Nefunkční Pop Up 10mm od Starbaits - setkal jste se s tím někdo?

Zdravím rybáři - koupil jsem na e-shopu RIMEX Karviná od fi STARBAITS Pop Up 10mm ProBio Red One a Peach and Mango. Asi za 3 týdny při podrobnější kontrole jsem zjistil, že u Red One je místo 60gr pouze 50 gr, nemá to průměr 10, ale 9mm. Ale větší problém je, že po nastražení na 10mm trn to leží u dna !! Když to dám na vlas - mimo háček - to samé. U Peach + Mango 10mm - ten samý problém ! Oboje kuličky jsou velmi tvrdé - jen velkou silou - jen tak tak, že jsem nezlomil jehlu jsem je dostal na nástražní osten nebo vlasec. Tak že, koupil jsem sice Popky, ale použít je pro nefunkčnost nemohu. 3x jsem psal prodejci a 2x zástupci fi Starbait v čr zda to nějak k mé spokojenosti vyřeší - nekomunikují se mnou, nemáte taky někdo tuto zkušenost ?
Autor diskuse: lufojtas - Profil , 3.2.2021 kaprařina - nástrahy, návnady

lufojtas - Profil | Čt 4.2.2021 20:06:24

Dodo677 >> Ano, v 68 letech si spokojeně - ZATÍM - život užívám....a mám dost času.

Dodo677 - Profil | Čt 4.2.2021 19:45:53

Že by popky neplavaly se mi stává snad u každého druhého balení bez ohledu na výrobce.
Proto pro letošek uvažuju o větším zapojení korku.
Každopádně pokud máte tolik času se babrat s takovou blbosti pak vám gratuluju ke spokojenému životu :-) (myšleno upřímně bez jakéhokoliv náznaku ironie apod.)

lufojtas - Profil | Čt 4.2.2021 11:27:26

Specialista >> Já mám Pop Up ProBiotic, kriticky vyvážené to nejsou.
Jinak ty mají v nabídce - katalog pro r. 2020 pod názvem Pop Tops!

Specialista - Profil | Čt 4.2.2021 11:09:17

lufojtas - >> zhodnoť to až podle toho, kolik to nachytá ryb. Vypadá to, že máš starbaits balanced (criticals), což mi třeba v reálu v jejich nabídce chybí. Vůbec bych nelámal hůl, naopak!

Robur - Profil | Čt 4.2.2021 10:49:17

Česká obchodní inspekce, stačí jim zavolat či napsat. Okradli tě o 16,6%, což je dosti závažný problém. To že to neplave je již jen třešinka na dortu. Přijdou na prodejnu, převáží jim balení a bude veselo. Nebo koupit pistoli na paintball a vrátit jim je po jedné.

F. - Profil | Čt 4.2.2021 10:48:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sehnat kvalitní pop up je celkem kumšt. Od Starbaits mám několik druhů, vypadají krásně, ale také mi přijde, že nemají moc sílu plavat - spíš vůbec. Ono bohužel všechny pop-up nejsou plovoucí i s háčkem. Je lepší to vyzkoušet před nahozením, ne jednou se mi stalo, že se mi 18mm pop-up koule válela na dně na 4m dlouhém zig rig návazci a samozřejmě záběru jsem se nedočkal..
:)

lufojtas - Profil | Čt 4.2.2021 10:47:18

fakiki >> No, když 10mm plovka je už v hrnku na dně, tak jistě nemá ve 2m hloubce šanci a to tuplem!

fakiki - Profil | Čt 4.2.2021 10:33:50

Aiwen >> Také se nechci hádal ale myslím že ve 2m hloubce
10mm plovka nemá šanci. Tlak vody vytlačí vzduch z plovky, V hrnku to nepoznáš. Používám plovky od Mika 14 ale jen na panáčka a super.

lufojtas - Profil | Čt 4.2.2021 10:05:44

Cejnek 2 >> Ano, správná připomínka.
Můj případ to ale není, bohužel...

Cejnek 2 - Profil | Čt 4.2.2021 9:42:46

Co bych sem přidal ze své zkušenosti je to, že bych nezaléval popky nějakým dipem přímo v krabičce. Měl jsem takhle déle naložené popky v dipu a potom už ani neplavali jak byly nacucané toho dipu. Takže když dipovat tak pár popek někde samostatně a ne dlouho.

chendler - Profil | Čt 4.2.2021 9:07:50

lufojtas >> taky se pripojim....pokud na tebe nikdo nereaguje,reklamaci,tak ja za sebe,osobne,bych to dal tedy neresil. Asi bych nad ti mavl rukou a od teto fa,od tohoto obchodu,nic neresil. Prijde mi zbytecne,to tady takhke rozmazavat. Nic to neresi a nevyresi. Prece jen,nejde o tisice,ale rekl bych,ze to bude dalsi,neprijemna zkusenost... a pisu tu se vsi uctou

