Ptačí zob - Krmiva Hulín

Dobrý den, mohli by jste se podělit o zkušenosti s ptačími zoby firmy Krmiva Hulín. Konkrétně by mne zajímala zkušenost s zobem pepř a chilli? Zajmá mne hlavně jeho pojivost a struktura. Díky
Autor diskuse: tondach3 - Profil , 19.11.2017 kaprařina - nástrahy, návnady

tondach3 - Profil | St 29.11.2017 9:59:42

slavonic >> Šlo mi o to jak se chová ve smesi 🙂 Jestli má spíše nepojive vlastnosti a v boilie smesi je třeba přidat pojive složky ,nebo sám o sobě je trochu pojivy. Jinak k te sójové moučce,na netu jsem četl ze je nepojiva..

Slavíček - Profil | St 29.11.2017 3:15:28

kopr69 >> Kuku mouka krupice mletý semena jako proso a podobně .Zkrátka roky jsem si myslel bez toho to nebude ono praxe je jiná .

kopr69 - Profil | Út 28.11.2017 23:50:27

Slavíček >> Čím jsi to nahradil?

Slavíček - Profil | Út 28.11.2017 21:45:04

kopr69 >> Taky jsem to bral u podsufky dobrých 10let . Posledních 6 let už vaječný směsi vůbec nepoužívám a šlape to pořád stejně .

Travex - Profil | Út 28.11.2017 19:49:06

tondach3 >> není to špatné.......akorát při domíchávání a dovypracovávání těsta, zůstává ten hmyz na dně vany umělohmotné.Coby nejhrubší a nejtěžší složka suché směsi. Míchám tedy ručně, nevím, jak se to chová v míchačce. Neberu od Poštufky, ale v Lora centru. Potřeby pro ptáky......A taky s Gammarusem.

kopr69 - Profil | Út 28.11.2017 19:24:14

tondach3 >> Ahoj. Beru od Podstufky už asi 10 let a nemůžu si ty jeho ptačí zoby vynachválit. Jsou super do boilies i do pelet. Beru i ten s hmyzem a pojivost ma dobrou. Samozřejmě že přidávám i pojivo.

slavonic - Profil | Út 28.11.2017 19:09:27

tondach3 >> Tento ptačí zob používám ve směsích přibližně 5 let, a nemůžu říci žádnou negativní zkušenost. Dávám 400 gr na 2 kg suché směsi. Jen nevím, jak konkrétně to myslíš s onou pojivostí. Jako pojiva používám jiné složky, ponejvíce klíčky a sojovou mouku. Zoby těsto nijak nenarušují, nedrolí se a vždy má ideálně měkkou konzistenci. Vlastně ani nevím, zda vůbec lze ptačí zob použít jako hlavní pojivou složku.

tondach3 - Profil | Út 28.11.2017 18:59:49

Pánové měl bych takový dotaz, má někdo zkušenosti se zmiňovanými zoby od Podstufky? Jde mne o zob VAJEČ.KRMIVO S HMYZEM (https://www.podstufka.cz/podstufka/eshop/2-1-VAJECN​A-A-ODCHOVNA-KRMIVA/0/5/219-VAJEC-KRMIVO-S-HMYZEM-M​IX-1kg ). Zajmala by mne jeho pojivost,ať si podle toho doladim smes 🙂 dík

tondach3 - Profil | Pá 24.11.2017 14:26:21

Chlapi nechcete si radší psát SZ? :D

Travex - Profil | Pá 24.11.2017 14:13:17

Igo. >> Ta prdlá lahev to musel být dobrý štingec. Kule můžu mít v kýblech, ale ve sklepě. dokonce mám povoleno jak u tchýně, tak i doma mít v mražáku kule. Doma v mražáku jsou převážně kule.
Ted jsem si vzpomněl, také jsem z výjezdu dotáhl domů rejska. Nebyl jsem ho za 3 dny schopen polapit. Odjel jsem potom na další výjezd. Tak měla manželka společnost rejska. Asi druhý, nebo třetí den na výjezdu jsem měl telefonát, že zdárně šikula polapila rejska......
No mají to s námi "boilisáky" ženy těžké.

