Blood-knot nebo Grinner

Který z těchto uzlů je lepší na spojení ujímaného šokáče a kmenového vlasce? Díky
Autor diskuse: bady1 - Profil , 18.1.2018 kaprařina - techniky lovu

Slavíček - Profil | Ne 21.1.2018 9:58:42

DATom >> pouzivam ten samej uz dobrych 10let

bridling - Profil | Ne 21.1.2018 8:30:59

doporučuji navštívit stránky angelknotenpage.de Na spojení ujímaného vlasce se mi osvědčil Albright-knoten variante.

sindeji3 - Profil | Pá 19.1.2018 15:14:05

DATom >> Tenhle uzel se používá, protože oba fousy čouhaj směrem k navijáku a tím pádem nedrnou při nahazování. Mě se ale stane, že ty konce netrčí směrem k navijáku, ale jsou kolmo k prutu, takže drhnou při nahazování úplně stejně jako dva grinnery proti sobě, které jsou ale ve spoji pevnější. Nechat delší fous se mi taky nevyplatilo, občas se při zdolávání ten delší fous líp ukroutí a upadne těsně u uzle, tím pádem se to rozváže. Takže za mě dva grinnery proti sobě

bady1 - Profil | Pá 19.1.2018 14:55:21

Ten kravský uzel používám na koncovou montáž ,,pletenka -fluorocarbon". Ten mahin podle provedení musim říct že ve mně moc důvěry nevzbuzuje. Hlavně ten jednoduchý uzel.

Palusko - Profil | Pá 19.1.2018 12:03:38

Grinner je bezpochyby jeden z najspolahlivejsich a pritom jednoduchych uzlov, ak su tie priemery podobne a rozumnej hrubky pouzil by som ho. Pri rozdielnych priemeroch pripadne prechod pletenka-monofil je skvely albriaght knot(kravsky uzol) alebo spominany mahin, zalezi ktora strana je monofil respektive tvrdsia. Na spoj s extremen tvrdym a hrubym vlascom jedine albraight.

DATom - Profil | Pá 19.1.2018 10:51:47

Taky pouzivam mahinuv

petulaS - Profil | Pá 19.1.2018 7:09:43

bady1 >> ja používám uzel mahin, ten prochazi ockama nejlip... Když jsem driv používal blooda, tak se to sekalo v ockach a párkrát jsem to i urval...

bady1 - Profil | Čt 18.1.2018 17:20:07

Úplně mi najde o to jaké uzle kdo dělá ale jak fungují tyto dva . Jé osobně používám grinner grinner ale přijde mi že by ten druhý mohl být šetrnější k očkům. A taky jestli je alespoň tak kvalitní jako grinner. Pevnost atd.Zajímá mě to protože chci zkusit ten ujímaný šokáč a nechce se mi to zase zkoušet a testovat. Díky