Tomas Krlin - Profil | Čt 4.2.2021 9:06:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Obcas se stane, ze popky neplavou... nekterym vyrobcum casteji, jinym mene.
Malokdo to ale reklamuje, tak se pak na kramu divi, jak tohle resi se odviji od toho, jak dobry ten prodejce je nebo neni.
Mam popek plny kybl, ale stejne nejcasteji pouzivam penove kulicky (co jsou puvodne na zig rig) dipuju si to cim chci a jak dlouho chci a ty plavou zarucene, spise az moc...
Jinak Starbaits dela kvalitni veci a krmivo co chyta, preju hodne stesti s vyresenim reklamace.

lufojtas - Profil | Čt 4.2.2021 8:58:32

fakiki >> Vážený pane rybáři, chytám ryby od roku 1977.
Zažil jsem toho u ryb dost, ale abych byl smířen podle Vás s tím, že když plovka sama plave, je vše OK? Když ji ale dám mimo háček na vlas 0,14 mm se zarážkou, nebo na nástražní osten a ona se ani neodlepí s tak malou zátěží ode dna, tak je něco špatně! Nechci přece, aby zvedala i háček.
Od toho je to plovka, že ji nějak k háčku dám - jinak to nejde a tím předpokládám, že se aspoň trochu nadzvedne- to je myslím její úkol. Proto mám podezření na vadný výrobek.
Kdyby tuto základní funkci plovka neměla, pak můžeme kupovat jen potápivé boilies..

lufojtas - Profil | Čt 4.2.2021 8:36:44

kubah >> Zdravím, jak jsem již uvedl, ten menší průměr mne ani tak nevadí, jako to ,že po napíchnutí na osten 10mm to kompletně leží na dně sklenice aniž bych tam měl u toho háček !
To je ten hlavní problém, proč toto píšu. Jinak Starbaitsu jsem psal o tomto stavu z těch důvodů, že RIMEX neměl zájem toto řešit, pouze se podivoval.....
A když výrobce ode mne dostal čísla šarže uvedené na krabičkách i s datem spotřeby, jistě si zjistí, zda měla nebo neměla tato várka nějaký výrobní problém. Proto je možné, že podobné problémy budou i u některých dalších spotřebitelů.... :-)

lufojtas - Profil | Čt 4.2.2021 8:19:33

fakiki >> No spíš to pobavilo mně, poněvadž ne že nezvedne háček, to ani jsem od 10mm nečekal, ale ...NEZVEDNE se ode dna jen když do ní zapíchnu nástražný osten 10mm od DELPHIN a že ten teda je velmi jemný - lehký! Pro porovnání jsem zkusil dát plovku 10mm od C servis Václavíka a ta dokonce zvedá i háček. Proto vidím problém u Starbaits.
Jinak - ano sama plave, pro mne je však tato skutečnost k ničemu... :-)

Aiwen - Profil | Čt 4.2.2021 2:21:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

fakiki >> nechci byt neprijemny ale plovka je od slova plovouci. Plovka od ccm 8mm mi zvedne i 8cku hacek z tlusteho dratku.. nemluve o 12-14tce na ronnieho ktera mi to zveda a musim dat zateze az az.. napr od Mika ktery ma smesi od CCM mi 14tka sotva zvedne hacek

fakiki - Profil | St 3.2.2021 23:02:37

lufojtas - >> tvrdost není na závadu a čekat že 10mm popka něco zvedne je dobrý. Sama plave ?
Myslim že ta stížnost na nefunkčnost je hodně pobavila...

Cejnek 2 - Profil | St 3.2.2021 20:25:09

S těmi gramy bych to zas tak špatně neviděl. Ve většině balení co jsem měl bylo těch gramů míň, než víc. S tím průměrem se to stává spíše u menších firem, kde nemají tak dobré stroje na rolování, ale u Starbaits mě to zaráží. 10mm boilie nemusí zvednout větší háček a těžší sestavu. Když tak mi napiš tady do diskuze co jsi měl za montáž. U pár firem se mi to taky stává s tou tvrdostí. Např. u Mikbaits Mirabel Fluo 12mm vždy v pohodě přiměřeně měkké a nedávno jsem si koupil nové a tak tvrdé že jsem měl co dělat, abych je propíchl boilie jehlou a k tomu některé byli tak tvrdé že se mi při vrtání lámaly. Ta tvrdost může být tím že dlouho leží v prodejně, nebo když si k nim někdo na prodejně čichá a špatně dozavře.
Petrův Zdar!

Inferno08 - Profil | St 3.2.2021 19:20:48

Já měl něco podobnýho s boiliesem od Krásy. Bral jsem nějaký věci, tuším že od habakuka, a přihodil jsem k tomu i balení Krasovo koulí, které měly být extra rychle účinné. Přišly mi neskutečný betony, který se neuvolnovaly ani po šesti hodinách a navíc jsem v nich ten vrtaček doopravdy zlomil. Podle mě tyhle větší shopy nakoupí od výrobce po paletách, a pak jim to v regálech visí x let, jinak si to nedokážu vysvětlit. Od ty doby nakupuju vždycky jen přímo u výrobce.

kubah - Profil | St 3.2.2021 19:16:28

lufojtas - >>

... proč psát na Starbaits ? Případnou reklamaci bych dal prodejci
...ten milimetr je vážně problém - navíc klidně to je výrobní tolerance... - a třeba to tam mohlo ležet xx času.