Igo. - Profil | Pá 24.11.2017 13:59:42

Travex >> Tak to máte podobně. I když on už uprosil drahou polovičku, že může doma skladovat hotové, konzervantem ošetřené boiles v dobře uzavřených kýblech. To já po molech, nevím jakých broucích které jsem přitáhl do baráku s kukuřičným šrotem (na feeder) a pstruhových peletách, kolonií myší kterým móóóc chutnaly řepkové pelety společně s granulovaným sladovým květem, zasmraděním baráku Belachanem (to šlo) Mostr Crabem (to nešlo) jsem místo ve sklepě ještě uhájil. Ovšem v okamžiku kdy tam bouchla 50 litrová láhev s nakvašenou kukuřicí, řepkou a zalitou "vonavkou" od Mailine jsem byl definitivně vykázán do garáže :)

Travex - Profil | Pá 24.11.2017 13:39:48

Igo. >> Mně se rozbila v kuchyni na dlažbě esence patentka. Smrad a větrání na 14 dní. Před 5 ti lety neznalý skladových a úložných praktik čersvtvého boilisu, jsem ho nechal v pytlích od cibule volně ležet v kuchyni ve skříni. Za 10 dní se to mírně začalo v kuchyni hemžit moly. Tak jsem prohlédl kuličky a plno larev v něm. No ve finále jsem likvidoval asi 3 až 4 generace molů v průběhu cca 1/2 roku. Dokážeš si představit reakce manželky.
Část rybařiny (krmení) doma mám ale ve sklepě. Zbytek mám u tchýně na baráku........Manželka je tolerantní, ale vše spjaté s boilisem nesmí být v bytě....
Jsem vděčný tchýni, že mně to na dvoře a v garáži nechá dělat....

Igo. - Profil | Pá 24.11.2017 13:18:38

Travex >> To jsi měl kliku. Kamarád jednou vařil doma v kuchyni (panelák) a nad fritákem se mu barva oloupala. Dodneška to je trochu (asi i proto, že vím kde to bylo) vidět i přes novou malbu :) . To byl po esencích, aminokomplexech apod. v lednici uložených, celou ji provonících a mouchách v té samé lednici vylíhlých jeho poslední husarský kousek po kterém byl s rybařinou vykázán z domu. On mohl zůstat ale rybařina mazala pryč :)

Travex - Profil | Pá 24.11.2017 12:35:08

Luger46 >> Já si to pamatuju....to byla katastrofa. A nejvíce jsem se bál, jak mně začala prosvítat na stěnách ten tmavý původní podklad....ale pak to zase začalo bělat.

Luger46 - Profil | Pá 24.11.2017 12:10:47

Travex >> já to cítil u tebe u popelnic před barákem, říkal jsem si že to jsou ty popelnice ale to si byl ty :)))))

Igo. - Profil | Čt 23.11.2017 20:17:26

Travex >> Jak to tak čtu ještě, že jsem tu odvahu nenašel :)

Travex - Profil | Čt 23.11.2017 19:39:30

venybit >> V paneláku jsem dělal 2x boilies. 1x tuti fruti a to se relativně dalo. Ale říkal jsem si, že to takhle asi nepujde. Po druhé jsem dělal frankfurktskou klobásu s česnekem. A to už byla síla. Jak jsem už finišoval, přicházela domů manželka a řvala, že je to cítit po celém baráku. 1 problém děsnej smrad!!! 2 hý problém, v kuchyni na stropě začala prosvítat puvodní tmavá barva. Jak jsem šel ráno do práce, ve všech patrech bylo otevřeno okno a zima jak prase.
Tak jsem to stopnul a už vše dělám u tchýně v garráži a vařím na petrách na dvoře. A ny ty játra se asi vykašlu. Bud koupím prášek, nebo není špatné pomletí těch sušených pro psy.

kura11 - Profil | Čt 23.11.2017 16:57:46

pre par korun hore dole.. a ze byt tie jatra boli az taky pecka brutal zazrak??? kupim kilo susenych a k rybej mucke ako doplnok ok no na co vam tolko tych jater??? este su aj tekute jatra, jatra esence... to kolko toho prasku do mixu davate??

venybit - Profil | Čt 23.11.2017 15:55:20

Haha prý až bude žena v práci :)) Haha garantuju vám, že i sousedi budou vědět co děláte. Manželka vás potom rovnou vyhodí z domu. Vůbec netušíte jak ty játra smrdí , když se to suší :)) Také už jsem to zkoušel . I když ve srovnání s tím, když jsem je zapoměl v báglu v pytlíku asi 14 dní, to není ještě nic :))

