu, polní lopatku a psa obranáře. Protože to co ty popisuješ se tam začalo objevovat a je to v jejich mentalitě. Najdi si článek o zemi kde zítra je dneska. Jeden rybář vyrazil na ryby do Ruska na počátku 90 tých let. A to co popisuješ je tam normální a tradice. V pátek vyrazit k vodě, grilovačka, magneťák na plný koule, řev a to celý víkend a utichne to až v neděli navečer kdy jedou domů. V Praze na židovských pecích zrušili místo na grilování co tam bylo snad 50 let jen proto aby tohle tam nemohlo být.

u x a - Profil | Po 18.3.2024 9:58:20

Knapík >> když budou chytat kapř a nezapisovat tak jenom dobře, to je asi jediný pozitivní na UA občanech u vody..

u x a - Profil | Po 18.3.2024 9:57:10

Víte proč se tak ukrajinci zajímají o volby v Rusku??protože sami žádné nemají:-))