Čík - Profil | Čt 23.11.2017 15:24:40

Travex >> Vyprdni se na sušení. na kilo sušených potřebuješ cca 3,5 kg syrových. Započítej energii a ten neskutečný smrad a pak zjistíš ,že je lepší si je koupit. Jsou i levnější zdroje než níže uvedené. Tak například zde:
https://www.krmivo-barf.cz/cz-detail-963322-susena-​hovezi-jatra-1-kg.html?utm_campaign=product&utm_con​tent=feed&utm_medium=cpc&utm_source=zbozi
https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/susene-pochoutky​/susena-hovezi-jatra-1kg/
Stačí rozdrtit na prášek:-)))

Cruel - Profil | Čt 23.11.2017 15:10:03

JÁTRA CRUEL FISH
Louisa -kachna,krocan 100g
-drůbež,játra 100g
Játra kuřecí mražená 500g
Monopropylenglykol 200ml
Konzervant 300ml
Glicerol 100ml
Společně mixovat
I takhle se to dá dělat. hlavně játra dobře odblanit.
HOVĚZÍ JÁTRA http://zdravepamlsky.cz/index.php?route=product/pro​duct&product_id=166

Travex - Profil | Čt 23.11.2017 13:14:23

Maxi Sob >> :-D

Maxi Sob - Profil | Čt 23.11.2017 13:12:44

Travex >> Já si to nemyslím já vím drahá polovička se chtěla stěhovat dokud barák nevyvětrá .

Travex - Profil | Čt 23.11.2017 13:09:43

Maxi Sob >> :-DD já si to myslím. Já jsem se obával rigolu. To jsem psal hned na začátku....

Maxi Sob - Profil | Čt 23.11.2017 13:05:55

Travex >> Twl neblázni před mnoha lety jsem to doma zkusil, týden větrání sundat záclony vyprat několik osvěžovačů vzduchu a buchty z trouby smrděli po hovězí.játrech ještě po třetím pečení já bych si to rozmyslel. 😁😁

Travex - Profil | Čt 23.11.2017 13:01:12

Igo. >> Jo o tomhle jsem něco četl. Aji konzervant do toho zamíchají. Ale takhle se bojím, že to bude plesnivět a kazit se, když to bude syrové.
Ten tvůj popis s tím sušením se mně hodně líbí. Ale také nemám odvahu. To chce sušit podle mého déle. Chce to vyzkoušet. Průběžně to sušit a pak mlet a zase sušit a pořád tak dokola.
Nechceš být průkopník a pak mně sdělit, jak to dopadlo :-D

Igo. - Profil | Čt 23.11.2017 12:54:33

Travex >> Nemám s tím právě vůbec žádnou zkušenost. Už hromadu let se přemlouvám a nikdy jsem nenašel odvahu :) po tom rozemletí si pamatuji, že se vracely z5 dopéct. Jak dloho vydrží bůh suď. Tady je ale borci dávají syrová:
https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=48905

Travex - Profil | Čt 23.11.2017 12:48:56

Igo. >> Díky za radu......zkusím to udělat. Máš s tím zkušenosti? Nemůže se ten prášek potom nějak zkazit? Nebo to tou tepelnou upravou jakoby zakonzervuješ? Jo a ještě se chci zeptat. Na 2kg prášku suchého je potřeba cca kolik jater? Tak 5 kg, nebo více?
Budu to dělat u tchýně. Má mlejnek na maso........doma nemám těžkou techniku, jenom troubu.

Igo. - Profil | Čt 23.11.2017 12:45:12

Travex >> Nejlevněji to vyjde určitě. Kilo jater koupíš okolo 20,- Kč
http://www.reznik.eu/reznik/eshop/1-1-Maso/3-2-Vepr​ove-a-hovezi-droby/5/43-Hovezi-jatra-2kg
a pak musíš rychle dokud je žena v práci nebo kdekoli jinde :)

Travex - Profil | Čt 23.11.2017 12:39:12

Igo. >> Tak to děkuji....to možná vyjde nejlevněji. A co tam měli ještě na těch stránkách? Kromě tohoto receptu?
Teda ted mě napadlo, kde to budu dělat. To musí být asi pěknej rigol z toho. Manželka nesnáší smrad z jater :-(